Wat priefee voor mij is

priefee

Als katerman heb ik ook tijd voor mezelf nodig. Dat kan opeens opkomen. Ook na een hele fijne knuffel dat ik foel: nou moet ik even op mezelf liggen. Die tijd is dan priefee.

Hoe doe ik het

Priefee is best moeilijk want ik wil ook samenzijn en niet alleen zijn en toch is het zo dat ik dan vooral met mezelf moet zijn. Wat doe ik dan?

 • na een knuffel op de bank draai ik me op mijn andere zij, dus dat ik met mijn kop van mijn vrouw af lig, dan weet ze genoeg
 • soms ga ik achter de kastjes liggen toen is deze foto gemaakt, mijn vacht zat helemaal niet netjes en mijn staart ook al niet. En het riesiekoo van daar liggen is dat mijn vrouw denkt Bert is niet goed, hij iesoleert zich, we gaan naar de dokter. Dus ik ga voor de zekerheid maar  heel erg soms daar liggen.
 •  ik kijk van: hè

Aaien

Priefee is ook belangrijk tijdens het aaien, dat er geen gekke dingen gebeuren. Ik heb beifoorbeeld graag dat mijn staart met rust gelaten wordt. Die heb ik nodig voor evenwicht en daar moet ik op kunnen rekenen. Een keer ging ze met mijn staart fluitspelen, het moet niet gekker worden hier!!! Dus toen heb ik heel intens gekeken en sindsdien is het nooit meer gebeurd.
Ook gefriemel aan mijn pootjes is priefee al vind ik het soms wel fijn.

Bak

En nou ik een gefoelige maag heb, is wat ik in de bak doe ook belangrijk voor mijn gezond. Laatst keek ze er heel blij naar en ik dacht dat is priefee het hoeft niet op de foto, maar dat snapte ze gelukkig.

Rust

Het is belangrijk dat je voor jezelf weet wat priefee is. Dan heb je rust in je leefe. Want als je met mensen woont, dan woon je samen, maar je bent ook iemand van jezelf en voor jezelf, dat je een eigen persoon bent bedoel ik. En dan heb je recht op je priefee, en dat is voor iedereen weer wat anders.

9 thoughts on “Wat priefee voor mij is

 1. Hajoooo oompie bert.

  Ooooh hep uwes dat ook datte u soms gewemaal geen pjiefee hep?
  Ikke sat een keer mette mamsie daaroofer te pjate. Weet uwes nog onse soomerbwog? Toen wert er ook een footo maakt datte ik een fijne dwol aan het make was. En opmij-eens KLIK!!!
  Nau ja!!! En mamsie seurte dat ikke stonk. Nou oompie, ikke seg wij katers heppe regt op pjiefee!!!
  Pootjes 🐾🐾

  1. hoi Dorus, zie je, ook jij hebt gefoel voor priefee. Dat je weet: dit is van mezelf en voor mezelf en dat hoeft niet op de foto. Ik steun jou daarin Doorus!!
   Oompie Bert

 2. Hallo Bert,
  Ja soms moet ik ook wel eens laten weten dat vrouwtje mij even privee moet geven en ze snappert het ook heel snel. Maar ikke kan het wel snapperen hoor dat vrouwtje met mij komt knuffelen en ikke er niet zo’n zin in heb. vrouwtje weet wel waar ikke niet geaaid wil worden en dat doet ze dan ook niet. Als ik naar de bak moet, dan wil ik rust, als ik daar ben gaat vrouwtje altijd weg en nee daar maakt ze nooit een plaatje van, tja dat doe ikke toch ook niet bij haar.
  Vrouwtje krijgt van mij niet vel privee hoor, want dat kan niet als ik op haar moet letten, ik ga meestal mee naar de badkamer en de wc als ze haar mensendingen moet doen en ook breng ik haar altijd naar bed en hou haar dan gezelschap. Als ik even tijd voor me zelf wil ga ik naar de woonkamer om naar buiten te kijken of op de bank in mijn holletje te gaan slapen.
  Nu ga ik naar buiten hoor, heerlijk zonnetje en naar de vogeltjes kijken. Bert een fijne dag en knuf van vrouwtje. Poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, ja zie je, dat heb jij dus ook al. Dorus heeft er ook gefoel voor. Dus het is helemaal niet zo dat wij katten alles maar goed en leuk vinden, als het om knuffels en aandacht gaat. Dat weet ik nou echt helemaal zeker. Het prifee van je vrouw ligt anders dat ben ik ben je eens. Ik wil ook de hele tijd weten waar ze is, dat hoort gewoon zo,
   poot van je vriend Bert

 3. Lieve Bert,

  jij heb weer jou mooie verhaal geschreefe ofer preifussie in jou leefe. Ik vin het van me eigen ook belangrijk want jou letters zeg het al, jij ben van jou selluf. Mij vrouw weet dat ik graag op mij eigen ben. En dat ik selluf kom foor mij knuffel en mij aandach. En assie te lang wacht met mij eete, ga ik mij vrouw aan zitte kijke.
  Maar assie seeniejor poes ben van jou eigen hebbie stees meer behoefte aan jou priefee. Mij vrouw houw gelukkig ook feel van ze rust en priefee.
  Mij erfaring is, dan hoefie jou vrouw nie zofeel uit te legge en jij snap jou vrouw ook…

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, op jezelf kunnen zijn is heel belangrijk voor je gefoel, dan kun je ook beter nadenken. Wat is dat bij jou thuis goed dat je het snapt van elkaar en dat het elke dag kan. Mijn vrouw vraagt soms veel en dan kijk ik van liefer rustig en dat snapt ze dan gelukkig. Mijn erfaring is, dat je je vrouw ook moet helpen bij het snappen van priefee is,
   je Bertje

 4. Bert je hebt helemaal gelijk!!!
  Wij hebben ook wel eens privee tijd nodig!!! Gelukkig weet onze vrouw dat en houdt ze er ook rekening mee!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 5. Hoi lieve Bert, je legt heel duidelijk uit dat iedereen recht heeft op priefee. Ook als je samen woont. En zelfs als je samen bent.
  Dat voorbeeld met je staart, dat je vrouw fluit ging spelen op je staart, dat herkende ik een beetje. Ik maakte bij Bol wel eens kapsels van het haar op zijn hoofd. Een hanekam bijvoorbeeld. Daar moest ik dan zelf best om lachen, maar Bol niet echt en Jeroen ook niet. Misschien hebben mensenvrouwen een bijzonder gevoel voor humor?
  Maar je hebt helemaal gelijk dat je soms alleen wilt zijn, en dat niet alles op de foto hoeft. Wij hebben de kale buik en de pukkels van Bol nooit op de blog gezet, of als hij naar de bak ging. Dat is priefee.
  En misschien kun je als je vrouw slaapt eventjes stiekem achter de kastjes gaan liggen, dan hoeft je vrouw zich geen zorgen te maken!
  Lieve groetjes,

  Cisca.

 6. Lieve Bert, je hebt weer heel goed geschreven over priefee. Iedereen heeft af en toe prievaatsie nodig, ook als je samenwoont. Niet alles hoeft op de foto, b.v. als je als kat op je weecee zit dan hoeft dat niet op de foto. En als je niet overal geaaid wilt worden dan is dat ook jouw recht. Floortje wil ook niet dat we haar poten kammen en op haar staart is ze ook heel priefee. En ik weet zeker dat fluitspelen op haar staart niet in goede aarde zou vallen. Fijne dag nog lief vriendje. Kopje en knuffel van Ina en Floortje.

Reacties zijn welkom