Ik heb weer ander eten gekregen

eten

Weet u nog van die ene kater die aan de sportbrokken ging? Ja, dat was ik. Lekker spul, op zich. Maar opeens had ik er genoeg van.

Eigenlijk had ik helemaal genoeg van al dat sporteten. Ik voelde me elke dag een beetje meer bleeh, maar nou weet ik dat het ook kwam door andere dingen.

 • er zat spul in om rustig te worden in je kop en dat is fijn maar je kunt ook sloom worden en dat is niet zo fijn dus eigenlijk wou ik dat spul niet meer
 • ik heb een beetje overgegeven omdat ik tegen mijn zin in at
 • mijn vrouw begon te lezen over eten zonder suiker en spul erin, koolhiedraaten zegt ze en graan hoeft ook niet, toen keek ze opeens heel intens naar mij en ze zegt Bert we gaan het anders doen. En ik lag net weer lekker.

Zalm en tonijn

Die middag zette ze een bordje met nieuw eten voor me neer. Dan kon ik proberen of ik het wat vond. Het was van Natures en er zat zalm en tonijn in. En kip.

Het rook best goed.

Eten lukte ook, en ik heb bijna het hele bordje leeg gemaakt.

Maar niet helemaal. Het is best stevig, heel anders dan soep ofzo. Dus je bent langer dan gewoon bezig met kauwen en smakken, dus dan ga je vanzelf goed op je bord kijken van waar ga ik nou een hap van nemen. Netjes eten lukt dus niet.

’s Avonds kreeg ik de rest van het zakje plus wat van mijn gewone eten. Dat heb ik laten staan. Ik vond de zalm en tonijn het lekkerste, maar daar zat ik best vol van. Dus toen kreeg ik dat ook niet helemaal op.

Afslanken

Wegens dat ik nog moet afslanken, krijg ik nou vaker dit eten. Dat is omdat ik het lekker vind en omdat het gezonder is wegens die koolhiedraten. En geen suiker en geen graan. Er is ook bief, dat krijg ik ook. Ik wist geeneens dat gezond eten ook zo lekker kon zijn.

Oja en ik ben nou veel minder sloom, gisterochtend heb ik met de muis keihard gespeeld.  Mijn vrouw moest meedoen van me en ze zei dat het maanden geleden was.

18 thoughts on “Ik heb weer ander eten gekregen

 1. Lieve Bert,

  me vrouw heb jou verhaal over jou nieuwe eete voorgeleeze. Ik heb naar jou footo gekeeke en hoe lekker jij kan eete van jou eigen. Ik zeg tegen me vrouw, dan moet het wel lekker zijn. Ooh Bert nu heb je sportbrokke en je heb natuureete . Nu blijf jij voor altijd gezond en dat is belangrijk. Me vrouw zeg, ze vindt het ook wel iets maar ik heb wel gezegd dat het voor ons is. Straks zit me vrouw me tonijn met zalm te eete. Ik wil het best probeere want het is toch ook tonijn. Misschien hebbe ze ook spesjaal voor kurfie poezen. Dat ik wel me maatje meer kan blijve. Of misschien kan ik dan twee zakjes eete? Als het lekker is Bert. Maar als ik jou zie op jou footo word ik wel heel gelukkig. Dat je kan eete met jou hart dan is het goed.
  Lieve Bert jij heb mij weer wijzer gemaak en me vrouw ook. Jij ben mij liefste verkering,

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje, het eten is speciaal voor katten geloof ik, en er is ook iets voor honden maar ik weet niet of er ook iets voor vrouwen is. Misschien zijn dat weer andere zakjes. Dit was heel lekker spul en ook voor de gezondheid is het belangrijk. Daarvoor is het. Hoe het is voor maatjes meer dat weet ik niet Loes misschien kan je vrouw dat opzoeken. Maar ik moet nou toch een beetje maatje minder worden en met dit kan het vast. Je Bertje

 2. Ooooh natuureten. Bek toe jor roetssss (oeps,mijn proteesie floep uit mijn bek)
  Ooooh ik weet niet of ikjes het zou lusten. Ik hou teveel van mijn whisjekas en gekookte vis. Ooooh maar vis is natuur. Ooooh dan eet ik ook natuur. Ooooh ik hou van natuur💖🐟

 3. Hoi Bert,
  Wat een afwisseling krijg jij in je eten zeg! ik kan mauwen wat ik wil, maar ik krijg altijd hetzelfde. Maar dat moet ook wel, want ik heb een soort voedselallergie of intolerantie. (mijn vrouw heeft het even voorgezegd hoor, te moeilijk voor mijn kleine koppie!)
  Toen ik hier kwam wonen kreeg ik nog een zak voer mee van mijn vorige vrouw, maar ik spuugde toe minstens 2 keer per week. dat had ik altijd gedaan, sprak mijn vorige vrouw.
  Mijn vrouw natuurlijk meteen naar de dierenarts, en ik kreeg meteen twee soorten ander eten door elkaar. Best lekker hoor, maar wel saai. Als snek krijg ik ’s avonds 2 theelepeltjes gourmet mousse, met een heleboel water. Maar…het is wat anders, dus lekker. Soms krijg ik het voor elkaar om het twee keer te krijgen, als er wat bijzonders is.
  De rest van het blikje gaat naar GLLZ (Grote Lieve Lelijke Zwerver), een grote zwerver, die in heel Rhenen z’n adresjes heeft om mee te eten, en redelijk berucht is bij andere katten.
  Mijn vrouw doet soms een paar grote brokken, die goed zijn voor m’n tanden en kiezen door m’n brokken, en dat is dan ook super!!!
  Nu spuug ik niet meer dan de gemiddelde kat. Ik hoor altijd mooie verhalen van andere katten over haarballen, maar die heb ik nooit, best jammer, lijkt me leuk om die voor m’n vrouw neer te leggen, net als Prinses Katrientje!!
  Eet maar lekker, Bert, en als je het niet meer lust, stuur je je vrouw gewoon weer op pad voor iets anders, doe ze graag voor je 🙂 !!!
  Kopje en poot,
  Vlo.

  1. hoi Vlo, jij hebt hetzelfde als ik dat je gewoon moet eten wat je krijgt. En volgens mij heb je ook een vrouw die heel erg haar best voor je doet. Het is best moeilijk om allergies te zijn denk ik. O ja ik heb ook nooit haarballen!

 4. Hallo Bert,

  Zo jij wil ook al niet meer je sportbrokken eten. Ik vind er ook niks meer aan en als vrouwtje die voor mijn neus zet loop ik er bij weg en miauw die mag jij zelf wel opeten hoor. Ik eet nu mijn andere dieet eten, waar ik niet een maatje minder van werd, maar ook niet zwaarder. Als het op is gaat vrouwtje ook voor mij op onderzoek uit voor andere hapjes. Ik hoef perse niet meer een maatje minder, maar een klein beetje zou nog goed zijn zegt vrouwtje. Oke als ze dan maar wel met goed eten komt, want anders heeft ze weer een miskoop en die ga ik eggies niet uit mijn spaarpot betalen hoor.
  We hadden van Bolle ook al begrepen dat hij de sportbrokken beu was. Nee dieet eten valt niet mee hoor, maar dat is bij de mensen ook zo zegt vrouwtje. Nou het zal mij benieuwen waar ze mee aankomt, maar het duurt vast nog wel een paar weken.
  Laat jij af en toe maar weten hoe het bij jou gaat dan kun jij voor Bolle en mij een goed voorbeeld zijn.
  Geniet jij nu maar van met je muis spelen en ook samen met vrouwtje, is ook wel goed voor haar, want dat is ontspanning. Fijne dag en knuffels van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip ja jij bent toch best veel afgevallen met dat sporteten dus minder hoeft niet echt. Dus andere hapjes… ik heb vanavond bief op en dat was ook lekker. En mijn vrouw zegt dat het weinig kaloriejen scheelt met sporteten. Dus dat is een tip. Ik hoop dat het lukt! poot van je vriend Bert

 5. Ha Bert,

  Ik ben Smokey, een flinke kater van een jaar of 7. Mijn maatje meer is al jaren een zorg voor mijn vrouw maar tot nu toe ben ik er steeds vanaf gekomen met de belofte dat het wel goed komt, dat ik gewoon zwaar gebouwd ben. Dit jaar schrok mijn vrouw erg, ik blijk 7 kilo! Nu moet ik dus op dieet en op een sport. Lasergamen vind ik tot nu toe het leukst. Maar ik heb wel veel honger nu. Mijn vrouw geeft me helaas niet meer dan voorgeschreven. Zou dat nog beter worden, met die honger? Ik kan toch niet sporten op een lege maag?
  Maar goed, ik ben pas 1,5 week bezig en dit kan wel een jaar zo doorgaan.

  Succes met je nieuwe levensstijl, hopelijk lukt het ons!
  Groetjes Smokey

  Ps. Als je nog tips hebt dan hoor ik dat graag

  1. ik had dus die sportbrokken Smokey en die heb ik nog, van Hills en ze komen van de dierenarts het is om af te vallen. Ik vind ze best lekker. Misschien kun je die proberen want je hebt dan geen honger. Dus dat is een plus!!

 6. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Ik kan heel goed begrijpen dat jij je sportbrokken zat bent. Je hebt ze nou al een hele tijd gegeten!
  Ik was ze zelf al na een paar weken zat, en weigerde ze te eten. En ik moest er ook van spugen, omdat ik ze moeilijk kon kauwen. Dan slikte ik ze uiteindelijk maar ongekauwd door, en zo kwamen ze er dan ook weer uit.
  Gelukkig kreeg mijn vrouw daar genoeg van. Mijn man zei dat we nog een halve zak hadden staan, maar mijn vrouw zei dat die brokken niet bederven. Daar was ik blij mee, want toen kreeg ik andere brokken. Die eet ik prima.
  En ik krijg al een tijdje wat meer natvoer, voor die kaloriejen waar jij het ook over had. Die schijnen niet goed te zijn, maar ik vind ze best lekker!
  En wat haarballen betreft: ik heb ze wel, maar het zijn meer haarSLIERTEN. En ik weiger om iets te eten tegen die slierten, want dat vind ik niet nodig.
  Mijn vrouw zegt dat toen de GroteBeer hier kwam wonen, hij hele matten haar spuugde. Daar kreeg hij speciale brokken voor, die heel goed hielpen, Kan best, zeg ik op mijn beurt, maar ik wil ze toch niet!

  Geniet maar van je nieuwe lekkere eten, Bert!

  Een lief kopje van Bolle.

  1. welke brokken heb je nou Bolle? ik moet van de dokter stevig spul hebben om mijn tanden goed te houden. Anders moet mijn vrouw me gaan tandenpoetsen en daar begin ik niet aan dat weet ik nou al. Dus nou heb ik voorlopig deze van Hills, de sportbrokken dus. Maar die sportvoeding uit zakjes hoef ik nou niet daarvoor eet ik nu dat natuureten. Haarslierten lijkt me gewoon bij het leven horen dus ik zou er ook niks tegen willen eten. kopje van Bertje

 7. Goedemorgen Ome Bert lekker eten is belangrijk en ons vrouwtje varieert veel . Behalve voor mij. Ik heb nog steeds mijn kitten voer wel verschillende smaken hoor en hier zijn we dol op Iams Naturally . Die eet ik ook vooral de zalm met rijst. Kenji kreeg speciaal voer zonder graantjes maar dat merk is niet in Nederland te koop wel in Duitsland via een webshop. Hier krijgen we graan vrij gewone brokken gekookte vis en kip en straks vers vlees. Dat lusten niet alle katten hier dus dat neemt ze niet zo vaak. En als ik groot ben komen er weer sportbrokken. Nu niet want ik kan denk dat ik die ook lust maar die mag ik niet.

  1. hoi Kyana ja als je kitten bent dan is het anders dan heb je kitten-eten nodig. Volgens mij zorgt je vrouw heel goed voor jullie met dat lekkere speciale supereten. Ome Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *