Wat ik doe met Kerstmis

feestdagen

Je hebt katten die een kerstboom krijgen. Of waar ze thuis druk zijn met dienees en kadoos.  Of feesten. En dan krijg ik de vraag wat ik doe met de feestdagen.

Ik doe niks.
Ik doe gewoon.

Kerst

Mijn vrouw heeft me uitgelegd wat Kerstmis betekent en ze heeft ook voorgelezen uit een dik boek. Ik had het gefoel dat het heel belangrijk was maar ik snapte het niet goed en ze zei dat het niet erg was en toen kreeg ik een knuffel en daarna ging ik slapen.

Ik heb geen boom. Nooit gehad. Ik hoef het ook niet want dan komt er iets nieuws in huis en dat is moeilijk wegens dat ik dan moet wennen. Het fijnste is dat alles blijft zoals het is. Dus dat we aan de dag beginnen  op de gewone tijd, en dat we de ochtendknuffel doen en dan nog een paar en daarna dat ik in slaap geaaid wordt en dat mijn vrouw de hele tijd aan haar werktafel zit en dat het rustig is en dat er niks gebeurt. Dat is het fijnste want dan snap ik de dag.

Thuis heb ik gehoord dat we dat doen met Kerstmis. Gewone dagen. Eerst de ene dag en dan de andere dag.

Thuis

Toen ik uit het asiel kwam, kreeg ik een brief mee dat het voor mij rustig moest zijn wegens dat ik angstklachten had. En ik mocht alleen hier komen wonen omdat mijn vrouw had uitgelegd hoe haar leven was. Dus dat ze nooit lawaai maakte en veel boeken had en altijd aan haar werktafel zat en dat ze soms weg was. Toen zeiden de mensen van het asiel dat het veilig voor me was.  En dat gefoel heb ik nog steeds. Dus persoonlijk voor mij is een gewone dag thuis het beste ook al weet ik dat het Kerstmis is. Gewoon is dat ik foel dat ik een thuis heb met liefde.

22 thoughts on “Wat ik doe met Kerstmis

 1. Gewoon is fijn. Dat vind ik ook. Wel krijg ik een kerstmis snack (dat is een weekendsnack, maar dan met kerst). Dus dat is wel lekker. Frau heeft allen een klein lichtboompje staan. Zij vind gewoon ook fijn.

  Had jij een brief mee vanuit het asiel? Ik ook. Als het niet gewoon is maar stress dan plas ik buiten de bak. Dus daarom doen wij van thuis ook gewoon gewoon. Met veel knuffelen en liefde.

  Poot van Minnie aan alle katten en poezen van de blog!

  1. hoi Minnie ja ik had ook een brief en jij dus ook over wat je nodig hebt om je gewoon en goed te voelen. Als je stress hebt is alles moeilijker dat merk je dan aan waar je plast en daar kun je dan helemaal niks aan doen dat snappen ze bij jou thuis vast. pootje van mij

 2. Hoi Bert,
  Wat fijn voor je dat je zo’n fijn veilig huis getroffen hebt, met een rustige vrouw die erg veel van je houdt. Dat je geen zorgen meer hoeft te maken over alles.
  Ik heb het ook heel goed. Ook bij mijn vorige mensen hoor. Daar was het vaak wel drukker, en ik was meer alleen.
  Hier is het rustig, en mijn vrouw is nooit lang weg. Kerstmis is hier ook rustig. De eerste dag ben ik alleen met mijn vrouw. De tweede dag komt een goede vriend van mijn vrouw, die hier ook meestal op woensdag komt, dus die ken ik goed. Heel soms klim ik bij hem op schoot, en daar zijn we dan allebei verbaasd over.
  Vrijdag komt een nichtje van mijn vrouw logeren, en zaterdag komen mijn oom en tante, en mijn vrouw’s andere nichtje met haar man. Die ken ik allemaal goed. En als het me te druk wordt, ga ik gewoon ergens anders liggen. Maar dan is het al geen Kerstmis meer.
  Vorig jaar had ik een boom binnen. Ik doe daar niets mee. Nu staat diezelfde boom buiten voor het raam met lichtjes erin. Mijn vrouw zorgt goed voor hem, dus misschien is hij er volgend jaar ook nog wel.
  Mijn vrouw heeft me ook verteld wat Kerstmis is, en dat het belangrijk is. Helemaal snappen doe ik het niet, Maar dat het belangrijk is snap ik wel.
  Ik hoop dat je met Kerst iets lekkers krijgt, net zoals in het weekend. Ik heb hier wat lekkere blikjes zien staan!!
  Prettige dag Bert, en goede, rustige Kerstdagen gewenst, ook voor je vrouw, en ook namens mijn vrouw.
  Kopje en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo ik doe hier antwoord ook voor de mail. Gelukkig dat je het rustig hebt en dat je vrouw er veel is en dat je de mensen de mensen die er komen kent, dan is het niet eng. Het is toch ook jouw thuis. Ik vind het tof dat je vrouw ook heeft uitgelegd wat Kerstmis is en dan foel je dat het serieus is en niet alleen iets met sneks. Ik hou van sneks. Maar ik foel ook wat serieus is. poot van mij

 3. Hallo Bert,

  Hier doen wij ook gewoon net als anders iedere dag, maar vrouwtje vind het jammer dat Kerstmis bij veel mensen alleen bestaat uit een extra vrije dag en heel veel eten en drinken met elkaar en ja daar moet natuurlijk een versierde boom bij. Nou als die hier in huis zou staan dan denkt vrouwtje dat ik daar zo bovenin zal zitten. Maar dat moet iedereen zelf weten wat ze doen. Voor ons is de Kerst gedachten om vreedzaam en respectvol met elkaar om te gaan, doe eens wat voor een ander zonder dat daar wat tegenover moet staan. Wij zouden willen dat er meer liefde onder de mensen zou zijn en komen. Nee daar hoeft voor ons dus geen versiert huis, veel eten en drinken en kadoos bij te zijn. Maar Bert dit geldt dan wel voor iedere dag en niet alleen voor deze dagen.

  Zo Bert nu gaan wij de dag van nou dus gewoon doen zoals het hoort en wij wensen jou en je vrouwtje een hele fijne dag en hopelijk nog geen herrie van het vuurwerk, want dat vinden wij ook zo,n verschrikkelijk iets ieder jaar.
  Heel veel knuffels van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, zulke dingen zegt mijn vrouw ook over wat andere mensen doen met Kerstmis en dat zij daar veel serieuzer in is dus ik ben dat dan vanzelf ook. Als je samenwoont dan gaat dat vanzelf. Als katerman vind ik het ook goed want serieus is iets met rust en daar hou ik toch het meeste van serieus waar. poot van je vriend Bert

 4. Bert, bij ons staat wel een boom in de kamer maar dat is alles. Gelukkig vinden wij dat niet erg en kijken er niet naar om.
  De dagen verlopen verder voor ons ook hetzelfde als alle andere dagen!!!
  Gewoon onze eigen gang gaan en dat is wel fijn zo!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Gelukkig dat jullie geen last hebben van die boom anders is het moeilijk. Jullie doen dus ook gewoon dat is het beste folgens mijn mening wegens dat je dan een veilig gefoel hebt. Dat is belangrijk!!

 5. Hoi Bert, wij doen hier ook niet echt aan kerstmis. We hebben geen boom en geen kaarsen, want dat is gevaarlijk. Mijn mensen gaat altijd naar de opa’s en oma’s, maar dit jaar gaat mijn vrouw allebei de dagen naar de ene oma. Dit jaar is alles een beetje anders, wegens opa.
  Mijn vrouw heeft het uitgelegd, van kerst. Dat er een kindje was geboren in een stal, bij de dieren. En nog meer, maar dat snapte ik niet helemaal. Net als jij. Want het is iets van mensen, denk ik.
  Maar ik weet wel dat het belangrijkste is dat je samen bent en elkaar lief vindt. Dat je geen ruzie doet maken, en voor elkaar moet zorgen. Dus dat doe ik, maar dat doe ik eigenlijk elke dag. Want ik vind samen fijn en ruzie niet.
  Gelukkig dat jij ook een fijne kerst hebt, samen met je vrouw. Ik krijg ekstra knuffels, en ik denk dat we ook met de veer gaan spelen. Als mijn mensen weg zijn, ga ik lekker slapen. Dan ben ik helemaal fit voor de veer!
  Hele lieve kerstkopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle ja dat snap ik bij jou thuis is het nou anders. Wegens de stijgers weg en toen was het gewoon toch niet gewoon maar anders wegens je opa die een ster is geworden. Dan is het raar want er zijn moeilijke gefoelens. Het is wel verstandig dat je gaat uitrusten als je mensen weg zijn want fit zijn voor de veer dat is belangrijk dan hou je het lang vol!! kopjes van mij

 6. Goedemorgen Ome Bert wij vieren Kerstmis gewoon. Dit jaar geen boom maar wel pakjes die zijn verstopt omdat we ze anders open maken. Gewoon eten niet overdreven . Toen mijn vrouwtje haar moeder nog leefde vierde ze meer kerst. Nu is het voor ons een gewone dag mm aar wel dat iedereen welkom is zonder verplichting. En wij zijn superblij dat er geen vuurwerk is dat is niet fijn.

  1. wat leuk dat jullie vrouw pakjes verstopt volgens mij is dat een spelletje!! Het klinkt rustig en gezellig en dat iedereen er mag zijn zoals hij of zij is, dat is het fijnste vind ik. pootje van mij

 7. Oooh oompie bert. Ditte worre me eerse kers ooit. Maar mij mense seide dat het lekker wustig gaat worre. Datte se een rotjaar afsjuite. Eigeluk sei se het anners maar dat kanne hier niet.
  Ikke hep wel eggiewaar heeeel feel katootjes gekjeeg fanne mij fjientjes. Maar ik mag niet tegewijk er mee pele. Se doo-see-re hut. Sjee… moeilijk woort sjeg.
  Pootjes oompie🐾🐾

  1. hoi Dorus ja jouw mensen hebben het moeilijk gehad en straks met Kers zijn ze vast emo soms. Dan moet jij als jonge huiskater kopjes geven en als dat niet lukt iets doen dat ze weten dat je je best doet. Dat is je ferantwoordelijkheid als katerman Dorus, en Ome Bert hier denkt dat je dat best kunt.

 8. Hoi Bert, wij vinden het ook het fijnste als alles is en blijft zoals het is. Het enige fijne en anders aan de kerst is, is dat onze vrouw lekker thuis bij ons is. Dus wij kunnen die dagen weer lekker rieleksen, verder krijgen wij altijd een extra snek op die dagen. Voor de rest blijft alles lekker rustig. Dat vinden wij net als jij fijn, dat alles gewoon is en niet anders.
  Knuffels van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, dat is superfijn jullie vrouw lang thuis en ook nog een snek, en rust ook nog!! Dat is helemaal iedeejaal serieus waar!! pootje van mij

 9. Hoi lieve Bert, heerlijk dat jij ook een rustige kerst krijgt samen met je vrouw. En dat je je dan veilig en rielekst foelt, met knuffels en veel aaien. Wij hebben het ook rustig met de kerst, Floortje, baasmens en ik. Warm en gezellig, geen bijzondere ingewikkelde zwelgpartijen , gewoon lekker eten zoals altijd. Als je teveel eet ben je de volgende dag ziek. Lieverd wij wensen jou en je vrouw en alle vriendjes en dinnetjes van het blog warme rustige dagen toe. Met een extra knuffel en kus voor jou en een kopje voor je vrouw van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, dus jullie doen ook rustig aan en niks met heel veel eten. Ik ben nou gewend aan hoe ik eet dus een snekje kan best en twee ook maar ik moet van thuis gezond blijven en dat ik kan rennen is ook best fijn. Floortje ik wist geeneens dat je ook een man thuis had!! pootje van mij

 10. Hoi Bertje heerlijk hoor, gewoon doen ondanks dat het Kerst is. Tenslotte gaat kerstmis ook over liefde, dus lekker knuffelen met je vrouw is het beste wat je kan doen die dagen. Hier ook geen boom hoor, maar wel wat lichtjes en verder ook lekker rustig aan relaxen die dagen. Dikke knuffel van Inge en Tijger

  1. hoi Inge en Tijger, dat is heel gezellig en rustig en gewoon fijn omdat jullie dan samenzijn en dat is het belangrijkste zo zie ik dat!!pootje van mij

 11. Wat fijn Bert dat jouw vrouw zoveel rekening met je houdt en dat je daardoor gewoon lekker jezelf kunt blijven! Echt Toppie hoor!
  Mijn Personeel heeft wel een kundldtkerstboom.waar ik alleen bij het opzetten wat”aandacht” aan geef en daarna met rust laat. Ik ben een enkele keer nog wel eens bang voor bepaalde geluiden maar gelukkig is dat echt maar heel soms!
  Je vrouw heeft ook zeer liefdevol over jou be gesproken op de video boodschap jullie horen gewoon echt bij elkaar zo mooi om te horen en te zien hoe jullie elkaar helpen door er gewoon voor elkaar te zijn!

  Liefs Ollie en Personeel❣️

 12. Hoi Bert.Bij ons is de kamer wel heel veel versierd en een boom(wel een nep) met lichtjes en van alles erin.Wel zo, dat als we ons eens vergissen,niks stuk gaat.Tja onze vrouw houdt nu eenmaal heel veel van kerst.En de dingen die wel stuk kunnen staan zo,dat we er niet bij kunnen.O.a een stal met veel dieren erin.Ook katjes en een hondje,groepje herders met een kampvuurtje en nog veel meer.Wij hebben er mee leren omgaan.Onze vrouw wordt er nu eenmaal erg blij van en dat is ook samen wonen.Iets over hebben voor elkaar.Het hele jaar is het huis voor ons en dus een paar weekjes mag onze vrouw zich uitleven.Ze denkt ook best daarbij aan ons.Speciale kerst mandjes in de vorm van een kerstmuts en een rendier.Die liggen heerlijk.En het kerstdekbed overtrek (pfff wat een woord…) ligt net zo lekker als de andere waar we gewoonlijk op/onder slapen.Eten blijft hetzelfde want we eten altijd lekker.Dat is niet het belangrijkste met kerst zegt onze vrouw.Eerste kerstdag gaat ze met het koor zingen in de kerk,en dan blijft ze lekker thuis verder.De andere dag gaat ze een poosje naar oma,maar ze is wel weer op tijd thuis voor ons.Dan over een paar dagen is het knalletjes avond.Dat vinden wij allemaal niks.Fynn is bang,maar met elkaar helpen we hem dan.Onze vrouw gaat dan nooit weg.Daarna is alles weer fijn gewoon.En alle spullen gaan in de kast en is het huis weer van ons.Fijne gewone kerstdagen Bertje,ook voor je vrouw.Van Muzette,Sparkle,Fynn en onze vrouw Mia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *