Waarom ik een serieuze katerman ben

katerman
De dag begon laat maar toen de dag er was, toen kwam ook de zon. En ik dacht: Bert, pak je kans. Ga een warm oortje halen.

En dat deed ik.

Goede oor

Ik ging precies goed liggen. Dat duurde best een poos omdat ik rustig en veilig wilde liggen en dat mijn goede oor in de zon moest en niet mijn andere oor, waar iets mee is.
Daar is een stukje af. Het bovenste stukje. Wegens dat het duidelijk moest zijn dat ik een jeweetwel-kater ben. Dus nu heb ik twee verschillende oren, en iedereen zegt dat het niks uitmaakt voor wie ik ben en dat geloof ik eigenlijk ook wel. Maar ik weet het toch.

Toen ik goed lag en ik de zon voelde, toen is deze foto gemaakt. Het is goed te zien dat ik in de zon liggen serieus neem. Dat is ook zo want ik ben een serieuze kater. Dat is een beetje van mezelf en ook wegens dat ik gefoelig ben en dan ben je eerst bang en daarna serieus.

Tijd

 • Serieus dat is:
  soms ben je langzaam met iets dat is omdat je zeker wilt weten hoe iets gaat en moet, als je het niet zeker weet dan ben je onzeker en dat wil je niet, dat geldt voor alles dus ook voor een warm oor
  Langzaam is dus goed.
 •  het kan ook zijn dat je gewoon stil staat omdat je over iets na moet denken en als je vrouw dan roept “Loop eens door Bert” omdat je dan toevallig voor de deur staat, dan komt dat helemaal niet goed uit met het nadenken
 •  je hebt als serieuze katerman tijd nodig om alles dat je meemaakt te ferwerken, dus dat duurt gewoon langer als toen je een kitten was

Snel

Toen mijn oor warm was, kreeg ik een tevreden gevoel van binnen. Lekker hoor, zon op je vacht. Daarna werd het te warm en toen ging ik uit de zon. Ik sprong meteen weg toen het te warm want serieus of niet, soms moet je tóch snel zijn.

15 thoughts on “Waarom ik een serieuze katerman ben

 1. Hajoooo wieffe oompie bert.
  Ikke moet ook sereneus gaan worre seg me mamsie en me frauw. Want ikke heb nu al langer dan een jaar furrkeering hihihi.
  Maar als ik sereneus ben oompie, mag ikke dan nog wel poinken?
  Pootjes 🐾🐾

  1. ja tuurlijk Dorus, dat mag je doen tot je er zelf geen zin meer in hebt en pas dan hoeft het niet meer,
   pootjes van
   Ome Bert

 2. Lieve Bert,

  jij heb zofeel gelijk. Assie seeriejeus ben dan hebbie meer tijd noodig foor dinge in jou leeve. En jij ben ook seeniejor Bert, dat moetie nie fergeete. Dan is jou leeve anders als dattie kitte ben. Assie kitte ben ga alles snel. Mij Doorie doe alles zo snel in ze kop, jij kan het nie alteit bijhouwe en dat moet jij ook nie wille.
  Van me eigen ben ik ook seeriejeus en mij kop denk feel. Dan foel jij jou eigen dichbij jou selluf. Dat is belangrijk Bert.
  Hoop dattie vandaag ook zon heb Bert en jou oor is jou oor. Het hoor hij wie jij ben van jou eigen.

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje,
   jij zegt het altijd mooier dan ik en dan is het nog meer presies zoals ik me foel: dichbij jou selluf zijn is belangrijk. Dat is zo. Want dan heb ik zekerheid in mezelf wie ik ben en hoe mijn gefoel is. Ik hou het meeste van langzaam Loes net als jij,

   je Bertje

 3. Goedemorgen lieve serieuze stoere katerman. Je ligt heerlijk ontspannen in de zon. Floortje en ik vinden het heel erg dat ze zomaar een stuk van je oor hebben afgeknipt zodat ze konden zien dat je een jeweetwelkater bent. Zomaar knippen in zo’n schattig oortje. Gelukkig dat ze dat nu niet meer doen. Wij vinden je oortjes allebei even mooi hoor. Fijne dag nog lief vriendje. Je krijgt een zacht serieus kopje van Floortje en een knuffel van mij.

  1. hoi Ina en Floortje datdeden ze omdat ze het dan wisten als ze me zagen. Ik wil eigenlijk dat het oort weer aangroeit maar Loes zegt dat het niet gebeurt zoiets dus dat ik het moet aksepteeren, en daar helpt ze me bij. Lief he!! dankjulliewel voor het kopje en de knuffel,
   pootje van
   Bertje

 4. Hoi Bert. Is serieus zijn iets voor seniooren katers en poezen? Ikke wil nog lekker rondrennen, pootballen en gek doen met frau hihi. Mensenoma zegt dat Doorie en ik de belhamels van de blog zijn.

  Pootje van mij, Minnie!

  1. hoi Minnie, dat kan best dat het iets voor seenieooren is, daar moet ik over nadenken,
   pootje van mij
   Bert

 5. Hallo Bert,

  Ja ik ben ook een denk Jip, Ik kan ook lang ergens zomaar zitten te zitten en dan mijn ooggordijntjes half dicht. Vrouwtje denkt dat ik dan wat zit te soezelen, maar nee ik wacht en denk. Ik ga zo vaak bij de stoel van vrouwtje zitten en ze weet heus wel wat ik bedoel hoor, maar ze doet net of ze het niet snapt. Ik zit dan te bedenken wanneer ze eens van haar stoel komt en mij gaat knuffelen of een lekker snoepje gaat geven. Ook ga ik vaak zomaar voor mijn wc zitten en als ik zeker weet dat ik wat moet daarin, dan ga ik pas erin. Ja en zo zijn er wel een hoop dingen. Gelukkig voel ik mij ook wel regelmatig een jonge kerel en denk ik niet na, zoals met racen door het hele huis, dan is er echt geen tijd mom steeds te moeten denken van wat nou, HaHa miauwerdemiauw, dan zou ik mijn eigen poten voorbij racen. Vrouwtje zou denken dat ik dan mijn landingsgestel heb in getrokken net als een vliegmachien. Maar alle grapjes op een stokje, het s goed ok na te denken over wat we moeten doen en een geintje ertussen door.
  Nu tijd voor mijn dutje bij vrouwtje op schoot tot ze voor onze hapjes moet gaan zorgen.
  Bertknuffels van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip je hebt denken over het leefe en je hebt denken van hoe kom ik aan een snek en folgens mij kun je vooral dat heel goed. Je bent helemaal niet langzaam met al dat racen en rennen maar dat is juist leuk iedereen is anders!
   poot van je vriend
   Bert

 6. Hoi lieve Bert, het is prima om een serieuze kater of poes te zijn. Dat heeft met je verleden en je leeftijd te maken, maar ook met je karakter. De ene kat is altijd druk, de andere kat is altijd op onderzoek en weer een andere kat is serieus. Dat ben jij, en Bol was ook zo.
  Iedere kat is perfect, precies zoals hij of zij is. Bij mensen is dat anders, vind ik…
  Lieve groetjes,
  Cisca.

  1. hoi Cisca, serieus zijn is ook fijn dan blijf ik snappen wat er gebeurt. Bolle had dat ook dat vond ik fijn, ook wegens dat hij ouder was dan ik, dan had hij ook meer lefens-erfaring en dat merkte ik ook altijd,
   kopje van
   Bertje

 7. Hoi Bert jij weet de perfecte midden maat te vinden knap hoor! Opwarmen aan je oor en zodra het te warm wordt en daardoor geen ptettig gevoel krijgt, je slim bent om het fijne gevoel te blijven houden en dan toch even snel bent en je naar een koeler plekje gaat.

  Heel slim van jou want daardoor blijft van binnen het warme rustgevende gevoel nog wen tijdje aanwezig!

  Liefs je vriendje Ollie

  1. hoi Ollie, het is een beetje tegnies van mijn oor maar voor mij is het goed op die manier. Fijne dingen kan ik ook niet goed snel doen, dan raak ik mijn gefoel ervoor kwijt en daar gaat het juist om,
   pootje van mij
   Bertje

Reacties zijn welkom