Wassen, wassen en dan opeens pauze

wassen Gisteren had ik het weer. Dat ik druk ben met mezelf wassen en dan opeens niks. Het ene moment ben je druk met de vacht op je buik en het andere moment weet je het niet meer.

Op Facebook zei iedereen dat het niet raar was als je opeens met pauze moest. Ook omdat wassen veel werk is.

 

Rusten

Ik heb pauze en pauze. Als ik door het huis ren en ik moet even liggen voordat ik verder ga, dan snap ik dat. Dat is logisch. Pauze om even uit te rusten. Soms val ik in slaap en als ik wakker word, eet ik een brokje. Aan rennen denk ik dan niet meer. In een pauze kun je dus ook van idee veranderen.

Dromen

Mijn verkering Loesje zei dat ze ook pauze had tijdens het wassen en dan ging ze dromen over ons samen. Loesje is romantisch, dat vind ik belangrijk in een poesevrouw.  Ze is goed met gevoelens, dat ze weet hoe een gevoel heet en waar het vandaan komt en wat je dan moet doen. Dat weet ik niet altijd, dat komt misschien door mijn achtergrond. Dus dat leer ik van haar.

Leeg

De pauze tijdens het wassen komt opeens over me. Ik stop en kijk voor me uit. Er gaat niks door me heen. Mijn kop is helemaal leeg van binnen ik bedoel dat ik nergens aan denk. Dat merk ik pas als de pauze voorbij is en ik verder wil wassen. Er was iets, maar ik weet geeneens wat of waarom.

Mijn vrouw zei dat manmensen zoiets ook hebben maar dan zonder het wassen. Dat ze van binnen leeg zijn. Een leeg moment. En daarna gaan ze weer verder. Dus het is niet raar of gek of stom.

Als huiskater wil je dat soort dingen voor jezelf toch zeker weten.

8 thoughts on “Wassen, wassen en dan opeens pauze

 1. Poetsen,wassen en haartjes goed leggen. Dat is wat ik iedere dag meerdere keren doe. Soms stop ik dan om te kijken ligt dat haartje goed? Ojee…dat haartje ligt scheef. Wij poezenvrouwen willen er toch goed uitzien voor de katermannen. En dat kost (nadenk)tijd

 2. Hallo Bert,

  Ja over die was partij van ons had ik je gisteren ook al wat geschreven, en dat ik ook echte pauzes neem en dat vrouwtje toen dacht dat ik heel erg ziek zou zijn. Heel erg moe en geen lucht mee kon krijgen. Zij zag weer de spookbeelden van acute hart problemen net als bij Boris. Die deed dat ook en ook tijdens spelen en dan maar voor zich uit staren. Maar je weet Tante Ans zei dat ik echt heel gezond ben. Nu snapt vrouwtje gewoon dat die wasserij een grotere klus is dan dat ze in de gaten had. We hebben ook maar een heel klein waslapje en een groot lijf met allemaal bergen haartjes en die vragen om heel veel verzorging. Ik hou ook wel pauzes van mijn kopje op de plaats laten en oogjes toe en een klein tukje doen, is toch gemakkelijk, als ik dan wakker wordt weet ik tenminste waar ik ben gebleven. Vrouwtje zegt dat er 2 dingen zijn waar wij de meeste tijd van een dag mee bezig zijn. Met slapen en wassen. Wordt dus door veel mensensnuiten niet begrepen. Dus Bert alles is oke als wij een pauze nemen met alles wat wij doen hoor. Ik noem het maar even nagenieten met mijn resultaat waar ik mee bezig was. Nu ga ik heerlijk slapen, want daat is deze dag nog niet veel van gekomen. Ik moet zo veel genieten dat het Jippendag is en vrouwtje heerlijk een paar dagen er helemaal alleen voor mij is. Wauw, ik heb al veel lekkers gehad, geknuffeld en samen spelen. Bert jij hebt vast ook een heerlijke dag met vrouwtje samen en vrouwtje wil ook nog dat ik voor jou knufjes mee stuur. Van mij krijg je veel kopjes en pootjes hoor.

  Je grote vriend Jip

 3. En heb jij dan soms ook dat, als je net je achterkantje aan het wassen bent en je zit met een achterpoot omhoog, dat als dan die pauze komt, dat ook je pootje omhoog blijft steken?? Onze mensen moeten daar altijd vreselijk om lachen.
  Purrrrrrretjes van Mellie, Tiffie, Louie en Lucie

  1. hoi Mellie, Tiffie, Louie en Lucie!! Ja dat heb ik soms ook dat mijn poot omhoog blijft steken en dan heb ik even een leeg moment en dan denk ik wat doet die poot in de lucht!? Het moet niet gekker worden!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *