Wat ik van de Trixie vond

trixie matatabi Wat ik van de Trixi matatabi vond. Ik kreeg de stokjes omdat ik dit merk niet kende en je weet maar nooit. Er zit matatabi in, dat is spul waar je rustig van kunt worden.

Maar ja dan moet je er wel op kauwen.  Dit is mijn bespreking van de stokjes.

 

Potlood

De laatste tijd speel ik soms met een potlood. Vind ik leuk. Als ik er met mijn poot op sla, springt het een andere kant op. Ik kan er ook mee rollen. Vind ik ook leuk. Maar als mijn vrouw het ziet,  pakt ze het potlood af en dan moet ik weer met een muis of iets anders. Dus zei ze dat ze speciale potloden voor mij ging kopen en dat waren dus deze stokjes.

Geur

Het was een pakje met stokjes en ik kreeg er één om te testen. De geur was heel licht, ik moest heel goed snuiven en toen dacht ik nog wat is dit. Het was niet vies maar ook niet dat je zegt hier zet ik meteen mijn tanden in.

Mijn vrouw legde het stokje op het kleine tapijtje, dat is speciaal voor mij. Ze bewoog er even mee dus ik zette al snel een voorpoot op dat stokje.  Toen lag het stil. Ik had dus gewonnen.

Kauwen

Het stokje is er al dagen en ik heb helemaal niet het gevoel dat ik er nou aan wil eten. Dat heb ik wel geprobeerd maar dat  was ook om te kijken of het stevig was. Ja, dat was het.

Mijn oordeel is dat het leuk is om mee te spelen maar verder heb ik er nog niks mee gedaan. Dat is persoonlijk. Ik hou meer van dat groene spul en helemaal van zakjes met valeriaan, en daar hebben andere katten weer niks mee.  Dus je moet zoiets proberen en dan weet je het pas.

 

 

 

8 thoughts on “Wat ik van de Trixie vond

 1. Stokjes zijn toch voor woefblaffers?😳
  Ik heb mijn touwtje met kralen. En dat vind ik keileuk. Speelgoedmuizen zijn voor babykatjes,ik prefereer het echte werk. Maar dan moeten ze niet dood gaan,want dan zijn ze stom.
  Mijn personeel had ooit een cats miauw gekocht. Nou…..dat was leuk zeg😕😕😕😕😕😕
  Na 2 weken proberen hebben ze het maar naar het asiel gebracht en daar vonden de katten het wel leuk.

 2. Hallo Bert,

  Vrouwtje had wel eens van deze stokjes gehoord en gelezen, maar ze heeft ze niet voor mij gekocht. Ik weet zeker dat ik hier niks mee zal hebben. Toen ik jonger was was ik een kei in het pikken van de potloden en pennen van vrouwtje, maar dat doe ik al heel lang niet meer. Als ze er zelf mee bezig is dan lig ik wel te kijken en wil er wel eens een mep tegen doen en dan is het weer over. Kijk in mijn muizen en wiewie kussentjes wil ik wel in bijten en tegen aan trappen, dat vind ik heel anders. Dan gebeurt er wat ik mijn koppie en voelt het aan alsof ik een prooi heb gevangen, net als vorige week met dat vogeltje wat op mijn balkon steeds kwam en naar de twieten hemel heb gebracht. Bert onder ons gemiauwd, het was verdraaide lekker hoor, precies goed van smaak en warmte,
  Er zullen heus wel veel poezen en katten zijn die de Trixi Matatabi stokjes heel fijn en lekker vinden, maar smaken verschillen miauw ik dan maar. Want wat ik leuk en lekker vind vind een ander weer niks aan. Kijk zo krijgen we onder de poezen en katten geen saaie bedoeling.
  Ik krijg nu weer trek in een hapje en ga vrouwtje nog wat vragen, kijk dat eten zit er dan tenminste in, want met die hitte die er voor vandaag komt eet ik toch niet meer. Dadelijk ook nog even me goed laten borstelen , want jij bent klaar met verharen, maar nu ben ik pas sinds kort begonnen. Tja ik ben nu eenmaal een rare aparte Jip zegt vrouwtje, maar ze is wel verdraaide gek met mij en dat houden wij er mooi in.

  Bert niet te veel in die bloedhete zon blijven liggen hoor en een fijne dag en hopelijk geen vervelende geluiden in de straat, zodat jullie rust niet verstoort word.
  Heel veel knuffels van vrouwtje en poot en kopje van mij.

  Je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, eerlijk waar, ik vind pennen en potloden veel leuker dan zo’n stokje. Misschien als het groter was. Of lekker rook. Nou ja ik heb het geprobeerd en misschien vind ik het opeens wel weer leuk dat kan. Wat apart dat je nu gaat verharen Jip!! Maar wel goed dan voel je je koeler en dan is eten misschien gemakkelijker. poot van je vriend Bert

 3. Bert deze kennen wij nog niet maar wel de matabistokjes. Die had ons vrouwtje eens op show gekregen. Daar spelen wij soms mee en het advies dat ze daar kreeg is om ze na een paar dagen weg te leggen en dan na enkele dagen weer te geven. Het is aardig vinden wij maar valeriaanspeeltjes vinden we leuker. Soms zet ons vrouwtje ons speelgoed weg of maakt ze het schoon en dan is het er ineens weer. Dan is het ontdekken weer leuk.

  1. dat heeft mijn vrouw ook een paar keer geprobeerd maar ik moet dan weer helemaal opnieuw gaan wennen want ik hou niet van vreemde dingen.

Reacties zijn welkom