Wat ik doe als er zon is

zonWanneer je zoals ik een seeniejor-katerman bent, dan ben je anders dan een kitten. Ik weet veel beter dan je voorzichtig moet zijn en dat ben ik dus. Ook als er zon is.

Seeniejor

Ik ben nou elf jaar, dat zegt mijn vrouw, en ook dat ze het niet presies weet wegens dat ik een ex-straatkater ben. Dus toen ik in het asiel kwam, hebben ze daar besloten hoe oud ik was. Dus misschien ben ik pas acht of misschien ben ik al veertien jaar. Maar ik foel dat ik seeniejor ben. Vooral omdat ik de laatste tijd wat voorzichtig ben.

Voorzichtig

Als ik ’s nachts op bed spring dan doe ik dan niet zomaar, ik moet eerst goed en lang kijken en dan pas spring ik op bed. En als er overdag zon is, dan ga ik er wel in liggen of zitten maar niet de hele tijd, dat is te heet, dus ik neem pauze.

 • in en uit de vensterbank kan best, soms ga ik alleen even zitten of bij het open raam de lucht opsnuiven
 • ik doe ook weleens een dutje op het kussen op de bank en dan ga ik weer terug
 • een beetje water drinken is ook belangrijk, als ik dat doe krijg ik thuis altijd een compliment dus dan drink ik gemakkelijker, dat is gewoon zo

Ik weet dat er ook vrienden zijn die veel te lang in de zon blijven, maar dat heb ik dus niet.

Ochtend

Het allerfijnste vind ik dat de zon er al is als we aan de dag beginnen. Dat ik meteen na de ochtendknuffel in de vensterbank kan. Dat is voor mij het beste begin van de dag. En dan op de bank. En een knuffel. En een snekje. Wat water drinken. Ik ben best voorzichtig als seeniejorkaterman maar het leven kan dan ook superfijn zijn!

6 thoughts on “Wat ik doe als er zon is

 1. Lieve Bert,
  Dat is echt genieten wat je doet!!!!
  Van alles wat maar niet te veel en te lang!!
  En rustig en voorzichtig aan doen dat hoort erbij als je seenior bent!!!
  Het hoeft gelukkig ook niet meer allemaal vlug vlug!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 2. Lekker genieten he Bert zo in de zon en rustig aan. Maar niet te lang in de zon dan gaat het au doen. Dan spring ik uit de vensterbank en eet ik een brokje of pootdrink ik een slokje water. Ikke moet wel m’n rust pakken want ik moet er ook zijn voor frau! Die verdient liever buiten de brokjes dan thuis dus die heeft het soms moeilijk en dan moet ik schootliggen en kopjes geven.

  Relax ze vandaag Bert, poot van Minnie

 3. Hajoooo oompie bert. Ikke lig ook graag op me balkon. Soms op me uitkijkpaal. Soms oppe stoel of ikke zit oppe bloemstoel. Ikke sjaap er ook vaak. Inne zon. Maar ikke ga heel vaak naar binne om te late sien datte ik niet weggeloop ben hihihi. Dan zeg me frauw wat goed vanne jau datte je je koppie laat zien hihihi

  1. hoi Dorus daar doe je goed aan, dat je weet wat je vrouw nodig heeft. Af en toe een beetje aandacht, en dan heb je zo een compliement dat is belangrijk voor een katerman, maakt niet uit hoe oud of hoe jong je bent!! oompie Bert

 4. Lieve Bert, wat een heerlijk leven heb jij als seeniejoor bij jouw frau. Alles een beetje voorzichtig, eerst goed kijken voordat je springt, en niet te lang in de zon. Als Floortje op het grote bed wil springen als seeniejoor zijnde hupst ze eerst een paar keer op en neer en dan waagt ze de sprong. Wel een grappig gezicht . Fijne avond nog saampjes lieve katerman. Knuffels van ons.

  1. hoi Ina en Floortje, ik ben een voorzichtige katerman dat is gewoon zo. Goed dat Floortje het ook voorzichtig doet dat ze eerst de enerzjie in zichzelf maakt en dan springt, dan gaat het goed!!

   pootje van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *