Dekentjes, kussens en dozen: wat heb je nodig?

bedjes Mijn vrouw heeft maar  één bed om in te slapen, dat vind ik best zielig.  Ik heb veel meer. Een doos, dekentjes, kussens en ik slaap ook op het bed op mijn eigen hoek. Nou zegt u hopelijk niet dat ik verwend ben. Als kat heb je meer nodig dan een mens.

Doos

Ik moet eerst iets zeggen over mijn doos. Daar lig ik nou superfijn in, maar om dat te durven nou daar heb ik maanden over gedaan. Ik moest wennen. En de doos moest aan de bovenkant helemaal open en aan de voorkant ook, dan was het niet eng.  En toen er flanel in kwam, lag ik warm en zacht dus toen sliep ik ook lekker.

Verder vind ik dozen eng. Maar veel katten niet. Dus een doos in huis is belangrijk.

Dekentjes

Van dekentjes hou ik meer dan van dozen. Lekker zacht spul om op te liggen. Beneden op de bank heb ik dekentjes en ook op het bankje bij de werktafel van mijn vrouw. En boven ook in de kast, maar daar lig ik nooit op. Dat is een handdoek die als dekentje dient. Ik vind handdoeken ook fijn om op te liggen, daar gaat het niet om. Maar dekentjes van fleece daar hou ik het allermeeste van.

Kussens

Ik vergis me. Ik hou het aller-allermeeste van kussens. Vooral van mijn kussen op de bank. Dat is groot zodat ik er helemaal op kan liggen met al mijn poten. Het is zacht zodat ik lekker lig. En het is stevig zodat ik er meteen af kan springen als dat nodig is.

Keuze

Het gaat er dus om dat je als kat de keuze hebt, dus dat je de ene hier hier ligt en de andere keer daar. Dat is je gevoel. Vooral wanneer je wat ouder bent is dat belangrijk, waarom weet ik ook niet. Ik merk het zelf.  Daarom heb ik erover geschreven, ik hoop dat u er iets aan heeft.

9 thoughts on “Dekentjes, kussens en dozen: wat heb je nodig?

 1. Ooooh bertje. Ik heb een eerlijk ingepikte wolletjedeken. Mijn personeelvrouw zag deze deken bij een tuincentrum en kocht die voor haarzelf. Ze had er 1x op de bank onder gelegen. Toen zag ik t. Ooooooh Bert,het was zo zacht. Al die wolletjes tussen mijn teentjes. Ik ging er niet meer van af. Deze deken was van mij!!! En ik heb er nu 2,elke week krijg ik een schone.
  Bij het raam ligt een fleecedekentje. Als ik de vogelstand in mijn straat in de gaten wil houden dan zit ik daar. Ik heb een boom voor mijn raam,dus veel vogeltjes. In mijn doos lig ik nooit. Dat is stomme doos.

  1. Ik wil ook wel een wolletjedeken Katrien, het klinkt superfijn. Alleen hou ik er niet van als mijn spullen gewassen worden. En de meeste dozen vind ik ook stom net als jij!!

 2. Ik heb ook maar één bed, maar wel een heel lekker bed. En als Roos tegen me aan komt liggen – lekker warm, soms te – is ie helemaal geweldig.

 3. Ik ben een rare poes Bert. Ik vind fris gewassen dekens echt superduperfijn. Deze dekens komen bij tuincentrum Osdorp vandaan. En zit een fleece kant aan en een wolletjes kant. Ooooh Bert,ik lig alleen op de wolletjes kant.ze vouwen het speciaal zo voor mij

 4. Hallo Bert.

  Eigenlijk schaam ik mij een beetje, Ik heb heel veel bedjes en natuurlijk een heel groot bed waar vrouwtje ook in mag slapen. Nee ik vind mij niet verwend maar ja ik wil graag kunnen kiezen waar ik mijn slaapje ga doen en vrouwtje maakt het niks uit of er een bed of deken meer voor mij is. Zij zegt het is ons huis en wij willen het voor ons samen heel fijn maken en hebben. Maar als vrouwtje thuis is dan lig ik heel graag dicht bij haar op mijn kussen of op schoot. Ik vind dozen ook heel leuk en ik heb ook een reuze doos met daarin nog een grote doos, waar ik in weg kan kruipen en slapen. Die staat in de bijkeuken, vrouwtje vond die wel erg groot om in de kamer te zetten, nou ik vind dat prima hoor. Ik vind het super van jou dat je ook in je doos gaat slapen en het maakt niet uit dat de voor en bovenkant eraf is. Het gaat erom dat jij dat fijn vind. Misschien heb jij in de tijd van je straatleven wel eens opgesloten gezeten en vind je het daarom heel moeilijk om helemaal onder een dekentje of in een dichte doos te liggen. Het is gewoon heel fijn dat jou vrouw dat begrijp en jullie dan samen uitzoeken hoe het wel kan. Zo Bert ik krijg van het over bedjes schrijven nu weer slaap en ga ik maar weer verder met slapen. Hele fijne dag en ja je schreef dat je met vrouwtje veel ging genieten met knuffelen en bankhangen. Doe jij de groetjes van mijn vrouw aan jouw vrouwtje en van haar krijg jij veel knufjes. Poot en kopje van mij.

  Je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, het is juist goed dat je zoveel bedjes en dingen hebt waar je kunt liggen en slapen. Want het huis is er ook voor jou. En ik heb ook wat jij hebt dat als je vrouw thuis is dat je dan bij elkaar wilt zijn. Ik ga nooit boven liggen als ze beneden is. poot van je vriend Bert

 5. Bert wij hebben overal dekentjes mandjes en wij kunnen overal liggen. Favoriet zijn wel de werkplekjes zoals de strijkplank. Als ons vrouwtje die pakt vinden we dat super hij is lekker hoog en lang dus je kan ideaal liggen. Maar dan moeten wij er weer af omdat ze wil strijken en dan gaat er iets een natte doek over de plank. Gaat ze het bed verschonen dan willen we helpen en een pas gewassen en fris bed is heerlijk. Daar moeten we dan wel even flink over heen rennen en kopjes geven dat het toch naar ons ruikt. Visite is soms vervelend want die willen dan op de bank zitten terwijl wij er liggen. Er is ruimte genoeg maar toch het is onze plek. De wc en badkamer zijn lekker als het te warm is, de vloeren zijn koel, maar de wc mag niet meer. De wc rol is gauw leeg dan.

  1. Ja dat snap ik allemaal het is toch ook jullie huis dus daar woon je op je eigen manier in. Dat van die visite snap ik niet. Ze kunnen best ergens anders gaan zitten als jullie op de bank liggen. Want het is inderdaad jullie plek!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *