Wat ik weet van nabeiheid

nabei

Het is nog steeds zo dat ik niet op schoot durf dus als mijn vrouw het moeilijk heeft dan moet ik iets anders bedenken. Ik kan iets dat heet nabeiheid.

Samen

Als huiskater ben ik altijd thuis tenminste ik wel dus dat betekent dat ik dingen voor mezelf doe en voor het samenzijn in huis. Ik controleer de straat, ik ruik aan de boodschappentas dat er geen gekke dingen in zitten, ik help mee als er nieuwe lakens op bed moeten en nog veel meer en ik moet ook op mijn vrouw letten. Zij zegt: “We doen het samen, Bert.”

Dit is wat ik doe als alles gewoon is en gewoon moet blijven:

 •  als ze te laat naar bed gaat miauw ik keihard dat helpt
 •  blijft ze te lang liggen ’s morgens dan ga ik voor het bed zitten en heel intens kijken
 •  wil ze ’s morgens vroeg weg dan doe ik of ik slaap dus dan zie ik het eigenlijk niet
 •  als het tijd is voor avondeten dan kijk ik naar de keuken en naar haar, tot ze het snapt

Beter

Nou gebeurt het soms dat ze moe is en dus heel erg moe. Eerlijk waar ik vind het een beetje eng wegens wie moet er dan de grote vogels wegjagen als ze komen? Het is anders dan gewoon dus het is niet goed. En van mijn vrienden op Feesboek weet ik dat een vrouw dan beter wordt als je op schoot gaat of op haar gaat liggen, mijn verkering Loesje kan dat zelfs een hele nacht.
Maar ik niet.
Ik heb het nooit gedaan hier en misschien ga ik het nooit doen ook. Maar iets moet ik wel doen als huiskaterman en dat heb ik uitgevonden, het heet nabeiheid.

Je gefoel

Nabeiheid dat is als je met je lichaam heel dicht bij elkaar bent zo dicht als je durft en dan ben je met je gefoel nog dichter bij elkaar.
Dat kan ik.
Ik ga twee foorbeelden geven.

Als mijn vrouw moe is gaat ze op het tapijt liggen. Dan ga ik bij haar liggen ook op het tapijt, dat is om te helpen. Wanneer ik haar aankijk dan foelt ze mijn gefoel en dan is er nabeiheid. We slapen dan en daarna is ze beter.

Of ik lig op mijn kussen op de bank en zij komt erbij en zegt dat ze zo moe is. Dan geef ik haar hoofd een kopje en dan zegt ze “Dankjewel Bert” en dat is ook nabeiheid.

Dus misschien kan ik niet op schoot maar ik kan wel iets anders en dat helpt ook.

18 thoughts on “Wat ik weet van nabeiheid

 1. Lieve Bert dat is heel mooi!!!!
  In nabeiheid zijn is heel waardevol en dat is heel erg fijn!!!!!
  Dan ben je echt met elkaar verbonden!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 2. Hai Bert! Wat doe je dat goed met nabeiheid, wegens dat je niet op schoot durft. Zo kan je toch een pootje meehelpen en lief voor haar zijn. Frau gaat na 13 weken thuis nu voor een weekje weer op kan-toor brokjes verdienen. Dus ik denk dat ze van-avond dan vast moe is. Dus dan ga ik ook nabeiheid en ook schoot doen. Maar eerst kattekwaad uithalen hihi.

  Pootje van mij!

  1. hoi Minnie wat goed dat je snapt wat je nou moet doen, het is best een verandering voor je vrouw en ook voor jou dus ik denk ook dat ze moe is en dan kun jij aan nabeiheid doen,
   pootje van mij

 3. Hajoooo oompie. Ikke durf ook niet helemaal op sjoot hoor.
  Wat ik wel durruf is over 1 poot van me frauw hangen. Dan trek frauw me naar haar toe en dan leg ik me pooten oover haar poot. En zo kunnen we uuuure knuffele.

  1. ooo Dorus wat goed dan ben je heel nabei zonder dat je op schoot hoeft. Dese kende ik nog niet, ik kan alleen met een voorpoot soms over die van haar. Wat knap van jou!!
   Oompie Bert

 4. Lieve Bert,

  mij hart is trots op jou mij jonge. Jij heb jou eigen manier gefonde om jou vrouw jou nabeiheid te geefe. Jij hoef nie op jou vrouw ze schoot assie nie durref. Jij kan andere nabeiheid geefe, nabeiheid van jou hart. Het ga om jou hart Bert en dattie elkaar foel. Van me eigen ga ik op mij vrouw ligge, dan foel jij jou vrouw beweeg nie meer mar jou hart is ferbonde. Mij broer Floris heb ze deemenzie en hij doe nu nog meer dinge van ze oer en ze instink. Assie foel ik moet nu mij nabeiheid geefe ga hij achter op mij vrouw ze bank zitte. Teege mij vrouw ze kop en hij ga mij vrouw ze vacht wasse. Hij durref wel op mij vrouw ze schoot maar hij snap het nie altijd. Maar hij foel het wel want hij ken mij vrouw al fijftien jaar heb mij vrouw fertel. Assie heel lief wil zijn ga hij altijd bijte, mij vrouw snap het maar zij moet Floris dan wel kor-rie-zjeere. En soms lig wij alle drie bij mij vrouw op ze schoot, dan doe wij mee-drie-taasie. Dat is spesiejaal. Misschien moet ik er een keer ofer schrijfe Bert,

  jou Loesje

  1. liefe Loesje, dankjewel voor je woorden en dat je trots op mij bent nou foel ik me anders van binnen. Wat knap dat Floris ook weet wat nabeiheid is en dat hij het kan geven en hoe het moet, ook al heeft hij deemenzie. Dat hij liefde kan geven dat snapt hij dus nog steeds en jij kunt het ook. Het lijkt me fijn als je over de mee-drie-taasie schrijft want ik snap het gewoon niet zo goed,
   je Bertje

 5. Dag lieve Bertje.
  Wat goed dat je zo op je vrouw past.En op schoot liggen hoeft toch niet?Mijn zus Sparkle en ik doen het wel.Veel en vaak,maar ons Fynney ging alleen staan op schoot.Soms even zitten,maar nooit liggen.Maar nabeiheid daar was hij heel goed in.En alles is goed want het belangrijkste is samen zijn en nabeiheid hebben,Ieder doet het misschien weer anders.Maar dat gefoel van”wij samen” is het belangrijkste.Dat er liefde is,en je je veilig voelt bij elkaar.Dat je er bent voor elkaar.
  Dank je wel voor je mooie schrijf.
  Groetjes van ons.Sparkle en Muzette

  1. hoi Sparkle en Muzette, ja dat is waar, iedereen doet het weer anders met nabeiheid. Wat Fynn deed is ook goed: als je staat dan foel je dat intenser dus dat werkte vast ook. Het is presies wat jullie zeggen dat gefoel van samenzijn daar gaat het om!!
   groetjes van
   Bertje

 6. Hallo Bert,

  Het maakt toch niet uit hoe je voor je vrouw wil zorgen en er voor haar te zijn als ze dat nodig heeft. Ikke weet dat jij het heel goed kan. Je kan wel een dutje doen ergens in de kamer of op bed , maar jij voelt in je dutje zelfs nog, ho dutje even stoppen ikke moet er nu voor vrouwtje zijn.
  Ikke doe ook veel op vrouwtje letten en vooral toen ze maar bleef doorgaan met het verhuiswerken. Als ze dan eens in de stoel ging uitrusten ging ik vlug op schoot liggen, zo van ikke ga er niet vanaf tot jij uitgerust bent.
  Als vrouwtje zich wat ziekjes voelt, dan ga ik bij haar zitten of liggen bij haar hoofd en doe ik hele zachte pootaai, kopjes en kusjes geven in haar gezicht.

  Ja ik moet vrouwtje ook wel eens waarschuwen dat ze ’s avonds naar ons Jippebed moet of dat ze ook nog eens de lamp uitdoet dat ze moet gaan proberen te slapen. Ja dat slapen is een probleem, maar ik let wel op en dat kan ikke ook, want ik doe in de nacht ook veel buitencontrole en kan dan meteen op vrouwtje letten.
  Maar vrouwtje doet ook veel voor mij zorgen hoor, ze zegt vaak; Jip jij moet het goed hebben en als jij blij en gelukkig bent, ben ik het ook. Nou dat is toch wel heel veel van elkaar houden.

  Nu wordt het tijd voor mijn middag dutje en vrouwtje stuurt een knuf voor jou mee , poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dus jij hebt dat ook dat je vrouw moeilijk is met slapen, dan heb je gewoon veel werk thuis. En van mij denken ze dat ik de hele tijd niks doe, dan weet jij wel meer van hoe mijn leefe is. Maar veel van wat jij doet kan ik niet, dat pootaaien lukt niet. Folgens mij hebben jullie het ook superfijn en zeker nou in het nieuwe huis daar is het goed en rustig,

   pootje van je vriend
   Bert

 7. Hoi lieve Bert, wat help jij je vrouw goed met nabeiheid! Ik weet zeker dat ze daar heel blij mee is, en dat ze weet wat je ermee bedoelt. Daarvoor hoef je echt niet persee op schoot te komen.
  Ik durf ook niet op schoot, maar ik kan wel supergoed kusjes geven en krijgen. Dat is mijn manier van nabeiheid. Iedereen doet dat weer anders, dat is juist zo mooi.
  En ik denk niet dat je bang hoeft te zijn voor de grote foguls, die weten eerlijk waar nog dat je vrouw en jij in jullie huis wonen en alles zien!
  Als je samenwoont is het zo dat soms de een voor de ander zorgt, en dan de ander voor de een. En dat doen jij en je vrouw. Dus dat is helemaal perfekt.
  Lieve kopjes, maar niet vanaf schoot, van Bolle.

  1. Kusjes doe ik ook al niet Bolle maar jij weer wel. Dat is waar wat je zegt: iedereen doet het weer anders. Misschien hebben we allemaal wel iets dat speesjaal is dat je dat heel goed kunt zoals jij met kusjes en Loes met schootmeedietaasie. Ik heb trouwens geen grote foguls gezien vandaag dus wat jij zegt dat is vast en zeker waar!!
   kopje van mij
   Bertje

 8. Lieve Bert, wat heb je het weer mooi geschreven. Dichtbij elkaar liggen zoals jij doet bij jouw frau als zij dat nodig heeft, is net zo vertroostend als op schoot liggen. Dat geeft net zoveel warmte en liefde als schoot liggen. Floortje is ook geen schoot ligger, wel een naast ligger, zoals jij. Fijne avond liefe Bertje en een kopje en knuffel van Ina en floortje

  1. hoi Ina en Floortje, ik wist niet dat het zo heette: een naast ligger. Ja, dat doen Floortje en ik dus alletwee. Als je gefoel maar dichtbij kan komen, dat is het aller-aller-belangrijkste!!
   Bertje

 9. Lieve Ome Bert u bent in de nabijheid van uw vrouwtje en dat is het belangrijkste. Ikke Jiekkie zit of lig graag op schoot andere springen tegen haar aan en geven kopjes of kusjes. De katten hier hebben allemaal onse eigen maniertjes maar het belangrijkste is uw vrouw weet dat u er voor haar bent. En sje is er ook voor uwes

  1. hoi Jiekkie wat doen jullie dat gezellig samen en met je vrouw, dat is echt met je gefoel!! En dat is dat je er voor elkaar bent, presies wat je zegt!!
   ome Bert

Reacties zijn welkom