Hoe het is om een dier te zijn

dierHet is vandaag Dierendag dus iedereen heeft een beetje een biesondere dag. Ik ben dus zelf een dier en mijn vrouw zegt dat ze een zoogdier is dat mag best van mij maar daar gaat het niet over.

Huisdier

Ik ben dus een dier. Presies gezegd: ik ben een huisdier. Dat betekent dat ik als dier zijnde een huis heb om in te wonen en voor mezelf dat ik de hele tijd thuis blijf om te doen waar ik zin in heb. Wat is dat voor leefe?

Nou, best fijn.

Gewoon Bertje

Als huisdier krijg ik lekker eten, en ik heb gezelschap (mijn vrouw als zoogdier, ze wil echt dat ik het opschrijf), ik heb mijn eigen ferantwoordelijkheden om mee te helpen en ik heb hier ook veel plekken waar ik lekker kan slapen. Dat is belangrijk wegens dat ik al ouder ben, ik ben dus nog presieser gezegd een seeniejor huisdier.

Maar daar denk ik overdag nooit aan en ’s nachts ook al niet. Dan ben ik gewoon Bertje. En toch wegens dat het Dierendag is ga ik toch anders over mezelf denken. En over anderen, want een dier ben je nooit alleen, dat is ongezellig.

Helpen

Voor ik hier kwam woonde ik in het asiel. Soms denk ik aan de andere katten van de afdeling, zouden zij ook een thuis hebben gevonden? Ik hoop het. En ik hoop ook dat de mensen van het asiel ook andere katten van straat halen die ziek zijn, net zoals ze bij mij hebben gedaan. Vandaag gaat mijn vrouw wat geld storten namens mij bij het asiel, dan hebben ze weer een beetje meer geld om hun werk te doen. Vroeger hebben anderen het asiel geholpen met geld en zo konden ze mij verzorgen want ik was eerst heel ziek voordat ik beter werd.

Ik hoop dat iedereen die dat wil huisdier kan worden, wegens dat het een fijn leefe is. Dat is mijn wens voor Dierendag.

23 thoughts on “Hoe het is om een dier te zijn

 1. Wat een mooie wens Bert!!!!!
  Wij zijn het helemaal met je eens!!!!
  En onze vrouw gaat ook wat geld storten aan het asiel!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Folgens mij helpt het heel erg als we allemaal een beetje doen dan is het toch veel bij elkaar, als het kan is het iets goed dat foel ik gewoon,
   pootjes van
   Berthje

 2. Hoi Bert. Wil jouw frau een zoogdier zijn? De mijne denkt soms dat ze een kat is. Gaat ze me kopjes geven en miauwen. Gek he. Mensen zijn soms maar raar hoor. Ik wil iedereen van de blog een fijne dierendag wensen! Pootje van mij.

  1. Ja Minnie, hoe het presies zit dat weet ik ook niet, maar ik wil het ook geeneens meer begrijpen, ze vindt het ook huumor geloof ik. Misschien vindt jour vrouw dat van het kopjes geven wat ze doet,
   pootje van
   Bertje

 3. Ook namens de bende iedereen een fijne dierendag toegewenst.
  P.s. iedereen bedankt voor de beterschapswensen. Het gaat alweer een beetje beter.
  Knuffels van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje.

 4. Lieve Ome Bert ook wij geven centjes en hebben ook een pakket gemaakt voor de katjes met eten en speelgoed. Ieder dier heeft recht op een mooie dierendag. Wij staan daar vandaag eksja bij stil. Van ons allemaal een mooie en kjuffel dierendag.

  1. Dat is superlief van jullie om ook aan anderen te willen denken, speelgoed is altijd fijn wegens in het asiel is helemaal niet altijd geld voor ekstra dingen en nu helpen jullie daar heel goed mee!!
   pootje van
   Bertje

 5. Lieve Bert, je hebt weer een mooi stuk geschreven. Wegens dat het Dierendag is. En het is ook heel fijn om huisdier te zijn in een fijn huis met fijne mensen. Dat zou voor alle dieren in de asiels zo moeten zijn. Fijne dag saampjes met jouw frau. Je krijgt vast en zeker een lekkere wiekentsnek. Kopjes en knuffel van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, ik heb mijn antie-haarbalsnek gehad die was heel lekker. En ik heb ook zon om in te hangen. Dus ik heb een superfijne dag en ik hoop jullie ook en alle dieren ook,
   pootje van
   Bertje

 6. Ooooh oompie

  Me mamsie en ikke heppe sentjes bij mekaar leg en naar een goet doel gegeef. Ikke fin dat ik het goet hep(alhoewel ik wel meer noepies wil) en fanne deze week kjijg het diertjesasiel een paar sakke met ete 😸😸
  Pootjes 🐾🐾

 7. Dag lieve Bert.
  Wat heb je weer een mooie schrijf gedaan.
  Ieder dier verdiend een veilige plek om te wonen,
  In ons geval katten en die hebben een warm eigen huis nodig en heel veel liefde.
  Een hond ook,is mijn erfaring .Wegens dat er wel eens hondjes bij ons in huis zijn,of blijven logeren.
  Maar een eekhoorn of een foogel heeft weer een andere veilige plek nodig.En voor allemaal is het vandaag dierendag.
  Mijn scullary girl zegt altijd dat ik elke dag dierendag,verjaardag,kerst pasen en alle andere feestdagen heb.En daar heeft ze wel gelijk in geloof ik.
  Ik weet best dat ik een eh..beetje boel verwend ben,maar mijn scullary girl zegt altijd: beter verwend dan verwaarloosd.
  En ik denk dat iedereen hier op de blog dat vast wel een beetje is.Verwend……en zo hoort het ook vind ik persoonlijk.
  Mijn wens voor Dierendag is dan ook dat alle dieren een veilige plek en liefde hebben of krijgen.Precies zoals ze dat zelf graag willen hebben.
  Fijne dag Bertje.
  Kopjes van Muzette

  1. daar heb je gelijk in Muzette, een eekhoorn is geen huisdier. Dat heb ik bij Jip gezien.Een een fogel hoeft vast mijn huis eigenlijk ook niet. Dus het is beter wat jij zegt dat een dier feilig moet zijn, en dan op hun eigen manier die bij hun past. Dan is het goed,
   pootjes van
   Bertje

 8. Hoi lieve Bert, wat een mooi stukje heb je geschreven voor dierendag. Wat zou het fijn zijn als ieder dier dat een huis wil hebben bij mensen dat ook zou krijgen! Dat er geen zwerfkatten en -honden meer zijn, en dat alle andere dieren ook veilig zijn.
  Wij zijn donateur van het asiel in Amstetdam, en de Dierenambulance en nog een stichting voor honden en katten die niet meer bij mensen durven te wonen.
  En ik denk dat ik wel snap wat je vrouw bedoelt met dat ze een zoogdier is. Namelijk dat mensen ook gewoon dieren zijn, en niet een soort die overal boven staat en alles maar kapot mag maken en denkt dat ie veel beter is. Zo zie ik het tenminste.
  En ik hoop dat je een dierendagsnek hebt gekregen Bert!
  Lieve groetjes,
  Cisca.

  1. hoi Cisca, vrouw van Bolle, wat geven jullie veel geld weg wat goed!! Dat helpt weer dieren die een beetje steun nodig hebben, gewoon iets ekstraas. Daardoor had ik in het asiel hele fijne dekentjes en meediesijnen omdat ik ziek was eerst. Later niet meer. En als we allemaal meedoen dan hebben steeds meer dieren een plek, alles helpt dat is mijn gefoel.
   kopje van
   Bertje
   PS folgens mij is het leuk bedoeld dat van het zoogdier

   1. Bert, ik moet eerlijk zeggen dat vrouwen soms een vreemd gevoel voor humor hebben, dat weet ik van mezelf!

 9. Lieve Bert,

  dank jou wel dattie zofeel mooie letters heb gemaak foor dieredag. Assie selluf in jou asiel heb gewoon dan weet jij waar jij het ofer heb van jou eigen. Dattie blij ben dat jij tot jou vrouw jou kom haale, in jou asiel mag schuile. Dat is belangrijk. Maar jij woon toch het liefs bij jou vrouw in jou eigen huis. Dan kan jij rust vinde en liefde en jij krijg jou eete en jij foel geluk in jou hart.
  Mij Doorie en mij eigen heb sentjes uit onse spaarspot gegeefe foor ze goede doel. Zo leer jij jou beebie hoe goed hij het heb van ze eigen. En jij geef jou goeie foorbeeld. Zo wor jij ferstandig en folwasse.
  Selluf wor ik vandaag ook ferwen en ik lig boofe op mij vrouw. Assie saame ben heb jij nog meer geluk in jou hart,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, wat doe je dat goed met Doorie, dan snapt hij ook dat dieren samen voor andere dieren heel veel kunnen doen. Dat is belangrijk. Wat heerlijk dat je verwend bent thuis en dat je samen met je vrouw bent. Mijn vrouw is de hele dag thuis gebleven dat heb ik altijd het liefste dus daarom was het een superduperfijne dag. En ik kreeg een snek.
   je Bertje

 10. Hallo Bert,

  Dankjewelles voor je mooie stuk, Kijk nu weet ik wat mijn vrouwtje is, ze is zoogdier en daarom snapperen wij elkaar vast en zeker erg goed.
  Ja dierendag, normaal krijg ik nooit een kadoo voor deze dag want het is iedere dag feest voor mij, maar vrouwtje maakte voor deze keer een uitzondering en heb ik dus die verwendoos gekregen. Je hebt de foto’s kunnen zien op je pagina.
  Wij doen donateur zijn van verschillende stichtingen om zo dieren te helpen die in nood zijn, het zijn ook stichtingen waar de mensen die erover gaan geen dikke salaris krijgen, want dat vinden wij heel erg. De centjes moeten echt voor de dieren in nood zijn.
  Ik heb van mijn kadoo een paar snoepjes gegeten en straks krijg ik een lekker blikje natvoer ervan. Alles wat aan eten en knabbelen erin zit is heel gezond, geen verkeerde dingen erin. Ik ga niet alles zomaar opeten en ga er lang over dien.
  Bert ik heb heel veel knuffels gehad al en jij vast ook voor deze dag en wie weet ook vanavond een lekkere verwennerij. Fijne avond met vrouwtje en voor jou hele zachte knufjes van mijn vrouwtje. Poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, ja die doos heb ik gezien die was heel groot!! en ik gun het je helemaal wegens dat ik weet hoe goed je voor je vrouw zorgt en dat zij ook omkijkt naar dieren die het moeilijk hebben. Ik heb mijn gewone snek gehad en heel veel knuffels van samen hangen, dat vond ik het allerfijnste dat we samen zijn en dat het dan heel stil is. Dat is intiem.
   poot van je vriend
   Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *