Aaien helpt altijd tegen alles behalve soms

aaien

Als knuffelkater hou ik van aaien. Voor elk moment van de dag en soms ook ’s nachts is er een andere aai. Zacht aaien met een beetje friemelen heb ik graag na het eten. Ben ik naar de bak geweest dat wil ik een stevige hand met gesprek. Over mijn kop heb ik het liefste een of twee vingers, niet meer.

Als je een knuffelkater bent dan betekent dat niet dat je alle knuffels altijd goed vindt. Het betekent dat je verstand van knuffels hebt. En dat je er precies in bent. Het is net als mensen die heel graag eten, die lusten ook niet altijd alles.

Rustig

Aaien helpt mij ook om rustig te worden. Zacht en langzaam en dan heel soms een lief woordje erbij. Ik begin te gapen, ik rek een pootje uit, ik zucht en dan wil ik in slaap doezelen en dan moet ze erbij blijven voor de gezelligheid. Want ik slaap wel maar ik weet dat soort dingen toch. Daar ben ik knuffelkater voor.

Spanning

Alleen als ik schrik dan wil ik niks aan mijn lichaam.ย  Hoor ik een knal dan moet ik opletten en tegelijkertijd wil ik dat niet want ik vind het eng. Dus dan heb ik spanning. Omdat ik twee dingen tegelijkertijd voel. Dat is moeilijk. En dan kan ik er eerlijk waar niks meer bijhebben. Dus ook geen aaien. Ik moet dan wachten tot het weer kan.

Bijkomen

De spanning komt heel snel maar gaat heel langzaam weg. Daarna moet ik bijkomen, en dan wil ik zacht aaien van kop tot staart en terug. Maar dan geen gekus op mijn pootjes of gefriemel met mijn staart, wat mijn vrouw zo leuk vindt om te doen. Ik kijk even van: hรจ-gets, en dat snapt ze meteen.

Vorig jaar waren er heel veel knallen en nou ook en zo komen we er doorheen, dat we op elkaar letten en mijn vrouw zegt ook met hulp van Boven.ย  Ik hoop dat we allemaal veilig blijven en dat we kunnen bijkomen.

7 thoughts on “Aaien helpt altijd tegen alles behalve soms

 1. Hallo Bert,

  Ja dat jij een knuffelkater bent wist ik wel, dat kun je goed aan jou zien. Knuffelen is voor jou als vrouwtje dat bij jou doet heel fijn en ontspannend, maar denk erom ook voor vrouwtje. Loesje vind het vast en zeker rieleks massage oefeningen. Ik vind het ook zo fijn en zo help ik vrouwtje ook meteen. Vrouwtje doet tegen mij ook zachtjes praten en ik doe voor haar spinnen, meestal doe ik dat ook heel zachtjes. Heeft veel meer zin dan dat harde, want dat leid maar af. Als ik ontspannen in slaap ben geraakt ga ik bomen omzagen (snurken) ja iemand moet natuurlijk voor de kachel zorgen die we niet hebben.
  Ik denk Bert dat het vandaag een dag wordt van veel ontspannen en Loesje haar oefeningen doen en er vooral voor elkaar zijn.

  Onze wens is dat ieder dier en mens binnen of buiten zich veilig en beschermd zullen voelen en de mensen die toch met dat knallen bezig zijn het heel verstandig gaan doen en dat iedereen een mooi jaar te gemoed gaan.

  Fijne en rustige dag voor jou en je vrouw en veel knuffels van mijn vrouwtje en sterkte poot en kopje van je grote vriend Jip.

 2. Bert je verhaal is helemaal herkenbaar!!!!
  We moeten met z’n allen nog even doorzetten maar het gaat goed komen!!!!
  ๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿค—

 3. Ome Bert ik hoop dat u en ieder dier vandaag zich extra rustig houdt de oefeningen van Tante Loesje gaat doen, ze allemaal een schuilplekje hebben en vooral dat het vuurwerk snel voorbij mag zijn.

 4. Oooh Bert,

  aaien help en knuffelen ook. Jij ben een grote, stoere knuffelkater van jou eigen. Jij ben een voorbeeld voor iedere katerman want jij durf altijd jou eigen te zijn.
  Ik hoop Bert dat alle knallen gauw voorbij zijn, dat er weer rust is. Misschien kan jij nog oefeningen doen saame met jou vrouw Bert. Dat jij jou eigen oprolt tegen jou vrouw aan. Dat is fijn en veilig. En jou oore dichthouden Bert, dan hoor jij minder.
  Bert ik hoop dat iedereen veilig is bij ze vrouw of man. En dat we allemaal aan elkaar denken als er moeilijke gevoelens zijn.
  Dat wij sterker zijn van ze eigen dan alle harde knallen,

  Ik denk aan jou Bertje,

  je Loesje

  1. hoi lieve Loesje ik kan niet veel schrijven want ik ben zenuwachtig maar ik vind het heel fijn dat je aan me denkt en ik denk ook aan jou. Ik snap niet waarom die knallen er zijn. Het is voor veel mensen en dieren moeilijk. Ik stuur je veel zachte kopjes, je Bertje

 5. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Ik ben al een paar dagen een beetje zenuwachtig omdat het zo aan het knallen is. Ik ga alleen ’s nachts heel eventjes naar buiten, want dan is het nog rustig.
  Vandaag ben ik helemaal niet naar buiten geweest en lig ik de hele tijd in de slaapkamer, op het grote bed.
  Ik wil wel graag geaaid worden, maar ik wil niet met de veer spelen. Want dan kan ik niet goed opletten. Net als wat jij hebt, dat je toch moet opletten op wat er buiten gebeurt.
  Mijn man houdt er ook helemaal niet van, dus die is de hele dag binnen geweest, bij mij.
  Mijn vrouw is wel buiten geweest, maar wij niet!

  Bert, ik hoop dat jij en je vrouw veel steun aan elkaar hebben, en dat het knallen snel voorbij is. En dat het NOOOOIT meer terug komt!

  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle, ik ben ook zenuwachtig het gaat de hele tijd maar door. Ik heb nou extra wiewspul en druppels van Bach. En aaien, maar het is toch moeilijk. Goed dat je man ook binnen bleef daar is het veiliger. Mijn vrouw was maar even weg toen gingen we bankhangen. Volgens mij kan ze er ook niet tegen. Ik hoop ook dat het nooiiit meer terug komt eerlijk waar. poot van Bertje

Reacties zijn welkom