kater Bram over toen hij een droom had

droom

Hoi allemaal, ik hoop dat jullie een fijn wiekent hebben. Mijn vrouw vertelde me pas dat ik iets speesjaals aan het doen was en ik had geen idee wat ze nou bedoelde.

Ze zei tegen mij dat ik aan het dromen was. Ik wil je vertellen hoe dat eruit zag en waar de droom over ging want ik weet het nog.

Lekker liggen

Zoals jullie weten lig ik soms heel raar. Soms lig ik op mijn rug met mijn poten ingetrokken. Andere keren lig ik op mijn buik met mijn kop op mijn voor poten. En dan heb je ook nog de houding waar ik op mijn rug/zij lig en mijn poten maar ergens bengelen. Die is het fijnst want dan ben ik het meest rieleksts. Dan vallen mijn ogen zo dicht. Pas geleden had had ik dit ook. Dat ik lekker lag en dat ik gewoon wilde slapen. Even niks aan mijn kop. Dat is fijn. Het was stil thuis en in mijn kop. Ik hoorde alleen de normale dingen die ik altijd hoor maar niks anders dus dat is dan stil voor mij. En mijn kop wilde niet eens nadenken over de geluiden. Mijn oog zakte langzaam dicht en ik draaide mijn poot nog een keer zodat ik zeker weten lekker lig.

‘Tjoep, joep’

In eens was ik in een grasveld en die was echt kei groot. Het maakte niet uit welke kant ik opkeek, ik zag alleen maar gras, de lucht, wolken en de zon. Er waren geen huizen of andere grote gebouwen. Mijn huis was er ook niet. Het weer was lekker warm. Niet te heet. Ik vind het niet fijn als de zon zo heet brand op mijn vacht. En af en toe kwam er een wolk voor de zon en dan kwam er ook een zuchtje wind langs. Die snofte ik meteen op. De wind ging zachtjes door mijn snorharen heen en dat gaf een kleine kriebel. Opeens zag ik iets in het gras: *tjoep, tjoep* ging het. Ik moest even goed kijken hoor. ‘Tjoep, joep’ daar ging weer iets door het gras heen. Ik ging met lijf laag tegen de grond zitten en kijken of ik er nog meer zag, en ja hoor, daar ging er weer een, ’tjoep’. Nu dacht ik, dat kan ik best vangen en kijken wat het is. Ja dat is een goed plan. Zitten, wachten en dan hoppa! En dat deed ik dus ook.

Muisje

droomIk ging er klaar voor zitten. Dat is wanneer je laag zit maar toch kunt springen. Mijn oren gingen een beetje plat en mijn staart zwiepte heel langzaam. En nu zat ik in mijn oer houding te wachten. Ik maakte geen geluid maar keek naar de tjoepers in het veld. Er waren er best veel. Toen zag ik er eentje vlakbij. Het was klein, grijs van kleur en het had een lang dun staartje. Met mijn hele lijf maakte ik een sprong. Pof! Met al mijn vier poten landde ik tegelijk. Hebbes! Er zit iets onder mijn voorpoot. Lanzaam tilde ik mijn voorpoot op. Wat zie ik nu, het is een klein muisje. Een klein grijs muisje. Het zat als een opgerolde bal in onder mijn voorpoot. Ik denk dat het bang was want het bewoog bijna niet. Ik zag alleen maar het buikje op en neer gaan van als je adem doet halen. Eigenlijk vond ik dit kei zielig. Toen heb ik mijn hele voorpoot eraf gehaald om te kijken wat het deed. Eerst bleef het stil zitten, toen gaf ik het een zetje en daarmee tjoepte het weer terug het gras veld in. Ik keek nog even na hoe dat kleine muisje weg tjoepte. Ook keek ik nog even naar de ander muisjes in het veld. Er waren er echt kei veel. Ik kon ze niet tellen zoveel. Ik besloot om daar maar in het gras te liggen en te kijken hoe de muisjes deden tjoepen. En toen… toen zakte mijn oog daar ook dicht.

Aaien

Even later voelde ik iets bekends. Een aai. Een aai die van mijn kop naar mijn staart gaat en dan best langzaam. Ik wilde zeker weten of het mijn vrouw was dus ik deed mijn oog open en keek. En ja, gelukkig was het mijn vrouw. Ze gaf me aaien en knuffels en ze plantte ook een kus op mijn kop.
Ze vertelde me dat ik aan het dromen was. Ze zei dat ze mijn snorharen zag trillen en dat mijn staart langzaam zwiepte. Ze vroeg aan mij of ik boos was in mijn droom. Nou…. wat denk je ? Zal ik het haar ooit gaan vertellen wat er gebeurde in de droom? Ik hoop dat jullie allemaal lekker dutten en slapen. En wie weet, heb jij ook zo’n koele droom!

18 thoughts on “kater Bram over toen hij een droom had

 1. Hallo Bram,

  Van vrouwtje en ikke voor Mila GEFELICIFLAPSTAART met haar verjaardad en dat jullie een hele fijne feest mag hebben hoor.
  Wat had jij een mooie droom en wel over een heel groot grasveld met muisjes.Dat had ik ook wel eens willen zien hoor, maar nee ik vang geen muisjes, moest ik het eerste jaar van mijn Jippeleven bij de andere mensen doen en ik vertikte dat. Nou dat moesten ze zelf maar doen ik wilde een fatsoenlijk bordje met vleesje en lekkere brokjes, ik kreeg mijn ontslag als muizen vanger en ben toen gaan wonen bij mijn vrouwtje. Ikke heb wel hier in huis bergen veel muisjes hoor maar dat zijn namaakmuisjes en daar speel ik heel veel mee.
  Maar ikke doe ook dromen, ik verklap natuurlijk niet aan vrouwtje waarover. maar volgens vrouwtje is het altijd heel spannend die dromen van mij, want ik doe miauwen en mekkeren, en zwiepstaarten en met de pootjes trappelen. Een keer heb ik een vreselijk enge droom gehad. Ik was dus ook aan het tappelen en mekkeren en zwiepstaarten, plots schrok ik heel bang wakker en omdat ik op de tafel op mijn kussen naast vrouwtje lag, kreeg zij heel veel harde meppen van mij en deed ik heel veel blaas. Vrouwtje vertelde dat ik een nachtmerrie had. Wat een stom woord voor een enge droom. Ik heb echt niet in de nacht een merriepaard zien rennen hoor. Maar goed mensen noemen dat gewoon zo en ik laat ze dan maar.
  Nu ga ik weer naar mijn post op de vensterbank om mijn taak van buitencontrole te doen. Jij een fijne feestdag en knuf van vrouwtje. poot en kopje van je vriendje Jip

  1. Hoi Jip, wat eng zo’n nachtmerrie! Mijn droom was gelukkig niet zo eng. Was jou vrouw niet boos toen jij zo deed meppen en zo? Vandaag was het kei druk hier omdat Mila jarig was, daarom ben ik later op de website. We kregen nog een avond snek.Fijn wiekent en een zacht kopje van mij

 2. Hajoooo oompje bwam.
  Oooh wat een gaafe dwoom had uwes. Ikke hoop ooit een egge muis te kunne fange. We hadde er hier 1, maar die isse onsnap. Maar ik doe nog steeds asof ie er nog is!! Me mense segge dat ik nu jaag oppe spookmuis πŸ™€πŸ™€
  Ikke djoom soms ook oompje. Dan bewege me pootjes opeens. En dan geef ik een miejauwtje asse ik wakker sjrik.
  Pootjes oompje 🐾🐾

  1. Hoi knul, oooo een echte spookmuis!! wow dat is kei eng.Maar goed dat jij er bent! en als je wakker schrikt mag je best om een snek vragen. Kopje van mij

 3. Hoi grote vriend Bram , wat een mooie droom had jij. Volgens mijn vrouw droom ik ook wel eens, dan gaan mijn snorhaartjes heen en weer, en dan ga ik heel zachtjes mekkeren. Mijn vrouw is soms wel nieuwsgierig waarover ik droom, ze vraagt dan of ik droom over een leuk poezemeisje, maar nee hoor meisjes vind ik stom, Ik heb 2 zusjes en de ene Kruimel is een echte diva en de andere Juultje is af en toe wel stoer, maar voor mij nog geen poezevriendinnetje hoor. Misschien als ik wat ouder ben. Ik droom van lekkere hapjes Bram, dat die allemaal in mijn buikje belanden. Oh zo lekker.
  Helaas word ik dan wakker net als ik al het lekkers wil gaan opeten. Zo’n muis lijkt me echt kei lekker, maar ik heb net als Jip alleen maar speelgoedmuisjes.
  Heel fijn weekend Bram en kijk uit dat je het niet te warm krijgt.
  Hai vaif van Bikkel.

  1. Hoi Bikkel, ik denk dat jij ook gewoon over muisjes droomt! hihihi dat zijn leuke dromen. Meisjes zijn soms maar lastig. En over lekker hapjes wil ik ook wel dromen. Haai vaif terugvan je vriend Bram

 4. Dag lieve Bram, wij wensen jou ook een heel fijn wiekent. Wat een bijzondere droom was dat Bram, over al die muisjes. Wat lief van jou dat je dat beebie muisje vrij liet, je bent een held! Kopje van Floortje en een knuffel van mij.

  1. Hoi Floor en Ina, ik hoop dat jullie ook een fijn wiekent hebben. Bikkel had het over hapjes dromen, nou die vind ik ook leuk. Muisjes zijn ook leuk hoor, maar een snek eet ik, een muis niet. Dus misschien de volgende keer maar over sneks dromen. Zacht kopje van mij

 5. Hoi lieve Bram, wat een superfijne droom had je! Met een groot grasveld en presies de goede temperatuur en kleine springertjes in het gras, dat is wel helemaal perfekt. En wat knap dat je een muisje had gevangen, want die zijn supersnel.
  Maar ik was toch ook wel blij dat je het tjoeptertje vrij liet, misschien zat zijn famielie wel te wachten.
  Hier in mijn tuin zaten vroeger kikkers, ken je die? Popje, Beer en mijn Molletje, die hier voor mij woonden, gaven die ook altijd een klein duwtje met hun poot. Want dan gingen de kikkers springen en dat vonden ze leuk om te zien. Ik heb zelf nog nooit een kikker gezien, folgens mijn vrouw zijn ze groen en een beetje nattig. Ik denk niet dat ik daar wat aan vind.
  Ik doe soms ook met mijn snor bewegen als ik slaap, dan droom ik dat ik een snek krijg.
  Lig jij nu ook onder de planten, Bram? Hier is het eerlijk waar keiwarm, ik lig helemaal verstopt onder de bladeren.
  Dankjewel voor je mooie verhaal en een heel fijn wiekent voor jou en je hele famielie!
  Heel veel lieve kopjes en een zacht pootje van Bolle.

  1. O, en ik zie net dat Mila jarig is vandaag! Gefeeliesieflapstaart Mila, en jij ook Bram, want jij bent de grote broer van Mila.
   Ik hoop dat jullie een fijne dag hebben, met veel verjaardagssneks en ekstraveel knuffels!
   Een hoera-knuffel van Bolle.

  2. Hoi Bolle, ik heb nog nooit een kikker gezien en ik weet niet of ik ze leuk vind. Muisjes vind ik wel leuk. Jij bent toch van de veren en niet van de kikkers? Vandaag was het hier ook kei heet, soms moet ik dan binnen blijven omdat het hier koeler is dan buiten.
   Vandaag was ook nog eens Mila jarig en we kregen ekstra sneks, dat was feest. Nu ben ik kei moe. Ik hoop dat je een fijn wiekent hebt voor jouw en je mensen, zacht kopje van mij

 6. Lieve Brammie,

  wat hebbie mooi fertel van jou stoere droom. Oooh ik vinnut mooi. Jij vang jou kleine muis maar jij ben er lief voor. Jou hart is geraak door jou kleine muizebeesje. Dan bennie goed beezig Brammie.
  Van me eigen heb ik nooit mij muis gefange want als jij geen muis zie, kan jij ook nie fange. In mij droom vang ik ook geen muize. Misschien is het meer jou katersding. Dattie soies droom. Van mij eigen droom ik roomanties Bram. En ik droom ook ofer mij tonijn en soms bak ik ook mij taart. Dan ruik mij heele droom zo lekker en jij wil pas wakker worre assie jou heele taart op heb.
  In mij droom van nu heb ik mij taart gebakke foor mij Milaameisje want assie jaarig ben krijg jij jou taart. En het is met ferrassing dan kan Milaaatje selluf kiese van ze eigen. Jij wor nie altijd agt jaar van jou leeftijd.

  Dank jou wel Bram van jou mooie droom. En jij heb ook jou feesje ferdien. Geefie mij Milaameisje en jou vrouw en jou woef mij zachte ferjaardagskopjes. En jij krijg mij stoere poot, van mij eigen,

  Loesje

  1. Hoi Loesje, wat kei en kei lief dat je taarten maakt! We hebben vandaag kei veel sneks gehad en Mila kreeg ook nog wit spul uit een potje. Oh mijn vrouw zegt dat het joggert heet of zo iets. Dat vind Mila lekker. Haar snorharen waren wit van ze joggert. Ze had best veel likjes gedaan. Als jij zo romaties droom van taarten dan ben je ook een echte poesedame en niet een katerding. Van mij eigen ben ik best onzeker en durf ik niet altijd alles misschien was die droom daarom. Ik weet het niet. Ik hoop dat jij nog meer lekker tonijn taart of zallum keekjes maakt in je droom. Fijn wiekent van ons allemaal en heel veel neusjes en kusjes van milaameisje xxxxx smak smak smak

 7. Wat een mooie droom Bram!!!!
  Soms dromen wij ook wel eens en dan mekkeren we, bewegen met onze snorharen, en onze poten gaan op en neer.
  Vrouw vraagt dan altijd of we een muis achterna zitten omdat het lijkt alsof we rennen!!!!
  😹😹😹 ze moest eens weten!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi allemaal, hihihi weet je vrouw inmiddels al wat je droomt? De mijne nog niet hoor. Ik was bezig met sneks. En van dat snorharen, dat ken ik, dat heb ik ook! Ik ga zo weer dromen. Maar ik denk van lekkere taartjes zoals Loesje die droomt.. Fijn wiekent jullie, kopje van mij

 8. Hai Bram! Frau was gister de hele dag buiten, dus ik mag nou pas op de kompjoeter. Mijn snorharen en pootjes bewegen ook als ik droom. En soms maak ik er kleine geluidjes bij zegt frau. Dat vind ze dan superlief. Pootje van mij voor jou en pootje voor Mila die gisteren haar verhaardag had.

 9. Hoi Bram.
  Wat biesonder die droom.Ik moet zeggen dat ik eigenlijk niet weet of ik droom.En Sparkle weet het ook niet.
  Maar jij dus wel en je weet het ook kei goed na te vertellen.
  Dat is eggies heel speciaal.
  Dank je wel voor je mooie schrijf.Ik zal eens opletten of ik ook droom.!
  Kopjes van je vriendinnetjes Sparkle en Muzette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *