kater Bram over helpen met eten maken

eten koken

Hoi allemaal, het is al Oktober en ik vind het fijn om elke avond thuis en binnen te zijn. Omdat ik al zo vroeg binnen ben, help ik mijn vrouw met haar taken.

Sokken

Ik vind het gezellig en leuk. Mijn vrouw zegt dat ze het ook gezellig vind. Soms doen we de was en dan tjek ik of ik alle sokken kan vinden. Ik ga dan bij de wasmand zitten en kijk er in. Als ik dan twee dezelfde zie dan til ik mijn voorpoot op en dan ziet mijn vrouw wat ik bedoel. Meestal vind ik de sokken wel.
Maar als er geen sokken in de was zitten, val ik ook wel eens in slaap tijden een tjek. Mijn vrouw verteld me namelijk niet of er sokken inzitten. Dus dan zit ik te wachten en te kijken naar de wasmand en daar word ik heel moe van. Met als reesultaat dat ik in slaap val.

De tjek

Afgelopen week, ik weet niet meer op welke dag het was, had mijn vrouw mijn hulp nodig voor een tjek. Het was nog geeneens avond. Het was in de middag toen ze me riep. Ik was zoals gewoonlijk lekker in mijn tuintje aan het kontrooleeren op beestjes. Want dat kan ik het beste. Maar als mijn vrouw me roept, dan loop ik naar haar toe.
Ik wil altijd weten wat ze wil. Misschien heeft ze een snek en soms krijg ik ook wel eens een knuffel. Het gebeurt ook dat ik gewoon naar binnen moet omdat zij dan van huis gaat. Maar dat was dit keer niet zo. De buitendeur bleef openstaan en mijn zusje Mila was ook nog buiten. Nu had mijn vrouw me nodig voor heel iets anders. Een speesjaale tjek. Eentje die ik nog niet eerder gedaan heb. Kontroole van eten. Van mezelf hou ik van kipsmaak-brokjes, dat weten folgens mij al mijn vrienden wel. Dus toen ik in de keuken stond, wilde ik graag mijn nieuwe kipsmaak-brokjes testen. Alleen kreeg ik ze niet, want die hebben we niet.
Mijn vrouw tilde me op en zette me op het keukenblad neer: “Vandaag ga je me helpen met eten maken.” Thuis doe ik best veel samen maar eten maken is best moeilijk.

Eten maken

Dit is mijn eerste keer. Daar sta ik dan stil te staan. Ik wist niet wat ik moest doen of hoe mijn lijf zich voelde. Mijn kop had echt tijd nodig om te bedenken wat ik ga doen. Op het keukenblad zag ik best veel liggen. Wit zacht spul en een groote voerbak met een deken erop en er stonden ook wat flessen. Mijn vrouw vertelde me dat we deeg gaan maken. Eerlijk is eerlijk. Mijn lijf deed niks en mijn kop snofte wat. Ik leerde dat er bloem lag, dat is witte poederspul waarmee je deeg maakt. Het rook nergens naar, niet eens naar bloemen. Door het opsnoffen van het bloem moest ik ineens kei-hard niessen. Mijn vrouw vroeg aan mij wat ik van de bol deeg vindt. Nou eigenlijk helemaal niks. En op het keukenblad staan vind ik maar raar. Normaal mag ik hier niet opstaan dus mijn lijf en kop waren een beetje in de war.

eten kokenTerug naar buiten

Ik bekeek de bol nog eens goed en ik wist wat ik wilde. Niet op het keukenblad staan. Eten maken is niks voor mij. Ik heb het liefst dat ik gewoon elke dag mijn eigen kipsmaak-brokjes krijg. Dat ken ik en dat vind ik lekker. Misschien durf ik een volgende keer wel meer maar voor nu vindt ik het maar vreemd en genoeg. Ik sprong van het keukenblad af en ging weer terug naar buiten. Naar mijn struik waar ik kontroole doe van de beestjes. Doen jullie wel eens samen eten maken en hoe ging dat? Ik ben heel nieuwsgierig naar wat jullie te vertellen hebben.

25 thoughts on “kater Bram over helpen met eten maken

 1. Hoi Bram. Ik help frau op de dagen dat ze brokjes gaat verdienen. Dan spring ik op het aanrecht en controleer ik of ze genoeg eten maakt om mee te nemen. En ik ruik er ook wel eens aan. Een heel belangrijke taak dus. Ook doe ik op of bij haar gaan liggen als ze ontspannen moet. Dan ga ik heel hard spinnen. Dat helpt, echt waar!

  Pootje en kopje van mij voor jullie alledrie!

  1. Hoi Minnie, folgens mij zijn poese beter in eten maken dan katers. Ik vind het heel koel dat jij altijd mee tjekt! Fijn wiekent en stoere pootjes van mij

 2. Hoi grote vriend Bram, hier even een heel klein berichtje van mij zodat je weet dat ik je niet vergeten ben. Het gaat de laatste dagen niet zo lekker hier. Ik heb nog nooit geholpen met eten maken, maar ik mag wel op het keukenblad om water te drinken uit de kraan
  Hai vaif van Bikkel.

  1. Hoi grote vriend Bikkel, ik miste je al! Kan ik iets voor je doen? Wil je sneks of een kopje? Is er iemand verkouden? Snel beter worden hoor. Water drinken doe ik uit de kraan op de badkamer. In de keuken vind ik het maar niks. Doe je rustig aan? Heel veel lieve kopjes en neusjes voor jullie. Bram

  2. Hoi Bikkel, wat een vervelend nieuws! Ik hoop maar dat er geen al te grote moeilijkheden zijn!
   Lieve groetjes,
   Cisca.

  3. Lieve Bikkel,

   hoop dat niemand ziek is van ze eigen. En jij weet jij moet nooit mevrouw Cooroona binne laate of meneer Koovid.
   Iedereen denk aan jullie en leef met jullie eigen en jullie vrouw mee,

   Sterk zijn kopjes van mij eigen,

   Loesje

  4. Lieve bikkel en de andere van de club van 6 en mevr, van de bende van 6. Vrouwtje en ik hopen dat er geen hele erge dingen aan de poot zijn en wensen jullie alle goeds en veel gezondheid. Heel veel knuffels van vrouwtje en jullie vriendje Jip.

 3. Hajooo oompje bwam.

  Ooooh hellept uwes? Ikke niet hoor. Ikke kijk wel altijt wat me mense op hun booterham gooje. En dan seur ik dat ikke het wil pjoeffe. En dan kwijg ik wat en seg beweeft nee dank uwes. Hihihi.

  Ikke hep gwaag runt en sallum dwoge bwokkies. Offf runt en toktok bwokkies. En dan door elkaar hihihi. Ikke ben egwaar heus niet furrwent hoor. Hihihihi

  Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi kereltje, jij ben een boergondiejur. Jij vind alles lekker! Groot gelijk knul. Soms moet je ook gewoon genieten van je eten. Stoer kopje van mij

 4. Hallo Bram,

  Ik mag vrouwtje wel meehelpen met eten klaar maken, maar wij hebben de afspraak dat ik op een afstandje moet zitten en niet te dicht bij de hete pannen. Als ik mijn oren in de bilzakken heb zitten en niet wil luisteren dan wijst vrouwtje naar de grond en weet ik: Jip foetsie ermee.
  Maar ik doe veel huistaken hoor, Helpen met stofzuigen, ik ga erbij zitten en kijk streng of ze alle stofjes wel wegdoet, Helpen met de was ophangen, ik ga dan naast het droogrek op een tafel zitten en kijk of het goed gaat, Ik mag niet op het rek zelf, maar toen ik nog een jonge ondeugende Jip was deed ik vaak op de was en droogrek liggen, vrouwtje vond dat niet leuk, want rek kon daar niet tegen. Maar mijn leukste huistaak is helpen met de ramen wassen. Vrouwtje doet de buiten kant en ik de binnenkant, Is toch ook van de snapper, ik maar ze toch ook vies met mijn neus en poten. Kijk als vrouwtje met de spons en wisser over de raam gaat doe ik dat binnen met mijn poten, is me toch zo’n leuke klus. Kasten controle doen hoort ook tot mijn taken. Je ziet Bram ik heb het heel druk en dan moet ik ook veel dutjes doen om uit te rusten en dat ga ik nu ook doen. Jij een fijne dag en o ja vrouwtje vraagt of het brood lekker was wat vrouw aan het maken was. Knuffel voor jullie van vrouwtje en poot en kopje van vriendje Jip

  1. Hoi Jip, jij bent een heuse thuiskater met keiveel erfaring! Dat wist ik niet eens. Zoveel kan ik nog niet. Ramen wassen heb ik ook nog nooit gedaan. Ik heb het even gefraagd en iedereen vond het brood lekker. Er was famielie van mijn vrouw en die bleven eten. Ik snap dat je kei moe bent van al die taakjes, dut maar goed! Stoer kopje van mij

 5. Hoi Bram.
  Wat lief dat je tjekt en helpt bij het eten maken.
  Ik ben nooit zo nieuwsgierig naar eten.Wat mij betreft wil ik wel graag een stukje chips en laatst lagen er dropjes in een schaaltje op de tafel en daar heb ik aan gelikt Maar toen zag mijn scullary girl dat..en heeft ze weggezet.Flauw he!!!
  Chips, en dan het liefste paprika chips,zo lekker maar helaas staat dat haast nooit op het menu.Als het er wel eens is,krijg ik een paar kleine stukjes.
  Voor de rest ben ik er 1 van: het moet uit een pakje,zakje of blikje komen waarop staat dat het voor katten is.
  En dan het liefste graag kip smaak.En geserveerd in een bakje.
  Mensen eten bleh…voor mij hoeft het niet.Alleen chips dan….

  He Bikkel,ik hoop niet dat de problemen heel erg ernstig zijn.Maar ik denk aan je hoor.En ook aan je katgenoten en vrouw.

  1. Hoi Muzette, zelf heb ik nog nooit chips gegeten. Het ruikt voor mij te sterk. En ik wil ook het liefst alles uit een zakje of blikje, vooral de moes van gourmet. Die zijn het lekkerst. Ik hoop dat je een kei fijn wiekent hebt nu dat je vrouw terug is. Stoer kopje van mij

 6. Hoi lieve Bram, wat kun je toch veel! Nou kun je ook al helpen met broodbakken, of taart, want dat was je vrouw aan het doen (denk ik). Maar ik snap wel dat je er als katermans niet zo veel aanvindt.
  Ik vind het trouwens superknap dat jij helpt met de sokken, dat zou hier ook wel handig zijn.
  Bol snuffelde aan alles wat we voor zijn neus hielden, maar hij wilde eigenlijk nooit mensen-eten. Alleen chips vond hij lekker om aan te likken, dat vinden heel veel katten. Muzette schreef het ook al, en van Loes weet ik het ook.
  Popje, die hier vroeger woonde, was helemaal gek van champignons. Als wij die kochten moesten we ze zó neerleggen dat hij er niet bijkon, want hij beet in elke champignon die hij kon vinden! En dan maakte hij er kleine snippertjes van, die hij liet liggen. Hij kreeg altijd één champignon om aan te snipperen. En GroteBeer vond kaas heerlijk, vooral smeerkaas.

  Ik hoop dat in je struik alles in orde was, Bram!
  Heel veel lieve groetjes voor jou en je familie,
  Cisca.

  1. Hoi mevrouw Cisca,

   Mijn vrouw snapt de maggetron oofe niet zo dus dit werd geen taart. Ze ging iets maken en dat heet Roti. Het is suurienaams. Ik vond de geur veel te sterk. Toen zei mijn vrouw dat het komt door de knoflook. Bah. Dat stinkt kei erg! Daarom wilde ik daar niet meer zijn. Ik eet alleen mensen toetjes en vlees maar geen knoflook of gekke dingen, daar ben ik geen kater voor.
   Ik heb zelf nog nooit geen chips gelikt. Het ruikt te sterk. En sjamiejons heb ik ook nog nooit gebeten. Misschien is dat voor een folgende keer. Ooh ja, smeerkaas is wel lekker!
   Ik was heel blij in mijn struikje. Ik hoop dat jullie een fijn wiekent hebben. Heel veel stoere kopjes van mij

   ps, bolle, is alles goed daar boven?

 7. Lieve Bram,

  als poes vind ik het knap dattie jou vrouw hellep in jou keuke. Assie prind was net als mij Doorie dan wassie jou vrouw ze keukeprins. Hier spring ik niemeer op mij vrouw ze aanrech. Nu ik seeniejorpoes ben op mij eigen leeftijd vin ik het fijner als mij vrouw mij eigen mij eete breng. Oopa Floris spring nog stees op mij vrouw ze aanrech en Zusje ga op de taafel zitte als mij vrouw in ze keuke beezig is. Dattie alles goed in ze gaate kan houwe. Selluf maak ik wel heel feel taarte in mij droome. Dus ik vinnut wel inneressant Bram. Maar mij oog zie geen makkareele en saardiene ligge op jou aanrech. En foor jou eigen ook nie jou kippebrokke.
  Selluf lus ik wel kaas en sjips en Oopa Floris lus heel feel mense eete. Hij is mij vrouw ze aanrechprins…

  Dank jou wel lieve Bram dattie ons allemaal weer ferras heb met zofeel niewe informaazie
  Kopjes foor jou eigen Bram en foor jou vrouw, jou woef Toby en mij eigen Milaameisje,

  Loesje

  1. Hoi Loesje,
   Eigenlijk denk ik nog steeds dat ik niet in de keuken hoor. Het was kei raar Loesje. Ik had het nog nooit gedaan en ineens stond ik daar! Hoppa boven op de keuken. En ik had geeneens kipsmaak brokken. Mij vrouw deed suurienaams eten maken maar ik zag geen tonijn of makkereele voor jouw anders deed ik die op ze post! Zelf vind ik vis nie zo lekker. Mij lekkerste smaak is kip. Oopa Flooris moet wel foorsigtig zijn met mense eten. Op een dag, ik weet niet meer welke, had ik toetje op van mij vrouw en toen moest ik ineens kei snel naar de bak. Er is ook een blog van. Mij buik vond die toetje niet zo fijn. Mij bak stonk zo erg dat het leek op een kernsentraale.

   Doe jullie allemaal foorzichtig? Ik wens jullie kei veel lekkers en kopjes toe en een mooi wiekent met veel dutjes! Stoere kopjes van mij, bram

   ps milaameisje trappel in haar deken, van links en rechts en zo een paar keertjes met een prrrrr er bij voor jouw

 8. Hoi Bram, je moet je Personeel toch maar eens naar de Katten Keuken School sturen, wat is me dat nou bloem dat is toch niis voor ons als Katten.
  Bij mij doen ze dat niet hoor, maar sons loop ik wel over het keukenblad om goed overzicht in mijn tuin te hebben, dat is ten minste een echte Kater taak vind ik.

  Kopje van Ollie

  1. Hoi Ollie,
   Van me eigen ben ik een tuinkater geen keukenkater. Maar meestal vind ik mijn vrouw helpen wel leuk alleen toen niet. Maar dat kwam ook door de knoflook. Die was kei sterk van geur en dat vond ik helemaal niks! Maar jij heb een kei goed idee. Dat heb nog nooit zo gedaan. Misschien moet ik dat eens proberen. Kei bedankt voor je tip!
   Fijn wiekent en een stoer kopje van mij

 9. Hoi lieve Bram
  Wij hebben nog nooit geholpen met eten maken maar wel met proeven!!!
  Dat vinden wij ook het allerleukste……proeven!!!
  Als onze vrouw een boterham maakt dan krijgen wij wat boter of een stukje ham en kaas net wat er op die boterham komt.
  Wij mogen altijd proeven wat onze vrouw gaat eten, maar wel in een bakje op de grond…..tenminste als we er zin in hebben!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi allemaal,
   Oh jullie zijn ook allemaal boergondiejurs. Lekker hoor. Van mij hoeft het niet zo. Soms wil ik wel proeven als het een toetje is of een stukje vlees. Maar geen sterke geure zoals knoflook. Bah. Dat stinkt kei erg! Ik vind het fijn om te lezen dat jullie zo lekker verwend zijn. Heel fijn wiektent en stoere kopjes voor jullie van mij

 10. Hallo lieve Bram, wat doe jij veel taakjes in jouw huis zeg. Maar helpen met koken lijkt mij niet zo geslaagd denk ik. Floortje helpt ook veel in huis. Bij het bed verschonen b.v., dan kruipt zij tussen het dekbed en de dekbedhoes. Bij het strijken controleert zij of alles goed glad gestreken wordt, zittend op de strijkplank. Met koken heeft zij niets, te gevaarlijk dat gas en die hete pannen. Fijne avond lieve Bram, samen met jouw mensen. Kopjes en knuffels van Ina en Floortje. Pee es: een klein hapje hazelnoottaart gaat er bij Floortje wel in, een piepklein hapje hoor!!

  1. Hoi Ina en Floor,

   Wat koel dat Floor zo meehelpt. Het allerleukste is juist wanneer er frisse lakens komen. Dan kan je er lekker tussen dutten en snoffen naar de frisse lucht. Dus Floor, lekker blijven doen, dat is het beste.
   Onze pannen en zo, dat is een plaat die dan rood word. Kei gefaarlijk. Van mij hoef dat ook niet. Ik ben een tuinkater en het liefst ben ik daar.
   Ik heb nog nooit geen hazeltaartje gegeten. Is het kei lekker?? Hoe smaakt het? Is het kipsmaak?
   Fijn wiekent voor jullie en stoere kopjes van mij!

Reacties zijn welkom