Lekker de wind in mijn vacht (filmpje)


Lekker de wind in mijn vacht. Het is nou de hele tijd keiwarm. Ik heb nog steeds een dikke vacht maar ik verhaar nog steeds een beetje. Dus ik heb het best vaak warm. Ik lig eens hier en ik lig eens daar maar het allerliefste lig ik voor de ventilaror. En dan moet mijn vrouw bij me liggen anders is het niet gezellig.

Geluid

Deze staat bij het raam dus zo komt er ook een beetje buitenluchtgeuren naar binnen. Best interessant. Ik ruik even en dat is genoeg. De ventilator maakt wel geluid maar dat snap ik en ik vind het niet erg. Wind in mijn vacht is zo fijn, dan kan dat geluid me niet zo veel schelen, eerlijk is eerlijk.

Boven staat ook een ventilator. Die is keihard. Er komt wind uit dat is niet gezellig meer. En het geluid is ook harder. Dus als die aan staat, dan ga ik naar beneden.

Raam

Het raam staat maar een klein beetje open hoor. Dat u niet denkt die Bert steekt zijn kop door het raam en dan springt hij. Ik ben nou een binnenkater en de buitenwereld daar ben ik klaar mee. Heel erg misschien krijgen we nog eens een huis met een tuin en dan krijg ik een catio, dat is een soort balkon op de grond met hekken, dus dan ben ik binnen en toch buiten. Maar nou ben ik gewoon binnen.

Samen

Het allerfijnste was dat mijn vrouw bij me kwam hangen. Dat doen we nou vaker. Ik lig dan op mijn tapijtje en zij ligt ernaast op een kussen. En dan doen we gewoon niks. Soms zegt ze “Gezellig hè Bert.”  Ik heb het liever stil eigenlijk. Gewoon zij en ik, de warmte en een beetje wind in mijn vacht, dat is genoeg, serieus waar.

 

7 thoughts on “Lekker de wind in mijn vacht (filmpje)

 1. Dat zou koel zijn bert als je een eigen stuk buiten hebt. Ik mag ook naar buiten,maar ik kan nergens heen. Hier is kippengaas onder en boven het hek. Boven het hek wiebelt het,en dat is eng. Onder staat het keistrak vast aan het hek. Als ik dat niet had zou ik via de uitjebouw van de buren steeds hele dagen weg zijn.
  En bij mij staan de ramen voor dag en nacht op een kiertje. Alleen mijn neusje past er tussen.
  Ik mag alleen niet snachts op balkon. Best stom,want het is helemaal afgesloten. Maar omdat ik 1 keer wel was ontsnapt en naar beneden was gevallen vertrouwen ze me niet. Terwijl de vorige poesjes dat wel mochten. Stom he?

  1. ja Katrien dat soort dingen snap ik ook niet. Maar volgens mij zijn ze gewoon supervoorzichtig met je, ook al weet je van jezelf dat je meer kunt dat je mensen denken. Van binnen ben je nog een kitten maar dat kunnen zij niet zien.

 2. *katrien wegduwt*
  Zo bertje….anita hier,de vrouw van😂
  Ik wou je een heel groot compliment geven dat je zei dat ze van binnen nog een kitten is. Weet je hoe juist je daarmee zit? Ze is qua karakter nog steeds dezelfde guitige boef als toen. Haar streekjes,haar blik waarin je ziet dat ze weer wat van plan is. En ze kan zo ongelooflijk koppig zijn. Ik heb veel katten om me heen gehad. Mijn moeder had er 6,ik 4.En ik heb met tig katten gewerkt op de poezenboot. Geloof me,katrien is werkelijk DE allerleukste kat die ik gekend heb. De anderen waren gewoon superlief. Na 16 jaar ben ik nog steeds verliefd op mijn kleine (smurfen)meisje.

  1. hoi Anita, wat leuk dat u ook even wat komt zeggen. Katrien is best een grote persoonlijkheid en volgens mij zijn jullie supergelukkig samen. Ik vind haar mooi en ik vind het ook erg dat ze zit met haar oren maar ik heb ook zoiets dus ik snap het wel.

 3. Hallo Bert,

  Wat fijn dat vrouwtje 2 blaasdingen heeft, zo is het tenminste nog wat om te doen. Ja, wat was ik gisteren weer eens heel dom en vrouwtje was ook verdrietig en boos op mij. Ja ik wilde alleen maar even in het zonnetje liggen maar toen ben ik heel vast in slaap gegaan en daarna was ik echt niet zo lekker meer in hoofd en buik. Nadat ik goed had geslapen binnen, want daar was het veel koelen heb ik nog even wat gegeten en samen met vrouwtje veel geknuffeld. Ik heb haar moeten beloven dat ik dat nooit meer doe, stilletje naar buiten glippen. Nu mag ik nog wel naar buiten omdat het zonnetje niet op het balkon schijnt door het zonnescherm. Ik voel wel aan mijn staart en nekharen dat vrouwtje mij nu steeds in de smiesjes houd. Ja vrouwtje is zo bezorgd dat mij iets overkomt. Ik ga nu dadelijk weer naar de rivier kijken, er ligt een hele grote boot voor ons huis en die heeft een heel groot ding met een happert eraan op de boot staan, het is net een hele grote bek. Vrouwtje vertelde dat ze de bodem van de rivier aan het gelijk maken zijn, want anders kunnen de vrachtboten vandaag of morgen vast komen te zitten. Eigenlijk is de bodem van de rivier net een duin landschap en dat komt door de sterke stroming en al die boten. Zo zie je Bert ik moet dus controleren of ze goed hun best doen en zo niet heel hard miauwen zo van foute boel, opnieuw doen. Ik wordt er ook wel weer slaperig van hoor, dus dadelijk maar even een pauze nemen. Tot morgen weer Bert en ik beloof dat in niet meer zo dom zal zijn. Knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, je klinkt of je weer wat opgeknapt bent ik hoop dat het zo is. Ja je kan gewoon in slaap vallen dat kan iedereen toch overkomen. Alleen het was per ongeluk de verkeerde plek. Ik snap wel dat je vrouw je nou in de gaten houdt. Dat zou ik ook hier krijgen!! poot van je vriend Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *