kater Dorus over: de soomer van mij en me fjientjes

soomer
Hajooooo iedeween. Hier isse uwes SiemeesjeDorus weer. Waar gaat ik het deese week over heppe?

Efaren

Nou… eigeluk weeten jullie dat al. Nameluk over de soomer en hoe jullie die erfaaren. Of jullie het leuk finne. Of juist stom. En over verhaare en hoe jullie fan jullie kwiebelhaartjes verlos worre.
Jullie hebbe me zo goed geholpen met jullie verhaaltjes. Eg waar!

Eers mezelf

Laat ik eers met mezelf beginne.
Ik fin de somer bes fijn. Oh ja? Ja hoor. Maar nie as het egwaar heel heet is. As het warm is mag ik al heel froeg op balkon. Smorregensvroeg is het nog uit te hauwe op me balkon. Tegen een uur of tien begin het warme te komen. De fiese warmte. Dan gaat ik naar binnen. soomerIkke ga dan koele plekkies soeken. De eg koelste kamer is de natte kamer. Het is daar sellufs best kauwt. Ikke ga gewoon op de vloer ligge. Languit. Er ligt een kleedje in de weg. Die lig daar zodat me mense niet op hun platte bek valle. Ik sleep gewoon dat matje naar een annere plek in de natte kamer.
Sins kort furrhaar ik een ietepietje. Sjeeee dat jeuk zeg. Maar frauw aait me faak dus hoepserdefloep, weg haartjes hihihi.
Laat ik verder gaan met furhaaltjes die mij frientjes me gegeef hebbe. Sonner hun kon dit bwoggie niet so super worre!!

Oome Jip

Oome Jip fin bakken en braade in de zon best fijn. Maar!! Oome Jip gaat te diep sjaapie doen inne son en dan wor Oome Jip egwaar heel siek. Gewukkig siet Mefrauw Jip het faak oppetijd en leg ze Oome Jip inne sjaaduw. Zo gaat hij niet spuuge.
Oome Jip furrhaart niet zo erg. Gewukkig maar, want Oome Jip hep nie feel haartjes seg hij. Anners zou hij bloot zijn hihihi. Oome Jip was pas ses jaar toen hij iets begon te furhaare.
Dank u Oome Jip foor uwes beidraage.

Tante Belle

Het follegenne stukkie is fan Tante Belle fan Mefrauw Ceciel.
Tante Belle bakt graag inne zon. De annere fijf vinden de warmte wel lekker, maar niet as het te warm is.
Hun frauw kamt hun kwiebelige haartjes weg. Of hun frauw gaat met haar fingers door hun vacht. Dat vinden ze daar allemaal superfijn.
Dank uwes Tante Belle foor uwes bijdraage.

Oom Lucky

Het follegenne is van Oom Lucky.
Hij vind de zoomer erg fijn. Ommedat hij dan fliegies kan vangen. Of flinders en liebellus.
Fogels fangen mag hij niet. Dus miejauwt hij ze iedere dag goeiemorge.
Bedank foor uwes bijdrage Oom Lucky.

Bende vanne ses

We gaan froluk ferder met de katten van de bende vanne ses.
Ook sij vinden de zomer fijn. As hun frauw niet hoef te werreke mooge de katten de hele dag oppe ballekon. Maar nie as het te heet is, dat vinne ze nie fijn. Ze ferliese feel haartjes tijdens de zoomer. Dan worre de ses vaak borstelt of kamt door hun frauw. Asse ze tefeel haartjes oplikken, want de ses ferzorgt ook zelf hun vacht, dan gaan ze er fan ofergeefe. Het liefst in de nacht. En het liefst allemaal tegelijk. Hihihi
Dank jullie feel fjientjes ses. Watte ik me affraag… isse oofergeefe leuk? Want dat heppik nog nooit daan.

Oompie Bert

Oompie Bert isse de follegenne die mij hielp.
Hij finne de zomer fijn. Maar hij fin het stom dat het de ene dag warrum is en de annere dag knetterheet. Want dan weet Oompie Bert niet offe hij moet furrhaaren of niet. Oompie Bert raak steeds verwar inne zoomer ommedat het dan weer warrum is en dan weer heet.
Dank uwes Oompie foor uwes beidraage.

Oomie Bolle

Oomie Bolle isse de follegenne die mij ofer sijn soomer furtelt.
Oomie Bolle fin sijn zomer SUPER!! Want dan kan hij lekker in het gras soeselen.
Oomie Bolle hep wel een pjopleem. Zijn haare. Daar slik hij tefeel fan in. En dan moet hij puuge. Oomie wor geborsel, maar dan nog haut hij een miljoen haare over. Hij krijg ook speesjaale bwokkies om minder oofer te geefe. ( sjee… follegens mij is oofergeefe eg leuk. Sowat iedeween doet ut. Behalfe ik)
En Oomie krijg spul om beter te kunne poepe. Oooh, bij mij floep dat er gewoon uit hoor. Ikke draai egge kunswerken folgens me man.
Dank uwes Oomie foor uwes bijdrage.

Bazooka familie

We fliegen door naar de Bazooka familie.
Zij finne de soomer leuk omdat de deur naar het balkon weer ope gaat. (Oooh dat gebeur hier ook)
Dan gaan ze naar eende en ganse kijke. En ze vange smakelijke fliegies. (En se kraake ook zo fijn in de bek) Asse se onner een stoel gaan sitte hebbe se ook nog sjaduw. Se moge tot inne donker buite sitte.
Hun worre met de borstel geborselt. Dat finne se heel fijn. Se furhaare soms so erg dat hun frauw een derde kat er kan bij breije.
Dank uwes familie Bazooka foor uwes bijdraage.

Oom Tommy

De eenalaase isse Oom Tommy. Oom Tommy fin de warmte nie fijn. Hij is naameluk een egge binnekaater. Oom Tommy lig graag voor de windiewoeiding. (Ik ook!!) En bij heel heet weer kjijg Oom Tommy een bak waater on ze roks. En hij krijg ook ijsjes met sinnusappelsmaak. Dat fin Oom Tommy superwekker. (Raar he?)
Oom Tommy fin furhaare furfelend. Hij poest zig rot. Maar zijn manmeneer hellupt Oom Tommy dan door hem te borsellen.
Dank uwes wel foor uwes meedewerking.

MamsieLoesje

En as laase komp me MamsieLoesje aan hut woort.
Mamsie hauwt feel fanne soomer. En fan Oompie Bert en Oompie Bert zijn zon. Se seg dat se altijt op Oompie Bert kan furrtrauwe asse hij oofer de son pjaat.
Mamsie lig graag inne son oppe haar ballekon. Maar dat doet se alleen asse mamsiemefrauw ook buite is. Dan gaat mamsie op haar meedietaasiemat ligge en een balkonsjaapie doen. Mamsie is blij dat se geen gwoot ballekon hep, want dan hoef mamsie niet so veel te lope daarop. Mamsie furhaart reedeluk, maar niet so errug as Tante Sus. Mamsie isse mantelsorgster foor Oopa.
Oopa hep nooit sofeel honger inne soomer. Mamsie eet dan Oopa’s eten op, want furspilling isse errug. Mammie djink inne soomer ook feeel meer. (Waatur tog mammie?)
Dank uwes mammie foor uwes bijdraage aan mij bloggie.

Wens

soomerIkke hoop dat iedereen wat aan mij blogje hep. Ikke wens dat iedeween een kriebelfrij fachtje hep. Ikke hep hier feel van leert.
Dit was het foor deze keer.
Ik sluit af met een dikke koes
Foor MammaLoes

Toedeledokie
Dorus

26 thoughts on “kater Dorus over: de soomer van mij en me fjientjes

 1. Nou Dorus wat leuk!!!!
  Nu weten we ook hoe de anderen zich voelen als het zo warm is.
  En wat ze doen om het wat koeler te houden en van de kriebelige haren af te komen!!!
  Wij hebben er weer van geleerd!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜˜

  1. Ooooh goesso. Ies lere fanne annere is heel goet. Toch? Ikke hep er ook fan leert hihihi.
   Knuffel terug ๐Ÿพ๐Ÿพ

 2. Hallo Dorus, hier met Gijsje. Wat een leuk en leerzaam blogje is het geworden. Ik heb veel geleerd over hoe mijn vriendjes en vriendinnetjes de zomer vinden en over hen verharen.
  Ik vind overgeven heel erg. Gelukkig doe ik het haast niet.
  De zon in de zomer vind ik fijn. Als het heel warm is ga ik voor de waaiding liggen.
  Onweer vind ik in de zomer ook eng. Die harde knallen bah!
  Nu ga ik weer een dutje doen.
  Tot de volgende keer .Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Hajooooo tante gijsje. Ooooh ikke ben bjij dat uwes het ook een gaaf bloggie vin. Ikke lig ook graag voor de windiewoei. As het heeeeel heet is sette me mense er 2 aan. 1 lage foor mij en een hoge. Dat is se fijn want dan isse het koeler inne huis.
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 3. Hoi Dorus! Tante Minnie hier. Wat heb je dat weer goed neergepoot. Je ben een junioor riepoorter! Overgeve is niet leuk hoor. Maar als je wil wete wat het is dan moet je gewoon een keer fiese brokjes eete of knage aan een plant. Dat hellupt. Nu ga ik weer verder kattekwaad uit halen hihi. Pootje van mij!

  1. Hajooooo tante minnie. Ooooh dus oofergeefe is nie leuk? ๐Ÿ™€๐Ÿ™€
   Maar waarom doet iedereen het dan? Raar hoor.
   Ikke had laas fiese noepies. Ooooh die ware eg blehbah. Nau heppik wel lekkere. Frauw breng de andere fiese noepies naar het asiel.
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 4. Hoi Doorie
  Overgeven is eggies niet leuk hoor.Ik doe het soms,maar ik krijg bijna elke dag een zakje met lekkere malt spullie,tegen haarballen en nu heb ik er minder last van.Tip:Mocht je eens een haarbal moeten overgeven doe het ’s nachts voor het bed van je mensen.Dan trappen ze erin als ze uit bed gaan.Dan zijn ze gelijk wakker en krijg jij op tijd je ontbijt.
  Je oom Fynn mikte ze in de sloffen van scullary girl.Knap he!!
  Ik hou van bakken en braden in de zon en Sparkle niet zo.
  We hebben allebei een bloedhekel aan kammen.Ik hoef niet vaak,want ik heb niet veel ondervacht.Sparkle heeft een hele dikke ondervacht en moet dus eggies wel gekamd worden.Scullary girl heeft voor zo’n vacht een speciale kam.Toch vindt Sparkle het niks,maar ze krijgt wel een noepie na het kammen.
  Doorie bedankt vor je mooie schrijf.
  Zachte kopjes en een fijne zomer voor jou en onze vrienden.
  Van je tantes Sparkle en Muzette

  1. Hajooooo tante muzette.
   Oooooh maar as ik het inne sjoffies fan frauw moet doen hep ik een pjopleem. Mijn mens hep geen sjoffe๐Ÿ™€๐Ÿ™€
   Maar dan leg ik het wel foor het bed hihihi.
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

   1. Doorie,je hebt dan eggies waar direct succes! en PeeSss;Wat sta je prachtig op de foto!!Ik weet je vindt het klik klak maar niks,maar mannetje wat ben je mooi!!!

 5. Mij lieve Doorie,

  Mamsie ze tande fal bijna uit ze bek van zo een mooi verhaal ofer soomer en jou fjientjes. Jou tante Minnie heb geleik, jij ben jou jonge, kleine, heele groote rieporter en mij hart is nu zo tros. Mamsie is onner ze indruk mij jonge. Jij heb het zo goed gedaan. Mij vrouw heb mee zitte leeze van ze eigen en zij moes heel feel lache. Zij was ook niewgierig naar al mij vriendjes.
  Oopa Floris en tante Zus zijn ook tros op jou mij jonge.
  Maar mamsie moet jou nog leere dattie kan spuuge, het hoor bij jou opfoeding want assie moet spuuge dan moet jij…. Jij kan het nie inhouwe mij jonge. Mamsie geef er ook nies om, zij zeg het eerluk. Mamsie beloof dattie er ofer ga schrijve binnekort dan kan jij erfan leere en jij kan het probeere

  Mij groote Dooriewoorie mamsie is zo tros op haar jonge en zij hoop dattie in ze herfs weer terugkom

  Koes koes van jou MammaLoesje

  1. Hajooooo mamsie.
   Ooooh finne uwes het een tegekwauwbjoggie? Ooooh nau benne ik bjij hoor. Enne ik ben tjos dat uwes tjos benne. Oooh gaat uwes me eg lere hoe ik moet oofergeefe? Oooh dat lijk me superfijn mamsie.
   Ooooh mamsie… ikke hat al fjaag aan oompie en oompie bert finne het goet datte ik ook de herrufs doe!! Gaaf he?
   Koes koes mamsie๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ

 6. Hoi Dorus wat heb jij leuke berichtjes gekregen van je vriendjes echt kei gaaf om ze te lezen!
  Veel plezier nog op je balkonnetje deze zomerโฃ๏ธ

  Je vriendje Ollie๐Ÿ˜บ

 7. Dag lieve siepersiamees kater Dorus. Wat heb jij weer een mooi stuk gepoot over de zomer en hoe jouw vriendjes die ervaren. Floortje vindt zomer ook fijn, ze ligt graag in de zon maar niet zo lang hoor. Ook wil ze dan op het balkon, als er geen woei is. Want woei vindt zij eng. Fijne dag lieve Dorus en kopje en knuffel van Ina en Floortje.

  1. Hajooo mefrauw ina en tante floor.
   Ooooh ik fin woei juis leuk!!
   Dan kan er fan alles oppe me ballekon waaie hihihi
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 8. Hoi Dorus, wat heb jij een goed verhaal gemaakt. En nu weten wij ook hoe onze vriendjes de zomer vinden. Overgeven is niet leuk Dorus, maar onze vrouw zegt altijd “wat eruit moet dat moet eruit” Wij doen het ook bij voorkeur ‘s-nachts en dan het liefste op een plek dat onze vrouw het niet kan missen, bijvoorbeeld op haar route naar de natte kamer, dan stapt ze er bijna met haar slaperige oogjes in. Dat vindt zij weer minder leuk. Maar dan weet ze het tenminste te vinden en dan kan ze het opruimen.
  Knuffels voor jou Dorus , van ons allemaal

  1. Hajoooo awwe 6.
   Ooooh dus oofergeefe is fies, maar het isse weuk om het stjaateegies neer te legge.
   Oooooh hihihi.
   Ikke hoop datte ik het ook een keer mag doen. Dan doe ik het net sjo.
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

  2. Even een geheime boodschap voor Oliver: je plekje in de tuin is klaar! Dus je kan komen wanneer je wilt.
   Lieve kopjes van Bolle,

 9. Hoi lieve grote zwartepantersiejemees, wat een goed stuk heb je gemaakt! Ik vond het superleuk om te lezen wat iedereen van de zomer vindt en van verharen.
  Maar eerst wil ik toch eventjes zeggen dat je zo’n biesondere witte snorhaar hebt tussen de anderen! Dat staat zo mooi bij je zwarte haren, het is eerlijk waar prachtigmooi! Ik heb zelf zwart en wit door elkaar heen, en sommige snorharen zijn eerst zwart en dan wit. Maar bij mij kan je het niet zo goed zien als bij jou.
  O, en wat is iedereen weer anders hรจ, in de zomer? Dat jij in de natte kamer gaat liggen, ik moet er niet aan denken. En dat furhaaren, wat een gedoe toch.
  Lees ik nou dat je al furhaart? Gefeeliesieteert jongen, dan ben je echt helemaal folwassen!
  Buiten dat je een supergoede rieporter bent, ben je nou ook nog kunstenaar in de bak. Je kan echt alles Door, ik ben supersupersupertrots op je!!!!
  Lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle.

  1. Hajoooo oomie bolle. Gaaf he dat iedereen anders omgaat mette de soomer.
   Hep uwes sien datte oppe laase foto mijn witte snorhaar recht naar benede staat? Hihihi.
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 10. Hoi lieve Dorus,
  Wat een super goed schrijf van jou, nou weet ik ook hoe het is bij mijn vriendjes en dinnetjes. Dorus ben maar blij dat je nog niet hoeft te spugen, want dat is eggies niet leuk hoor.Je wordt naar in de buik en kop. Ik heb toen vrouwtje thuis kwam van werken nog een flinke spuug gedaan, maar ik doe het meestal wel zo op de vloer en zelden op het kleed, vrouwtje kan het dan heel makkelijk opruimen en ze is nooit boos of zo. Als het nu heel heet gaat worden legt vrouwtje een koelmat op de grond en dan hoopt ze dat ik daar dan op ga liggen. Nou ik weet het nog niet of ik het zal doen, want ik hebt zo’n ding nog nooit gezien en gevoeld.
  Gelukkig is het nu niet zo van de hete en kunnen we het met z’n alle wel volhouden.
  Dorus dank je welles voor je schrijf en ik vond het leuk dat ik mee mocht doen.
  Knufjes van vrouwtje en poot en kopje van Ome Jip

  1. Hajoooo oome jip. Ooooh een koele mat? Ooooh dat ken ik ook nie. Frauw seg dat mij faggie me tegewerk inne soomer. Toen het so heet was affeloope week hep ik amper ge-eet door de warmte. Ikke hat er gewoon geen tjek in. Maar fanmijnochtend heb ik weer me bakje helemaal leeg ge-eet hihihi.
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *