Mijn supertip voor de warmte

  Ik heb een supertip voor de warmte. En die doe ik zelf ook dus ik weet dat het werkt. De tip is voor dier en mens geschikt.

Je moet natuurlijk rustig aan doen als het zo warm is. Heen en weer rennen is nou alleen ’s nachts leuk en dan moet je overdag weer extra slapen, dat is gewoon zo.

Zomer

Volgens mij is het nou echt zomer. Dat je wakker wordt en het is meteen warm en de zon schijnt en je voelt ik ga vandaag geen klap doen alleen hangen.

Dat is voor mij zomer. Als het warm is, hoef ik ook haast niks in huis te doen. Vanmiddag heb ik even gekeken of ze de was goed ophing maar ik dacht al gauw ik ga op bed.

Drinken

Ook al doe je geen klap, dan moet je toch drinken. Vind ik moeilijk. Maar vandaag wist ik het opeens. Als je moeilijk drinkt, dan moet je van alles drinken. Dus niet de hele tijd bij die ene bak staan en denken zal ik wel of doe ik het straks wel. Dat is ongezellig. Vandaag heb ik van alles gedronken:

 • uit de badkamer als er water op de grond ligt. Alleen moet ik dan opletten dat ik als eerste in de badkamer ben, dan doet mijn vrouw water maken. Ben ik tweedes, dan smaakt het water vies en ik lust geen vies water
 • water van een bordje met iets lekkers erin, dat was eerst iets met vis en daarna iets uit een staafje
 • een klein slokje uit mijn glazen waterbak , dat telt ook mee zei mijn vrouw

Dus dat is mijn supertip: dat u drinkt uit van alles. Dus niet uit één ding.

Het is zo stom dat ik dit niet eerder heb bedacht dan had ik het veel eerder aan iedereen kunnen zeggen. Ik hoop dat het toch helpt. Het is keiwarm.

7 thoughts on “Mijn supertip voor de warmte

 1. Hoi Bert, nou, het is zeker warm. Ik lig de hele dag zo’n beetje te liggen.
  Mijn vrouw heeft een teiltje met water neergezet met daarin allemaal dingen zoals een balletje, een kurk, een veer, een stokje.
  Af en toe probeer ik er dan iets uit te vissen met mijn voorpoot en dan koel ik meteen een beetje af.
  Maar heel veel zin heb ik daar ook niet in, hoor.
  Veel te warm…..
  Nog bedankt voor je felicitaties voor mijn verjaardag gister.
  Ik vind het erg lief dat je daar bij al je vrienden en vriendinnen elke dag aan denkt.
  Kopje van Fietje

  1. hoi Fietje af en toe is ook al wat, mijn vrouw zou het super vinden als ik het ook deed. Ik hoop dat je een fijne verjaardag hebt gehad!!

 2. Nou….ik doe al een paar dagen helemaal niets hoor. Zelfs de vogeltjes kunnen mij gestolen worden. Ze hebben hier al mijn speelgoed nu opgeborgen omdat mijn personeel bang is dat mij wat overkomt. Dus even geen fladdervlinder meer😭
  Ze zeggen dat het misschien woensdag wat koeler word,dus mag ik dan weer spelen

 3. Hallo Bert,

  Ik hoef van vrouwtje helemaal niks meer, ze heeft me tropen verlof gegeven. Alleen op een voorwaarde dat ik wel blijf drinken en af en toe wat eet. Dat drinken is geen probleem, ik heb 4 grote bakken met water staan, 3 binnen en een op het balkon. vrouwtje maakt die iedere morgen goed schoon en doet er koud water in. Mensen snuiten kunnen er eventueel nog ijs klonten indoen maar geen een kat/hond mag wat voor ijsjes likken of eten. Ja dat eten is voor mij minder, ik spuug regelmatig, want die warmte is niks voor mij en dat heb ik je al verteld. Poezensoep gaat er in en ’s avonds een beetje natvoer. Verder ik doe net als ieder dier veel slapen. Is van ons geen luiheid, maar dat is onze natuur, dat zit in ons. Zouden veel mensen een voorbeeld aan moeten nemen als ze de kans krijgen. Bert je had het over versterkend voer van de DA voor mij. Maar als de hitte echt te lang aan houd en ik blijf maar slecht eten en spugen dan gaat vrouwtje naar de DA. Kijk als het koeler wordt is mijn lijf weer oke en eet ik vrouwtje haar oren van het hoofd. Nou jou net als of dan.
  Nu ga ik weer verder met slapen en ik schrijf je morgen weer hoor. O ja het belangrijkste nog. Goed wat je voor alle dieren hebt geschreven wat je moet doen met deze warmte. Top van je hoor.
  Fijne rustige dag en zorg maar dat vrouwtje ook op tijd pauze neemt. Knuffels van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip wat super dat je tropenverlof hebt dan heb je het hopelijk gemakkelijker. Dat je goed water kunt drinken dat scheelt al veel. Heb ik weer niet. Ik hoop dat het lukt met de hapjes en de poezensoep het is gewoon moeilijk dat snap ik best. poot van je vriend Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *