Katrientje vertelt: mijn terugblik op 2018

terugblik

Halloooo, daar is jullie prinsesje weer.  Vandaag ga ik terugblikken over 2018. Het jaar waarin ik eindelijk mijn feestboekje kreeg. Maar omdat ikjes minderjarig ben moest ik mijn personeel als auwders opgeven. Ooooooh zo erg.

Dokter

Ook moest ik twee keer naar de dokter. Zo belachelijk gewoon. Ik weet toch zelf wel of ik ziekjes of niet ziekjes ben?

Ook werd onze Bertje wel twee keer geopedingest.
Ooooh wat waren dat spannende dagen. Wat super was, was dat iedereen Bertje steunde. Iedereen zat vrolijk mee te wiewen. Soms wist ik niet eens meer op welke planeet ik liep. Zo knettertje stoont was ik. Ik zag alleen maar roze olifantjes. Knap, want ik heb niet eens een roze olifant.
Ook vriendje Jip moest naar de dokter voor een ooperaasie. Ook voor hem zaten we te wiewen. Allememaggies… ikjes wist niets meer. Ik had mijn wiewmuis waarschijnlijk tegen mijn neus aangeplakt, zo knetter was ikjes. Ik leek wel een sjunkje. Ook Vlekje van tante Truke moest naar de dokter. Ooooh het oogje was ziekjes. Maar het is weer goed hoor.

Leefunsverhaal

Ergens in augustje maakte ikjes een grappige opmerking. Wat als iedere katgenoot zijn of haar leefunsverhaal zou opschrijf doen en dat we dat in een heus echtjes papieren boek zouden stoppen. Zou dat niet koel zijn? En opeens ging het van grapje naar een echt haalbaar iets!!
Een hoop katten doken achter de tiepelmasjiene. Ooooh ik had mokken met kattenmelk naast die van mij staan om maar allert te blijf. En nog wat we zijn ermee bezig.

Zomer

Wat was het heet deze zomer zeg. Ooooh en het allergemeenste was dat ik snachts niet eens op mijn balkon mocht slaap. Omdat ik één keer naar beneden was gevallen zestien jaar geleed. Ik kreeg eten op balkon, zo lekker. En ook werd ik een keer aangevallen door een weps.

Vrouw stond toevallig op balkon. Ze zag het gebeuren en beschermde mij. Echtjeswaar…. ik deed die stomme weps niet eens wat.
Want jaren geleden was ik al een keer geprik door een stomme bij, en daar had ik mijn lesje echt van geleerd. Vrouw redde me van die weps door hem een flinke hersenschudding te slaan met een krant.

Blog

Ook mocht ik van Bert elke week een blog gaan schrijf op zijn sijt. Daarin kan ik dingen van mij afschrijf doen. Over hoe ik de wereld zie of de ellendige ellende die ik met mijn personeel beleef.

Tante

Ook werden Loesje en ik tante van bebiepeuterkleuterpoes Kyana.  Ooooh wat waren we blij toen onze Kyana geboren werd. Samen met haar twee broertjes Kiss en Kyan. Ooooh, en toen kwam het verschrikkelijke nieuws. Kleine Kiss werd een prachtig sterretje en niet lang er na kleine Kyan ook.
We zullen ze nooit vergeten. Schijn maar mooi als sterretjes kleine lieverds.

Nou….dit was het weer voor deze week.
Veel liefs en kusjes

Katrientje (schrijfstertje van beroep) (en prinsesje) (en tante)

14 thoughts on “Katrientje vertelt: mijn terugblik op 2018

 1. Lieve Tante Katrien ik ben een heel gelukkig poesjes peuter. Ik heb een lieve familie vrienden en super tantes waar u er 1 van bent. Hier blijven Kiss en Kyan voor altijd in ons hart. En ikke heb een stamboom en daar op staat mijn volledige naam Kiss Kyana van den Lindenberg. Dikke knuffels van uwe beebie en ook van alle anderen hoor.

  1. Oooooh lieve bebiepeuterkleuterpoes.
   Wij zullen jouw mooie en lieve broertjes nooit vergeten. Ze zitten in jou. Net zoals mijn zus Catoo ook in mij zit.
   Jij hebt de allermooiste naam gekregen mooie Kiss Kyana💖😽

 2. Hallo vriendin Katrientje.

  Ja je hebt een mooie terugblik gemaakt op jou eerste jaar op Feesjeboek. Wat gebeurt er dan toch veel zeg, maar het allerbelangrijkste vind ik toch wel dat je zoveel super vriendjes/vriendinnetjes hebt gekregen en dat ikke er ook een van mag zijn. We kwamen elkaar wel eens tegen bij Bert en Loesje, dus een klein beetje wist ik al wel wie die Katrientje was. Nou ik ben heel blij met jouw als vriendinnetje en nogmaals bedankt dat je mij en vrouwtje zo hebt gesteund toen ik naar Tante Ans moest voor een operazie met narekoos. Toen ik thuis kwam leek het wel of ik alle katerdrank had opgedronken. Ik kon niet eens fatsoendelijk op de poot en dan nog een kater erbij ook. (spugen)

  Ja wat een grapje van jou wel niet los maakt om een vriendenboek te maken, ja en nu in dit jaar zal het als het goed is uitkomen, nou ik ga vooraan in de rij staan om het te mogen kopen, en dan kunnen vrouwtje en ik nog beter kennis maken met de andere vrienden en vriendinnen.

  Wat vrouwtje en mij zo is opgevallen, dat we echte vriendjes zijn, want als er maar iets is dan zijn we er door dik en dun voor elkaar en moedigen we elkaar aan en soms kunnen we helpen door een eigen ervaring te laten weten die kan helpen voor de andere.

  Katrientje het zal wel komen door al jouw gewiew wat je graag doet, maar ben jij niet iets heel belangrijks vergeten in je jaaroverzicht?
  Iets wat je samen met je grote sooldinnetje was je op stap gegaan om een blog voor 5 dagen te maken samen en er ook een centjes aksie van te maken wat zo’n geweldig succes is geworden.

  Zo nu hebben we voor vele dieren weer het gevreesde vuurwerk achter de poot zitten en hopelijk hebben we het allemaal goed doorstaan en maken we ons op voor een heel mooi nieuwe vriendschappenjaar. Ik doe voor iedereen een heel mooi jaar toe wensen en neem er allemaal maar een bakje lekkere melk op om te toosten.

  Katrientje een fijne dag en maak er nog een feestje van, knufjes van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Oooooh jipje. Ons avontuur was zo kort geleed, dat weet iedereen nog😺😺
   Maar ik kom hier zeerzekertjes op terug hoor. Eind januari mag ik bel doen naar mevrouw marjolein(het vrouwtje van hondje bor) en dan kom ik daar op terug.

   Ooooh jip, het is heel normaal als je vriendjes steunt als ze het moeilijk hebben. En al helemaal als ze een ooperaasie moeten hebben.

   Ooooh vrouw zegt ook dat ikjes het boek mag koop. Bertje en Mevrouw Bert zullen er vast iets heeeeeel moois van maken. Ik hoop dat heel veel katjes het gaan koop. Dan leren we een hoop vriendjes beter kennen.

   Jij ook een fijne dag verder jip. 2 kusjes op je wangen😽😽

 3. Dag Prinses Katrientje,
  Hier Vlo,
  Wat een mooie terugblik heb je gemaakt zeg!
  Het was voor mij ook een jaar waarin ik een heleboel vriendjes en vriendinnetjes heb leren kennen. ik zit jammer genoeg niet op feestboek, mijn vrouw is toch zo ouderwets, en niet erg slim met kompjoeters!
  Toen Bert eergisteren vroeg om mijn verhaal over mijn doosfort hier op de site te zetten, heeft VrouwBert haar uit moeten leggen hoe dat moest, nou ja!!!!
  Mijn vrouw zegt, dat ikjes door het lezen van jouw stukjes zelfs zo nu en dan zelfs een beetje Katriens begin te spreken, en ook een beetje Loesjes van me eige !!!
  Ik hoop dat je nog lang van die mooie stukjes blijft schrijven, en ik ben ook benieuwd naar de verdere avonturen van jou en Loesje.
  Gelukkig kan ik wel Bertjes feesboekpagina lezen, dus daar hoor en zie ik ook veel van je belevenissen.
  Een goed jaar voor alle vriendjes en vriendinnetjes en hun mensen!
  Groetjes, en kopje,
  Kater Vlo.

  1. Oooooooh kater Vlo. Ooooh wat een eer dat je onze stukjes zo koel vind. We doen alle viertjes ons best en we vinden het ook enorm leuk hoor om te doen.
   Ooooh maar ikjes heb geen pjoeter hoor. Ik heb een auwe telefoon gekreeg van het personeel met een priepeetje. Ik hoop dat ik dit nog heel lang mag doen. Ikjes ben namelijk al bijna 17 jaar😺😺
   Ooooh misschien ga je dan ook zingen? Ooooh dat is zo koel. Ik heb al een heleboel liedjes gezingt. Ik ben een zingersongwraiter.
   Ooooh een zacht kusje op je wang😽 en jij ook een heerlijk nieuwejaar

 4. Hallo Katrientje, hier met Gijsje. Wat een jaar heb je achter de rug. Er zijn leuke dingen gebeurt. Je hebt je hartsvriendinnetje Loesje gevonden en je hartsvriendje Bert. Ook heb je (net als ik) nare dingen meegemaakt. Je moest 2x zelfs naar de dokter. Gelukkig ben je helemaal gezond. En zijn Jip, Vlekje en Bert ook weer helemaal gezond. Ik ben van zomer met het hele warme weer ook heel erg ziek geweest. Ik kon niet meer van mijn ontlasting af komen. Gelukkig ben ik nu weer helemaal gezond. En geniet ik weer van mijn eten en speelgoed. En van mijn vrouwtje natuurlijk. Heerlijk samen knuffelen. Dat vind ik het leukste om met mijn vrouwtje te doen.
  Ik vind het ook leuk dat je je eigen facebook heb gekregen en dat we facebook vriendjes zijn geworden. We zijn allemaal op facebook heel innig met elkaar en leven heel erg met elkaar mee. Dat vind ik echte vriendschap.
  Ook vind ik het heel leuk om elke week jouw blog te lezen, samen met vrouwtje. Je kunt zo mooi schrijven.
  Over schrijven gesproken, wat een goed idee van jou, een boek met ons levensverhaal. Ik mocht van vrouwtje ook mijn verhaal vertellen. Ik vond het heel leuk om te doen. Op de foto te gaan vond ik minder leuk. Ik hou niet van foto’s. Maar de vriendin van vrouwtje heeft toch een mooie foto van mij gemaakt voor het boek. Ik kan niet wachten tot het boek uitkomt en dan mag ik van vrouwtje, iedereen het boek laten zien. En op vrouwtje’s facebook vertellen dat ik in het boek sta!! Cool he! Zo leuk vind ik het.
  Maar ik ben nu moe en ga even een dutje doen.
  Tot de volgende keer.
  Een kopje en knuffels van Gijsje en vrouwtje.

  1. Oooooh stom…ik was jou perongelukjes vergeet😿 sjeem on mie.
   En mevrouw bertje werkt zich de blubbertjes aan ons boek hoor. Want ze moet ook nog steeds katjes helpen. Maar het kan er alleen maar beter en mooier op worden. Ooooh stel je voor dat het een bestseller word. Oooooh dat zou koel zijn he?
   Ooooh ik kan mijn vrouw soms tot wanhoopjes dreif als het om foto’s gaat. En al helemaal voor de fotoos voor dit en voor het boek. Nou werken ze met hun tweejen tegen mij daarvoor. Ooooh man gaat achter vrouw staan met lekkers in zijn hand. En dan zwaait hij ermee. Nou…dan ga je vanzelf wel pooseer hoor. En na afloop krijg ik dat lekkers😺😺😺

 5. Oooh Katterien,
  wat een mooi blik terug van jou eigen. Jij heb ons mooi mee terug laate kijke in jou jaar. En ik lees heel veel mooie dingen. En al jou soolzusje zie ik ook van jou ontplooien. Dat jij zoveel geleerd heb en zoveel heb meegemaak. En je werd 16 en je mocht op je brommert, oooh Katterien jij ben zo dapper. En jij leer ons allemaal leeve. Dat je gewoon moet doen, jij ben nie bang. Ik ben voorzichtig van me eigen, jij leer ons allemaal dat jij ook mag durfe. Als dinnetje leer ik veel van jou eigen. Wij zijn ook best veel tegen de pooldinges. Dat je anders ben en van elkaar kan leere. Ik vind het fijn.
  En jij ben warm en hartelijk en gefoelig en jij heb jou eigen innezet voor mens en dier. En we heb een groote akzie gedaan en nu zijn we ook saame tante van ze kleine beebiepeuter Kyana.

  Lief dinnetje, jij ben een superpoes en ik ben trots op jou eigen. Dank jou wel voor jou vriendinnetje zijn met mij eigen en met me Bert

  Sjeteeeeeeeeeeeeeeem Loesje

  1. Oooooh loesje. Maar jij hebt mij ook veel geleerd hoor. We leer van elkaar. Ooooh en je bent zo mooi. En ook dapper, want jij stapte bij mij achterop de brommert. Oke….je had eerst je pootjes voor je oogjes omdat je bang was. En ik had nog niet eens ze brommert gestart😹😹
   Oooooh loesje….met vachtjes passen we ook zo mooi bij elkaar. Jij witzwart, en ikjes zwartwit. En samen kijk we kleurvol naar de toekomst.
   Ooooh loes….ikjes hoop dat we nog heel veel jaartjes dinnen kunnen en moog zijn.
   Sjeteeeeeeeeem terug😽😽😽😽😽🐟🐟🐟🐟🦐🦐🦐🦐

   1. Ooooh ik voel me traan van me geluk.
    Dank wel lief soolzusje,

    Sjeteeeeeeeeeem 😽😽😽💙💙💙💚💚💚

 6. Ooooohh, Prinses Kartientje!!! Een kusje op m’n wang!!! Ooooh, het is goed dat ik een rode kater ben, anders zou iedereen me nu zien blozen!!!
  Ik heb je horen zingen op de feesboekpagina van Bertje!!! Ik moest maar niet mee gaan zingen, ik ben een forse kater, maar ik heb een piepstemmetje, niet verder vertellen hoor!!
  Met 17 jaar ben je nog een jonge blom hoor, mijn voorgangers de reusbroers Derrick en Poncke zijn 20 geworden. En de zwarte oude zwerfster, mevrouw van der Zwart, die de laatste 8 jaar van haar leven bij m’n vrouw binnen heeft gewoond, heeft daarvoor minstens 15 jaar in de tuin gewoond, dus die moet zeker 23 jaar oud zijn geweest.
  Gewoon doorgaan met plezier hebben, en met ons plezier doen!!!
  kopje,
  Vlo.

 7. Dag Katrientje, wat een bijzonder jaar was 2018.
  In dat jaar ben je echt een belangrijke meediaa-poes geworden, samen met Loesje.
  En tante van de kleine Kyana, ook samen met Loesje.
  En ook nog fotomodel, en bekende zangeres, en koereurster op de brommert.
  En dat allemaal terwijl je al bijna 17 bent!
  Ik ben heel blij dat ik je heb leren kennen, hier op de blog. En dat we hier met zijn allen goede vrienden en vriendinnen zijn die elkaar kunnen helpen. En dat we voor elkaar zorgen.
  Want met zoveel katten samen staan we sterk!

  Een heel lief kopje voor jou van Bolle.

  1. Oooooh bolle, ook voor jou een gelukkig nieuwjaar.
   Hopelijk viel het mee met de herrie. Ooooh ben ik echt een meediejaapoes? Ooooooh wat koel😺
   Maar het mooiste wat ikjes vorig jaar mocht meemaak was de geboorte van bebie kyana. Oooooh zoiets moois. Ikjes mag haar stoute dingetjes leren. Want ook die zijn heeeeeel belangrijk hoor.
   Voor jou een zacht kusje op je wang😽

Reacties zijn welkom