Ik heb een hitteplan

hitteplan  Ik heb een hitteplan en dan kom ik best de dagen door, als ik geluk heb. Het is nou weer keiheet dus dat is oppassen.

Soms ga ik in de vensterbank liggen en dan voel ik de warmte op mijn vacht. Ik ontspan meteen. Superfijn gevoel. Alleen kan ik niet meer goed opletten en dan is het opeens heet in mijn vacht.

Nacht

Ik slaap nou meer en ook anders. Normaal slaap ik ’s nachts op het bed, daar heb ik een eigen stuk helemaal alleen voor mij dus daar lig ik dan. Nu is het te warm. Maar ik wil toch bij mijn vrouw zijn dus ik slaap nou op de planken van de vloer. Daar heb ik een krabplank waar ik dan half op lig. Zo ben ik er toch bij. Samen zijn vind ik superbelangrijk.

Ik wil niet alleen zijn.

Ochtend

Als het licht gaat worden ben ik al lang wakker. Dan ga ik alvast naar beneden, lekker in de vensterbank zitten en naar de straat kijken. Er gebeurt dan niks. Dus dat is goed. Ik ga ook weleens naar beneden om aan de voordeur te ruiken, dan heb ik buitenluchten. Lekker. Maar ik ben nou het liefste binnenkater. Hier voel ik me veilig.

Moeilijk

Drinken is best moeilijk, vooral omdat mijn vrouw het er zo vaak over heeft. Ik krijg er altijd wat lekkers in. Dus een schoteltje water met partysnacks of een bordje water met dat zachte spul uit een staafje. En ik wil eerst wat knuffels en dat mijn vrouw zegt dat ik het eerder heb gehad en dat ik het toen lekker vond dus dat ik het best nog een keer kan proberen.

En dat doe ik dan.

Ik speel minder maar soms ren ik ’s nachts even en als ik heel vroeg wakker ben doe ik even wat met de muis.

Dus zo is mijn hitteplan. Het is anders en toch lijkt het op mijn gewone leven. Overdag slaap ik veel dat doe ik altijd al. En ik wil ook extra knuffels wegens het verharen en wegens dat ik het zo fijn vind.

9 thoughts on “Ik heb een hitteplan

 1. Wat heb jij een strak hitteplan bertje.
  Het is ook de mijne trouwens. Ik maak eerst het personeel vroeger wakker. Vandaag heeft mijn man roostervrij dus kreeg ik geen eten om half 5.(schan-da-lig😡)dus maakte ik om half 6 vrouw wakker. Ik kreeg pas kwart voor 6 eten. Dan kijkt ze hoe ik eet,soms schrok ik naar binnen en dan halen ze het eten snel weg. Anders mogen ze spuug opruimen. Dan mag ik lekker op mijn balkon. Vanmorgen was het dus al licht,maar als man mij naar buiten laat kan het nog donker zijn. En dat is zo koel. Dan vliegen er nog nachtuiltjes buiten die je dan zomaar kan opeten. Maar goed….tot half 11 krijg ik steeds mijn bakje voor mijn neus om te eten. Ik loop namelijk nooit naar mijn bakje toe. En ze willen dat mijn maagje gevuld blijft.
  Daarna ga ik dus in de mensenmandkamer onder hun mand slapen. Ik laat dan elk uur mijn aanwezigheid merken door zingend binnen te komen. Klagend zingen omdat ik deze hitte zo zat ben. En dan krijg ik ach arm meisje te horen.
  Als ik wil mag ik op balkon,maar tot 1 uur smiddags is het daar niet uit te houden. Dus ga ik steeds maar slapen tot het wel kan. En dan ga ik onder het plantenrek slapen.
  Ooooh bert….van mij hoeft deze hitte niet meer hoor. Ze zeggen dat we volgende week zelfs 36 graden krijgen😳
  Het zal toch niet? 😭😭😭

  1. ik zou ook niet naar mijn bakje lopen als ze het steeds kwamen brengen Katrien. Hier is het keihard de regel dat ik zelf naar mijn eten moet lopen. Soms tikt ze tegen mijn bord net of ik niet weet waar het staat. Volgens mij is de hitte nou snel afgelopen. Dat moet gewoon. Het is niks gedaan.

   1. Ik heb ze goed afgericht he bert?😈
    Maar als ik vis krijg dan loop ik er wel heen hoor. Of vlees. Ik ben gewoon lui😂😂

 2. Hoi Bertje en Katrien, wat geven jullie goede tips voor bij de warmte. Ik leer echt veel van jullie! Ik heb het nog nooit zó warm gehad en begrijp het niet zo goed. Ik wil best wel spelen maar ik ben er te sloom voor. Eten lukt me wel en met de drinktips van Bert lukt dat ook wel. Verder veel slapen en dan maar even geen vliegen en muggen vangen…die zie ik trouwens ook veel minder. Vrouwtje aait me af en toe met van die natte handen, brrrr. Maar daarna vind ik het best wat koeler. En verder probeert ze mij met m’n pootjes speeltjes uit een bak water te laten vissen zodat ik zo ook wat afkoel.
  Op deze manier en met julli tips houd ik het nog wel uit maar ik hoop dat het snel weer wat koeler is.
  Kopje van Fietje

  1. hoi Fietje, wat slim dat je nieuwe dingen kunt leren. Ik heb dat ook wat jij hebt dat je wel wilt spelen maar je voelt je te sloom. Ik vind sloom fijn maar nou niet meer. We moeten allemaal wachten tot het beter is dan komen we weer aan onszelf toe!! pootje van Bert

 3. Hallo Bert,

  Mijn hitte plan en tips zijn heel simpel.
  Vrouwtje heeft zoiets van niks moet alles mag waar ik zin in heb, Nou dat is niet waar, want ik mag van haar niet in de zon gaan liggen nu op het balkon, Natuurlijk ga je als huiskater dan slapen, maar ik slaap dan zo vast, dat ik niet wakker wordt als het te heet is en ja dan is het weer helemaal mis, een hoop gespuug en niet meer willen eten. Dus vrouwtje is hier de oppasser van mij. Maar als het al wat warmer wordt is er voor mij geen buiten pret meer bij.
  Ik heb met dit tropen weer een tropen rooster gemaakt, ik heb gewoon de boel omgedraaid. Ik ben nu meeste tijd een nacht Jip geworden en omdat je toch al zo sloom wordt van de warmte is het overdag goed slapen.
  Drinken daar heeft vrouwtje voor mij helemaal geen zorgen over, want ik ben een zuipschuitje zegt ze altijd lachend tegen mij. Iedere morgen worden mijn 4 grote waterbakken schoongemaakt en ik hobbel mee en als ze er een klaar op de grond heeft gezet even meteen drinken voor de controle.
  Er zijn ook poezen die met water spelen heel leuk vinden en dan kan men er speeltje indoen en ijsklontjes voor het water langer koud te houden.
  Maar Bert en jij weet dat Geef poezen NOOIT IJSJES in heel GEVAARLIJK, men kan er naar van worden in de kop of maag, maar ook in COMA en tot de DOOD. Dit komt echt als waarschuwing van de dierenartsen hoor.

  Ja Bert dit was het zo’n beetje en we moeten allemaal de moed er maar inhouden, want volgens onze berichten hebben we nog zeker de komende weer zeer warm.

  Vrouwtje en ik wensen je een fijne dag en koude knuffels van vrouwtje en koude kopjes en pootjes van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dat zijn goede tips en ook een belangrijke waarschuwing. Dankjewel! Wat kun jij goed drinken je bent een voorbeeld voor ons allemaal. Zeker weten dat mijn vrouw zou willen dat ik ook een zuipschuit was maar ik heb het niet in me dus ik doe het met schoteltjes enzo. poot van je vriend Bert

 4. Bert hier heeft ons vrouwtje haar eigen hitteplan. Ze zet de wekker vroeg, dan krijgen we gelijk natvoer en gaat ze onze drinkbakken schoonmaken, daar gaat dan water uit de koelkast in. Dat is dan lekker koel. Dan gaat ze koffie zetten haar ontbijt klaar maken en als dat klaar is gaan de balkondeuren open. Dan eet en drinkt ze gezellig met ons. Daarna gaat ze schoonmaken dweilen en als ze klaar is is het al warm op het balkon. Dan moeten wij naar binnen. Ze heeft een parasol maar dat vind Darwin niet leuk. Die wil het liefst de hele dag in de warme zon maar dat mag hij niet. Dus dan moppert hij en dan zegt ze: Het is veel te heet je bent wit en ik weet dat er zonnebrand creme voor katten is, maar je kan een zonnesteek krijgen of ergere dingen. Dus het is voor jou eigen bestwil. Dan gaan we slapen het liefst bij de ventilator. In de avond krijgen wij natvoer en of gekookte vis en mogen we weer naar buiten. Het vrouwtje houdt ons wel in de gaten en gaat zijn naar binnen dan moeten wij ook binnen komen. Tussendoor krijgen we nog een paar keer vers koud water en een snack. Als ze gaat slapen dan krijgen wij brokjes voor de nacht en onze laatste bak koud water. Verder doen we niets Bert. We worden zo loom van het weer en liggen graag op de grond of in de douche. Is het heel erg heet dan zet ze wc deur een stukje open. De tegels zijn koeler en dat is fijn. Geen koelmat of natte doeken. Voor Elani had ze toen het zo heet was een nat washandje waarmee ze over haar rompertje ging. Nu is het rompertje uit is het niet meer nodig. Soms vinden we een natte hand even lekker. Drinken doen we goed en aders heeft ze een spuitje wat ze kan gebruiken. Maar dat vinden we niet zo leuk dus drinken we zelf genoeg.

  1. Ik vind dat jullie vrouw goed op jullie let, dat je veilig bent en dat er geen gekke dingen met je gezondheid gebeuren. Want soms vind je iets zo fijn dat je niet meer kunt opletten, dat heeft Jip ook als hij in de zon ligt dus dan let zijn vrouw op dat het niet echt lang gebeurt. En Darwin heeft dat dus ook. ik vind hitte ook moeilijk.

Reacties zijn welkom