Wat ik doe als het eten moeilijk gaat

eten

Ik kan goed eten, dat weet ik zeker. Maar toen kwam de hitte en ik had opeens een ander gefoel over mijn avondeten. Een gefoel van bleeh.

Als je dat van binnen hebt, kun je gewoon niet eten. Dat weet iedereen. Anders moet je spuuge en Loes heeft gisteren heel goed uitgelegd hoe dat gaat en dat het soms nodig is maar daarom nog helemaal niet fijn. Daarom liet ik dus mijn avondeten staan. Brokjes eten vond ik ook al moeilijk.

Belangrijk

Eten is belangrijk, dat weet ik van mezelf en ik hoor het thuis vaak genoeg. Belangrijk voor je lichaam en voor dat je je goed voelt en dat je niet mager wordt of juist te zwaar, er kan van alles zijn en dat is helemaal zo als er hitte is.

Kip

Ik kon alleen een beetje saus eten en een paar stukjes. Mijn vrouw zag dat ik ophield. “Wil je misschien kip, Bertje? ” vroeg ze. Dat wist ik niet zeker. “We gaan het proberen,” zei ze en even later had ik een bord kip voor me staan.
Kreeg ik meteen helemaal op.
Er zat ook een beetje water in, dat maakte me niks uit, terwijl ik daar anders best krieties op ben.

Later op de avond kreeg ik een snek uit een staafje met weer een beetje water erbij. Dat kon ik ook eten.

Hapjes

De dag erna was superfijn. Er kwamen steeds hapjes op een bordje en ik kon best goed eten. Ik foelde wel dat het hete er nog steeds was dus ik moest ook ekstra slapen tussen de hapjes door.
Het leefe is anders wanneer het zo keiheet is. Je moet steeds opletten of alles wel goed gaat en eigenlijk ben je daar toch te moe voor want je wil slapen of gewoon hangen en niksen. En toch moet je dan eten ook al is het moeilijk.

9 thoughts on “Wat ik doe als het eten moeilijk gaat

 1. Hajoooo oompie.
  Ikke hep nu ook minner tjek in me bwokkies hoor. Maar me mense segge dan destemeer eet ikke de follegenne maaltijt. Hihihi.
  En weet uwes? Dat klop ook hoor. Want saafons eet ik bijna altijt me bakkie leeg.
  Maar ikke doe een beetje dom oompie… ikke eet eg nies anners dan me bwokkies. Geen kip, geen fis… nies! Maar ikke eet wel me noepies hihihi
  Pootjes 🐾🐾

  1. als je nou alleen je noepies lust, dan eet je nou alleen noepies Dorus want eten moet je toch en zo eet je. Als het keiheet is dan is er heel veel anders dat merk jij ook. Ik hoop dat drinken wel lukt!!
   pootjes!!

 2. Hai Bert, ikke eet nu ook minder brokjes. Spugen moest ik nog niet, da’s wel fijn. Wat is het warm he! Frau zegt dat het morgen koeler wordt. Dan kunnen we tenminste weer vensterbankcontrole doen. Dat vind ik nou veel te warm! Ikke heb niet een veel op of tegen frau aan gelegen gister zo bah warm vind ik het. Bert, sterkte met je eten en ook met de warmte. Pootje van mij!

  1. hoi Minnie o jij hebt dat dus ook dat je foelt brokjes bleeeh. En zelf niet tegen je vrouw liggen dan was het echt keiheet. Ik hoorde ook dat het morgen weer gewoner is dan kunnen we weer van alles maar ik ga eerst bijkomen.
   pootje van mij

 3. Lieve Bert,

  van mij eigen vin ik mij eete nog stees lekker, maak mij niks uit. Mij vrouw kom in mij morrege thuis en ik doe mij rietuweel van mij bak en mij knuffel. Dan ga ik heel hard meeoow zegge en wij krijg ons eete. Floris eet nou slecht Bert, hij vinnut moeiluk. Assie mantelpoes ben ga jij wel jou hellep geefe. Van me eigen vin ik wel jij ben mantelpoes in jou goede tijd maar ook assie minder eet. Dan moetie nie flauw zijn en dan moet jij jou broer ze onbijt mee op eete. Dat doe ik foor mij broer want hij spuug alles uit. Nu geef mij vrouw om ze hallef uur mij broer ze paar brokjes en hij krijg ook waater. Zusje eet alleen brokke en zij heb ook nerreges last van. Zij spuug bijna nooit Bert, dan bennie wel sterreke poese in jou huis.
  Bert beloofie mij eigen dattie lekkere hapjes blijf eete en dat jou vrouw ze blijf geefe van ze eigen.
  Dan heb mij hart rust

  Jou Loesje

 4. Hallo Bert,

  Ikke heb geen last van minder eten, maar vrouwtje houd mij voor het lapje. Ze zet me met de hete dagen mijn lievelings hapje voor en ze zorgt dat ik veel drink, want ze doet gewoon iedere keer wat extra nat bij mijn natvoer. Ik eet wel steeds kleine hapjes, maar och dat was eigenlijk altijd al wel, want ander ga ik of het nu heet of koud is spugen en je weet nu ikke kan hele mooie streep met stippen maken. Bert het is helemaal niet erg dat we met de hitte veel lekkers krijgen, want een ding is zeker zegt vrouwtje we kunnen nooit verwend worden. Ikke heb nu wel wat minder trek in mijn sport brokken, maar miauw nou zelf, het is toch veel te warm om te sporten hoor. Morgen wordt het weer minder heet voor een hele week heeft vrouwtje gezien, nou dan ga ikke mij daar op blij maken.
  Zo nu ga ik weer vlug met mijn dutje, want je miauwt zelf dat het heel belangrijk is.
  Koele knuf van vrouwtje en koude pootjes en kopje van je grote vriend Jip

 5. Goedemiddag Bert, goed dat jouw liefe frau oplet dat je jouw eten bleeh vindt en dat je dan heerlijke kipstukjes krijgt en andere lekkere hapjes. Zo kom je de keiwarme dagen wel door lieverd. Floortje stuurt jou een koel kopje en van mij krijg je een koele knuffel.

 6. Hoi lieve Bert, oooo dat lijkt me best moeilijk als je niet goed kan eten als het warm is. Gelukkig dat er toch nog dingen zijn die je lekker vindt en die ook goed zijn voor je gezond.
  Ik heb overdag ook minder honger, dat wel. Maar in de nacht eet ik wel weer goed. En overdag geven mijn mensen me steeds soepjes, met nog ekstra water. Dat vind ik eigenlijk niet fijn, als er ekstra water in zit, maar nu merk ik dat ik het toch wel lekker vind. Mijn vrouw heeft gisteren geteld hoeveel waterbakken er in mijn tuin staan, en dat waren er twaaluf zegt ze. Dus overal waar ik loop staat water en neem ik een paar slokjes. Met dit weer is het ook snel een beetje sguimig, dat is superlekker.
  Ik denk dat je best rustig aan kunt doen met opletten Bert. Want iedereen doet rustig aan, ook de vogels en de mensen. Dus je hoeft nu minder op te letten, eerlijk waar!
  Lieve kopjes van Bolle.

 7. Hoi Bert,
  Hier eten we ook een stuk minder met die hitte. Drinken doen we wel goed!!!
  En zelfs onze vrouw heeft minder honger!!! Maar ze zegt het komt wel weer als het wat minder warm is.
  We krijgen nu wel wat meer sneks en sausjes. Die sausjes moet eigenlijk over ons eten maar vrouw doet ze nu in aparte bakjes. Dat is wel lekker!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

Reacties zijn welkom