Ik heb goed nieuws over haarballen

haarballenNou zal ik het meteen maar zeggen wat het goede nieuws is en dat is dat ik al heel lang geen haarballen meer heb gegaan. Goed he!!

Verstand

Het overgeefe is weg. Zelfs geen kleine spuugjes meer en die had ik ook af en toe. Dus nou heb ik meer rust in mijn lichaam en dat is fijn. Maar mijn vrouw zegt, Bert, we moeten ook snappen hoe het komt als er iets goed gaat, dan krijgen we daar verstand van.

Hoe kan het

Dus hoe kan het dat het nou goed gaat?

 • misschien omdat ik nou andere brokjes eet, ze heten I/D en ze zijn van Hills voor katten met een gefoelige maag. Ze komen van de dokter dus het zijn mediese brokjes en toch zijn ze niet eens fies. Ik eet ze vooral ’s nachts, dan kraakt het ekstra lekker
 •  ik kreeg ook medies avondeten maar toen kon ik haast niet meer naar de bak dus nou heb ik weer mijn gewone eten
 •  het kan ook zijn dat ik me door de brokjes rustiger foel dus dan was ik me vanzelf minder, want wassen doe je ook om rust in je lichaam te krijgen
 •  mijn gewone sneks zijn weg dat is jammer maar nou heb ik alleen één keer per dag een staafje-snek tegen haarballen, dat is best lekker, het merk is Miamor. Gelukkig krijg ik die snek elke dag, dat was een hele goede tip van Muzette
 •  mijn vrouw was best geschrokken dat ik nou mediese brokjes moest eten dus ze aait me vaker, dan gaan er ook meer haren uit mijn vacht

Goed nieuws

Het is nog maar een paar weken en ik hoop wel dat het zo blijft. Je weet het nooit met je gezond. Het kan opeens iets moeilijk zijn maar ik heb ook geleerd dat het ook beter kan gaan en dat is goed nieuws.

13 thoughts on “Ik heb goed nieuws over haarballen

 1. Heel erg goed, Bertje. Dat zou mooi zijn, als je zo minder of helemaal niet hoeft te spugen. Ik denk dat je daar erg blij om bent en je vrouw ook wel. Gelukkig eet je de brokjes van Hills zonder problemen. Ik wist eigenlijk niet dat brokjes beter smaken als ze erg kraken. Mijn katten krijgen ook brokjes van Hills en ze vinden deze erg lekker. Eigenlijk is het maar een kat (Bram) die het nodig heeft, maar de andere eten ze net zo makkelijk. En verschillende bakjes neerzetten zie ik niet zo zitten. En nu hopen dat het zo blijft Bertje.

  1. Hills brokjes vind ik lekker, ik heb ook een ander merk geprobeerd maar dat lustte ik niet. Het is wel fijn dat iedereen bij u thuis de brokjes lust dat is ook rustiger dat niemand bij elkaar hoeft te gaan eten, zo is het dan goed en gemakkelijk,
   pootje van mij
   Bertje

 2. Lieve Bert,

  oooh mij hart foel nu zofeel blij zijn dat het nu beeter ga met jou gezond. Jij heb gelijk jij fertel ons nu heel goed niews. Dat is belangrijk want goed niews maak geluk en geef rust.
  Mij hart is ook blij dat jou dokter lekkere brokjes maak. Assie meedies is weet jij het nooit. Van me eigen vin ik er niks meer aan. Nu moet ik het weer leere zeg mij vrouw, maar ik geef er niks om.
  Nu ben ik heel trots op jou mij Bert, dattie zo goed van jou meediese brokke eet. En dattie jou snek van jou haarballe eet. Assie geen haarballe meer krijg foel jij jou eigen meer gezond. Jij krijg weer fertrouwe in jou gezond. Dat is belangrijk Bert.
  Dank jou wel foor zofeel goeie niews,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, eerlijk waar ik had ook niet verwacht dat brokjes van de dokter lekker konden zijn. Maar het kan dus wel. En ze zijn ook niet superlekker maar wel gewoon dat ik ze wel eten en dat is lekker genoeg. Nou heb ik ’s avonds mijn gewone eten en ik lust dat ook graag. En geen haarballen is goed. Dus ik heb nou meer rust in mijn lichaam en het is zoals je zegt dat ik meer vertrouwen in mijn gezond krijg. Ik hoop dat jij ook iets ontdekt dat je kunt eten Loes, dan heb jij dat ook.
   je Bertje

 3. Hoi lieve Bert, wat heerlijk dat je geen haarballen meer hebt gehad! Ik duim voor je dat dat zo blijft, dat zou geweldig zijn. En gelukkig dat je het eten lekker vindt, dat is belangrijk natuurlijk.
  Je ziet er op de foto patent uit, dat betekent dat je er oppbest uitziet.
  Lieve groetjes,

  1. Ja, dan moet ik natuurlijk wel mijn naam er onder zetten! Maar goed, die staat er ook naast. Je kreeg dus lieve groetjes van Cisca.

  2. hoi Cisca ik heb ook een patent gefoel geloof ik, het is nou rustiger in mijn lichaam en dus ook in mijn kop. IK heb in mijn leefe nou al heel vaak ander eten gehad en ik doe altijd mijn best, maar als het fies is, dan eet ik het niet,
   kopje van
   Bertje
   PS Ik wist dat u het was!!

 4. Lieve Bert, dat is zeker goed nieuws wegens dat je niet meer hoeft te spugen en dat je de meediese brokken van meneer Heuvel lekker vindt. Dat is goed voor jouw gezond lieverd. Floortje eet ook van meneer Heuvel voor haar niertjes, zij vindt ze ook lekker, ook de zakjes in kip, ruñd of zalmsmaak. We zijn heel blij voor je lief vriendje. Floortje stuurt je een kopje met rundsmaak, van mij krijg je een zachte knuffel.

  1. hoi Ina en Floortje, wat een geluk dat Floortje ook lekker kan eten wegens haar nieren, dat is zo belangrijk. En ze heeft drie smaken dat is best veel. Mijn brokjes zijn alleen met kip maar ik heb wel mijn gewone avondeten dat vond de dokter ook goed.
   kopje terug aan Floortje en u,
   Bertje

 5. Hallo Bert,

  Gelukkig dat het spugen bij jou niet meer is. Nou ik heb ook een week lang veel lopen spugen en vrouwtje maar dreigen met Jip dit kan zo niet en moet je vandaag of morgen maar naar Tante Ans.
  Je snapt Bert dat ik daar geen ene prut zin in heb, dus ik miauwen van vrouwtje lees dan eens goed wat Bert heeft geschreven, hij deed ook zoveel spugen en hij heeft er van zijn vrouw wat voor gekregen. He he, eindelijk drong het tot vrouwtje haar koppie door en heeft ze vlug bij de Zooplus die slurpstaafjes besteld. Bert het is een wondermiddel wat ook nog eens super lekker is, ik spuug niet meer en ben weer de grote drukte maker in huis met racen, veel spelen. Vrouwtje heeft me eerst 3 dagen achter elkaar een staafje gegeven en nu om de dag en het gaat heel goed. Vrouwtje en ik doen jou heel veel dank je wel hoor.

  Zo nu had ik net een grote slaap gedaan en wordt het tijd om weer in de poot te komen voor spelen en weer eens naar buiten te gaan. Knufjes van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Wat goed Jip, en vooral wat fijn dat je nou niet meer hoeft over te geefe, dat is gewoon moeilijk, ook voor je gefoel. Zonder overgeefe is het allemaal veel gemakkelijker dat weet jij nou ook en je hoeft gelukkig niet naar de dokter ik bedoel Tante Ans. Dat is ook goed nieuws!!
   poot van je vriend
   Bert

 6. Bert wat zijn wij blij dat het weer beter met je gaat!!!! Zeker ook fijn dat je de brokjes en de staafje sneks lekker vindt!!
  Misschien kun je nu af en toe ook eens een gewoon snekje!!
  Maar het belangrijkste is je gezondheid en dat je je goed voelt!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. dat is waar het gezond is belangrijk, ik heb nou ook meer gefoel voor gezelligheid dat ik niet meer achter de kastjes wil liggen op mezelf, maar nou wil ik de hele tijd samen zijn en dat is ook omdat mijn gezond nu beter is!!
   knuffel van mij terug
   Bertje

Reacties zijn welkom