Wat ik doe nou het kouder is

kouder

De zomer is weg aan het gaan en ik voel dat het weer kouder wordt. Als binnenjongen heb ik nog altijd mijn instinct dus zo weet ik dingen.

Slaapkamer

Toen het zo keiheet was, kon ik geeneens doen wat ik wilde. Want als mijn vrouw naar de slaapkamer gaat dan wil ik erbij zijn. Maar toen zei mijn instinct het is te heet niet doen. Dus dan lag ik soms even op de planken voor het bed omdat samenzijn heel belangrijk voor me is alleen het ging gewoon niet wegens te heet en dan moest ik naar beneden van mijn  instinct.  Daar was het koeler. En alleenig. Gelukkig is het keihete weg.

Vacht

Volgens mij krijg ik meer vacht. Nog meer haar om te wassen, want het is best een gedoe om dat bij te houden. En mijn vriend Jip zegt altijd we hebben een klein lapje en een groot lichaam en daar heeft hij gelijk in. Maaar warm blijven is nou weer iets fijns. Dus een wintervacht is belangrijk, en het gaat vanzelf dus ik hoef er niets voor te doen.

Anders

Van mezelf doe ik weer andere dingen nou het kouder wordt:

 • ik slaap weer op mijn dekbed op het bed, niet de hele nacht maar wel gewoon als ik zin heb en ik voel me gezelliger
 • ik heb behoefte aan meer aaien voor het warm en het fijn, met twee handen aaien is ook super, dus de ene hand op mijn buik en de andere hand aan de achterkant over mijn kop
 • eten is gemakkelijker het is net of mijn brokjes lekkerder zijn maar ik weet dat het mijn gewone brokjes zijn, ik hoef ook niks nieuws
 • en ik zit vaker in de vensterbank om de straat te controleren, als ik denk nou moet het, dan kan het gewoon zonder dat mijn oren keiheet worden dus dat is fijn
 • spelen lukt ook weer, gisteren pakte ik opeens een propje papier en ik rolde ermee

Serieus, warme zon is het fijnste dat er is. Maar nou het wat kouder is, ontdek ik weer van alles dat ook fijn is. En als er dan een beetje zon komt, ben ik een gelukkige kater.

17 thoughts on “Wat ik doe nou het kouder is

 1. Hallo Bert,

  Zo mijn laatste schrijfje van uit Deventer en weet je waar ik schrijf mag doen, op het Jippebed. Ja er is nu ook niet veel plaats om nog ergens fijn te zitten.
  Bert klopt hoor, ik vind het ook veel fijner nu het kouder is en ik heb ook weer zin om te spelen samen met vrouwtje, ja al hadden we het heel druk ze maakte altijd tijd voor knuffels en spelen.
  Nu vind ik het hier toch wel heel spannend worden want er ligt nu alleen nog wat speeltjes op de grond en mijn speelkrab meubel staat nog normaal, vrouwtje heeft wel vaak verteld dat we hier weg gaan maar ik kan het niet goed snapperen hoor.
  Bert ikke en vrouwtje zijn ook heel blij dat het hete weg is en zeker nu met de verhuizing.
  Nu moet ik stoppen met schrijf en doe ik de volgende keer schrijf vanuit ons kleine huisje. ( vrouwtje noemt het een mienie huisje) Ik zal zondag bij de blog van Bolle schrijf doen hoe het gaat. Heel veel knuffels van vrouwtje die nu toch ook wel wat zenuwlappig is en een hele grote laatste poot en kopje vanuit Deventer. Je grote vriend de opzichter Jip

   1. Spannend hoor Jip, Sterkte voor jou en je vrouw, en ik ben benieuwd naar je verhalen uit jullie tijdelijke huisje!!!
    Veel kopjes voor allebei van Vlo.

  1. Lieve Jip,

   van mij vrouw, mij broer Floris, mij zus Zusje en mij eigen wil wij jou en jou vrouw mevrouw Jip heel veel suukses wense. Van me eigen weet ik, mevrouw Jip zorg goed voor jou eigen en jij zorg goed voor mevrouw Jip.
   Oooh Jip ik vind het spannend jou ferhuis en jij krijg jou nieuwe huis.
   Mij hart denk aan jullie,

   Liefs van Loesje

 2. Hajoo oompie bert.
  Ik voel nie eens datte het kauwer wor. Het is hier nog sjo wallum.
  Frauw hoop datte ik meer faggie kjijg. Ze find dat ik een rare vacht hep. Ikke verhaar amper. Frauw denk dat ik een siemeesvachtje hep. Kort en superzacht. Seidenzacht zeg frauw.
  Gisteren kjeeg ik kettisfeksjon. Sjooooo die sijn lekker.

  1. hoi Dorus nou aan het eten ligt het niet dat je vacht kort is, wat krijg jij veel sneks en lekker eten thuis. Het kan best dat je een siemeesvacht hebt. Maar ja je bent nog best jong mischien verandert het als je ouder wordt dat kan bet.

 3. Hoi Bert dat is fijn dat het nou niet meer zo warm is en alles weer gewoon is , zelf ga ik als het straks echt herfst is achter de herfstblaadjes aan rennen maar voorlopig ren ik nog op de duiven af ooooh ik word een echte jager zegt mijn vrouwke!

  Kopje van Ollie🐱

  1. hoi Ollie op blaadjes jagen lijkt me heel spannend en ook dat je moe kunt worden wegens dat ze alle kanten op gaan. Duiven lijken me nog moeilijker van die grote vogels!! Dus ik denk dat jij heel veel oer in je hebt. Meer dan ik.

 4. Hoi Bert,
  Best fijn hè, dit weer. Ik slaap nog steeds bij of op mijn vrouw, maar nu houden we elkaar warm,
  Dat verharen is best een werk hoor, zeker als je zo’n dikke vacht hebt als wij,
  Fijne dag, en speel ze.
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo daar doe je goed aan om je vrouw gezelschap te houden. Samen op en in bed dat is warm en dat voel je dat je samen bent, dat is mijn erfaring heel erg. Dus jij verhaart ook al het gaat toch ook maar door!! poot van mij

 5. Lieve Bert,

  van me eigen heb ik nog niks gemerk van mij vacht. Assie minder zon heb dan voel jij jou eigen anders. Maar mij eigen heb het druk met mij hoedjes en mij foorbereide op mij efenement.
  Dan hebbie geen errug in jou vacht maar mij vrouw zeg dattie nou wel minder ferhaar. Mij eete smaak mij altijd Bert, maar mij buik heb nu wel meer begeerte van mij harde werke.
  En ik moet ook slaape. Van mij eigen slaap ik nu weer dichter bij mij vrouw. Dat is fijner in mij hart,

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi Loesje ja dat snap ik dat je rust nodig hebt vooral voor je gefoel van binnen, het is weer verdrietig dat je vriendin Katrien over de Regenboogbrug ging dat voel je nou vast extra met de hoedjes. Ik vind het ook verdrietig want vriendinnen is anders dan verkering dus ik stuur voor de troost kopjes, je Bertje

 6. Hoi Bert, zeker weten dat het kouder is geworden. Ik lig soms al een hele tijd op mijn stoel in de tuin en dan merk ik ineens dat het eigenlijk helemaal niet warm is. Maar ik moet er nog een beetje aan wennen om weer de hele tijd binnen te liggen, want ik wil mijn tuinpatroejes niet verwaarlozen.
  Wat fijn dat je brokken je weer zo goed smaken. En dat je zomaar met een propje speelt, daar wordt je vrouw vast ook blij van.
  Ik heb nu al een superdikke vacht. Iris (van Skip) zei een keer dat ik echt een pels heb, sjiek hè! Ik was alleen de stukken waar ik makkelijk bij kan en de rest sla ik over. Dat heb ik van Popje geerfd, zeggen mijn mensen. Gisteren had ik een platgedrukte slak in mijn haar op mijn buik. Mijn vrouw wilde hem eruit halen, maar dat wilde ik niet. Ze heeft het toch gedaan, met blote handen. Jakkie, mijn vrouw kan echt vieze dingen doen soms. Dat vond Pop ook.
  Geniet maar lekker van dat het weer wat kouder is, Bert. Dan lijkt alles net een beetje nieuw. Maar ook hetzelfde, en dat is superfijn!
  Lieve kopjes van Bolle

  1. hoi Bolle, nou zie je, jij als kater met een buiten merkt het ook dan moet het wel zo zijn. Ik find wel dat wat er in je vacht zit eigenlijk ook van je lichaam is. Dus dan kan je vrouw of wie dan ook het niet meer eruit halen. Misschien was het juist wel fijn. Of oer. Of gezellig. Een superdikke vacht wil ik ook zeker als het een pels is. Ik weet niet precies wat het is maar het klinkt super goed!! kopje van mij

 7. Bert je hebt gelijk!!!!
  Die keiwarme zon is eigenlijk niet zo leuk………je hebt geen zin om ook maar iets te doen.
  Nu het weer kouder wordt gaan wij ook weer op bed gezellig tegen onze vrouw aan liggen!!!
  En met de zon die nu schijnt kun je ook eens fijn in de zon gaan liggen zodat je toch wat warmte voelt!!!

  1. ik had vanmiddag zon opeens en toen ben ik in de vensterbank gaan kijken of mijn vrouw terug kwam van boodschappen doen. Ik was helemaal warm, ze kwam terug en ik kreeg weer knuffels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *