Wat ik in de Mieuws heb gelezen

Mieuws
Duffie (Foto: Cats & Things)

Mensen vragen me weleens wat ik lees, en dan vertel ik dan gewoon. Ik lees de Mieuws en die is gratis: klik en kijk.  Het is de nieuwsbrief van Cats & Things en het is ook leuk voor katten. Want ik las dat Duffie nou winkelpoes is geworden.

Foto

Duffie staat hier op de foto uit de nieuwsbrief. U kunt meer foto’s en filmpjes van haar zien op de Facebookpagina van Cats & Things: klik en kijk. Dan moet u zelf ook Facebook hebben.

Winkelpoes

Ik las dat Duffie er zelf voor heeft gekozen om winkelpoes te worden. Ze werkt niet de hele tijd, maar af en toe. Dus in deeltijd. Uit de nieuwsbrief:

Ze kwam ineens aanlopen… nou ja, ze stond op de bloembak en mensen dachten dat ze bij de winkel hoorde. Dus deden ze netjes de deur voor de kat open en werd er tegen mij geroepen dat mijn kat weer thuis is……Maar wel meteen thuis. Moeders en ik hebben haar penning ontcijferd er stond iets van ik ben een avonturier, maar ik hoor bij (telefoonnummer). Dus toen het tijd was om de winkel te sluiten hebben we haar mens maar gebeld of ze opgehaald kon worden….. want haar zomaar weer naar buiten zetten vind ik zo’n dingetje. Ik denk dat je al lang heb begrepen dat ik daar niet zo’n voorstander van ben. Maar ja dit is mijn kat niet?! Heb ik gewoon niets over te zeggen….

Sinds de kleine troella de weg weet naar mijn winkel komt ze steeds vaker en steeds langer. Dinsdag stond ze zelfs op me te wachten, er werd nog net niet gemopperd dat het geen stijl was dat ik met het weekend dicht was. Zoals ik al vertelde op facebook:

Heb ’t troeltje maar eerst binnengelaten en daarna de fiets maar weggezet. Toen ik binnenkwam zat ze echt met zo’n koppie op de toonbank “waar blijf je nou?” ….. sjucht wat was ook alweer de rolverdeling? Ik winkeleigenaar en zij personeel ….toch?!

Werken

Dus nou is het drukker in de winkel, want Duffie is er en ze wil ook aandacht. Ik vond het een superleuk bericht.

Maar zelf hoef ik niet in een winkel. Ik zit in de thuiszorg want ik zorg voor mijn vrouw en dat is druk genoeg voor mij.

4 thoughts on “Wat ik in de Mieuws heb gelezen

 1. Hallo Bert,

  Ja ik ben weer eens van de late, vrouwtje moest plotseling weg om voor iemand werkjes te gaan doen. Doe mensen zijn met vakantie in een heel ver land en met zo´n blikke vogel.
  Nou is mijn vrouwtje nooit te beroerd om mensen uit de nood te helpen, maar ja ik had jou nog niet kunnen schrijven, Had ze het deksel op de laptop gedaan en kon ik er niks mee. Ja en toen kwam vrouwtje heel moe en warm thuis en moest ze eerst bijkomen en voor onze buikvulling gaan zorgen.

  Maar wat een slimme poes is Duffie zeg, ze verveelde zich vast en zeker thuis en ja veel knuffels krijgen door vreemde vinden best veel poezen fijn. Ja niet voor jou en voor mij. Wij zijn al weg voor iemand in de smoezen heeft dat wij er zijn. Wij wensen Duffie nog heel veel jaren winkel plezier en de eigenaar heeft mooi meer klanten erdoor gekregen

  Bert tot morgen en hopelijk kan ik je dan weer op tijd schrijven, want dit vond ik niet fijn hoor dat vrouwtje mij niet eerder liet schrijven. Nu heb ik nog een knuffel speel ronde te goed van vrouwtje en daarna maar weer rustig aan doen. Fijne avond samen met vrouwtje en knufjes van mijn vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. soms is het gewoon aanpassen Jip, heb ik ook. Dan gaat mijn vrouw weg in de avond om geld voor brokjes te verdienen zegt ze maar ja dan zit ik alleen. Best moeilijk.

 2. Wat een leuk verhaal Bert. Wij herkennen het verhaal van Duffie want je weet van ons sommige gaan naar shows. Meestal zijn die op zondag en soms de zaterdag en zondag. Maar wij gaan maar 1 show hoor Bert in het weekend. Wij zitten eigenlijk ook in een soort etalage. Maar mensen kunnen ons niet aanraken. Wij hebben een eigen kooi dat noemen ze een sturdi. Aan de voorkant zit plestiek glas en de achterkant heeft gaatjes overal dus frisse lucht. Wij hebben een lekker ligkussen erin en eten en drinken. Ze heeft ook een kattenbakje en die kan zo de sturdi in. Wij vinden de sturdi ideaal wij kunnen slapen als we willen. En willen we geen mensen zien dan draaien we ons om en slapen is slapen. De enige die ons dan wakker mag maken is het vrouwtje. Maar dan weten wij dat we naar de keurmeester moeten en dat is goed. En belangrijk Bert wij mogen mee we hoeven niet als we niet willen

  1. Wat goed dat jullie vrouw zo streng is voor andere mensen van “slapen is slapen”. Je mag als kat best een hobby buiten de deur hebben.

Reacties zijn welkom