Kater Bolle over als je zomaar ineens iets nieuws leert

nieuws

Aaien vind ik heerlijk, knuffelen en kusjes krijgen en geven ook. Ik wil altijd wel knuffelen.
Maar alleen met mijn eigen mensen.

Andere mensen mogen mij niet aaien, dat wil ik persee niet. Nou ja, misschien even over mijn hoofd, maar meer niet.
Dat is altijd zo geweest, en ik dacht dat dat ook altijd zo zou blijven.

Veilig

nieuwsMijn mensen zijn heel rustig. Gelukkig. Ze doen geen feestjes houden of dat soort dingen.
Maar er komen wel mensen op bezoek in ons huis, vrienden of vriendinnen van mijn mensen.
Ook wel eens monteurs en zo, maar dat telt niet. Daar blijf ik soowiesoo bij uit de buurt, want ze maken vaak lawaai en ze stampen op de vloer. Dat is grieselig.
Eigenlijk doe ik als mensen op bezoek komen altijd hetzelfde: ik ga naar de slaapkamer en ik blijf daar. Of ik ga naar mijn tuin en ik blijf daar.
In de slaapkamer komt niemand, alleen mijn mensen en ik.
In de tuin kan ik me verstoppen of ik lig in mijn mand achter de struiken. Als mensen in mijn tuin gaan kijken zien ze mij meestal helemaal niet.  Dus in de slaapkamer en in mijn tuin ben ik veilig.
Ik ken katten die overal bij komen zitten, die zomaar bij vreemde mensen op schoot gaan zitten. Zo ben ik dus niet, dat heb je vast al wel begrepen.

Damesmensen

Na een tijdje kom ik altijd wel eventjes kijken, en heel soms mag iemand me dan over mijn hoofd aaien. Alleen damesmensen, want die vind ik het minst eng.
Als iemand me zomaar probeert te aaien probeer ik om die mens heen te lopen. Of ik ren KEIhard voorbij, zo hard dat je me geeneens kunt zien. Als iemand me toch aan kan raken zak ik door mijn poten en loop heel laag bij de grond, als een rups, onder de hand vandaan.

Buurman

Nu met coroona was er al een hele tijd niemand geweest.  Ik vind dat prima, van mij mag het altijd wel zo zijn.
Maar vorige week kwam onze buurman Daan op bezoek.  Ik ken Daan al lang en hij is best vaak geweest.
Daan doet altijd heel rustig en praat ook tegen me. Hij zegt “Dag jongen” en steekt zijn hand naar me uit. Daar snuffel ik altijd wel even aan en dan loop ik snel voorbij. Zoals bij iedereen.
En nu zat Daan in mijn tuin, samen met mijn mensen. Op mijn grasveld!
Eerst had ik me verstopt, in mijn grote mand onder het perenboompje. Maar ik was toch wel een beetje nieuwsgierig naar wat ze daar deden dus ik ging voorzichtig kijken.
Er stond een beker met dat bruine spul op de grond, dat heet koffie. Ik heb er aan geroken maar ik lust het niet. Het ruikt fies. Er stond ook me-loen. Dat rook niet fies, maar ook niet dat ik er van wilde eten. Daarna snuffelde ik heel voorzichtig aan de voet van Daan en dat merkte hij. Hij stak zijn hand naar achteren en aaide me over mijn hoofd. Eerst schrok ik eventjes, maar ik liep niet weg. Eigenlijk vond ik het wel gezellig, dat ik zo over mijn hoofd werd geaaid. Mijn vrouw zei Goed zo Bol! en daardoor foelde ik me veilig. En weet je wat er toen gebeurde?

Brommen

nieuwsIk zakte door mijn poten en rolde zomaar op mijn rug! Mijn vrouw moest lachen en zei tegen Daan dat iemand op zijn buik geaaid wilde worden. Daar bedoelde ze mij natuurlijk mee, dat snapte ik echt wel en Daan ook. Hij kwam bij me zitten en aaide me zachtjes over mijn rug en over mijn buik en over mijn hoofd. Het was eerlijk waar presies goed. Ik ging brommen, zo lekker vond ik het. En mijn tong ging zelfs een beetje naar buiten, per ongeluk.
Ik heb best een tijdje zo gelegen en Daan heeft me best een tijd geaaid.

Manmens

Mijn mensen waren allebei helemaal verbaasd. Ikzelf ook wel.
Ik kreeg ook heel veel kompliementen van mijn mensen dat ik zo dapper was, daar was ik best een beetje trots op. Maar als je iemand vertrouwt foel je in je hart dat het goed is. En dat foelde ik, die dag.
Dus nu heb ik gemerkt dat ik soms best geaaid durf te worden door iemand anders dan mijn mensen. Zelfs door een manmens.
Ik hoop dat ik dat onthoud.

Biesonder

Ik had zomaar ineens iets nieuws gedurfd. Dat is best biesonder, want ik had er van tevoren helemaal niet mee geoefend. En toch deed ik het.
Zo zie je maar dat je ook als je al 15 bent nog nieuwe dingen kunt leren.

20 thoughts on “Kater Bolle over als je zomaar ineens iets nieuws leert

 1. Hajoooo oomie bolle.
  Ooooh dat uwes dat durreft. Uwes te laate aaie door freemde mense. Ik ben eggiewaar supermegabang. Soms zelfs om wat me eige mensen doen. Weet uwes nog dat ik het een keer over ramen wappen hat? Ikke zat bibberend onner de kast.
  Foor freemde mense ben ik helemaal blubbertjesbang. Ik wil ze nie kenne. Nooitnie. Foor de deurbel benne ik ook bang. Ooooh die is zo hard. Frauw seg dat ik nog erger ben dan ooma’s katrien en catoo.
  Pootjes oomie 🐾🐾

  1. Hoi lieve grote folwassen siejemezezwartepanter, ooo ben jij ook bang voor de deurbel? Ik ook, ik ren altijd keihard naar buiten. Wat ben je toch een slimme katerjongen, dat je weet dat de deurbel betekent dat er iemand binnen komt!
   Ik ben ook soms bang als mijn mensen heel druk doen, of als ze iets laten vallen. Dan krijg ik meteen een plumoostaart.
   Vreemde mensen zijn best eng, dat vinden folgens mij heel veel katten. Dus dan zullen we wel gelijk hebben met zijn allen, toch? Heeft iemand die je niet kent je wel eens mogen aaien Door? Of doe je je verstoppen?
   Sukses met het passen van alle hoedjes en heel veel lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat jij weet wat de deurbel is!!

 2. Nou, ik vond het een stoer verhaal Bolle, vooral met je buurman Daan. Maar hij mocht over je buik aaien omdat het geen vreemde voor je is toch.

  1. Dag lieve mevrouw Annet, wat gezellig dat u me schrijft, dat vind ik leuk. Enne… niet iedereen die ik ken mag zomaar mijn buik aaien. Sommige mensen ken ik al best heel lang en toch mogen ze alleen over mijn hoofd aaien. Maar soms ben ik in het zonnetje ineens een klein beetje stoer!
   Lieve kopjes van Bolle.

 3. Hai Bolle! Wat stoer dat je je zomaar door iemand anders liet aaien. En nog wel op je buik ook! Terwijl je dat normaal niet durft. Het was slim van je om eerst te snuffelen. Zo doe ik dat ook. Ik had gister ook iets dat anders was. Frau was een hele tijd weg wegens de zon. Dus kon ik weer eens ff lekker kattekwaad uithalen hihi. Door de zon lijkt frau nu op mij. Ze heeft nu ook rode plekjes op haar vacht, net als ik.

  Pootje van mij voor jou!

  1. Hoi lieve Minnie, dankjewel dat je me stoer vind. Meestal ben ik verlegen, maar soms ineens niet. Snuffelen moet altijd eventjes, dat ik weet wie iemand is en of alles veilig is.
   O oo, ik ben benieuwd wat voor kattenkwaad heb je uitgehaald? Vertel het maar niet op de blog, want soms lezen mensen ook mee. En dan mag je het vast nooit meer doen, zal je net zien!
   Wat leuk dat je frau en jij nu op elkaar lijken, dan kan iedereen meteen zien dat jullie bij elkaar horen aan jullie rode vlekjes. Maar heeft je frau ook streepjes, net als jij?
   Heel veel lieve kopjes en een pootje terug voor jou en je frau, van Bolle.

 4. Lieve Bolle,

  oooh wat bennie dapper en stoer. Jij heb soies mooi geleerd en jij ben fijftien van jou leeftijd. Assie op jou ouwere leeftijd iets leer doe jij het anders dan dattie kitten ben. Jij ben foorzichtig want jij heb jou erfaring. Assie andere mense zie als jou eigen mense dan denk jij vaak, foor mij eigen hoef het nie. Oooh en Bolle aan jou lijf, jou kop, jou rug, mij buik… Jij moet er toch nie aan denke. Maar soms kom er iemand in jou huis die jij fertrouw. Of die jij langzaam leer kenne. Dan kan jij kijke, afwachte… Mij vrouw zeg, Loes jij kan jou kat uit jou boom kijke. Maar hoe moetie nou jou kat uit jou boom kijke assie nie ees een boom heb.Dan kan jij blijfe kijke tottie jou ons weeg. Van mij eigen weeg ik fijf, dan ga jij toch nie zitte wachte.
  Maar assie ouwer ben ga jij selluf ondekke of jij nog kontak met iemand wil maake die jij nie zo goed ken. Jij ben dapper Bolle want jij heb het gedaan want jou buurman heb ze naam Daan. Dan kan jij het doen. Mij hart is geraak Bolle, jij heb zoveel mooie letters gemaak en het zijn letters van fertrouwe en veilig zijn. Dank jou wel dattie ons fertel dat jij altijd ies kan leere. Dat jij jou hart altijd foor jou stukje oope moet laate want alleen dan kan jij ook ies mooi meemaake.
  Selluf ben ik foorzichtig, soms laat ik mij eigen zien. Meestal nie. Behalfe bij mij peettantes Bolle, zij zijn spesiejaal. Gelukkig is mij huis ook rustig want assie ouwer wor heb jij toch het liefste jou eigen geluid.
  Lieve Bolle, jij mij trots zijn op jou eigen. Daarom krijg jij van mij eigen kopjes met trots en er zit fanieljesmaak aan. En het is ook foor jou vrouw, jou menseman en jou Ooma. En vandaag ook foor jou buurman Daan, want hij geef jou zo een biesondere erfaring,

  Loesje

  1. Lieve Loes, dankjewel dat je me dapper en stoer vindt. Meestal ben ik verlegen en ook best een klein beetje bang. Als ik mensen niet ken verstop ik me het liefst. Want stel je voor dat ze je zien, wat moet je dan?!
   Maar soms doe ik zomaar iets dat ik nog hooit eerder heb gedurfd. Dat foelt heel biesonder, eerlijk waar.
   Het klopt presies zoals je het schrijft, dat je wegens erfaring foorzichtig bent. Meestal moet ik eerst goed nadenken of ik iets ga doen. Ik kan soms echt heel lang nadenken voor ik iets zeker weet. Maar niet dat ik een ons weeg. Ooo, als je eerst een ons moet wegen kan ik dat nooit. Mijn sijfer is zes, en ik weet niet zeker of ik een ons wil wegen. Ik denk dat dat alleen kan als je echt een beebiekitten bent. En in de boom durf ik niet, dat heb ik toen ik net bij mijn mensen kwam wonen een keer gedaan, ik ging fiejaa een boom naar beneden maar ik kon niet meer omhoog. Toen moest mijn vrouw me spesjaal komen halen.
   Waar doe jij je verstoppen, Loes, als er mensen in jullie huis zijn? Wat superfijn datje peettantes hebt en dat je daar niet bang voor bent. Dat vind ik mooi.
   En ik vind het prachtigmooi wat je schrijft over je hart, dat je dat altijd op een stukje open moet laten zodat je iets moois mee kan maken. Dat ga ik doen, mijn hart op een kiertje zetten!
   Dankjewel voor de kopjes met fanieljetrots! Je krijgt van mij kopjes met zonneschijn, omdat jouw letters altijd net een zonnetje zijn. Ze smaken naar verse gaarnaale, en ze zijn voor je hele famielie, van Bolle.

 5. Hoi Bolle, wat vreselijk dapper van jou zeg. Hier bij ons komen ook weinig mensen, dat vinden wij héél erg fijn. We zijn het liefste alleen met onze vrouw, dat is vertrouwd. Wij schrikken al als de deurbel gaat, dan kruipen we snel onder het bed. Alleen Bas niet, die hoort de bel niet. Heel soms komt er visite , dan komt de zus van onze vrouw even langs. Nou dan zitten wij al onder het bed hoor, Bas blijft gewoon in zijn mandje in de kamer liggen, maar hij wil niet aangeraakt worden, dan schrikt hij en dan loopt mijn weg. Maar laatst was er iets bijzonders, de zus van onze vrouw kwam langs, wij lagen natuurlijk al onder het bed, maar Juultje durfde gewoon de kamer in te gaan, en ging naar de zus van onze vrouw toe en ging me daar toch knuffelen.ze wilde maar geaaid en geaaid worden, niet normaal. Wij vinden Juultje altijd al een beetje stoer, maar dit sloeg werkelijk alles. Juultje is dan wel de jongste van ons allemaal maar zeker weten de dapperste.
  Knuffels en pootjes van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje.
  Pee es Oliver moet woensdag voor controle naar de dierenarts, maar hij wil zich graag bij jou verstoppen. Niet tegen onze vrouw vertellen hoor, anders houd ze hem de hele dag in de gaten en dan kan hij niet ontsnappen. Dus sssttt.

  1. Hoi lieve bende, dus jullie vinden het ook eng als er mensen komen? Het lijkt me wek gezellig om dan met zijn allen onder het bed te kunnen kruipen! Dan ben je ekstra veilig, als je met zijn zessen bent. Of vijven, als Bas blijft liggen.
   En Juultje, wat ben je superstoer! Hoe doe je dat nou? Had je dat al eerder gedaan?
   Of had je, net als ik, dat je ineens foelde dat je het durfde en dat je iemand kon vertrouwen?
   Ik vind het wel fijn om te lezen dat bijna alle katten heel verlegen zijn, met vreemde mensen. Dan ben ik niet de enige!
   O en Oliver, natuurlijk mag je komen woensdag! Ik ben de hele dag thuis, dus het maakt niet uit hoe laat je komt. Ik zal vast een goed plekje voor je zoeken, dat je droog blijft als het regent en dat er zon is maar niet teveel. En ik leg alvast wat sneks voor je neer. Zeker weten dat ik niks tegen jullie vrouw zeg, anders mag je vast niet weg. Je kan ook al de avond van tevoren komen, dan ben je in ieder geval op tijd weg. Laten we maar niks meer schrijven op de blog, want soms denk ik wel eens dat onze mensen meelezen!
   En Bas, hoe gaat het met je diejeet? Ik hoop dat je een lekker diejeet krijgt, net als Loes. Zo’n diejeet wil ik ook wel?
   Lieve Bas, Bjarne, Bikkel, Oliver, Juultje en Kruimel, heel veel knuffels terug voor jullie allemaal, en ook voor jullir vrouw natuurlijk, van Bolle.

 6. Dag lieve Bolle, wat een mooie schrijf heb jij gedaan. En wat dapper en stoer dat buurman Daan jou ineens mocht aaien. Dat is wel heel biezonder hoor. Floortje houdt ooit niet van visite, ze gaat dan meteen weg naar het grote bed. Alleen lieve buurvrouw Mary. Die mag haar wel aaien, maar dat is ook een hele lieve buurvrouw. Fijne dag nog lieve Bolle, je krijgt Kopjes van Floortje en een hele voorzichtige aai over jouw koppetje van mij.

  1. Lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, dankjulliewel dat jullie mij stoer en dapper vinden. Want eigenlijk ben ik best heel verlegen en ook vaak bang. Maar die dag durfde ik ineens zomaar door Daan geaaid te worden. Ik hoop dat ik dat nog eens durf, maar dat weet ik niet zeker.
   Floortje, ga jij ook naar de slaapkamer? Ga je dan onder het bed, of er bovenop? Wat fijn dat je wel geaaid durft te worden door je lieve buurvrouw Mary. Dat kan je foelen, als iemand lief is. En ook rustig, dat vind ik zelf altijd belangrijk.
   Ik vind het wel fijn dat ik nu lees dat bijna alle katten verlegen zijn, en dat bijna iedereen zich onder het bed verstopt.
   Lieve dames, heel veel lieve kopjes terug voor jullie allebei van Bolle, en bedankt voor
   de voorzichtige aai. Die vond ik heel fijn!

  2. O en Floortje, ik zie net bij de feesboek van Bert dat je jarig bent! Gefeeliesieflapstaart met je verjaardag! Ik hoop dat je een fijne dag hebt en ik doe je nog heel veel jaren toewensen, samen met je mensen!
   Lieve verjaardagskopjes van Bolle.

 7. Hallo grote vriend Bolle,

  Dank je wel voor jou mooie schrijf hoe jij zomaar de lieve buurman kon vertrouwen dat hij jou mocht knuffelen en o jee zelfs jou prachtige mooie buik. Nou met die buik dan moet je wel heel veel vertrouwen in buurman hebben want je buik is een heel teer stuk van je lijf.
  Nou ik laat me niet gauw een aar of knuffel geven door een ander. Nou is het wel zo Bolle als je al de werkmensen die hier bij ons in huis zijn geweest niet meetelt er maar heel weinig bezoek komt. Vrouwtje haar lieve vriendinnen wonen heel ver weg en die komen een paar keer per jaar naar ons, en de laatste keer dat ze bij ons waren was in ons tijdelijke huisje. na eerst hen even goed bekeken hebben en gesnuffeld mochten ze mij op mijn koppie en rug aaien, maar verder niet. Nu komen die lieve vriendinnen volgende week zondag en een zondag erna ook nog een van reuze ver weg ( zij is degene die mijn mooie schilderijen en huisnummer bord heeft gemaakt) Vrouwtje is nu wel benieuwd nu ik in mijn vooraltijdhuis woon of ik nog aaien van hen wil. Vrouwtje haar zus kwam een paar jaar geleden heel veel en ik noemde haar mijn vriendin, maar om de een of andere reden mogen we blij zijn dat ze 1 of 2 keer per jaar nog komt en dat snappen wij niet . Maar goed ze was een paar weken geleden hier en ja ik verstopte mij voor lange tijd onder het dekbed, en anders toen ze vaker kwam stond ik al bij de deur op haar te wachten. Vrouwtje zegt dat ze een beetje een vreemde voor mij is geworden en dat het niet meer anders zal worden. Maar ik krijg super veel knufjes van vrouwtje hoor en ik kom niks tekort en wij hebben het reuze fijn samen.

  Bolle ik hoop dat als buurman weer op bezoek komt jij je weer laat knuffelen door hem, ik weet zeker dat hij daar heel blij mee zal zijn.
  Nu ga ik weer eens naar buiten kijken of alles in orde is en dan lekker niks doen, tja voor ons is het toch ook zondag rustdag. heel veel groetjes van mijn vrouwtje en van mij kopjes voor jouw lieve mensen en voor jouw knuffels van vrouwtje en kopjes en poot van je grote vriend Jip

  1. Hoi lieve vriend Jip, ik vond het zelf eerlijk waar ook biesonder dat Daan me zomaar op mijn buik mocht aaien, maar ineens foelde ik dat ik het durfde. Ik hoop dat ik het nog een keer durf, maar zeker weten doe ik dat niet. Want mijn buik is best een beetje prifee.
   Ik vind jou dapper dat de vriendinnen van je vrouw je zomaar over je koppie en je rug mogen aaien. Dat je eerst even moet snuffelen en afwachten is logies, daar ben je kat voor. Ik weet wel dat wij katten een heel goed geheugen hebben, dus als ze binnenkort weer komen durf je het misschien wel weer. Ook omdat je je nu juist superveilig foelt in je vooraltijdhuis!
   Wat verdrietig van de zus van je lieve vrouw, Jip. Ik doe duimen dat ze weer vaker naar jou en je vrouw komt, en dat je je dan niet meer onder het dekbed hoeft te verstoppen.
   Dat jij niks tekort komt aan knuffels dat weet ik wel miljoen proosent zeker! Bovendien zijn de knuffels van je eigen mens altijd het fijnste, want die kent je het beste.
   Ooo, en nog eventjes wachten en dan kan je naar buiten, in je ren! Ik ben zoooo benieuwd hoe je dat gaat vinden! Ik foel me zelf in mijn tuin veel dapperder naar vreemde mensen.
   Jip, wat zie je allemaal in je tuin? Ik heb nu al een week drie groene vogels, die heel veel lawaai maken en heel veel eten. Maar ze zijn wel beleefd naar mij, gelukkig.
   Lieve Jip, heel veel lieve kopjes en korte dikke pootjes voor jou en je lieve vrouw van je grote vriend Bolle, en van mijn mensen voor jullie allebei heel veel lieve groetjes!

   1. Hoi lieve Bolle, het zijn zoveel verschillende vogels, Meesjes, vinkjes, merels, musjes, hele mooie deftige eksters, duifjes, een roodborstje ( je weet er is er altijd maar 1 in je tuin) o en vanmiddag was er een hele kleine vlaamse gaai. Nou ja de poes van onze buren, vrouwtje zegt dat ze heel lief is, maar van mij mag ze wel in haar eigen tuin blijven hoor. Die groene vogels ken ik niet. Vrouwtje gaat een dezer dagen egeltjes voer kopen en dit in de tuin zetten, hopelijk komen er dan egeltjes wonen en al de vervelende slakken opsmullen. Vrouwtje vind het niet leuk als ze aan haar groenten gaan knabbelen en aan sommige planten in de tuin. O er wonen bij de buren nog hele leuke beestjes, ik kan ze natuurlijk niet zien maar wel horen, ze doen allemaal kwaken, het zijn kikkers, buren hebben een reuze grote vijver en daar wonen ze in, het is heel leuk om te horen. Ik mis wel mevr, fazant en de eekhoorntjes en de konijntjes, Jammer dat die niet mee zijn gegaan naar mijn nieuwe huis. Als ik aan de straatkant naar buiten kijk zijn daar paarden en babypaardjes, die doen heel leuk samen spelen. Bolle je ziet ik heb best veel vriendjes in de tuin en wie weet wat er nog komt. Zo Bolle nu moet ik nodig een dutje gaan doen want ik doe nu de laatste tijd ook veel buitencontrole als het nacht is. Pootjes en kopje van je grote vriend Jip

 8. Hoi Bolle.Wat super knap dat je iets nieuws geleerd hebt,en dan zoiets moeilijks….Ik wil niet door andere mensen op mijn buik geaaid worden hoor,en Sparkle is er ook geen fan van.Alleen onze scullary girl mag dat doen,en kusjes erop geven,of bij mij op mijn zachte kus keeltje.Verder niemand.
  Als we bezoek krijgen,komen we eerst eens kijken wie het is en dan inspecteert Sparkle tassen en schoenen.
  Fynn was altijd direct aan het kroelen bij bezoekers, maar ze mochten nooit aan zijn buik.Dus dat jij dat durfde bij de buurman vinden we echt cool.
  Maar wij zijn 14 en wie weet leren we het nog,want jij bent 15 en hebt het geleerd.
  Dank je wel voor je mooie schrijf Bolle.
  Zachte kopjes van je vriendinnetjes Sparkle en Muzette.

  1. Hoi lieve Muzette, ik weet zelf ook niet presies hoe het kwam, want meestal mag iedereen me alleen even over mijn hoofd aaien. Maar ineens foelde ik dat ik het durfde. En Daan is heel rustig en kan goed aaien, dat is belangrijk. Dat iemand niet zomaar tegen je haren in gaat aaien, of heel hard doet aaien.
   Ooo, durfde Fynn zo bij iedereen te kroelen? Wat biesonder, ook wegens dat hij op straat had geleefd. Van zijn buik snap ik wel, dat is toch prifee. Mijn mensen mogen dat wel, maar ook niet zomaar altijd. Wat leuk dat jij kusjes op je keeltje krijgt! Dat foelt vast heel fijn. En dan kan je vrouw foelen dat je aan het spinnen bent, want dat foel je goed bij je keel.
   Tassen en schoenen wil ik ook altijd eventjes snuffelen, dat ruikt naar dingen die ik niet ken en naar waar iemand woont en soms naar andere katten of honden.
   Popje, die hier voor mij woonde, wilde altijd in de gang van alle mensen hier in huis aan de mat ruiken en krabbelen. En soms stond er een fiets, dan deed hij snel een klein plasje (stttt!…dat mag natuurlijk eigenlijk helemaal niet, maar mijn mensen moesten er altijd stiekum om lachen).
   Ik ben benieuwd of jullie ook je buik durven te laten aaien als jullie 15 worden, laten jullie me dat dan weten? Want ik hoop dat jullie met zijn tweetjes minstens 25 jaar worden bij jullie vrouw! Wie weet wat je dán allemaal durft…!
   Lieve vriendinnen Muzette en Sparkle, heel veel lieve zachte kopjes, ook voor jullie vrouw natuurlijk, van jullie vriend Bolle.

 9. Bolle dat is wel heel dapper van jou!!!!
  Wij rennen ook meteen naar boven of onze verstopplekjes als mensen binnen komen…….dat moeten we echt niet hebben!!!!!!
  Alleen onze Tica is dan ook zo dapper en gaat na een tijdje kijken wie dat er binnen is!!! Zeker als dat mensen zijn die een tas bij zich hebben en die dan open staat.
  Tina controleert dan de hele tas!!
  En als dat gebeurd is gaat ze weer op haar eigen plekje liggen om te slapen.
  Maar ze wil niet aangeraakt worden!!
  Wij wachten altijd totdat het weer stil is en het bezoek weg is…….en dan moeten we ook zeker weten dat het weg is!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve allemaal, ik was zelf ook eerlijk waar trots dat ik het zomaar durfde. Maar ik weet niet of ik het volgende keer weer durf hoor!
   Dus jullie rennen ook meteen weg als er mensen binnen komen? Al meteen als de bel gaat? Ik wel, dan ben ik al weg.
   Ooo Tica, ga je ook in de tas klimmen? Tassen ruiken altijd biesonder, dat is zeker weten waar. Ze ruiken naar allemaal nieuwe dingen en soms ook naar andere katten of honden. Ik vind het superstoer dat je wél in de tas gaat kijken maar dat je niet aangeraakt wilt worden! Dan weet je wat je wilt, dat is belangrijk.
   Gaan jullie altijd kontrooleeren of iedereen weg is? Dat deed mijn Molletje altijd als er een mensenkind op bezoek was geweest, dat vond ze vreselijk. Dan keek ze onder de boekenkast, achter de koelkast, onder de bank, overal om het helemaal zeker te weten dat het mensje weg was.
   Lieve Tica, Dopey, Moby, Izzy, Belle en Panda, een hele dikke knuffel zonder vreemde geurtjes voor jullie allemaal, en ook jullie vrouw, van Bolle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *