Achter de kastjes

achter de kastjes Nou het de hele tijd keiwarm is, lig ik hier en daar en overal maar het liefste lig ik achter de kastjes.  Lekker plekje. Maar mijn vrouw kan er niet goed tegen.

Bij mij thuis is het zo, dat ik mag liggen waar ik wil van haar. Mag zij van mij ook. Dat is samenwonen: je deelt het huis.

 

Muur

Die kastjes zijn eigenlijk een soort muur want ze staan in een rij. Ik kan een piepklein beetje tussendoor kijken en als ik dat doe zie ik meestal dat mijn vrouw naar mij gluurt. Dus echt privacy hier is een dingetje voor mij. Mijn verkering Loesje heeft een keer aksie gevoerd op Feesboek dat er geen gekke foto’s van je worden gemaakt als huiskater of als huispoes zijnde en volgens mij heeft dat ook best geholpen. Maar mijn vrouw gluurt wel naar me.

Oja, die kastjes zijn een muur en ze staan ook tegen de muur waar de ramen in zitten. Dus daar hangen ook gordijnen. Het is er smal en zij kan er niet komen. Ik wel. Het gaat net. Als ik er lig dan voel ik me op mezelf en ik heb ook wind van de ventilator. Dus dat ligt best lekker. Plus, het is een nieuw plekje dat heeft ook iets.

Roepen

Het is helemaal in orde en daarom is het jammer van het gluren en ook dat ze soms staat te roepen of ik me wel goed voel. Zeker als ik net lekker slaap.

Maar ik snap het wel. Want ze heeft gezegd dat Tim, hij was de kater die hier voor mij woonde, op deze plek ging liggen als hij zich ziek voelde. Dus daarom is ze bezorgd over mij, wegens dat ze bang is dat ik nou ook ziek ben en wel van de hitte.

Ja zo is dat nou hier. Ze legt het uit en dan wil ze extra aaien. En ik vind dat goed.

9 thoughts on “Achter de kastjes

 1. Hallo Bert,

  O wat je hier nu vertelt dat komt in mijn koppie heel bekend voor hoor. Ik mag ook liggen waar ik wil en overal zijn heerlijke plekjes door vrouwtje gemaakt of ik maak ze zelf wel, Maar er is hier ook een mensenprobleem vind ik, vrouwtje wil altijd weten waar ik ben en ze zit me dus net als bij jou thuis in de smiesjes te houden. Ik verzin weer wel steeds meer nieuwe plekjes maar dat houd natuurlijk ook een keer op. Als vrouwtje weer eens op controle gaat van waar ik ben, moet ik altijd Jippelachen hoor, gaat ze op haar knieën door het huis om overal onder te kijken en ik zit dan bv. gewoon op de tafel of in mijn speelhoek of zo. En maar roepen wat ze doet ik hou mooi mijn miauwerd stil natuurlijk. Och ik vind het een heel leuk spelletje, zo speel ik met vrouwtje in plaats van zij met mij.
  Ik snapper het heus wel hoor waarom ze me zo in de smiezen houd, ze is zo bang dat mij wat overkomt. Je weet dat we 4 vriendjes van mij hadden die allemaal plotseling heel erg ziek werden met afloop dat ze snel of meteen over de regenboogbrug gingen. Nu weten wij heus wel dat het daar voor alle dieren heel fijn is, maar vrouwtje en ik willen toch nog heel lang hier in huis van elkaar houden en genieten. Och Bert en daarom vergeef ik het haar steeds weer dat ik wat met plekjes betreft minder van de privesie hebt, ze bedoeld het heel goed denk ik dan maar zo.
  Bert tot morgen weer en een fijne dag met vrouwtje, ik ga dadelijk maar weer eens een plekje zoeken, maar kan ook wel gezellig bij haar zijn op het buro op mijn kussen, want dan krijg ik altijd veel knuffels.
  Vrouwtje geeft je knuffels en kopjes en poot van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, dus jij hebt dat ook al net als ik en net als Katrien. Ik kijk ook altijd hoe ze zoekt en hoe raar dat is. Gisteren zat ik even onder het bed en toen kwam ik weer en toen zei ze:O zat je onder het bed.
   Ik dacht ja waar anders.
   Volgens mij zijn wij katers veel slimmer in die dingen. Poot van je vriend Bert

 2. Oooooh ik heb dat ook soms. Dan zoeken ze me en dan lig ik gewoon ergens anders te tjillen. Zoals nu lig ik graag op de koude vloer voor mijn waaiers(jaaaaa ik heb er nu 2!!)
  Maar bert…..jouw vrouw vind dat gewoon een nare plek met nare herinneringen. Vrouw heeft dat ook met het kastje in de slaapkamer. Daar lag mijn wolkenzusje vlak voor ze over de regenboogbrug ging.
  Mijn preifussie is volledig foetsie nu het zo heet is. Ze is bang dat ik niet genoeg eet,of drink of dat ik niet te warm ben. Ze zegt dat ze het doet ondat ik al bijna 16 1/2 ben.
  Voor nu pik ik het maar,maar zodra de hitte echt weg is gaan we babbelen dat ze weer normaal moet doen

  1. dat is zo van die preifussie Katrien, ze letten nou op van alles je kunt geen poot verzetten of ze kijken wat je doet. Of niet doet. Of eet. Of niet eet. Gaaf dat je nou twee waaiers hebt! O ja en dankjewel dat je dat zegt van het kastje nou snap ik mijn vrouw beter.

 3. Hoi Bertje, wel lief dat je je vrouw begrijpt als zij zich zorgen om je maakt. Dat komt omdat ze zo blij met je is en omdat je haar helpt bij het minder missen van Tim.
  Mijn vrouwtje is altijd bang dat ik naar buiten glip als de buitendeur open gaat.
  Dus zij kijkt ook altijd of ik er ben en waar ik ben. We hebben daarvoor nu een afspraak: zij roept mij “Fieieieietje” en dan geef ik haar antwoord met “mieiew”. Weet ze dat ik er nog ben en hoeft ze niet te zoeken…
  Ach, zo leer je elkaar steeds beter kennen en is het samenwonen steeds leuker.
  Groetjes aan je vrouwtje, Bert en voor jou een kopje!
  Fietje

  1. Dat is een goede afspraak Fietje, dan kun jij je eigen dingen doen en je vrouw is gerust. Ja dat is samenwonen dat je met elkaar rekening houdt.

 4. Bert wij herkennen het ons vrouwtje wilt altijd weten waar we zijn en dan is het goed. 1 keer is ze heel erg geschrokken want Jayda was weg. Ze bleef maar roepen, zoeken met snoepjes rammelen maar Jayda was er niet. Totdat ze weer naar beneden ging om nog 1 keer in de gangkast te zoeken. En daar lag Jayda heerlijk te slapen. Toen werd ze even boos niet echt boos hoor het was gewoon paniek. Nu hebben wij een afspraak prefesie oké maar ze moet wel zien waar we zijn. Als ze ons gezien heeft is het goed. Behalve als wij buiten zijn dan hebben we geen prefesie. Onze buurvrouw vind ons niet leuk ze vind ons vies we geven enge ziektes door en ze wil niet dat wij buiten zijn. Nu staan er aan beide kanten schuttingen en kunnen wij niet meer bij haar komen, en ziet ze ons moeilijk. Want ze heeft ons wel eens geplaagd door express water te morsen en ze heeft een lief dochtertje want ons leuk vond maar ze mag ons niet leuk vinden. Dus als ze ons zag begon ze heel hard te schreeuwen. En dat vonden wij niet leuk. Dus buiten mag maar dan geen prefesie en gaat het vrouwtje naar binnen dan moeten wij mee. Dat is soms niet leuk maar we begrijpen het wel.

  1. wat zielig voor de buurvrouw dat ze zo psiegies is dan moet je naar een dokter voor van binnen. Jullie vrouw doet het heel goed met zo op jullie passen, dan blijven jullie veilig.

Reacties zijn welkom