Over een balletje waar ik niks mee kan

balletje

Wegens mijn gezond moet ik spelen en soms is het leuk. Maar dan moet je wel goed speelgoed hebben en toen ik dit balletje kreeg, wist ik: nee.

Balletjes zijn moeilijk, vind ik. Want ze gaan alle kanten op ook al tik je er met je poot maar even tegenaan. Dus je voelt je oer, je haalt uit met je poot, je voelt meer oer in je komen en dan moet je kijken van waar is dat balletje heen en wat doe ik nu.

Scheuren

Scheuren is leuker. Vooral met een krant. Je ligt, je rolt, je hebt je tanden en je poten en je hoort ook nog wat je doet dus dan klopt alles meteen. En als je klaar bent dan heb je wat gedaan want dat kun je zien het ligt gewoon alle kanten op waar jij net lag.
Misschien is het wel mijn hobby, dat scheuren.
Maar aan boeken scheur ik nooit, alleen kranten en ook weleens tijdschriften, als het op de grond ligt is het ook van mij.

Lintje

Met het lintje is ook leuk. Daar begon ik mee te spelen toen ik hier kwam. Toen kwam mijn vrouw op het idee om iets aan het lintje vast te binden. Vind ik soms leuk. Dat draait er iets rond en ik tik ertegen met mijn poot.
Daarna dacht mijn vrouw het kan ook zonder lintje en zo kwamen de balletjes in mijn leefe. Goede en ook andere.

Balletje

Wat is een goed balletje?
Dat je kunt vasthouden met je bek, dus dat je controle hebt en jij de baas bent. En je moet ook zien en snappen wat het balletje doet. Dus het rolt helemaal niet ver weg als je ertegen tikt. Oja en het mag niet hard zijn.

Dit is dus geen goed balletje. Het is keihard, het rolt overal heen, ik kan het geeneens met mijn tanden vastpakken en het hele erge komt nou dat is er zit een rammel in. Dus dit is een balletje waar ik helemaal niks mee kan.

16 thoughts on “Over een balletje waar ik niks mee kan

 1. Hajoooo oompie.
  Oooh dat siet er uit as een eg stomme bal. Ikke kan dat weete, want ikke hep heeeeeel feel balle. Fan mamsie hep ik een egge foetbal kjeeg. Alleen issie een beetje weg nu.
  Weet uwes wat gaaf peelgoet is?
  Pjestik paaseitjes!! Die sijn heeeel raar fan form en rolle alle kante op. Ennnn er zit een tauwtje aan zodat je het kan djage door het huis. Hihihi.
  Pootjes oompie 🐾🐾

  1. hoi Dorus nou zie je, jij zegt het ook en jij hebt veel meer erfaring met balletjes. Misschien komt je foetbal wel weer tevoorschijn dat kan zomaar gebeuren. Met Paaseitjes heb ik weer geen erfaring. Wat weet jij toch veel van die dingen!!!
   pootjes
   Ome Bert

 2. Hoi lieve Bert, zal ik een geheim verklappen? Ik vind alle balletjes moeilijk.
  Je schrijft het al, ze rollen zomaar alle kanten op en soms zit er ook een geluid in, dat is nog het engste. Ik heb in de vijf jaar dat ik bij mijn mensen gewoond drie keer met balletjes gespeeld. Twee keer toen mijn Mol nog leefde, en toen kréég ik toch op mijn kop! Mijn Mol wilde het persee niet hebben, dus deed ik het nooit meer. Dat snap je.
  Daarna heb ik nog een keer met een balletje gerend. En dat was het.
  Balletjes zijn voor als je jong bent. Als je seeniejor bent is papiet scheuren een prima hobbie, en slapen ook.
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. daar zeg je iets Bolle. Want Dorus doet heel veel met balletjes en jij en ik helemaal niet. Ik snap best dat je niet met balletjes speelt als Mol het niet wilde. Wanneer Loes het stom zou vinden dat deed ik het ook niet. Jij hebt het nog geprobeerd dat is dapper. En scheuren is leuk, daar kun je ook bij liggen.
   kopje van mij terug
   Bert

 3. Hallo oompie Bert, ik heb een rood balletje wat zacht is (makkelijk in je bek te nemen) en dat is mijn favoriete balletje. Er zijn ook andere zachte balletjes, maar die zijn niet mijn favoriete balletjes. Waarom weet ik ook niet, maar het is zo. Alleen ik Kitty speelt er mee, de anderen zitten me dan aan te kijken met een uitdrukking op d,r kopjes zo van : wat moet je daar nou mee? Meestal s avonds loop ik dan met dat balletje en dan heb ik een speciaal miauwtje zodat vrouwtje weet wat ze moet doen. Ik geef het balletje dan aan vrouwtje en die moet het dan weggooien. Niet te ver want dan kan ik hem niet meer vinden. En dan apporteer ( heel moeilijk woord,pfff) ik het balletje. Niet te vaak, want daar wordt je echt moe van. Het schijnt dat honden dat ook doen, maar ik ben toch echt een poes!😸

  1. hoi Kitty, ja, zoals jij het beschrijft is dat een goed balletje. Daar kun je tenminste wat mee, misschien ben jij een poes met gefoel voor die balletjes dat hoeft niet iedereen thuis meteen te snappen. Jij weet hoe het moet en je vrouw kan goed meedoen dat is knap van haar, dus dan is het goed.
   Ome Bert

 4. Hoi Bert, ik Bjarne vind balletjes soms wel leuk, maar dan wel van die zachte, ik heb ook een gehaakt balletje, dat is lachen joh. Dan blijft ‘ie eerst aan mijn nageltjes hangen en dan schud ik net zo lang met mijn pootje tot dat hij los komt en dan vliegt hij de lucht in. En dan probeer ik hem weer te vangen, zo leuk. Dat balletje op de foto lijkt me een erg hard balletje en die vind ik ook niet zo fijn. Verder moet het spelen met het balletje natuurlijk niet te lang duren, ik ben tenslotte ook al 12 jaar. Een paar keer dat is meer dan genoeg en dan weer lekker gaan luieren, Ideaal.
  Poot van Bjarne.

  1. hoi Bjarne, maar is dat wel een balletje? Misschien is het een ronde lap. Daar zou ik zelf ook gefoel voor hebben denk ik. Wat jij schrijft is gewoon leuk, en een spelletje dat ik meteen snap. Dankjewel voor de steun dat je dit ook een stom balletje vindt!!
   poot van Bert

 5. Hallo Bert,

  ik heb heel veel gespeeld en achter balletjes aan geraceet, maar nu niet zoveel meer. Ik heb wel een paar lievelings balletjes en die liggen hier voor mij op de grond, Maar ik wil echt niet met een balletje spelen waar vrouwtje wat lekker in doet, nee ik ga niet werken voor een snoepje hoor. Ik stop vrouwtje haar eten toch ook niet in moeilijke dingen. Balletjes mogen van mij hard of zacht zijn. Maar ik speel het liefst met mijn muizen en sinds een poos met een veer.
  Nu ga ikke weer verder met mijn slaapmarathon, want vrouwtje had me even laten weten dat ik jouw mocht schrijf doen. Jij ook veel genieten van je slaapmarathon hhr. Knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip het is een superdupermarathon ik had er echt zin in en jij nou ook. Ik ben best benieuwd naar jouw lievelings balletjes en ik snap wel dat er geen snoep in hoeft je hebt je waardigheid als katerman dus dan doe je dat soortdingen niet. En bij jou thuis snapt je vrouw dat gelukkig!!
   poot van je vriend Bert

 6. Lieve Bert,

  van mij eigen geef ik er niks om. Mij vrouw kan gerus balletjes door mij huis gooie. En zij hoef nie bang te zijn dat ik er van mij eigen teege aan mep. Mij vrouw heb het ook opgegeefe. Hier speel alleen Zusje met balle. Maar zij speel dan ook met alle balle die zij teegekom, zo is zij wel. Assie jong ben weet jij nie beeter, assie ouwer wor vin jij kijke fijn.
  Van mij eigen vin ik kijke fijn Bert. Dattie gewoon kan blijfe ligge in jou eigen weereld.
  Kijke is belangrijk Bert, dan doe jij toch mee maar dan anders

  Jou Loesje

  1. Kijk is belangrijk Loes, presies wat je zegt: het is meedoen maar dan anders. Ik kan liggen en kijken naar de lucht en naar de kamer en naar mijn vrouw en dan beleef ik van alles, en daarna moet ik slaape. Dus het is presies zoals je zegt.
   je Bertje

 7. Bert onze vrouw heeft ook eens van die harde rammelballetjes gekocht en eerlijk is eerlijk wij vonden er ook niets aan!!!!
  Arme Tica was er zelfs bang voor!!
  Vrouw heeft ze uiteindelijk maar weg gedaan!!
  Wij vinden dat ze ons mee moet nemen naar de winkel zodat we zelf een speeltje kunnen uitzoeken.
  Maar vrouw zegt dat dat niet gaat……nou ja we hoeven ook niet allemaal mee!!!
  Maar zachte balletjes zijn echt veel fijner.

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. wat stoer dat jullie naar de winkel willen dat zou ik geeneens zelf durven wegens dat ik mijn huis niet uit wil. Dus jullie vinden deze balletjes ook niks dan zijn ze zeker weten ook niks. Als Tica er bang voor is dan kunnen ze niet in huis blijven dus wegdoen is heel goed gedaan door jullie vrouw. Ik heb nou ook zin in een zacht balletje.
   pootjes van mij
   Bert

 8. Hoi Bert dat heb ik ook met zo’n balletje ik schrik van het gerammel en dus doe ik er ook niks mee, wel speel ilk graag met muisjes en helemasl als vrouwke ze een beetje hoog in de lucht gooit.

  Kioje van Ollie

  1. hoi Ollie dus jij hebt ook niks met dat gerammel het stoort gewoon bij het spelen en het is ook nergens voor nodig. Muisjes zijn heel leuk dat snap ik!! Maar ik mag ze niet meer wegens dat ik de staart eraf knaagde en dat was gefaarlijk zei mijn vrouw,
   pootje van mij

Reacties zijn welkom