Wat ik allemaal in mijn straat zie

in mijn straat

Deze week ben ik weer begonnen met mijn werk als controleur vensterbank.  Op de foto kijk ik naar de camera maar normaal kijk ik in de straat. Wat zie ik dan?

Wat voor straat

Ik zal eerst zeggen wat voor straat het is. Helemaal niet groot, ik kan aan de ene kant het begin zien en aan de andere kant het einde van de straat maar dan moet ik wel heen en weer lopen in de vensterbank. Aan de ene kant is een brede verkeersweg daar zie ik de hele dag bussen en auto’s doorheen gaan. ’s Nachts is dat heel mooi om te zien al die lichten. Aan de andere kant van mijn straat zijn ze nu een garage aan het bouwen dus daarvan hoor ik geluiden en die zijn soms eng.

Rust

Dus ik zit tussen twee grote dingen in en dat is precies goed. Want mijn straat moet rust hebben. Rust is dat er niks gebeurt of alleen dingen zonder geluid. Dat kan zijn:

 • er is niemand in mijn straat dat is eigenlijk mijn ideaal
 • er lopen mensen doorheen en ze lopen door, dus dan zie ik waar ze vandaan komen en waar ze naartoe gaan, dat snap ik en dan heb ik rust van binnen
 • soms zitten er vogels op het dak aan de overkant dat is eigenlijk ook mijn straat, die vogels zijn groot en eng maar ik moet van binnen toch de hele tijd naar ze kijken

Ik zit vooral in de vensterbank omdat ik moet weten wat er in de straat gebeurt. En als er iemand oplet, dan is alles beter.

Moeilijk

Het kan ook dat er iets gebeurt dat gewoon te moeilijk voor me is. Als er een hele grote auto onder het raam staat en er komen mannen uit met harde stemmen. Of de glazenwasser spuit water tegen het raam. Dat soort dingen, dan voel ik me bang. Dan neemt mijn vrouw even mijn werk over. Ze kijkt, zegt wat er is en dan wacht ik tot ik weer terug aan het werk kan.

Behalve natuurlijk als ik in slaap ben gevallen, dan wordt het later. Maar het is en blijft mijn werk, dat ik de straat controleer.

23 thoughts on “Wat ik allemaal in mijn straat zie

 1. Hallo Bert,

  Nou zeg jij hebt het ook van de drukken met de controle van de straat, jij miauwt wel eens dat ikke het drukjes heb. Ja ikke ben vandaag al weer vroeg begonnen met mijn huistaakjes en als vrouwtje vanmiddag thuis komt van haar werk, dan gaan we veel niksen. Nou Bert dat wordt heerlijk veel knuffelen en samenzijn, want dat was er niet veel meer bij de laatste weken.
  Vrouwtje zegt dat waar we tijdelijk gaan wonen het rustig zal zijn, tenminste dat hopen wij en dat er vast en zeker veel vogels zijn, ja en dat zijn nieuwe vogels voor mij, want die ken ik niet meer. Nu heb ik het meeste watervogels.
  Ik hoop wel dat die garage bij jou in de straat vlug klaar zal zijn, want daar zijn ze ook al heel lang mee bezig hoor.

  Bert tot morgen weer hoor en knuffels van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend de rustende opzichter Jip

  1. Dag Jip en mevrouw Jip,
   Heel veel sterkte met verhuizen vrijdag! Ik hoop dat jullie, als jullie in het tijdelijke huisje zitten, even helemaal tot rust kunnen komen. En dat mevrouw Jip een heel mooi definitief huis gaat vinden!!
   Heel veel kopje van mij, en ook sterkte en groeten van mijn vrouw..
   Je vriend Vlo.

  2. hoi Jip wt maak je toch veel mee en nou straks ook al nieuwe vogels. Ik ken alleen vogels die aan de overkant op de huizen zitten, misschien zijn dat ook weer andere vogels. Goed dat jullie vanmiddag samen de tijd voor elkaar hebben daar knap je altijd van op. Lekker samen aaien en doezelen en uitrusten dat mag best ook, het is ook nodig!! poot van je vriend Bert

   1. Hallo Vlo dankje wel en ook je vrouw, kunnen we vrijdag goed gebruken omdat hat nieuw en spannend is

    1. Dag lieve Jip en vrouw, wij duimen hier met zijn drietjes voor jullie dat alles goed gaat, en dat jullie vrijdag helemaal blij zijn in jullie huisje!
     Veel lieve kopjes van jullie vriend Bolle, en veel groetjes van mijn mensen.

 2. Hoi Bert,
  Het is best druk bij jou in de straat zeg! Ik woon in een klein stadje. Mijn vrouw noemt het een dorp, maar dan worden de mensen die hier geboren zijn boos, terwijl een dorp nu juist zo gezellig klinkt.
  Ik heb heel veel vogels in m’n tuin, dat is spannend joh!! Soms hoor ik mezelf opeens “Mekmekmek!!” roepen, en zit ik woest met m’n staart te zwaaien. Dan ben ik opeens helemaal oer, terwijl ik best een watje ben. heel veel verkeer is er niet echt.
  Jij hebt erg verantwoordelijk werk Bert, met zoveel mensen in de straat, en dat bouwen aan de garage.
  Oh ja, glazenwassers….ik ben opeens even weg als ze komen, ik vind ze echt eng hoor, maar als ze geweest zijn zie ik alles wel weer beter.
  Werk ze Bert, maar ook je rust pakken hoor.
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo dat mekmekmek wat jij doet heb ik ook weleens gedaan maar dan zachtjes het was een geluid dat zomaar uit mijn lichaam kwam ik vond het best gek. Maar soms komt iets gewoon on je omhoog dat had jij dus ook. En vogels in de tuin lijkt me superspannend heel anders dan auto’s en mensen. poot van mij

  2. Hoi Vlo , hier Oliver, ik ben zojuist bij de witte jas geweest, en hij heeft bloed van mij gestolen. Maar de uitslag was gelukkig goed, mijn nierwaarden waren ook iets beter. Ik hoef pas over 3 maanden terug te komen.
   Groetjes van je vriend Oliver

   1. Wat fijn Oliver, dat zit er dus weer op. Fijn dat de uitslagen goed waren!!
    Jammer dat Bolle z’n KatKat niet meegenomen had 🙂 !
    Volgende heer beter. Bedankt voor het bericht en kopjes voor jullie allevijf en ook voor jullie vrouw natuurlijk!
    Groetjes van Vlo.

 3. Hoi Bert, hier zijn er ook 3 vensterbank controleurs, Bikkel,Bjarne en Kruimel houden hier de boel ook goed in de gaten , soms zit er een duif op het randje van het balkon dan maken ze ook opeens een geluid dat klinkt als mekmek, geen idee waar dat vandaan komt, het zit gewoon in ons. Maar als de vuilniswagen komt of de glazenwasser, dan zijn zij ook snel weg hoor. Het is nu gelukkig weer wat koeler in huis en ook op de vensterbank is het niet meer zo kei heet, dus kunnen we nu weer lekker dutten op de vensterbank, dat denkt onze vrouw tenminste, dat van dat dutten, maar ondertussen houden wij de straat wel goed in de gaten hoor.
  Wij hebben ook wisseldiensten, de ene keer houdt Bjarne de boel in de gaten, en dan weer Bikkel of Kruimel. Zo zitten we elkaar niet in de weg.
  Groetjes en knuffels van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel

  1. Lieve Oliver, ik was gisteren op weg gegaan op de fiets, maar ik was verdwaald! En ik wist niet meer hoe ik bij je balkon kon komen!
   Hopelijk heb je je toch kunnen verstoppen voor de dokter.
   Ik heb de hele tijd aan je gedacht!
   Lieve kopjes van je vriend Bolle.

   1. Oh Bolle, je hebt toch wel de weg terug naar je huis kunnen vinden? Hopelijk was je niet al te bang. Ik heb inderdaad op je zitten wachten. Ik heb me vanochtend heel rustig gehouden en hoopte dat mijn vrouw het zou vergeten dat we naar de witte jas toe moesten. Helaas, ik heb me nog verzet, maar moest toch die mand in. Toen dacht ik als ik me nu stil hou dan denken ze dat ik niet in de mand zit, helaas de witte jas heeft me toch gevonden , ook al zat ik helemaal in het hoekje van het mandje. De witte jas heeft weer bloed van mij gestolen en toen kreeg ik op de koop toe ook nog een prikje. Hij heeft net gebeld voor de uitslag en gelukkig was die goed, mijn nierwaarden zijn zelfs iets beter geworden. Ik hoef pas in december weer terug en volgens mijn vrouw duurt dat nog heel lang..Tegen die tijd moeten we maar weer iets verzinnen Bolle. Groetjes van je vriend Oliver

    1. Oliver, ik kon gelukkig wel weer naar mijn tuin, maar ik moest wel vragen hoe ik moest rijden. Misschien kun jij volgend keer met de bus of de trein naar mij toe komen? Of ik bel aan en doe alsof ik iets kom verkopen, en dan kun jij snel naar buiten glippen.
     Dat verstoppen in je mand is ook slim, dat doe ik ook altijd. En dan hou ik me heel stil, dat ze denken dat ik er helemaal niet ben. Maar toch werkt het niet, raar hè.
     Bah, twee prikken, niks aan. Ik hoop dat je veel ekstra sneks en knuffels hebt gekregen!
     Je krijgt in ieder geval heel veel lieve kopjes en knuffels van je vriend Bolle.

     1. Oh Bolle, was je verdwaald? Wat eng!! De volgende keer moet je je KatKat meenemen hoor!
      Kopjes van Vlo.

 4. Ooh Bert,

  jij ben altijd op jou post en jij werk hard. Jij kijk van jou ene hoek van jou vensterbank naar jou andere. En jij kijk ofer alles uit. Dan is jou vrouw veilig want jij zie alles assie nie slaap.
  Van me eigen lig ik soms op mij vensterbank. Meestal lig ik op mij denkpaal. Op mij hoge denkpaal lig ik boove mij vensterbank. Dan kan ik nog verder kijke maar ook dieper denke. Assie poes ben kan jij denke en kijke op jou zellufde moment Bert. Soms denk ik aan wattie allemaal meemaak in mij leeve. Maar meestal denk ik wel aan jou Bert. Dattie zo hard werk en dan kijk ik ver.
  Dan voel mij eigen geluk. Vensterbankgeluk Bert, van jou werk en dattie mij verkering ben. Saame kijke in jou toekomst en in die van mij eigen…

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje ik doe mijn best serieus waar maar ik moet ook slapen en bijkomen en ik durf niet alles. Volgens mij kun je op een hoge paal nog veel dieper denken dan als je op de bank ligt mar dat weet ik niet zeker. De vensterbank is best moeilijk vaak. De hele tijd opletten. Maar ik doe het want ik ben een ferantwoordelijke kater en mijn vrouw rekent op me en jij ook dat ik mijn best doe, kopje van mij

 5. Hoi Bert, wat heb je het druk met je werk. En wat kan er een boek gebeuren in jouw straat, dan is het zeker weten nodig dat iemand de boek in de gaten houdt. Anders wordt het een puinhoop, natuurlijk. Heb je wel eens kompliementen gekregen van de burgemeester, dat je zo goed oplet? Ik vind dat dat wel op zijn plaats zou zijn.
  Ik kijk nooit naar mijn straat, want dat zit meteen aan de stoep. En daar lopen mensen en kinderen, dat vind ik eng. Dus hangt er een soort doorzichtig iets voor dat raam, dat ik wel kan kijken maar zij mij niet kunnen zien.
  Ik hou mijn tuin in de gaten, en alle schuurtjes in de buurt. Dat is ook best veel werk, maar gelukkig zijn er geen ootoos. Dat lijkt me best grieselig, die maken lawaai en gaan keihard.
  Vanochten liep Chou-Chou in de tuin, dat is een kat van hierachter. Hij is nog veel dikker dan ik, eerlijk waar. Hij is een beetje bang van mij, en ik van hem. Dus we doen de hele tijd elkaar achterna lopen om te kijken wat we aan het doen zijn. Mijn vrouw zei iets van de streit van de tietaanen, maar waarom weet ik niet. Nu ben ik supermoe van het opletten!
  Aukses vandaag met je straat Bert!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. Van moeheid had ik fouten gemaakt, Bert. Ik bedoelde dat er een BOEL kan gebeuren, en veel SUKSES. Want aukses is helemaal niet een woord.
   Kopjes van Bolle.

  2. hoi Bolle ik hoef de burgemeester niet in huis Bolle daar ben ik liever met mijn vrouw samen. En ik vind mannen moeilijk. Wat spannend van Chou-Chou je weet toch gewoon niet wat er kan gebeuren, dat je in je gefoel opeens iets doet waarvan je nou nog niet weet wat het is. Ootos hebben lichtjes en daar kijk ik ’s nachts naar. Ik zit lekker hoog dus de herrie hoor ik niet. kopje van mij

 6. Hoi Bert een betere controleur dan dan bestaat gewoonweg niet, jij doet je werk met uiterste preciezi! Joue croywje kwn altijd vsn jou op asn ook wat betreft de veiligheid in jullie straat!
  Iljes controleer elke dsg de tuin of er geen vreemde snuiters in mijj tuin komen en of de kwekkert en de visjes van goud nog in de vijver zitten, zo heeft ieder van ons bekangrijke tsken!

  Liefs Ollie,😸

  1. hoi Ollie, wat jij doet dat zou ik weer niet kunnen. De vijver en de tuin ook nog! Ik heb de poten vol aan het huis en de straat en dan mijn vrouw nog, want ja als je samenwoont moet je ook naar elkaar omkijken, dat is mijn mening. pootje van mij

 7. Nou Bert, wij vinden het knap van jou dat je de straat altijd controleert!!!!
  Die harde geluiden houden wij ook niet van. Die komen niet van glazenwassers maar van mensen die het groen onderhouden. Die snoeien planten, halen onkruid weg en blazen alles schoon.
  Ze doen dat met grote machines die erg veel kabaal maken. Wij zijn dan ook bang en gaan dan snel boven liggen totdat onze vrouw roept dat het voorbij is!!!

  Wij vragen ons wel af of je nog wat hulp hebt van de overbuurkat?

  Dikke knuffel van ons allemaal.

  1. oja die geluiden ken ik ook, dat is een heel moeilijk geluid. En ook als het raam dicht is dan hoor ik het. Misschien moet ik ook boven gaan liggen de volgende keer. De overbuurkat zie ik weinig. Misschien slaapt hij nou meer dat kan best. poot van mij

Reacties zijn welkom