kater Dorus over me feertjes en so

feertjes
Hajooooo iedeween.  Hier is uwes poinkiesiemeeskatertje weer oppe de dinsedag.

Fliegles

Alles kits mette iedeween? Hier wel hoor.
Ikke kweeg fanmijnochtend weer om fijf uur me fliegles. Ikke sal segge ofer hoe en so dat gebeurt. Ikke ben gewent om froeg mij ete te krijgen. Dus als me frauw niet wakker is om halluf fijf sorg ik er wel foor dat se wakker is.
Ik spring dan op bet en geef een bjul in haar oor. MJAUWWWWWWW.
En dan gaat ik op zoek naar haar hant. Dan ruik ik er aan… en dan komp hut. HAP!!
Eers dauwt se me weg. Nou fan me ja!! Ik loop weer naar haar toe.
HAP!!
En dan gebeurt hut! Ze foelt eers waar ik ben en dan doet se, of met haar hand of met haar poot, mij fan bed afgooi. Errug he!!

Me feertjes

Maar nu gaat ik het oofer me feertjes heppe.
Ikke hep een paar soorte feere. Tegekwauwe maar ook stomme feere. Want eg… die sjijn er ook.

feertjesMe stomme feere

Die stomme korte witte fere sjijn pjijse in mij maanelijkse pjijsfootodag. Dan kan iemant 5 fan die stomme feere winne.
Deese week heppe de katjes hun mees furrliefte loekfoto in moete sture. Ikkeself doet nie mee. Anners sau ik tog maar winne. Asse ik aan me Jiekie denk nau… hihihi dan knijp ik me oogies toe en et fwalla… de winst isse binne. En dan mag iedeween stemme en de meese stemme wint.

Me faasantefeere

Die heppe een soort fan kwul. Se sijn lang, bwuin en slank.
En je kan er heel fein mee pele. Me frauw steek se in een stokkie en dan beweeg se dat. Ooooh dat is so weuk. Dan kan ikke uure peele. Fin me frauw so leuk hihihi. Me pauwefeere fin ikke het gaafsttegekkoelwauwie. Hihihi.
Aween knakke se binne een mienuut al. Snap ook nie waarom dat gebeurt. Ikke hep er heel feel fan. Bij mij supermark omme hoek furkoope se se goeikooper dan inne tuinsentwum.
Als me mense 1 feer pakke wor ik eggiewaar hewemaal gek hihihi. Ikke mjauw dan heel bwij. En ik spring en poink. Dan seg frauw Doorie, doe is wussig.
Nee!! Ikke wil peele en poinken hihihi.

feertjesFeere

Nau hep ik laas een erfuniz kjeeg. Fanne de mense fan Oomie Bolle.
Ikke wis nie eens dat er sukke mooi feere bestonne. Egwaar nie. Sjo sagt. En gwoot ook!!! Ikke mag er soms mee peele van me frauw. Maar niet te wilt, want me frauw wil datte de feere heel bwijfe. Nau fan me ja. Eerst rook ik er aan. Ikke rook me Oomie. Ooooh hij rook lief.

Dit was hut voor deese keer.
Ikke sluit af met een dikke koes
Foor MammaLoes

Toedeledokie

Dorus

17 thoughts on “kater Dorus over me feertjes en so

 1. Lieve Doorie,

  hier is jou mamsie en zij zie, jij kan goed speele met jou feere. Jou oomie Bolle was mij feerekooning van mij Feesboek. Hij dee ook surfe en hij wer blij van pauwefeere. Nu ben jij mij feerebeebie van mij Feesboek en daar maggie tros op zijn. Jij weet jou mamsie heb ook zo een mooie pauwefeer van jou oomie Bolle en zij heb er ook mee gespeel. Maar jij heb zofeel gelijk. Jou feer ruik lief, dan moet jij er suinig op zijn. Het is jou mooise erfuunis.
  Jou tante Zus speel met alle feere die zij teegekom en Oopa Floris geef er niks om. Hij mep er wel teege aan maar hij begrijp er nie zofeel van.
  Kijkie wel uit assie fliegles krijg. Dattie nie ofer jou balkon flieg…

  Koes koes van jou MammaLoesje

  1. Oooooh mamsie. Ooooh uwes hep ook soon mooi feer. Wel uitkijke dat uwes nie affalt ommedat uwes peelt. Offf dat u uwes poot furrek.
   Ikke sal heel suinig sjijn oppe me feere. Er sit egwaar een hele mooi feer bij. Een hewe sagge.

   Mahammmmmm ikke kan nie fanne ballekon poinke. Ooooooh er sitte kippe foor!! Hihihi
   Koes koes mamsie 😽😽

 2. Dorus, jij krijgt toch wat flieglessen!!!
  Maar wij vinden dat je het wat anders moet aanpakken……..hap en dan meteen weg springen zodat frauw niet aan je komt!!!!!
  En wat heb je mooie veren……prachtig!!!!
  Zeker die veren die je van oom Bolle hebt gekregen…..ben maar zuinig op zo’n mooie erfenis!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hajoooo mefrauw ceciel. Erg he fanne me fjiegwesse. Uwes sau denke dat me frauw twaag is omme half fijf/fijf uur. Maar nee. Se isse keisnel. En poink… daar flieg ik.

   Oooh ikke ben eggiewaar heel bwij hoor mette me feere. Maar weet uwes? Ikke hat se wiefer niet hat. Ikke hat wiefer me oomie nog hier. Maar die stomme ziekte furrpeste dat. En nau isse iedeween nog djietig.
   Maar frauw sei ook datte ik bwij moet sjijn datte ik me oomie gekent hep 😸
   Pootjes🐾🐾

  2. Hajooooo mefrauw ceciel.
   Oooooh wat erg he fanne me flieglesse. Maar hoe snel ikke ook ben, frauw isse alleteit net ies sneller. 😾😾

   Ooooh ikke fin me feertjes sjo mooi. En ikke ben er eggiewaar heel suinig op. Maar ikke seg uwes ook heel eerwuk, ikke hat se wiefer nog niet kjeeg. Want nu hep ik wel feertjes maar ikke ben wel me oomie kwijt.
   Frauw sei laas dat we bwij moeten sijn dat we oomie bolle gekent heppe.
   En daar hep se gewijk in fin ik 😸😸
   Pootjes 🐾🐾

 3. Lieve Dorus, wat speel je mooi met jouw veren. En fijn dat je zulke mooie veren hebt geërfd van je lieve ome Bolle. Maar we hebben natuurlijk allemaal de lieve oom Bolle terug, die stomme ziekte is heel erg. Floortje en ik zijn ook heel blij dat wij hem gekend hebben. Hij zit voor altijd in ons hart . Lieve pantersiameeskaterman, veel succes met de vlieglessen, ik denk toch dat je moet happen en dan snel wegwezen. Kopje en knuffel van Ina en Floortje.

  1. Hajoooo mefrauw ina en tante floortje.

   Hihihi ikke pjopeer ook meteen weg te koome. Maar ommedat me puikie een beetje dik is ben ikke soms twager. En dan ben ikke de sjaak hihihi.

   Ikke fin het egwaar heel stom dat me fjientjes somaar de regenboogbwug oofer gaan. Gissere sijn er 2 kittenfjientjes vanne mij eroofer heen gewope 😿😿
   Hut blijf ook maar doorgaan 😭😭😭
   Pootjes 🐾🐾

 4. Hoi lieve knappe jongen, je oomie Bolle was ontzettend trots dat jij ook zo goed met veren speelt! Hij was blij dat iemand de traditie voortzet! Daarom heb je ook die mooie witte veer gekregen, en de andere veren.
  Maar je mag best bijten en trappen tegen de veren, want als ze kapot zijn krijg je nieuwe van mij. Je oomie maakte ook altijd zijn veren kapot, maar daar zijn ze voor. De pauwenveren zijn zó snel kapot, soms hoef je er maar naar te kijken en dan zijn ze al geknakt, heb jij dat ook?
  Over dat jij je vrouw bijt zal ik maar niks zeggen… Misschien moet je haar in plaats daarvan vragen of ze om vijf uur in de ochtend met de veren wil spelen, dat vindt ze vast leuk!
  Lieve groetjes, en een kus op je neus,
  Cisca.

  1. Hajoooo mefrauw cisca

   Oooooh eg he. Sodwa ik een pauw sie dan is ie al knakt hihihi. Maar se sjijn sooooo mooi.
   Ikke hep aween maar mooi feere nu. Ikke peel ook nog teets met me fissie hihihi. Ikke kweeg fanmijnoggent een paar appeltjes om mee te peele. Die sijn sooo weuk 😸😸
   Sijn geen egge hoor. Se rolle so gwappig.

   Ikke kan er eggiewaar nies aan doen dat ikke bijt 🙁 🙁 sniksnik.
   Ikke ben een hele rare kater. Komp door me siemeeszijn. Frauw hat een keer met iemant tjet en die sei datte ik “normaal” gedwag hep. Sniksnik.
   Maar me frauw isse nooit eg boos op me hoor 😸
   Kjuffels 😽😽

 5. Hallo Dorus,

  Zohee krijg jij vliegles in de vroege uurtjes van de dag? Vraag je dan meteen ook aan vrouw of ze je eerst een parasjutje aandoet, kom je minder hars op de billen met de landing. Maar nou snap ik waarom jij zoveel met de veren wil spelen, komt van dat vliegen, vogels hebben veren en ja die kunnen vliegen. Ik heb nooit vliegles gehad, maar ik had van jou 2 hele mooie veren gekregen toen ik in mijn vooraltijdhuis ging wonen, ik speel er ook veel mee, maar kapot maken doe ik niet zijn ze veel te mooi voor.
  Pauwveren ken ik niet, vrouwtje zegt dat het hele grote vogels zijn en dat ze ijdeltuiten zijn, ze doen zich altijd mooi maken als ze hun vrouwtje willen versieren, Ja natuurlijk niet met slingers en ballonnen, maar met de veren van hun staart, ze doen er een waaier van maken. Nou en van die pauwen veren heb jij dus. Kun jij Jiekie meer versieren als jullie gaan trouwen, hahaha.
  Doe jij maar veel oefenen met vliegen en veel plezier met je veren hoor. Ik moet van vrouwtje knufje meesturen en van mij krijg je een stoere poot en kopje.

  Oome Jip

  1. Hajooo oome jip.

   Oooooooooooh wat een goei tip. Ikje ga gewijk aan me mamsie fjage offe se een fliegmuts hep hihihi.
   Oooooh ikke weet nog datte ik uwes feere stuurte.
   Die ginge in een heeeeele gwote flop met allemaal kaarte ennnnn sjokolade hihihihi. Uwes was de eerse bij wie we een kaarteaksie deeje.
   Mamsie is al gewoof ik beesig met onse bwuilof 😸😸
   Mamsie kennente sal er een hoop walliefis bij sijn hihihi

   Pootjes oome jip 🐾🐾

 6. Hallo Dorus, hier met Gijsje. Wat heb je weer een leuke blog geschreven. Zo heet dat, zegt vrouwtje. Wat ben je ’s morgens vroeg wakker ! Ik ben, samen met mijn vrouwtje, om 6 uur wakker. Dan krijg ik eten. Ik vind het nog veel te vroeg. Ik eet mijn snoepjes op en ga dan weer terug naar bed. Vrouwtje gaat eten en dan moet vrouwtje mijn en haar brokjes verdienen.
  Ik heb van jou ook veren gekregen. Ik heb ze gewonnen in een wedstrijd. De veren liggen in míjn mand, bij mijn andere speelgoed.
  Jij hebt een héle mooie veer van ome Bolle gekregen. Dat is een héél lieve cadeautje van oom Bolle. Zo heb je een blijvend herinnering aan oom Bolle.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Halloooo tante gijsje.

   Oooooh de oomie bolle feere sijn so mooi. En se wuike nog naar oomie bolle. En ik pjoefte dat hij ze in sijn bek hep hat hihihi.

   Ooooh ja… uwes hat feere gewint in een westrijt hihihi.
   Eeredaags komp er weer 1 hoor. De fliefte koppieswestreit hihihi
   Ikke ben alteit fjoeg op hihihi. Pas teege elluf uur ga ik weer sjape.
   Pootjes 🐾🐾

 7. Hoi Dorus wat een ervaringen heb jij met allerlei veren, jij bent een Siamese Veren Wetenschapper en daar is er maar eentje van en dat ben jij❣️
  Die veer van Oompie Bolle daar moet je inderdaad heel voorzichtig mee om gaan,, !
  Blijft een aandenjen aan lieve Bolle❤️

  Liefs Ollie en Vrouwke❤️

  1. Hajoooo oom ollie. Ooooh ikke ben eggiewaar sjupers foorsiggig hoor. Heel soms mag ik er mee pele.
   Pootjes 🐾🐾

 8. Hajoo Doorie. Ik mog nou pas kompjuuter tijd. Nou van mijn ja, zou jij mauwen. Volgens frau zou ik iedereen verslaan bij een mooie look fotowedstrijd. Want zij vind mij supersupermooi hihi. Wat fein dat je feeries van omie Bolle heb gehad. Daar kan je lekker mee poinken en spelen enzo. Happen doe ik ook hoor. Als frau haar hand boven de dekens heeft nou dan moet ik die altijd aanvallen. Fliegles krijg ik niet ik spring dan razendsnel zelf van bed.

  Pootjes van je tante Minnie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *