Kater Bolle over als je soms Jozef heet

Jozef
Vorige week was een rare week. Voor mij en ook voor mijn mensen. Ik had geeneens tijd om een antwoord te schrijven op de verhalen van Bert en Loes, zo druk was het.
Ik ga nu vertellen wat er is gebeurd.

Stijger

Op een ochtend zat ik op het buro, naar mijn tuin en mijn stijgers te kijken. Er waren erg veel mannen in de tuin, dat vond ik wel. Ze maakten ook meer lawaai dan anders en ze liepen veel verder de tuin in.
Het was best eng maar mijn vrouw zat naast me, en daarom durfde ik te blijven zitten.
Mijn stijger was helemaak in stukjes gemaakt en die lagen op een grote berg.
Ineens kwam er iets uit de lucht naar beneden, met een ketting eraan. De mannen maakten de ketting vast aan de stukken van mijn stijger. En wat er toen gebeurde … de stukken stijger werden zó over ons huis heen getild. Door een grote masjiene, een heiskraan heet dat.
Dat is natuurlijk supermoeilijk, want de stijger mag niet vallen en is heel zwaar. Maar alles ging goed.
Nu is mijn tuin dus weer bijna zoals altijd, dat is fijn.

Grote masjiene

Jozef

Maar er was nog iets anders.
Dinsdagochtend, heel vroeg, is mijn opa een ster geworden.
Mijn opa is de vader van mijn vrouw.
Als opa en oma bij ons thuis waren, zei opa altijd tegen mij: “Dag Jozef”. Terwijl ik geeneens Jozef heet! Dat wist opa best, het was een grapje.
Popje, Beer, mijn Molletje en ik kregen soms een kaart van hem. Die had hij dan aan ons geschreven.
Mijn opa was groot en sterk, totdat hij dat opeens niet meer was.
Net voordat hij een ster werd, was hij oud en moe.
Misschien is hij ook wel met die grote masjiene naar de hemel getild, en tussen de andere sterren gezet. Want hij kon bijna niet meer lopen, dus hij heeft hulp gehad. Gelukkig maar.
En nu twinkelt hij naar ons, samen met alle andere sterren. Vooral naar oma en mijn vrouw natuurlijk. Maar ook naar mijn man en mij en naar iedereen die hem mist.

Nu is alles dus ineens helemaal anders geworden. Mijn stijger is weg, daar ben ik blij om. En mijn opa is plotseling een ster geworden, daar ben ik verdrietig om.

Oma

Mijn vrouw doet veel huilen en dan troost ik haar. Ik geef haar likjes over haar gezicht, en ik maak kleine geluidjes. Als mijn man huilt lik ik zijn handen.
En we denken alledrie aan oma.

Nieuwe ster

Als ik ’s avonds in mijn tuin ben, kijk ik naar de sterren.
JozefEr zijn al een heleboel sterren die ik ken. Mijn Molletje, Popje, Beer, Billy, prinses Katrientje, beebiePop, Tim. Maar er is nu een nieuwe ster.

Als ik die zie zwaai ik, en zeg: dag opa, ik ben het, Jozef.

20 thoughts on “Kater Bolle over als je soms Jozef heet

 1. Dag lieve Bolle,
  Oh wat erg dat je Oma je vrouw, je man en jij en nog veel meer andere mensen die van hem hielden je Opa nu moeten missen. Dat doet pijn in je hoofd en je hart, en die pijn blijft altijd, al gaat het na verloop van tijd steeds een beetje minder worden, maar daar heb je nu niets aan.
  Goed dat je je mensen zo troost, zo’n likje doet vaak meer dan woorden.
  Oh Bolle, toen mijn vrouw las dat jouw Opa je soms Jozef noemde, viel mijn vrouw’s mond open, en kreeg ze tranen in haar ogen. Ik schrok, maar ze zei dat dat niet nodig was, en ze vertelde me dat mijn Opa Plok en Derrick ook vaak Jozef noemde. Mijn vrouw heeft eens gevraagd waarom juist die twee, en toen zei mijn Opa; “Het hoort gewoon bij grijze streepjes katers.” Maar hij kon niet uitleggen waarom.
  Dat wist jouw Opa dus ook, misschien is het dus iets wat alleen sommige Opa’s weten. Je kunt er heel trots op zijn dat jij zo’n Opa hebt gehad. En eigenlijk nog hebt, want je Opa blijft altijd je Opa, of hij nu Ster is of niet.
  Zulke Opa’s worden opgewacht door een leger katten, in de eerste plaats door jou Mol, Pop, GroteBeer en Billy natuurlijk.

  Wel fijn dat de stijgers weg zijn, Je kan nu weer naar buiten kijken zonder een soort tralies.
  Bolle, troost je mensen maar goed, maar dat hoef ik je niet te vertellen, dat doe je vanzelf wel
  We zullen naar je Opa zwaaien, een grote Ster tussen alle andere sterren.
  Wil je je vrouw en je man heel veel kopjes geven namens mijn vrouw en mij, en ook veel kopjes voor je Oma natuurlijk.
  Voor jou een heleboel zachte lieve kopjes, zodat je er een heleboel in reserve hebt om te geven, van Vlo. en lieve sterktegroetjes van mijn vrouw.

  1. Lieve Vlo, wat biesonder dat jouw opa Plok en Derrick ook Jozef noemde. Ik vind Jozef een mooie naam, en mijn vrouw zegt dat het bij kerstmis past. Ook omdat ik vader ben. Wat ze daarmee bedoelt weet ik niet, het zal wel iets van mensen zijn.
   Ik kan goed troosten, dat zegt mjjn vrouw ook. Als de likjes niet helpen wil ik met de veer spelen, dat vindt mijn vrouw fijn. Vooral als ze moe is, of naar bed wil. Ik vind
   het ook wel leuk om te doen, maar ik doe het nu ook om mijn vrouw te helpen.
   Zonder stijgers is best vreemd ineens. Ik was gewend aan mijn stijgers, maar ik vind het nu toch fijner. Maar mijn tuin is toch nog anders dan anders. Alle stoelen staan achterin, en mijn planten zijn platgemaakt, wegens dat de mannen er over heen liepen. Mijn mensen zeggen dat ze in het nieuwe jaar weer terug komen, de mannen. Maar ik denk van niet.
   Dankjewel dat je naar opa zwaait, Vlo! En ook dankjewel voor je kopjes voor ons allemaal, van jou en je vrouw. Ik geef ze door, ook aan oma. En ik ben blij met je reservekopjes, dan weet ik zeker dat ik er genoeg heb om te geven.
   Je krijgt van mij hele lieve zachte kopjes terug, omdat je zo’n lieve Vlo bent. En voor je vrouw hele lieve zachte kopjes omdat ze zo’n lieve mevrouw Vlo is! En mijn mensen sturen lieve groetjes naar jullie allebei.

 2. Lieve Bolle,

  Wat hebben jullie een dubbele week van gevoelens gehad deze week.
  Je opa waar jullie afscheid van moesten nemen en nu een prachtige ster is geworden. O ik weet zeker de de meneer van de hijskraan opa heeft geholpen om naar de regenboogbrug te gaan en vandaar uit een prachtige grote ster te zijn. Afscheid nemen en loslaten van iemand waar je heel veel van houd is heel moeilijk en dan heb je heel veel verdriet en pijn in je hart en hoofd. Ja Oma moet nu haar allerliefste maatje gaan missen en wat fijn dat je vrouw en man en jij er voor haar zijn, ondanks dat jullie ook veel verdriet hebben. Vrouwtje zegt dat als je elkaar oprecht steunt en troost het goed gaat komen, maar missen zal er altijd blijven. Wat ben jij een geweldige Bolle dat jij zo lief en goed je vrouw en man kan troosten en miauw ze maar dat als ze het moeilijk hebben gewoon mogen huilen en dat is juist heel goed.

  Ja ik miste je deze week bij Loesje en Bert en vrouwtje zei dat is niks voor Bolle er is iets niet goed bij Bolle thuis. Vrouwtje is erg goed in gevoelens hebben als er iets is en het klopt altijd, zo nu dus ook.

  Maar toch nog eens iets heel fijns voor jullie. Eindelijk de reenoovaazie klaar en de steigers weg. Ja dat zal me nog een lawaai zijn geweest en spannend om te zien voor jou hoe de steigers door de lucht zij weggegaan. Nu eindelijk weer jou tuin voor jou zelf en ja er is vast ook veel stuk gegaan door het werken van de mannen, maar dat komt vast weer wel goed door de goede zorgen van jouw vrouw en man. Ze gaan het vast in het voorjaar weer heel mooi en gezellig maken voor jullie 3tjes.
  Maar Bolle nu kun je rustig minder drug gaan gebruiken en mag je weer je tuin in overdag als jij dat graag wil, wat zal jij je weer een rijke Sir Bolle voelen over jou groot grond bezit.

  Vrouwtje en ik gaan nu ook iedere avond een knuf naar de Ster van Opa steuren en ik doe dan natuurlijk ook zwiepstaarten.
  Voor Oma, vrouw, man en jou heel veel sterkte knuffels van vrouwtje en van mij heel veel kroeltjes, kopjes en pootjes.
  Je hele grote vriend Jip

  1. Hoi lieve Jip, wat zeg je dat mooi dat het moeilijk is om iemand los te laten waar je veel van houdt. Eigenlijk wil je dat dan liever niet, maar toch moet het. En dan heb je verdriet, ook al weet je dat het niet anders kan.
   Ik weet heel goed dat jij en je vrouw presies weten hoe dat is, Jip. Dat jullie je eigen sterren hebben, die je mist. Want een ster is prachtigmooi, maar zooooo ver weg.
   En je hebt gelijk, als je elkaar helpt en troost komt het goed. Maar er blijft een gat.
   Mijn mensen zeggen dat ik een ontzettende lieverd ben. Zou het echt Jip? Ik hoop het!
   Ik kan nu goed in mijn tuin naar mijn opa-ster kijken, zo zonder stijgers. Maar ik moet best een beetje wennen aan mijn tuin. Hij is nog niet helemaal zoals vroeger, maar mijn vrouw zegt dat dat wel komt. Ze zegt ook dat de mannen in het nieuwe jaar weer terugkomen voor de laatste dingen, maar ik denk dat dat niet zo is. Ik vind dat het nu klaar is.
   Ik heb nu twee dagen geen druppel gehad, en ik ben veel drukker geworden. Ik speel veel, en ik ren soms door het huis. Maar ik wacht met treenen totdat jij ook je vooraltijdhuisje hebt!
   Lieve Jip, dank je wel dat je zo’n lieve vriend bent! Dat helpt het allerbeste tegen verdriet. En dank je wel dat jij en je vrouw naar mijn opa gaan zwaaien! En ik zeg tegen oma dat je sterkteknuffels doorstuurt, daar is ze vast blij mee.
   Je krijgt van mij een hele grote berg dikke vriendenknuffels en kopjes, ook voor je lieve vrouw!
   En mijn mensen sturen jullie allebei veel liefs en dankjewels!
   Van mij ook een hele grote dankjewel, lieve vriend!
   Je grote, grote vriend Bolle.

 3. Oooh oomie bolle. Ikke finnut sjo sjielug foor uwes dat uwes en uwes mense uwes opa kweit ben. Uwes benne wief door uwes mense dan hun hande sjoon te wikken. Toen mijn bjoertje naar jegeboogland ging rook ik hem dat hij bij frauw in sijn arm lag. Het rook anners. Ikke keek frauw toen aan en sjij mij. Ikke kjeeg aaitjes en toen wiep ik weg en ging pele.

  Oomie.. ikke hep ieedee… ikke hep oopa floris. Sjulle we hem gaan dele? U moete hem wel thuisbjenge, want sjoms isse hij de weg kweit.
  Hij isse wel errug wief.
  Pootjes oomie bolle🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾

  1. Dag lieve grote jongenszwartepantersiejaamees, ja, ik weet nog dat je broertje Pop een ster was geworden. Hij was pas mienieklein, en heel jong. Misschien wist jij al dat hij een ster ging worden, voordat hij er eentje was.
   En wat een superidee van opa Floris! Opa Floris is zeker erg lief, dat kan ik ook zien op de footoos van hem. Maar doe hem maar lekker voor jouzelf houden. Want het is de katervriend van je oma Katrientje. Die twee hadden verkering, en dat blijft altijd zo. Maar ik doe je heeeeeeel erg bedanken dat je eraan hebt gedacht.
   Mijn opa is in mijn hart, en in het hart van oma en van mijn mensen. En daar blijft hij altijd.
   Je krijgt heel veel pootjes en kopjes en neusjes terug van je oomie Bolle, die supertrots is dat jij zo’n mooie zwarte panter bent die ook nog eens superlief is!

 4. Oh lieve Bolle, wat een rare week moet dat geweest zijn. Aan de ene kant ben je blij omdat nu eindelijk die steigers weg zijn en aan de andere kant het enorme verdriet om het gemis van je opa. Wij misten je al op de blog en nu snappen wij waarom. Ach lieve Bolle wij vinden het zo erg voor jou en voor je oma en voor je vrouw en man. Je opa is nu vast een hele mooie grote ster , en als je heel goed kijkt als het donker is dan zie je hem heel hoog aan de hemel schitteren. Samen met allemaal andere mooie sterren van de dieren en mensen die al eerder naar de hemel zijn gegaan. Lieve lieve Bolle troost je mensen en je oma maar goed, samen zijn is nu heel belangrijk, geef ze maar heel veel knuffels en kusjes. Van ons krijgen jij en je mensen ook heel veel dikke knuffies en kopjes, misschien helpt dat een heel klein beetje met jullie grote verdriet. Dikke knuffies van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje en heel veel sterkte toegewenst ook van onze vrouw, wij denken aan jullie.

  1. Dag lieve zes, ja het was eerlijk waar een rare week. Alles werd ineens anders. Dat de stijger wegging was fijn, maar dat mijn opa een ster werd niet. Maar misschien is het wel goed dat het allebei gebeurde, want nu heeft de meneer van de heiskraan opa tussen de sterrenl kunnen tillen. Anders was hij er ook wel gekomen, maar dit was veel makkelijker. Want zonder heiskraan moet je heel ver lopen of vliegen, om naar de sterren te komen!
   Er zijn al heel veel sterren, dat kan ik elke nacht zien. En er komen altijd weer sterren bij. Dat is verdrietig, maar de sterren zijn dus gelukkig niet alleen. En wij hier beneden zijn ook samen en kunnen elkaar een beetje troosten.
   Dank jullie wel voor de knuffels en de kopjes, dat helpt zeker weten.
   Lieve Bas, Bjarne, Bikkel, Oliver, Kruimel en Juultje, jullie krijgen een heeeele grote berg knuffies terug! Voor jullie allemaal zijn er genoeg, en natuurlijk zijn ze ook voor jullie vrouw, van Bolle. En mijn mensen sturen lieve groetjes en dankjewels!

 5. Ohhh Bolle wat fijn dat de stijgers eindelijk weg zijn en jij je vertrouwde gang kunt gaan.
  Wij zijn trots op jou dat je dat allemaal heel goed doorstaan hebt!!!!!
  Maar wat verdrietig dat opa een ster is geworden😪😪
  Hij zal altijd over jullie waken!!!!
  En wat lief van jou om iedereen wat troost te geven in deze moeilijke tijd!!!!

  Wij wensen jullie allemaal heel veel sterkte met het verlies van opa!!!! 😘

  1. Hoi lieve Moby, Panda, Tica, Izzy, Belle en Dopey, dank jullie wel dat jullie trots op mijn zijn! Het is raar dat ineens de stijgers wegzijn, en de mannen ook. Maar gelukkig kon de heiskraan opa tussen de sterren tillen, want anders is het wel heel ver om te lopen of te vliegen.
   Als mijn mensen heeeeel erg verdrietig zijn en mijn likjes zijn niet meer genoeg, dan doen we met de veer spelen. Dat helpt altijd, vind ik.
   Jullie krijgen allemaal een grote dikke knuffel van mij, Bolle. En ook van mijn mensen, die zeggen dankjulliewel!

 6. Lieve Bolle,

  wat hebbie weer jou mooie verhaal geschreeve, jij raak mij hart. Mij vrouw heb het mij eigen foorgeleeze en toen was het stil in mij huis. Wattie zeg op jou einde van jou verhaal, dat jij het ben van jou eigen….
  Jozef…
  Toen heb ik mij traan over mij wang gefoel en mij vrouw ook. Jij heb nu jou mooie oopa Ster en hij ga voor jou eigen vast teege jou Mollie zegge dattie jou mense zofeel troos en liefde geef. Dattie tros op jou eigen is.
  Dan heb jou Mollie ook weer ze rust en jij zal het zien Bolle, zij ga ekstra hard voor jou eigen straale.
  Jij ferdien het Bolle. Jij hellup jou mense en jij geef troos. Jij geef jou knuffels en jij zorrug op jou eigen manier voor jou mense. Dat is belangrijk want assie jou ster wor dan laat jij ferdriet achter. Ferdriet is moeiluk en jij moet ferwerke. Van mij eigen heb ik mij erfaring met mij ferwerke. Jij kan jou vrouw en jou menseman misschien ook van jou tonijn geeve. Maar assie nog meer troos wil geeve dan kan jij jou tonijn in jou fanieljefla geeve. Het hellup Bolle want jij weet nie wattie proef.
  Lieve Bolle wil jij jou vrouw en jou menseman mij zachte trooskopjes geeve en dattie hoor, mij vrouw en mij eigen ga mij heele week naar jou oopa Ster zwaaie.
  Zwaaie vanuit mij hart…

  Lieve Bolle mij hart is wel blij, jij heb jou landgoed terug. Jij hoef jou rotte blaadjesdruppels nie meer en jij kan jou eigen zijn. Jij kan patroejeere en op jou denktrap naar jou oopa Ster zwaaie. Jij heb het zo goed gedaan en jou mense ook. Jij ben sterruk.
  Jij ben Bolle, mij lieve vriend van mij blog. Fandaag is iedereen er foor jou eigen en foor jou mense.
  Jij krijg mij hetkomgoedkopjes,

  Liefs van Loesje

  1. Lieve Loes, wat zeg je een mooie dingen. Maar ik vind het verdrietig dat je een traan had, en je vrouw ook. Daar krijgen jullie van mij zachte kopjes voor, om jullie te troosten.
   Mijn oopa is nu een grote ster geworden, samen met alle andere sterren. En je weet het zelf ook Loes, dan laat je liefde en verdriet achter. Want sterren zijn heel mooi en biesonder, maar ook heel ver weg. Dan mis je iemand hier, zo bij je op aarde.
   Als mijn kopjes en likjes niet werken, ga ik zeker weten vertellen van de tonijn. En van de tonijn met fanieljefla, dat helpt heel goed.
   Dank je wel dat jij en je vrouw de hele week naar mijn oopa Ster gaan zwaaien, daar is hij vast heel blij mee. En ik ook, en mijn mensen ook en mijn ooma ook!
   Oooo, en wat mooi wat je schrijft over mijn Molletje, ik ga vanavond meteen kijken hoe ze straalt!
   Ik kan nu gewoon weer in mijn tuin, op mijn trap, naar de sterren zwaaien. Als ik op mijn trap zit, bovenaan, of op het dak van mijn schuurtje, zie ik ze twinkelen. Ze zijn met zijn allen daar, ver weg, en wij zijn met ons allen hier op aarde. Dus gelukkig is niemand alleen.
   Want liefde is voor samen, en verdriet ook. Als je verdriet in je eentje doet is dat veels te zwaar, dan doe je kopje onder gaan.
   Dus ik ben heel blij dat wij hier samen zijn, met alle vrienden en vriendinnen, en dat jij mijn lieve vriendin bent.
   En ik doe duimen voor jou dat je gezond blijft, na je prik. Dat je snel weer met je Bertje door het gras kunt rollen, dat je niet hoeft te niesen, en geen ontstoken ogen krijgt.
   Doe je voorzichtig Loes, dat je goed eet en knuffelt en slaapt? Met ekstra tonijn en kaas en af en toe een sjippie, dat is het beste. En fanieljefla natuurlijk.
   Heel veel lieve gezondblijfkopjes voor jou en ook voor je famielie, van Bolle. En mijn mensen sturen jullie heel veel liefs.

 7. Lieve Bolle, fijn dat de stijgers weg zijn maar zielig dat je opa een ster is geworden. Heel veel lieve kopjes van mij, voor jou en je mensen. Je kan nu zonder stijgers wel weer in de tuin en als het donker is alle katjes en mensen die een ster zijn geworden zien aan de hemel. Dat is wel fijn toch.

  Poot, Minnie.

  1. Dag lieve Minnie-met-de-mooie-naam, dank je wel voor je kopjes! Ik heb ze ook doorgegeven aan mijn mensen en die waren er ook heel blij mee.
   En je hebt helemaal gelijk, nu mijn tuin weer van mij is kan ik in het donker alle sterren heel goed zien. En dan zwaai ik, zodat ze weten dat we aan ze denken.
   Heel veel lieve kopjes van Bolle.

 8. Mijn Lieve Oom Sir Bolle . Ik ben blij dat de steigers nu eindelijk weg zijn en dat u straks weer fijn in de tuin kunt zijn. En ik wil u en u hele familie veel sterkte wensen met Opa die nu een ster is geworden. Wij zullen vanavond en de komende dagen sterren sturen zodat Opa Mollie Beer en alle andere mensen en dieren die een ster zijn geworden weten dat we aan ze denken. Van ons allemaal een super dikke knuffel maar van mij de allergrootste.

  1. Dag lieve Kyana, dank je wel dat jij en je famielie ook naar de sterren gaan kijken! Er zijn zooooveel sterren, ze zijn gelukkig niet alleen. Want dat zou zo vreselijk verdrietig zijn.
   En wij hier beneden hebben ook elkaar, om te troosten en samen te zijn.
   Dank je wel lieve Kyana voor je lieve woorden. Is alles goed met je kindertjes? Ze zijn vast al een stuk groter geworden! Vertel ze maar dat ze de allerliefste moeder van de hele wereld hebben, dat weet ik zeker!
   Een hele grote dikke knuffel terug voor jou, en voor je hele famielie en je vrouw natuurlijk ook. Maar voor jou de allergrootste, van je Oom Bolle, die supertrots is dat jij zo’n prachtige lieve krullenbol bent!!!!

 9. Hoi lieve Bolle wat een verdriet voor jou en je Vrouw , wij wensen jou en je vrouw en baasje veel Sterkte toe!!!
  Mooi dat je hem gedag zegt zoals hij jij altijd noemde!!!😘

  1. Hoi lieve Ollie, dank je wel voor je lieve woorden! Het helpt zeker weten, dat iedereen van de blog aan ons denkt. Want als je alleen bent, dan is het heel moeilijk als je verdrietig bent.
   Ik ben superblij met alle vrienden en vriendinnen van de blog, dus ook met jou natuurlijk!
   Hele lieve kopjes voor jou en je mensen van Bolle, en mijn mensen zeggen heel erg bedankt!

 10. Lieve Bolle, wat een verdrietig nieuws voor jou, je mensen en oma. Wegens dat opa nu een sterretje is geworden. Ik vind het zo knap van jou dat je jou mensen zo kan troosten, zo fijn is dat. Floortje en ik zullen ook naar jouw lieve opa zwaaien . Sterkte voor jou, jouw mensen en oma. Heel zacht kopje van Floortje voor jullie allemaal en een extra knuffel voor jou.van Ina en Floortje.

  1. Dag lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, wat fijn dat jullie ook naar mijn opa gaan zwaaien! Hij wordt er vast helemaal blij van, dat er door zoveel mensen en katten wordt gezwaaid.
   Ik probeer mijn mensen te troosten, want ik voel het als ze verdrietig zijn. En mijn mensen voelen het als ik verdrietig of bang ben. Alleen geven zij mij dan geen likjes, maar aaien ze me of knuffelen ze me.
   Heel erg dank jullie wel voot jullie lieve woorden, ik ga ze ook aan mijn oma vertellen.
   Jullie krijgen van mij allebei hele lieve zachte kopjes, omdat jullie mijn lieve vriendinnen van de blog zijn. En mijn mensen sturen lieve groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *