Loesje vertelt over tijd…

tijd

Het is vandaag bijna drie weeke foorbij dat mij groote vriend Bolle ze ster werd. Jij fraag jou eigen af waar blijf jou tijd? Tijd is iets wattie nie kan vast houwe. Net als jou leeftijd nie.

Nieuwe leeftijd

Jij zie het aan mij verkering Huiskater Bert. Hij denk ik ben twaalf van mij leeftijd en hij foel ze eigen twaalf. Maar dan kom ze vrouw en zij zeg, Bert jij bennie twaalf maar jij ben dertien. Ze dokter heb het gezeg. Jij vraag jou eigen wel af waar mij Bert ze dokter ze eigen mee bemoei? En wat heb ze dokter met mij Bert ze jaar gedaan? Het is een misteerie.
U weet van mij eigen ben ik ook dertien van mij leeftijd. Mij erfaring is jou gefoel is anders offie twaalf ben of jij ben dertien. Mij Bert moet nu wenne aan ze nieuwe leeftijd. Gelukkig heb ik van mij eigen veel erfaring met dertien zijn. Dan kan jij jou verkering jou steun geefe. Want assie verkering heb leef jij met elkaar mee. Offie nou twaalf ben of jij ben dertien. En jij weet één ding zeeker. Al roepie nog zo hard Meeoow, mij Bert krijg ze jaar niemeer terug. Assie het kweit ben, bennie het kweit!

Lange tijd

tijdSoms duur tijd ook heel lang van ze eigen. Assie bijfoorbeeld naar jou dieredokter moet dan duur jou tijd wel heel lang. Of assie bang ben assie op straat moet leeve, net als mij Bert heb gedaan. Selluf denk ik dattie misschien daar ze jaar ferloore heb. Maar jij weet het nie en jij wil het er ook nie jou heele tijd ofer hebbe. Assie verkering heb kan jij beeter jou verkering steun geefe assie ze jaar kweit is. Jij wil ook nie oferkoome offie een zeurpoes ben.
Selluf ben ik nog steeds in mij rouw. Toen mij vriend Bolle inees ze ster wer kreeg ik wel heel feel moeilukke gefoeles. Maar u weet toen kwam onse Hoedjessjoow en jij bijt op jou lip. Jij ga door maar jij foel jou ferdriet zit er wel. Jij heb minder zin in jou dinge. Jij ga nie als jou kitten door jou huis renne. Jij lig in jou denkpaal en jij wacht op jou eete. Mij vrouw zeg Loesje jij heb tijd noodig. Jou ferdriet moet slijte en het ga nie van jou eene dag op jou andere. Zeeker nie assie seeniejorpoes ben van jou leeftijd. Assie ouwer ben heb jou ferdriet al dinge meegemaak. Jij heb erfaring van in jou rouw zijn en dat jij jou ferdriet moet akzepteere. Jij moet jou tijd ze werrek laate doen want jij kan het nie forseere. Assie seeniejorpoes ben dan weet jij dat.
Daar moet jij op fertrouwe.

Snelle tijd

Maar soms ga jou tijd ook snel foorbij. Bijfoorbeeld als jou vrouw faakanzie heb. Van mij eigen vin ik het alteit fijn als mij vrouw thuis is. Dattie saame ben want jij woon wel in jou sellufde huis. Mij vrouw ga gelukkig nooit ver van mij huis assie faakanzie heb. Selluf geef ik tijder niks om assie erreges anners moet gaan loosjeere. Dan duur jou tijd wel heel errug lang. Jij ben toch het liefst in jou eigen huis. Dattie weet waar jou saardiene en jou makkareele in jou kast ligge. Mij vrouw zeg Loes, jij hoef jou eigen geen zorreg te maake. Wij blijf lekker saame en jij hoef jou huis nie uit. Dan foel jij wel jou geluk in jou hart.

Jij neem dan foor lief dat jou vrouw loop te zinge en dattie teege jou eigen loop te raatele. Jij weet jou vrouw is blij dattie niks hoef. Zij hoef alleen maar foor ons te zorrege. En zij krijg mij schootmeedietaazie en mij kopjes, dattie echt jou kwaaliteit van jou saamezijn foel.
Mij erfaring is dat jou geluk meer gefoel krijg assie saame ben. Jou hart maakt sprongetjes want jij foel jou eigen blij. Maar jij weet ook, jou tijd flieg foorbij assie het fijn heb saame.
Nu wil ik probeere of ik mij tijd stil kan zette. Dattie foor alteit saame kan zijn…

Loesje

15 thoughts on “Loesje vertelt over tijd…

 1. Hajoooo mamsiewamsie.

  Oooooh wat sjreef uwes mooiiiii.
  Ooooh ikke wau ook datte de teit stilset kon worre. Of datte we tewug inne teit konne gaan.
  Datte ikke nog met poppy was. Sniksnik.
  Off dat oomie bolle er nog was. En datte hij miertjes nog sat te eete.
  En datte me niggies en neefies er ook nog waare die bij mij sjoonmoesie leefte.

  Maar mamsie, we gaane er SAAME ies moois fan maake. Solang asse we saame sijn is hut goet!!
  Koeskoes mamsie

  1. Ooooh mij beebie Doorie,

   wat zeggie jou mamsie mooie dinge. Jij wor stees wijser en jij groei stees meer folwasse. Assie jou tijd terug kan haale moetie mamsie wel eeve roepe. Dan heb wij zofeel vriendjes die wij terug haale. Maar wij moet het doen met onse leeve hier en wij moet geniete van onse tonijn en saardiene.
   Lieve Doorie, assie saame ben is jou tijd nog rijker van ze hart,

   Koes koes van jou mamsie

 2. Lieve Loesje, je hebt weer heel mooi geschreven over hoe snel of hoe langzaam de tijd soms gaat. Fijne dingen gaan heel snel, akelige dingen duren heel lang. Helaas kunnen we de tijd niet stoppen lieve Loes, ik zou het heel graag willen. Floortje en ik kunnen ons voorstellen dat je nog rouwt om onze lieve vriend Bolle. Het kwam zo plotseling. Veel sterkte lieve Loezepoes, je moet het allemaal verwerken en dat kost tijd. Floortje dinnetje stuurt jou een zacht troostkopje en ik een zachte knuffel.

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje,

   dank u wel dattie mij denke over tijd heb geleeze. Ik vinnut moeiluk dattie nie jou eigen tijd stil kan zette, maar jij moet akzepteere jou leeve ga alteit door.
   Nu moet ik mij tijd neeme om mij ferdriet van mij vriend Bolle te ferwerke. Dan kom alles weer goed en zie jou tijd anners eruit van ze eigen. Dat is belangrijk foor jou geluk…

   Dank u wel foor u zachte knuffels en ook van mij dinnetje Floortje. U krijg mij zachte kopjes terug van mij eigen,

   Loesje

 3. Lieve vriendin Loesje.
  Ik heb heel even een beetje computer tijd.
  Wat heb je weer mooie letters gemaakt.Ik denk dat je gelijk hebt dat dat jaar van Bert op straat verloren is gegaan.Mijn scullary girl zegt dat ik weer rond ren als een kitten.Zou je misschien ook andersom kunnen verjaren? Ik denk dat ik dat volgende verjaardag niet 15 ga worden maar 13. En soms denk wat maakt het uit.We hebben hier allemaal meegemaakt dat als je leeftijd op is,het op is.Soms maar een.paar weken en soms meer jaren.Belangrijk is dat we samen zijn.
  Kijk nu vind ik de tijd lang duren.Mijn scullary girl is wel 4 x donker weg met mijn mensen oma,mijn tant Paula en de broer van mijn scullary girl.Van mij hoeft het niet.Ik heb wel een poespasser,heel lief, maar het is niet mijn scullary. Maar ik ben gelukkig fijn in mijn eigen huis.Maar als mijn scullary girl er weer is,hebben we het fijn samen en gaat de tijd weer snel.
  Zachte kopjes van Muzette

  1. Lieve Muzette,

   ooooh dattie mij eigen toch jou schrijf geef. Jou vrouw is nie in jou huis. Ooooh maar jij heb jou eigen poespasser. Dan heb jou vrouw wel goed foor jou eigen gezorrug maar mij erfaring is, jij ben pas nog meer gelukkig als jij saame ben met jou vrouw. Oooh dattie fier keer donker moet hebbe en dan kom jou vrouw weer in jou huis. Maar dan kan jij weer zofeel saame zijn dattie het foel in jou hart.
   Dan ga jij nog meer renne van jou geluk Muzette. En jij ga nie fijftien worre maar jij wor fijf. Of jij wor tien. Assie kitte ben maak het nie uit. Mij Doorie wil fol van ze wasse zijn, maar hij doe nog zofeel poinke. Dan hebbie nog meer van ze tijd noodig.
   Jij heb zofeel erfaring van jou leeve en jou tijd. Dan kannie bes fijf jaar worre. Maar jij moet mij eigen beloofe, jij moet het wel teege jou vrouw zegge. Dattie vistaart en gebakke kibbeldinge kan haale foor in jou huis. Hoe meer tijd jij saame heb, hoefeel beeter. Jij heb gelijk Muzette, als jou tijd op is krijgie nie jou nieuwe tijd.
   Jij moet tijd koessere assie het heb. En assie het nie heb dan moetie jou vrouw fraage offie het meebreng assie naar meneer Hein ga. Die ferkoop alles zeg mij vrouw.

   Lieve Muzette jij krijg mij kopjes van mij troos. Dattie jou eigen nie alleen foel want dan hebbie zofeel moeilukke tijd…

   Van jou dinnetje Loesje

 4. Och Loesje wat heb je dat mooi geschreven!!!!!
  En het klopt wat je zegt
  De tijd gaat met minder leuke dingen erg langzaam en met leuke dingen erg snel voorbij!!!!
  Wat zou het leuk zijn om eens even de tijd stil te zetten!!! Of misschien eens terug in de tijd te gaan!!! Alleen waren we dan niet zo wijs als we nu zijn!!!!
  En verdriet dat heeft veel tijd nodig voordat we het een plekje in ons hart kunnen geven. En heel belangrijk is om die tijd ook te nemen!!!!!
  Maar voor nu lieve Loes geniet wel samen met je vrouw, Zus en Floris van het samen zijn want dat is ook heel belangrijk!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Lieve Panda, Moby, Dopey, Belle, Izzy, Tica en mevrouw Ceciel,

   wat zeggie weer jullie wijse dinge. Oooh assie terug ga in jou tijd dan kan jij misschien ook jou dinge ferannere. Jou vrouw kan bijfoorbeeld nog meer van jou lekkere sneks meebrenge. Of jou visboer breng ze grooste makkareele mee. En misschien kan mij Bert ze eigen jaar terug finne.
   Maar het liefs zou ik van mij eigen mij vriend Bolle en mij hartjesdinnetje prinses Katrientje terug in mij leefe haale. En Fynn en Sparkle en mij vriend Vlo. En foor iedereen ze lieverd van ze hart.
   Dan krijg jou tijd ze mooise kleur want jij ben weer allemaal saame.

   Van mij hart krijgie mij pootjes, foor jullie allemaal

   Loesje

 5. Hallo lief dinnetje Loesje,

  Vrouwtje en ikke hebben best wel lang moeten denken over jouw mooie schrijf.
  Vrouwtje wil heel veel van de tijd van haar leven niet meer terug, veel teveel verdriet geweest vind ze. Nu hadden wij zo veel hoop dat toen dit jaar begon er een heel mooi jaar zou zijn. Niet een van onze dinnetjes en vriendjes zouden op reis gaan en vriend Vlo had de poort van de regenboogbrug dicht getimmerd. Nou dan hebben ze daar wel hele slechte spijkers zegt vrouwtje, want poort is wel heel vaak open gegaan. Het is maar goed dat we niet terug en vooruit in de tijd kunnen poten, we moeten het allemaal fijn voor elkaar maken en al het nare maar op een zijweg zetten. Vrouwtje en ikke doen van alles van de dag zoveel mogelijk samen genieten en heel veel houden van elkaar. Wij zijn blij met alle lieve vriendjes en dinnetje van Bert zijn blog, het maakt ons gelukkig om te lezen hoe het met iedereen gaat, we zijn een grote familie.
  Lieve Loesje doe jij samen met Mevrouw Loesje, zusje en Floris heel veel genieten en laat de tijd de tijd maar zijn. Van vrouwtje veel knuffel voor jullie allemaal, Poot en kopje van jouw grote vriend Jip

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   wat hebbie weer zofeel gelijk van jullie eigen Jip. Jij begin jou niewe jaar en jij denk jij ga jou fijne jaar maake. Dan ga jou vriend Vlo ofer ze Reegeboogbrug en jou hartheb heel feel ferdriet. Jij zeg het goed. Vlo heb zofeel zitte timmere van ze Reegebrugpoort. Maar ze speikers doe het nie goed. Dan weet jij nie waar jij heen ga met jou tijd. En hebbie nog wel tijd? Jij heb al feel meegemaak saame met jou vrouw mevrouw Jip. Dan hebbie feel moeilukke tijd in jou leeve. Maar nu hebbie saame jullie fooralteithuisje en kan jij al jou tijd gelukkig zijn want het is foor alteit. En jij heb jou fooralteitbuitehuisje Jip. Jij zie jou tijd doe ook mooie dinge. Dattie blij wor assie buite in jou huisje zit en jij ruik jou buite en jij foel in jou hart. Nu ben ik foor alteit gelukkig. Jij heb het wel ferdien Jip en jou vrouw ook,

   Pootjes en zachte kopjes van mij eigen foor jou en jou vrouw,

   van mij eigen, Loesje

 6. Dag lieve Loes, wat heb je een mooi stuk geschreven over tijd. Tijd is zeker iets heel raars, en je hebt helemaal gelijk: je kunt het niet vasthouden. Soms kan je daar blij mee zijn, want stel je voor dat je heeeeeeeeel lang bij de dierenarts zou moeten blijven. Maar soms zou je het inderdaad juist wél vast willen houden. Als je op schoot ligt bij je vrouw bijvoorbeeld.
  Ik zou de tijd wel vast willen houden dat Bol nog leefde, maar dat kan dus niet. Maar ik kan er wel aan terugdenken, en Bol zit voor altijd in ons hart. En hij blijft altijd jouw buikmaatje. Ook als ster. Want liefde kan niet verloren gaan.
  Hoe dat precies werkt met het extra jaar van Bert, dat weet ik ook niet. Maar gelukkig dat jij hem kunt helpen, want als je ineens 13 bent voelt dat anders dan wanneer je 12 bent.

  Geniet maar heel erg nu, nu je vrouw steeds thuis is. Dan kan je er later nog aan terugdenken, en weer opnieuw genieten!
  Heel veel lieve groetjes voor jou en je familie, en je krijgt er een klein blokje jonge kaas bij!
  Cisca.

  1. Ooh lieve mevrouw Cisca,

   van mij eigen heb ik heel feel langzaam gedaan van mij blokje kaas. Assie feel begeerte foel is het moeiluk om lang ofer jou blokje kaas te doen. Maar jij wil al jou tijd geniete want kaas is geen vis van ze eigen. Dan moet jij geniete.
   Ik vin dattie wijse dinge zeg. Selluf wil ik nooit lang van mij tijd bij mij dieredokter zijn. Jij moet er nie aan denke. Straks hebbie weer ies niew gefonde en moet jij weer jou annere eete. Jij kan jou tijd wel beeter besteede vin ik van mij eigen.
   Soms is tijd moeiluk mevrouw Cisca, assie ferdriet heb. Mij hart weet meneer Jeroen en u mis Bolle zofeel, jou hart kan het nie in letters schrijfe. Dan hebbie al jou tijd noodig foor jou hart, dattie weer geluk kan foele. Selluf heb ik ook rouw in mij hart. Van Bolle en dat mij eigen hem zofeel mis. Maar ze tijd was op en dan kan jij niks meer doen. Ik vin er niks aan. Maar jij heb er niks ofer te zegge, net als ofer jou tijd.
   Tijd is raar hè mevrouw Cisca. Tijd is donker en tijd is licht van ze eigen. Dat is mij troos want jij weet, als jou tijd donker is wor jou tijd van ze eigen weer licht. Dat is belangrijk. Dattie weet, ook al fergeet jij nooit. Jou geluk kom alteit terug. Assie maar tijd genoeg neem. Net als foor mij buik. Daarom eet ik mij blokje kaas langzaam van mij begeerte. Dan heb mij buik meer tijd dattie kan groeie en is mij vriend Bolle foor alteit trots op mij eigen,

   U krijg mij zachte kopjes dattie mij snorhaare foel en het is ook foor meneer Jeroen

   Loesje

 7. Liefe Loesjedinnie. Wat een mooie blog heb jij neergepoot over tijd. Soms gaat tijd snel en is jouw brokjesbakje zo leeg. En soms gaat tijd draag als frau buiten aan het brokjes verdienen is. Jij ben mij filosfiese poezefriendin! Pootje en een knuffel van mij!

 8. Hoi Loesje wat een emtioneel verhaal heb jij poot schrijf gedaan , zoveel.denken dat moet dan ook weer verwerkt worden door jpuw lekkere makreel en gelijk heb je hoor!
  Ikjes Ollie heb dat ook met garnaaltjes die smaken mij ook altijd nog beter na een middag meditatie.

  Liefs Ollie

 9. Lieve Mamsie Tante Loesje. Mijn vjouwtje sjij deze week hoopselijk kunse we nu een nare tijd wegdoen. Het wasse moeilijk toen Sir Sean Sterre Rising Star en Remember me sterren werden. Ikjes wasse siek en moest beebie djuppels in mijn neus. Mama Tante Jahia en Kyana moesse naar boofjes in se verboodse kamer. Nu isse alles weer goed en mogen ze morgens al weer naar beneden. De tijd moesse je sjuinig op sjijn. Want tijd is niesse voor alsijt. Ik denkjes niet aan se tijd ja ik weetse tijd om te eten en mijn verjaardag. En ik denkse stjaks aan de tijd dat ik met Doruss ga tjauwe en dat we een mooise tijd gaan hebse. Dikke koes van mij.

Reacties zijn welkom