Dorus: Had uwes een vraag, konne het mij vragen

vraag

Hajooooo het is weer zo ver. Het was weer had je een vraag, vraag het aan Dorus tijd.ย  Nu dat mefrauw cooroona in het land is hebbe sommige van onze mense teveel tijd over en vallen ze ons lastig met aaitjes en knuffels. En dat terwijl er ook katten met een missie zijn.

Preifussie

Al ruim vier weken zijn onze mensen thuis.
Al die tijd zijn wij katten van onze slag. We zijn onze preifussie volledig kwijt. We worde steeds in gaatjes gedaan en persoonlijk vind ik het nu wel genoeg. Eg!! Wij wille onze belangrijke taken terug. We willen lui-je-ren wanneer het ons uitkomp.
Wij willen zelf onze vennestebankkonttroole uitvoeren. We wille zelf ons balkon of tuin inspekteer doen. Dat kunne katten al eeuwenlang!!

Oompie Bert

Maar goed… ikke ga naar de eerse vraag. En die is van Oompie Bert!!
Zijn vraag was: hoe verdeel ik me aandacht over me man en me frauw zowdat ze alletwee tufrede zijn en niet jaloers op elkaar.
Ooooh wat een goeiste vraag he?
vraagNou Oompie Bert. Het is aan de eene kant heel moeieluk. Maar ikke ben nie anners meer gewend. Smorregens maak ik frauw wakker. Dan is het toch een partij leuk hihihi. Ik graaf met me poot de deke van haar af. Wat wel raar is is dat ik opme-eens flieg. Nou… dat pik ik niet, ik bedenk plan tweets. Mie-jauwe. Nou… dat werk hoor. Frauw weet dat verzette zinloos is en om halluf 5 smorregens staat ze naas bed. Fan me man hau ik. Die laat ik lief sjape tot zijn wekker gaat. Dan kjijg ik eten. Van hem!!
Maar met frauw speel ik leuker. Ikke mie-jauw dat ik met me veertje wil pele en dan pak frauw me pauw of fasant.
En dan wappert ze met het veertje. Ooooh zo leuk hihihi. Uuuure kan ik zo doorgaan. Maar meesal zeg ze na een uur nu isse het genoeg.
Maar ik pjopeer wel met beide mense te knuffele. Want het maak egwaar nies uit offe door een man offe frauw knuffelt word. Ook asse een katur ben!!

Oomie Bolle

De follegenne vraag kwam van Oomie Bolle.
Oomie Bolle doet tijdens dese cooroonakwiesus nog steeds zijn eige ding. Maar hij merk datte zijn mense wel faker thuis zijn. En datte het russiger op straat is.
Zijn fraag aan mij was offe ik weet waarom mense zo lang sjape snachts. Totte ver inne oggent soms.
Ooooh weer zo een goeiste vraag.
Nou… ikke hep het oppezocht. Mense sjape gemiddeld tege de 8 uur per nacht. Mense verslape een derde vanne hun hele leve!! Erg hรจ? Ze negere ons de hele nacht aan ies onzinnigs als slape.
Ze zeggen dat slape een belangrijke onderhoutsbeurt van het lichaam is. En datte de hersene dan selletjes aanmake en zo.
Oomie Bolle hatte nog een vraag. Waarom zijn mense wille dat hij bij hun sjaapt. Want dat wil hij niet. Teminse… wel bij zijn manmeneer maar nie met zijn frauw.
Oomie Bolle… ze zijn follegens mij gewoon bang asse ze in hun mand liggen.
En ze willen gewoon datte uwes ze beschermt. Stel uwes foor… er komp een gevaarlijke vlieg aan. Dan weten ze… oomie Bolle is er om ons te beschermen.
Oomie Bolle had nog een vraag. Ze laase. Waarom wasse katte zig als ze net ge-eet hebben.
Weer zoon goeiste vraag.
Nou… ikke hep dat opzocht.
Katte zijn sinnelijke en sjone dieren. We vinde het prettig om etensresse te verwijdere. We zijn niet alleen roofdiere, maar ook prooidiere. En dan isse het belangrijk om geen sterke geure te verspreide. Want dan kunne annere diere ons ruike.

Tante Gijsje

Tante Gijsje zei dat se in deze cooroonatijd haar tijd hetzelfde doorbreng as altijd. Haar frauw werk in de sorg en werk nu ekstra. Asse frauw van tante Gijsje thuis komp dan gaat se ekstra knuffele met tante Gijsje. En dat fin ze helemaal niet erg.

Tante Roos

Tante Roos had ook een fjaag. Offe ik al gek wor van me personeel of datte het meefal.
Tante Roos… me mense zegge altijd tege mij datte ik een gekke kat ben. Ik doe raar zegge ze. Dat komp, zegge ze, ommedat ik een siemees ben. Ikke seg dat hun gek doen hihihi.
Bij mij thuis isse nies verandert. Alles is hier nog steeds hetzelf.

Mefrauwtante Ceciel

Mefrauwtante Ceciel haar katte seggen dat ze, net as ikke, hun gewoone dagen doormake. Nies is veranderd. Nou ja… bijna nies, want hun frauw gaat nog maar 1 keer per week boodschapjes doen maar.

Mefrauwtante Annelieke

Mefrauwtante Annelieke van oom Tommy had ook een vraag.
Wanneer Jiekie en ik gaan tjauwe.
Nouuu mefrauw Annelieke. We, Jiekie en ikke, hebben pas net offiedinges furkeering aan beide mamsies gefraag. En se fonne dat goed. Het kostte wel al onze zaksentjes om mamsie bij te late komen fanne schrik. Ze moes heel veel vis hebbe.
We gaan ons nog eers furrloofe en dan pas gaan we tjauwe. Wij zijn fanne auwe stempel en doen het sowals het hoor.
Verders gaat het bij oom Tommy ook sowals het altijd thuis gaat. Ze pest oom Tommy naameluk. Heel tauwt mefrauw Annelieke!!

mefrauw Martina

De katten van mefrauw Martina hebben ook reejageert. Zij maken hun frauw om half 8 wakker. Eers moet hun frauw oefene, anners kan ze nie goed lopen. Dan gaat ze de katten einneluk ete geven(erg he zo laat) en hun troep opruimen en hun bakken verschonen.
Daarna gaat hun frauw de nijntjes doen.
Dusse eigeluk doet hun frauw iedere dag hetzelfde.

bende van zes

Bij de bende van zes gaat alles zo’n beetje hetzelfde thuis. Hun frauw gaat een paar dage per week bwokkies verdienen. En asse ze thuis komp kjijge de katte even aandacht. Oooh even maar??
Dan gaat ze ete maken, haar katte noepies geve, teefee kijke en sjape. Asse ze thuis mag werke gaat alles gewoon hetsellefde.
Wel finne de katte het raar datte hun frauw de hele tijd agger de kompjoeter zit.

mij mamsie

De laase vraag komp van mij mamsie.
Ooooh zij vroeg mij asse mamsie straks geen kiese en tant meer hep… wat moete dan ete? Hoe moete dan ete? En ze eindigte met OOOOH hellup mij eige.
vraagOoooh mamsie… ikke kom een tijdje bij uwes wone en ik ga alle harde dinge voor uwes voorkauwe. Datte het lekker saggies is.
Uwes moet dan wel een knijpertje op uwes neus doen, want uwes weet… soms laat ik wintjes floepen. Hihihi.
En met uwes noepies kunne uwes de stofsuigertegniek toepasse. As uwes 3 noepies krijg moete uwes ze gewoon met uwes bek oppakken en hoepsefloeps… doorsjikken. Dat doet ikke ook. Meestal kauw ik niet eens oppe me noepies.

Mamsie… ikke seg hut eerwuk. Ikke ben zo senuwaggig voor aankoomend donnerdag. Sniksnik. Me frauw en man segge dat het gewoon goet gaat. Maar uwes benne me mamsie. En ikke ben gwoon bang. Maar asse het met uwes gaat as met mij na me knikkere, nouuuu dan benne uwes na een uurtje weer helemaal toppiejoppie hoor.
Iedereen… sulle we allemaal pootjes bij elkaar legge en mamsie suukses wense?

Dit was het voor deze keer.
Ikke sluit af met een dikke koes
Foor MammaLoes
Toedeledokie

Dorus

22 thoughts on “Dorus: Had uwes een vraag, konne het mij vragen

 1. Dorus wat een goed verhaal!!!!
  Wij lezen zelfs een stukje over ons en onze vrouw!!!!
  Maar wat ben jij wijs!!! Overal een oplossing voor!!!!
  Wij gaan zeker mee poten en duimen voor mamsie Loesje!!!!!!
  Komt goed!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜˜

  1. Hajoooo mefrauwtante ceciel. Goeiste frage had iedeween he? En vanne sommige mense en hun katte weet uwes nu ook meer. Bijmijnfoorbeeld dat de mense van oomie bolle bang zijn asse se in hun mant ligge hihihi
   Oofer een paar maant doet ik het weer.
   Gaaf he? Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 2. Hallo Dorus, hier met Gijsje. Wat een leuke blog van jou. Wat hebben onze vriendjes leuke vragen gesteld. Ik heb veel geleerd van jouw antwoorden. Ik ga donderdag pootjes draaien voor mamaloes. Dat haar operatie goed mag gaan. En dat ze na haar operatie weer lekker kan gaan eten. Mijn vrouwtje gaat bidden dat haar operatie een succes wordt.
  Mijn vrouwtje gaat nu geld verdienen voor mijn brokjes. Ik ga weer een dutje doen. Trusten.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Hajoooo mefrauwtante dinie. Ooooh super dat uwes mee poot foor mamsie. Mamsie kan alle steun bjuike hoor.
   Gaaf he dat uwes nu de annere leert kenne. En annere lere uwes nu beter kenne hihihi
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 3. Hoi al bijna 1 jarige Dorus, wat ben jij toch een slimme katerjongen, dat je overal een antwoord op weet. Leuk om al die antwoorden en stukkies te lezen, en wij komen er zelfs in voor. Natuurlijk gaan wij donderdag alle zes onze pootjes stuk draaien voor ons dinnetje en jou Mama Loesje, en onze vrouw zegt dat ze de hele tijd gaat duimen. Nou Dorus, als iedereen dat van de blog en van feesboek doet, dan moet het zeker allemaal goed komen. Oh ja Bas zegt dat je zonder tandjes en kiesjes best nog wel kunt eten, hij heeft zelf ook nog maar een paar tandjes en het gaat prima, gewoon happie en dan slikkie.
  Knuffels en pootjes van ons alle zes.

  1. Hihihi ooooh ikke ben al beina haarig. Bes spannent. Ikke hep nog nooit een fjaardag hat ๐Ÿ˜ธ๐Ÿ˜ธ
   Nu weet iedereen alles van uwes. Goet he?
   Oooh sjuper datte uwes allemaal ook pootjes gaat draaie. Mamsue hep onse steun keihart noodig.
   Pootjes terug ๐Ÿพ๐Ÿพ

 4. Wat goed Dorus, alle vragen en antwoorden die je gaf. Je bent al een hele wijze siamezepanterkaterjongen van รฉรฉn jaar! En frau en ik gaan donderdag voor dinnetje Loes zeker de pootjes heel hard draaien!

  Poot en kopje van tante Minnie ๐Ÿˆ

  1. Hajooo tante minnie. Vetgaaf he al die fjage. En sommige zijne best moeieluk hoor. Ikke hep meneer goegel ook een paar keer moete fjage hihihi
   Uwes magge de follegene keer ook ies frage hoor.
   En ook supers datte uwes mee poot.
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

   1. Ow nou ikke wil bes wat frage volgende keer. Voor deze keer hatte ik jou oproep niet gesien? Ja, frau doet ook wel eens dingen goegelen hihi.

 5. Wat een kei goeie vragen allemaal en je doet het kei goed Dorus. Onze pootjes gaan ook draaien voor Loesje

  1. Hajoooo oompje bwam. Ooooh gaaf dat uwes mee poot. Doet uwes follegenne keer ook mee mette fjage? Dan leer iedereen uqes ook beeter kenne.
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 6. Mij lieve Doorie,

  wat hebbie mooi jou schrijf gedaan en wat weetie feel. Jij ben nog nie eenig maar jij weet al foor jou twee! Van iedereen ze fraage hebbie jou terugschrijf en iedereen leer erfan. Van mij eigen persoonluk hoefie mij brokkies nie foorkauwe maar misschien zeg mij dokter weer andere dinge. Mij dokter heb weer ander ferstand dan jou mamsie. En mamsie is gistere zofeel ferwen, zij ga nog zallum, makkareele en mij tonijnsneks eete met ze ouwe kiese. En zij ga nu elke dag van mij eigen leeve mij kaarte kijke want mamsie is er ferleege van achter ze oor. En dattie iedereen fraag foor ze pootdraai, jou mamsie heb ze emoozie tusse ze schollevisse ligge van ze dankbaar zijn.
  Jij ben mij groote stoere pantersiemees van mij meen koen in mij hart,

  Koes koes van jou MammaLoesje

  1. Oooooh mamsie. Ikke fin het so pannent worre voor donnerdag ๐Ÿ˜ฟ๐Ÿ˜ฟ ooooh hep uwes al kaartje lees daan? Watte hat uwes feel he ๐Ÿ˜ธ๐Ÿ˜ธ
   En er sat ook wekkers bij foor frauwmamsie ๐Ÿ˜ธ๐Ÿ˜ธ
   Ooooh mammie… ikke hauw uwes foor evve en evve. Eg!!
   Koes koes mamsie โค

 7. Hoi mooie zwarte panter siemees.
  Wat heb jij de vragen goed beantwoord! !!Jij heb de wijsheid van MammaLoesje in je genen zitten.Zo weten we weer veel meer van onze vrienden en hun mensen.Hi hi wij vinden het knap dat jij je frau zo vroeg uit bed weet te krijgen.Dat lukt ons niet hoor.Al moet ik eerlijkst zeggen dat wij ook niet van dat vroege opstaan houden.Dat komt misschien omdat we al bijna 14 zijn.Maar eerst komt jou fjaardag.Natuurlijk gaan wij donderdag de hele tijd onze pootjes draaien voor je MammaLoesje.Als we dat met z’n allen doen,komt het gewoon goed. Lieve Doorie het was weer een mooie schrijf van je.Zachte kopjes van Sparkle en Muzette

 8. Hoi lieve grotezwartepanterjongen die bijna eenig is, dankjewel voor alle antwoorden! Ik ben helemaal verbaasd hoeveel jij weet, eerlijk waar. Ooo, en wat erg dat mensen zoveel slapen! En dan zeggen ze dat katten veel slapen…. nou ik slaap NOOIT acht uur achter elkaar! In die tijd moet ik minstens drie keer mijn patroeje lopen, anders kan er van alles gebeurd zijn in mijn tuin. Maar ik snap nu wel dat mijn mensen willen dat ik bij hun in bed kom slapen. Want als je zoooolang achter elkaar slaapt heb je iemand nodig die oplet. Maar daar kan ik niet aan beginnen natuurlijk, ik heb ook mijn eigen leven.
  En zie je wel dat jouw mensen ook altijd maar zo kort met de veer spelen? Mijn mensen ook, ik vind dat best moeilijk.
  Lieve Door, natuurlijk doe ik de hele donderdag aan je mamsie denken! Samen met alle vrienden en vriendinnen, en hun mensen. Ik ben ook zenuwachtig ervan, maar het moet goed gaan als we allemaal aan je lieve mamsie denken!
  Heel veel lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat jij niet alleen prachtigmooi bent om te zien maar ook nog eens superslim!

  1. Hajoooo oomie bolle. Oooh tof datte uwes ook meehelp mette mamsie. Ikke bijt nu naagultjes van senuuwpies. Mamsie hep gissere de gjote flop kjeeg hihihi. Heppuwes de footoos er van gesien?
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

   1. Ja, ik heb het gezien Door! Het gaat vast goed komen met je lieve mamsie!
    Pootjes van je oomie Bolle, die ook aan jou denkt op donderdag!

 9. Dag lieve Dorus, wij hebben geen vraag maar we hebben met veel plezier jouw blog gelezen. Je hebt een mooie schrijf gedaan. En ook wij gaan pootje draaien voor mama Loesje . Ik weet zeker dat alles goed komt met mama Loes haar ooperaasie. Knuffels van Ina en Floortje.

  1. Ooooh super datte uwes ook meepoot tante floortje enne mefrauw ina. Mamsie hep eg alle steun nodug. Sniksnik
   Pootjes terug๐Ÿพ๐Ÿพ

 10. Dag lieve Doorie.
  Wat ben jij knap met al die vragen beantwoorden.Je hebt de wijsheid van je mamsie!!!
  Want er waren heeeeeele moeilijk vragen bij hoor.En zo leren we ook weer een beetje meer over het leven van onze vriendjes.
  Het wordt donderdag een hele spannende dag voor jou.En natuurlijk gaan wij allemaal onze pootjes draaien voor je MammaLoesje want zij is een vriendin van ons allemaal en als we dat doen,dan komt alles goed.Je oom Bert zal vast ook vlakbij je mamsie zijn in haar hart.
  Ook steunen we natuurlijk de vrouw van Loesje want ook voor haar is het reuze spannend.
  Wat is de foto mooi waarop jij op het balkon loopt.Oh een echte mooie zwarte panter siemees ben je toch.
  Kopjes van Sparkle en Muzette

  1. Hajoooooo RRRRRAUWWWWW hihihihi
   Ooooh dank uwes datte uwes oofermorge ook mee poot. Mamsie en frauwmamsie zulle hier eggiewaar heel blij mee zijn.
   Oooh fin uwes me eg een panter? Hihihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *