Veilig is een arm om je heen

Ik ben nou weer bijna normaal na al het vuurwerk. Bijkomen gaat bij mij langzaam, dat is gewoon zo. Er was hier heel veel herrie en toen heb ik ook iets geleerd.

Op de bank

Mijn vrouw zei dat er net als vorig jaar vuurwerk was dus dat de avond anders dan gewoon was. Ik merkte het ook. Ze ging geeeneens op tijd naar bed. In plaats daarvan pakte ze een deken en ze ging op de bank liggen. Doet ze anders nooit. Ik moest er de hele tijd naar kijken ook al omdat er buiten knallen klonken.

Ik had verse valeriaan in mijn speelgoed gekregen en Bach druppels in mijn avondsnek genomen dus in mijn kop was het wat rustiger. Raar vond ik het wel.

Kussen

En toen opeens kwamen er heel veel knallen en mijn vrouw werd wakker en ze zei: “Bertje, kom op je kussen liggen.” Ik hopte er meteen op. Ze legde een arm om me heen en ik voelde me veilig maar eerlijk waar toch had ik van binnen de bibbers.

Buiten ging de herrie door. Ik keek niet naar het raam maar ik zag toch allemaal flitsen. En er waren harde knallen, ik schrok elke keer. Maar dan voelde ik de arm van mijn vrouw. Die was warm en stevig  en helemaal om me heen dat ik gewoon zeker wist dat er niks met mij kon gebeuren.

En ik voelde ook dat mijn vrouw voor mij zorgde en dat ze van mij hield.  Daar had ik steun aan dus zo kon ik blijven liggen.

Boven

Veel later dan anders gingen we naar de slaapkamer. Zij op bed en ik op bed. Er waren weer rare flitsen en ik wist niet wat ik moest doen. Toen legde mijn vrouw een hand op mijn heup en we lagen te liggen en soms keken we naar elkaar. Zo hebben we gewacht tot het buiten rustiger werd zodat we binnen konden gaan slapen.

Het was heel raar en ook moeilijk, maar een arm om je heen dat is voor iedereen fijn en voor mij ook.

16 thoughts on “Veilig is een arm om je heen

 1. Lieve Bertje en vrouw van Bertje, ik wil jullie ook van mijn vrouw gelukkig nieuwjaar wensen. We zijn ook blij dat de knallen en flitsen voorbij zijn. Ik was niet écht bang maar voelde wel dat alles anders dan anders was. Maar gelukkig waren mijn vrouwtje en baasje wel gewoon en rustig en dat hielp mij ook.
  Ik ben maar in mijn mandje gaan liggen maar wel zo dat ik ze in de gaten kon houden.
  Af en toe liep ik mee naar de keuken en kreeg ik een extra snack. Ook was mijn deurtje op slot en kon kinkte naar buiten. Nou, dat vond ik niet erg want binnen was het veilig.
  Kopje van Fietje

  1. hoi Fietje ja dat was best anders dan gewoon en als ze thuis rustig blijven voel je je vanzelf veiliger. Maar sneks helpen ook. Nou is alles weer gewoon Fietje en ik hoop dat jullie samen een gezellig jaar hebben.

 2. Hall Bert,

  Wat is het fijn dat de helse herrie van het vuurwerk weer voorbij is, maar gisteren hebben ze hier bij ons nog heel veel lopen knallen en van die flitsen de sterren de lucht in geschoten. Misschien zijn er hele domme mensen en weten ze niet dat oud en nieuw al is geweest en dat het verboden is.

  Ik vind het fijn om te lezen dat jij er ook redelijk goed doorheen bent gekomen en al die knuffels en het er zijn van vrouwtje heeft heel veel geholpen, Je voelt je dan zo veilig en beschermd en zeker door die arm om je heen.
  Mijn vrouwtje vond het heel moeilijk om tot 2 uur ’s nachts op te blijven voor ze naar haar bed kon gaan. Ja tot zolang waren hier te knallers en flitsers nog en geluiden die klonken als sissende en blazende katten. Ja mijn vrouwtje is er ook een van op tijd naar bed, maar ze fluisterde in mijn oren dat ze voor mij het er voor over heeft, maar wel blij is dat het weer een jaar duurt.
  Ik had je gisteren al vertelt dat ik helemaal niet bang meer was van het vuurwerk en zelfs toen d harde knallen kwamen niet in mijn bunker ben gegaan. Ik heb voor vrouwtje de taak gedaan om door het huis te lopen en overal goed te luisteren of alles goed was.

  We hopen dat alle dieren die buiten waren een goed plekje hadden om zich veilig te verstoppen en dat degene die door angst weg waren gevlucht weer thuis of vlug thuis zullen zijn.

  Bert we moeten nog maar even wat vrijaf nemen om bij te komen want ik heb gisteren wel erg veel geslapen zo moe was ik. Jij met vrouwtje een fijne dag met hopelijk rust buiten en veel knufjes van vrouwtje die weer moet gaan werken.
  Poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip wat goed van die druppels dat ze zo werkten dat scheelt heel veel. Wij hadden hier ook heel lang knallen van gisteren ook nog maar nu is het weer gewoon. En we moeten nou allemaal echt bijkomen ik wel dat voel ik. Wat lief dat je vrouw voor jou wakker bleef dan heb je steun aan haar. Samen zijn is toch het beste en nou ze werken is heb je het huis even voor jezelf, poot van je vriend Bert

 3. Lieve Bert en vrouwtje van Bert,

  De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!

  Wij zijn ook blij dat de herrie voorbij is.
  Mijn Kitty kreeg ,toen het zo erg was tijdens het knallen helaas geen kans om zich rustig terug te trekken, dat kwam nl doordat Coco het ineens spannend vond tikkertje te spelen met Kitty.

  Voor haar(Coco) was het haar eerste oud op nieuw, en ik was heel benieuwd hoe ze daarop zou reageren.
  Heel bang was ze niet voor de knallen,maar de lichtflitsen vond ze toch wel eng op een gegeven moment, helaas was ze veel te onrustig om op bed te komen liggen(wat Kitty in het begin wel deed).
  Dus besloot Coco ineens maar lekker te gaan rennen door het huis, achter Kitty aan natuurlijk, lekker ravotten.

  Toen het vuurwerk eenmaal voorbij was, zochten ze weer lekker hun slaapplekje op .

  1. Gelukkig dat het goed is afgelopen het spelen en dat Coco en Kitty weer konden slapen. Ik hoop dat u allemaal het fijn en gezelllig heeft nou en dat het zo blijft.

 4. Oooooh bert. Wat geweldig wat jouw vrouw deed. Oooh weet je dat dat liefde voor elkaar heet? Liefde is zo mooi. Hier bij mij is het er ook. Het is wel anders met mijn man als met mijn vrouw. En toch ook is het weer hetzelfde. Het is een kriebeltje op mijn kop. Of ik geef hun een likje op hun hand. Of soms een kopje. Liefde kan ook een lekker plakje rosjebief zijn. Ooooh zo fijn.
  Van de herrie buiten had ik helemaal geen last. Ik sliep gewoon door.

  1. hoi Katrien wat gaaf dat je door de herrie heen sliep en dat je ook niet bang was van dat rare licht steeds. Dan voel je je thuis ook veilig en volgens mij is dat ook liefde.

 5. Inderdaad Bert een arm om je heen of een knuffel is zo belangrijk!!!!
  Het helpt je door moeilijke tijden heen!!!

 6. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Wat fijn dat jij en je vrouw zoveel steun aan elkaar hebben gehad. Dat is toch wel het allerfijnste dat er is, dat je op elkaar kunt vertrouwen! Dan weet je dat je niet alleen bent, maar samen. En samen kun je alles aan!
  Gelukkig dat het knallen weer voorbij is.
  Ik heb de hele avond op het grote bed gelegen, maar ik wilde niet spelen en niet eten, want ik was ons aan het beschermen. Door op te letten dat het lawaai niet naar binnen zou komen. Mijn mensen waren niet bang, dus ik was ook niet echt bang. We waren met zijn drietjes, en dan is het goed. Maar ik moest wel opletten.
  En toch heb ik liever dat het niet knalt. Dat iedereen bang is en niet kan slapen, dat hoort toch niet?
  Ik hoop dat van nu af aan alles weer normaal is!

  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle wat een ervaring was dat toch best moeilijk dat je de hele tijd op moet letten. En je weet maar nooit. Dat is het zware van opletten. Ik vind herrie stom. Knallen ook. Het zijn veel te moeilijke geluiden. Gelukkig is het nou stil, en bij jou hopelijk ook, kopje van Bert

 7. Hallo Ome Bert, voor mij was het de 1e keer oud en nieuw. Ik vond de harde knallen niet leuk en ik was waaks maar niet heel erg bang. Ons vrouwtje had lekkere verstopt plekjes, en ze had de tv iets harder gezet .Om 1.30 uur was het stil en gingen we slapen. Maar om 4.00 uur gingen ze achter weer beginnen en dat vonden wij niet leuk. Daar schrokken we van, dus vrouwtje uit bed overal gingen de lichten weer aan, en is ze bij ons op de bank gaan liggen, en deed ze deur van de slaapkamer en woonkamer dicht. Het duurde zeker een uur en uiteindelijk konden we rustig slapen. Voor ons en mijn vrouwtje hoeft het vuurwerk niet zeker niet die harde knallen. Gisteren moest ons vrouwtje weg maar gisteravond hebben we net als vandaag een knuffel relax dag gehouden

  1. hoi Kyana dat moet ook een schrik zijn geweest midden in de nacht dan slaap je net lekker en dan weer herrie. Het hoort niet. Wat lief van jullie vrouw dat ze op de bank ging liggen dan heb je toch steun aan haar en dan voel je beter. Ja en daarna moet je bijkomen dat is ook heel belangrijk, dat doet Ome Bert ook!

 8. Lieve Bert,

  ik wil nog even zeggen dat jij gelijk heb van ze arm om je eigen heen. Dan voelt het veilig van binnen en dan is het buiten toch niet veilig. Dat kan best als je een lieve arm om je heen heb. Als je vrouw zachtjes tegen jou eigen praat dat alles goed is van ze eigen. En ik vind het lief dat jou vrouw met jou op je bank ging liggen. Jij heb het Goed gedaan en nu ben ik wel rustiger van me zorgen.
  Alles is nu weer gewoon Bert. Gewoon is ze mooiste erfaring in me leven. Ik snap gewoon en het is rustig.
  Ik heb voor me broer Floris gezorg Bert en in me hart was ik bij jou. Heb ik me poot om jou eigen heen geslagen. Want met ze poot en ze liefdevolle arm hebbie geluk en is jou hart voor altijd warm,

  Je Loesje

  1. hoi Loesje ja zo is het gewoon is het mooiste. Wat lief dat je voor je broer hebt gezorgd, hij is al wat ouder en dan heb je gewoon extra liefde en zorg nodig dus voor hem was dan heel fijn. En je poot om mij heen dat voelde ik ook Loes! Je Bertje

Reacties zijn welkom