Ik kan eten en drinken tegelijk (filmpje)

Ik kan eten en drinken tegelijk maar dat lukt niet met alles. Het kan niet met brokjes. Het kan wel met water en kip en hoe ik dat doe dat kunt u zien op het filmpje. Wat ik hier heb dat is nou poezenlimonade.

Drinken

Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik best moeite heb met drinken. Ook als het warm is. Gewoon water lust ik niet meer, omdat ik water met iets erin lekkerder vind. Soms probeer ik het wel. Maar dan voel ik toch: nee.

Wel heb ik water gedronken uit een glas waar mijn vrouw dan eerder uit dronk. Dat smaakte dan een beetje naar haar.  Dat kon wel. Maar als ze het expres voor me op de grond zet, smaakt het opeens anders dat is heel gek.

Uit een drinkfonteintje hoef ik niks. Dat geluid, nee.

Limonade

Op een dag zette mijn vrouw een bordje voor me neer. Water. En lekker spul. Het was iets nieuws en ze zei dat dit poezenlimonade was, speciaal voor katten die van lekker eten hielden en die moeilijk gewoon water dronken.

Ik rook een keer. Ja, best goed. Ik nam een hapje. In orde. En voordat ik het wist, had ik het bord leeg. “Goed gedaan Bert,” hoorde ik mijn vrouw roepen, maar ik was al op weg naar de bank om lekker uit te buiken.

Zo leerde ik dus poezenlimonade kennen, het is eten en drinken tegelijkertijd. Kip vind ik lekker. Kalkoen lust ik niet. Tonijn wel en zalm ook.  Gewone witte vis doet me niks. Ik hou van Sheba maar niet van Gourmet.

Warm

Als het warm is, dan moet je goed drinken, dat weet iedereen. Het is belangrijk. Vind ik ook. Maar als het niet gemakkelijk is dan is een beetje hulp van thuis wel zo fijn. En dan kan ik eten en drinken tegelijk.

 

2 thoughts on “Ik kan eten en drinken tegelijk (filmpje)

 1. Hallo Bert,

  Ik ben blij dat je met deze hulp van vrouwtje wel goed drinkt, want o wat is dat toch belangrijk. Met deze blog waarschuw je en geeft goed advies voor alle baasje die problemen hebben met hun dieren die slecht drinken. Je weet ik ben een goede drinker en nu heeft vrouwtje voor het gemak voor mij buiten ook een bak water gezet, tja heeft ze natuurlijk wel meer werk, want die moet 2 X per dag worden schoongemaakt en binnen iedere morgen. Vind ze geloof ik niet erg. Als het tropen weer is doet vrouwtje bij mijn natvoer nog wat extra water, zodat ik zeker genoeg drink.
  Maar laten wij als wijze katers ook de mensen eens een goede raad geven, geen ijsjes geven aan kat of hond, heel slecht, ook geen zelfgemaakte ijsjes waar je vaak wat van ziet langskomen op FB. Veel te koud voor onze kopje en buik. En die mensen moeten niet vergeten zelf ook veel te drinken.

  Ik heb het van jou wel gezien jij doet het goed en ik ga dadelijk weer even vissen, koelen mijn pootjes ook wat, wat dat is de enigste plek van ons lijf waar we van afkoelen. Veel koele knufjes van vrouwtje en poot en kopje van mij.

  Je grote vriend Jip.

  1. dat is een goed advies Jip van dat ijs. Te koud is te koud. Ik krijg het nooit. Wat goed dat je je poten koelt in dat water, er zijn vast veel katten die dat ook leuk vinden. poot van je vriend Bert

Reacties zijn welkom