Loesje vertelt over de beste wensen

beste wensen

Vandaag is me nieuwe jaar net begonnen, me vrouw zeg dat het een paar dagen oud is. Ik hoop dat alles snel weer gewoon is en ook rustig.

Vorige week heb ik me vuurwerk worksjop gedaan, dat iedereen veilig ze nieuwe jaar in kan gaan. Ik vond het wel belangrijk om te kunnen helpen want als U weet wat u moet doen van U eigen is er minder angst. En ik vond het ook spannend om te doen want het was wel me eerste worksjop. Als poes sta je dan toch maar in ze spotlicht en ik ben ook bescheiden. Ik ben het nog niet gewend al die aandacht voor mij eigen, maar ik heb het toch gedaan.

Veel emozie

Op de dag van mijn worksjop heb ik veel geslaape en me vrouw had gelukkig genoeg tonijn in me huis gehaald. Ik had veel spannende emoozie en ik voelde ook veel zeenuw. Dan smaak me tonijn altijd nog beter. In me worksjop zaten vier oefeningen, dat was best moeilijk en veel. Iedereen heb goed meegedaan. Ik was voor me eigen het meest trots op me laatste oefening, die van me kip. Toen kon ik wel losgaan met me eigen. En ik was er ook aan toe want het heb ook veel gekost. Dan is honger normaal, als je hard werk van je eigen.

De daage na me worksjop was ik wel moe, me vrouw heb me ook met rust gelaten. Ik heb veel geslapen en me meedietaasie gedaan. Ik moest nadenken en me jaar was ook bijna om. Dat is toch anders want je weet niet wat het nieuwe jaar gaat brengen. Voor mij eigen hoef een nieuw jaar niet want ik heb het best goed in me oude jaar. Maar ik ben een moderne poes en me vrouw zeg ook, dan moet je wel mee.

Wennen

Ik vind het wel wennen en ik voel mij eigen ook best onzeker. Dat ik niet goed weet wat ik kan verwachten. En het begon al met de harde knallen. Ik vind er niks aan en gelukkig kon ik me oefeningen nog herinneren.

Me broer Floris zat in ze kast en ik ben er maar bij gaan zitten. Zusje zat onder me bed en me vrouw was werken. Me oudjaarstonijn had ik al op, dan kan ik het wel langer volhouden.

Lief

In me hart dacht ik wel aan me Bert, dat is zo als je verkering heb. Dan denk je ook aan ze ander. Ik deed me verkeringsmeedietaasie, dan ben je met je hart bij de ander die je dan niet kan zien. Ik deed wensen dat alles goed was met me Bert en dat hij ze veiligheid heb bij ze vrouw. Ik dacht wel, assie ze druppels van Bach maar heb genome. En me soolzusje Katrien, zij heb een zwak hart en ze heb er niks van gehoord. Ze zeg dat ze doof is en ze wis er niks van. Of Jip, ze vrouw heb een groote bunker voor ze veiligheid gebouwd. Kleine Kyana, zij heb ze eerste nieuwe jaar. Ik voelde best veel zorg. En ik dacht ook aan me vrouw, want zij is belangrijk in mij hart.

Ik dacht aan iedereen die mij lief is, ik voelde mij eigen overlopen van me emoozie. Dat was mij mooiste moment van hoe mij jaar begon. In mij hart met al mij vriendjes.

Wensen

Toen me vrouw thuiskwam van ze werk kregen we eerst knuffels en daarna me nieuwjaarstonijn. Me vrouw vroeg of ik nog wensen had voor me nieuwe jaar? Ik moest daar wel over nadenken want me jaar was nog maar net begonnen. Ik vind wensen mooi van ze eigen, dat je voor iemand anders iets moois wil. En het kan ook voor je eigen, maar daar moest ik dus over nadenken.

Ze eigen geluk

Voor me nieuwe jaar wens ik voor me eigen dat ik me hele jaar verkering met me Bert mag hebben. Hij is mij grote liefde dat heb U misschien al wel gemerkt. Zonder me Bert is me jaar geen jaar. Als ik mij eigen nog verder kan en durf te ontplooien dan vind ik dat ook fijn. Dat ik nog een kursus kan geeve of een worksjop? Misschien krijg ik wel me eigen website net als me Bert heb.
En me grote droom is dat ik me eigen boek schrijf, maar dan moet ik nog wel veel meer ontplooien. Misschien heb ik dan nog een ander nieuw jaar nodig?
Als poes vind ik toch liefde en vriendschap belangrijk en dat er knuffels zijn. Me Bert en me soolzusje Katrien, zij horen ook in me nieuwe jaar. En alle andere vriendjes en lieve mensen van me Feesboek, ik voel ik ben een rijke poes. Me hart zit vol met mooie emoozie en die neem ik allemaal mee me nieuwe jaar in.
Voor iedereen die ik ken of die ik nog niet ken van me eigen, wens ik dat het nieuwe jaar mooi mag zijn. En ook voor me visboer want die verkoop me tonijn en me garnaale.
Dat iedereen ze eigen geluk mag vinden en als u het moet zoeken. Het zit in U hart. Dat is altijd zo, ook in ze nieuwe jaar!

Liefs van Loesje

14 thoughts on “Loesje vertelt over de beste wensen

 1. Hallo Lieve Loesje,

  Wat heb jij dit mooi geschreven zo vol van wat er in jou poezenhart en koppie leeft.

  Ik en vrouwtje wensen jou heel veel liefde en een mooi jaar, en wij weten wel zeker dat jij je nog verder gaat ontplooien, want wat jij kan en doet is eggies geweldig. Jij miauwt wel dat je een verlegen poes bent, nou dan heb je mij nog niet meegemaakt. Ik lijk een stoere kater Jip ,maar ik sluit achteraan in de rij aan wat jij kan en durft hoor. Vrouwtje zegt wel dat we allemaal onze goede dingen in ons hebben, ze noemt het talenten. IK ben een klein beetje goed in om andere te helpen met een dieren advies , tenminste dat hoop ik dan, Maar jouw plannen om een boek te gaan schrijven, nou dat is wel heel stoer hoor en dat kan jij beslist, want je schrijft ook altijd van die mooie brieven hier en jij geeft al kurzies. Ik heb nog nooit gehoor dat er een poes is die dat kan.

  Maar Loesje ik ga er samen met het vrouwtje ook een mooi jaar van proberen te maken samen met al mijn vrienden en vriendinnen van de Feeseboek en dat we elkaar kunnen helpen en onze vriendschap nog mooier kan worden. Vrouwtje zegt altijd van Wat je geeft zal je eens terug krijgen. Nou dat is dan toch wel heel erg mooi.

  Loesje heb je wel tegen de vissenboer gemiauwd dat hij weer dit hele jaar voor veel tonijn en garnalen moet zorgen?
  Voor al mijn vriendjes en vriendinnetjes die dit lezen willen wij hen ook een mooi jaar wensen en dat we met z’n alle ook denken aan de dieren die geen huisje hebben of slecht behandeld worden, daar moeten we met z’n alle een flinke poot achter zetten

  Loesje vrouwtje moet weer werken en ik ga mijn huistaakjes doen en dan veel slapen. Een fijne dag en van vrouwtje knufjes en een kopje en poot van je grote vriend Jip

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   dank wel voor ze lieve woorden van jou schrijven en Jip ik ben zo blij van jou eigen. Dat jij niet bang was van ze vuurwerk want ik heb mij eigen best zorge gemaak. Maar jij ben een wijze katermans en jou vrouw ook. Ze heb jou druppels gegeeft en ze mooie bunkert. Ooh wat fijn, me hart heb nu meer rust. Aan je vriendjes denke is belangrijk. Als zij jou nodig heb dan is me hart open.

   Jip jij ben me wijze katervriend, jij heb altijd ze goede adfiese voor iedereen. Me Bert zeg ook, Jip is verstandig. Jij heb een verstandig talent en dat is belangrijk. Dan hoef jij niet vooraan in ze rij te staan Jip, jij heb jou eigen rij met jou wijze raad.
   Iedereen leer van jou en jij ben goed bezig.

   Van me eigen wens ik ook voor alle verdrietige poezekaters dat zij ze geluk snel vinden. Wij heb het maar goed Jip, wij heb ze thuis met onze vrouw. Ik vind me nieuwe jaar ook spannend Jip. Oooh ik ga mij best doen als ik ook durf Jip. En me Bert steun mij, dat is ook verkering van ze hart.

   Jip ik wens jou en jou vrouw een mooi Jippekast, met sportbrokke en ook lekkere sneks. En je krijg van mij ook me tonijn, me vrouw gaat me visboer belle want hij hoort wel bij mij geluk.
   Dag lieve wijze Jip, jij ben een goede vriend

   Liefs van Loesje

 2. Lieve Loesje fijn dat alles nu weer gewoon is want het knallen was niet leuk. Wij hopen dat het verboden gaat worden . Jij bent natuurlijk onze powerpoes vriendin en Kyana is super trots op jou. Je schrijft mooi , geeft hele mooie en goede worksjops en denkt aan iedereen. Bert is een gelukkige kater met jou en natuurlijk houden jullie verkering in 2019. Jullie liefde is voor altijd. Ook voor jou Zusje Floris je vrouwtje en alle poezen vriendjes en vriendinnetjes een mooi en lief 2019

  1. Oooh lieve tante Sylvia,

   ik voel mij nu blooze van mij wangetjes van wat U zeg. Zoveel lieve woorden en denk U echt dat me Bert en me eigen me h erle jaar verkering hebbe? Ooh dan is het zo, ik voel het in me hart. En Katrien en me eigen blijf ook ze peettante van ze kleine Kyana want wij heb ons hart verloore aan ze kleine beebie. En me Bert is oom, hij heb er geen erfaaring mee maar wij help hem wel.
   Van ons allemaal en ook van me vrouw, voor U eigen en oom Ed en alle poezekinderen een mooi nieuwe jaar.
   U maak mij blij ,

   Liefs van Loesje

  1. Oooh lieve mevrouw Ceciel,

   U heb mij hart gevoeld, dat kan ik van me eigen voele. En wij begrijp elkaar ook best goed, U ken mij.
   Dank U wel, U maak mij gelukkig

   Liefs van Loesje

 3. Lieve Loesje.
  Wat heb je alles mooi opgeschreven.En nog bedankt voor je workshop.Dit jaar was Fynn veel minder bang voor het vuurwerk en heeft niet eens onder het bed gezeten zoals andere jaren.Muzette en Sparkle lagen her en der te dutten.Dus al je harde werken voor de workshop heeft echt wel vruchten af geworpen.Nu is hier ook weer alles gewoon,en dat vinden we hier toch het fijnst!
  Voor Floris,Zusje en voor jou en natuurlijk je vrouw, een heel mooi nieuw jaar met al onze katten vriendjes en vriendinnetjes.

  1. Lieve mevrouw Mia,

   wat U mij schrijf raakt mij hart. Dat ze Fynn, Muzette en ze Sparkle best rustig voelden met ze harde knallen. En dat me worksjop heb geholpen. Oooh dat betekent veel voor mij eigen en me vrouw is ook blij. Zij heb ook geholpe want ik mocht pooseere voor me footoos.
   Nu ben ik wel heel blij met ze kompliement, dank U wel.
   Mij jaar begin nu goed en alles is ook weer gewoon van ze eigen,

   Liefs voor U allemaal van mij eigen,

   Loesje

 4. Ooooooh loesje. Oooooh wil jij ook een boek schrijf? Nou..dan ben jij echt geen verleeg loesje meer hoor maar een dappere poezendame. Ooooh gaat het ook een echt papieren boek worden? Ooooooh dat zou koel zijn. Dat zou ik niet durven hoor. Echt niet.
  Ooooh loes…voor jou ook een mooi gewoon jaar. En geen kuukjedent meer eet doen hoor. Ooooh sjeteem 😽😽

  1. Ooooh Katterien ,

   oooh wat denk jij lief soolzusje van jou eigen? Of ik het durf? Ik moet nog heel veel leere maar het is wel me droom. Me papiere droom, oooh Katterien. Nu weet jij het ook maar het duurt nog een tijdje lang want me vrouw zeg ook, alles op ze eigen tijd.
   Maar ik vin me droom wel een mooie droom en nu jij mij droom weet voel ik mij eigen nog meer gelukkig in mij hart,

   Sjeteeeeeem Loesje

 5. Hey lieve Loesje Poes,

  Wat een mooie woorden, enne, wij willen je even vertellen, die vuurwerkworkshop, of eigenlijk antievuurwerkstressworkshop, heeft ons verrekt goed geholpen. Wij zijn de jaarwisseling heel goed doorgekomen, met allerlei lekkers natuurlijk ook, want dat had ons personeel geleerd ook van jou workshop, malse kip hebben we gehad en een vistaartje met tonijn en zalm, jummie wat was dat lekker. Zij zat aan zo’n stinkende bol, die lusten wij niet, net als haar bubbeltjesdrankje, bah wat stonk dat. Maar uuh, wij kregen een slokje bier, heel de dag door een dopje per poes zo iedere 3 uur, vinden we heerlijk, en we bleven met de meditatie erbij heel rustig, Snoetje heeft door het geknal heengeslapen snachts, en wij, Da Moenie en Luna hebben voor het raam gezeten om te kijken!

  Heel veel geluk en liefde voor het komende jaar en dat we weer van veel mooie (liefdes)verhalen en meidtaties van jou mogen genieten!

  1. Ooooooh lieve mevrouw Ans,

   Ooooh dank U wel van wat U mij zeg. Oooh wat een mooie kompliement van me vuurwerkworksjop en ze anti zijn.
   Hebbie ook kip op, oooooh Da Moenie en Luna en ook Snoetje wat lekkerrr. Ooooh ze vistaart met tonijn en zalm. Oooooh heb Vuurke ook meegegeete?
   Jullie heb me tippies goed opgevolg, jullie heb het superduper gedaan zou mij eigen Bert zegge.
   En hebbie bier op in ze doppie, oooooh ik wist er niks van. Ik heb met Floris in me kast gezeete want hij heb het altijd moeilijk. Ik vin jullie stoer en jullie vrouw ook want zij heb ze nieuwejaarsbal gegeete en zij had bubbeltjes. En ook ze Sparkel van ze nieuwe jaar.

   Dank jullie wel voor jullie lieve woorden en jullie eerlijkheid. Ik voel mij rijk en mij hartje sparkelt ook

   Liefs van Loesje

 6. Lieve Loesje, wat heb je mooi geschreven over het nieuwe jaar.
  Voor mij hoeft een nieuw jaar ook niet echt, want dan krijg je al dat lawaai en die flitsen.
  Maar dat is gelukkig weer voorbij, en nu is het weer gewoon een jaar.
  Ik heb je oefeningen gedaan, en dat heeft goed geholpen toen het zo knalde. Mijn mensen wilden alleen de oefening met de kip niet doen, flauw hè? Ik kon aan de fotoos zien dat jij die oefening heel goed kon doen, en ik wilde dat ook wel eens proberen!
  Ik wens voor jou dat je veel tonijn krijgt, en dat je nog meer kurzussen en worksjops doet, en een boek maakt! En natuurlijk het allerbelangrijkste: dat je veel liefde krijgt en geeft. Samen met Floris, Zusje en je vrouw. En natuurlijk je grote liefde Bert. En Katrientje, en Jip. En alle vrienden en vriendinnen van feesboek en de blog (dus dan bedoel ik ook mezelf…!).

  Ik weet eigenlijk wel zeker dat je in het jaar-van-nu ook weer een hele lieve, mooie, slimme, gevoelige, ronde Loesje gaat zijn! En dat je nóg meer gaat ontplooien van je eige. En dat iedereen je lief vindt!
  Een lief kopje van Bolle.

 7. Hallo Loes, hier met Gijsje. Wat heb je een lief verhaal geschreven. Gelukkig is al het geknal voorbij. Ik vond de lichtflitsen wel mooi. Die heb ik op de vensterbank voor het raam zitten te bekijken. De harde knallen om 12 uur vond ik eng. Het waren er zoveel en zo hard. Ik heb toen heel veel rondjes in de huiskamer gerend.
  Dus ik kan mij goed voorstellen dat jullie het vuurwerk ook niks vonden. En dan waren jullie ook nog zonder vrouwtje thuis om jullie gerust te stellen en te aaien.
  Je vuurwerk workshop heeft mij wel wat geholpen. Ik was niet zo bang als andere jaren.

  Hou jij ook zo van tonijn? Ik ook. Ik hou niet van garnalen en zalm zoals jij. Ik lust wel snoepjes.

  Ik hoop dat jij en Bert nog heel lang verkering mogen hebben en van elkaar mogen genieten. Ook hoop ik dat je heel lang hartsvriendinnetje met Katrientje mag zijn. Ik vind jij en Bert een leuk stel. Maar ook met Katrientje ben je zo gezellig.

  Ga je dit jaar ook weer workshops geven? Je kunt het allemaal zo goed uitleggen. Ik vond jouw meditatie workshop ook leuk om te volgen. Ik heb de workshop samen met mijn vrouwtje gevolgd.

  Vrouwtje zegt dat je dromen mag hebben zoals in de toekomst een boek schrijven.

  Ik ga nu slapen samen met mijn vrouwtje. Het is al laat. Welterusten.

  Kopje en een knuffel van Gijsje en vrouwtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *