Wat kun je doen op je verjaardag?

 Hoi allemaal ik heb een vraag. Wat kun je doen op je verjaardag? Ik ben precies over een maand jarig, dan word ik tien. Dus dat wil ik vieren. Maar ik weet niet meer hoe.

Eerst dacht ik dan komt mijn nieuwe boek uit. Maar dat komt nou uit als het Dierendag is. En nou weet ik dus niet meer wat ik op mijn verjaardag moet doen.

Zeven

Toen ik hier kwam wonen, wist ik geeneens wat een verjaardag was. Dat kwam ook omdat niemand wist wanneer ik was geboren. Ze dachten dat ik ongeveer zeven jaar was. En toen zei mijn vrouw, dat de dag waarop ik bij haar kwam, nou mijn verjaardag was. Dus dat was drie juni.

Op die dag maakte ik vanzelf al zoveel mee, dat ik aan vieren niet dacht. Volgens mij was het grote cadeau dat ik een thuis had.

Acht

Het jaar erna werd ik acht. Dat was dus de eerste keer dat ik mijn verjaardag vierde. Ik gaf een online party op Facebook, en ik kreeg mijn diploma Huiskater en ik had Loesje om verkering gevraagd en tijdens de online party hebben Loes en ik tegen iedereen gezegd dat we samen waren. Dus dat was een hele bijzondere verjaardag voor mij.

Negen

Vorig jaar had ik weer een online party op Facebook en Loes en ik hadden toen één jaar verkering. Er waren heel veel lieve dieren en mensen op het feest.  Het was echt super. Op Instagram kreeg ik ook berichtjes.

Tien

En straks op drie juni ben ik dus tien. Mijn vrouw zegt dat het een bijzondere leeftijd is en dat ik dan in de kracht van mijn leven ben. Dat vind ik ook wel. Ik pak mijn rust en ik was mezelf vaak en ik eet goed spul. Dus ik wil ook iets bijzonders doen maar ik weet niet wat.

Dus dit is mijn vraag: hoe kan ik mijn tiende verjaardag vieren?

17 thoughts on “Wat kun je doen op je verjaardag?

 1. Wat spannend bertje.
  Het moet wel een gezellig knalfuif worden lijkt mij,want je word maar 1 keer tien jaar.
  Misschien kan je een online kadootje vragen met centjes. (Crowdfunding,of hoe je dat ook tiepelt)En dat jij en/of jouw vrouw daar lekker eten of speeltjes daarvoor koopt voor al jouw vriendjes in het asiel.
  Jij hebt al het mooiste kado wat jij je al kan wensen. Een huis en veel liefde!!

 2. Hoi Bert, ik vind het idee van Katrientje erg leuk. Je kunt vragen, als kado, om een bedragje over te maken naar het dierenasiel of dierenbescherming of daar speeltjes, brokjes, snacks, dekentjes en mandjes af te geven. Misschien dat mensen nog dekens, handdoeken of een oude slaapzak hebben liggen….
  Ik vind 10 jaar wel een mooie leeftijd. Volgens de dierenarts in het asiel aan de Lozerlaan ben ik op 1 juli 2016 geboren. Dus mijn vrouwtje houdt die datum maar als mijn verjaardag. Ik vraag me wel af hoe die dierenarts dat kan weten want ik ben niet in het asiel geboren en ben als zwervertje daar binnengebracht. Op 2 oktober kwam mijn vrouwtje me halen dus dat is ook een feestdag. Ik ben dus gewoon twee keer jarig😺
  Kopje van Fietje

  1. hoi Fietje we zijn dus alletwee zwerfkat geweest. Ja, dan voel je ook voor de dieren die het moeilijk hebben omdat je zelf zo’n verleden hebt. Wat super dat je twee verjaardagen hebt, dan heb je twee keer feest!!

 3. Jéétje kerel, al bijna tíen?! Alvast van harte gefeliciwhieieiept hoor…
  Voor ons is de ultieme verjaardag een eet-feestje, maar daar zijn wij cavia’s voor 😉 Wij geven dan vaak een (virtueel) eet-feestje, samen met al onze twitter/facebook vriendjes aan de (virtuele) witlof-met-worteltjestaart. Érrug gezellig hoor. En daarna uitbuiken en dutten… héérlijk!
  We weten niet zo goed wat poezen een fijne verjaardag vinden… maar het geopperde idee om met jouw cadeautjes opvang-poezen te sponsoren vinden wij een heel goed idee! Wij zijn namelijk ook opvangertjes geweest…
  #dontshopadopt

  1. hoi cavia’s wat leuk dat jullie er ook zijn, dan kan ik leren hoe cavia’s de wereld zien. Ik hoop dat jullie ook op Facebook zitten. Ja Katrien had een superidee!!

 4. Ze hebben heel veel nodig. Daarom spaart mijn personeel ook centjes op en gaan ze,met een super super grote sinterklaaszak vol met kluiven,eten voor honden en katten en konijnen,naar het asiel op 5 december. En ze hebben per ongeluk nu al iets teveel gekocht. Dus gaan ze op dierendag fleecedekentjes brengen.
  En elke lente en zomer brengen ze kruidjes voor de konijnen en munt voor de vrijwilligers

 5. Hoi Bert, wat je ook doet en vraagt voor je verjaardag wij doen mee.Ons vrouwtje is al druk bezig met iets te maken maar dat is nog even een verassing.

 6. Hallo Bert.

  Daar ben ik gelukkig weer. nou vrouwtje en ik hebben daar vandaag eens heel goed over prakkedenken gedaan. Want ja 10 jaar moet een knal feest worden. Allereerst vrouwtje en ik vinden dat jij samen met je vrouwtje gewoon iets fijns moet doen, zoals misschien een cadeautje en een lekker hapje en extra veel knuffels. Dan waarom organiseer je niet een inzameling actie van centjes. en dat komt dan allemaal naar jou bankrekening nummer, nou ja die van vrouwtje. Jij zelf gaat een goed doel zoek, kan het asiel zijn waar jij bent gekomen toen je van de straat kwam, maar er is misschien wel een dier wat heel erg ziek is en geneesmiddelen, doktersbehandeling of dieet eten moet hebben. Weet je nog dat je ook eens een oproep had gedaan voor een poesje en daar hebben ook veel fans van jou toen centjes naar gestuurd. Vrouwtje en ik denken dat dit een groot succes zal worden, maar de jarige mag het goede doel bepalen vinden wij. Ik begin alvast maar met sparen, want er zit nu niet zoveel meer in, ik kieper mijn spaarpot erg vaak om voor een goed doel, maar nu ga ik dus alvast sparen voor jou. Wordt het niks dan moet vrouwtje het maar weer aan iets anders uitgeven. We zullen er vast veel van horen van jou, laat het ook maar op je dagelijkse rubriek op je site weten en dan maak je nog veel meer fans wakker en denken mee.
  Zo Bert ik vond het weer zo fijn weer naar je te hebben kunnen schrijven, voor nu nog een fijne avond en heerlijk slapen vannacht hoor en droom alvast maar over je verjaardag, want dat is al heel snel. Knuffels van vrouwtje en stevige poot en kopje van mij.

  Je grote vriend Jip

  1. hoi Jip wat tof dat je er weer bent, ik heb je gemist. En wat je zegt vind ik een heel goed idee ik denk dat ik zoiets ga doen. Een aksie voor een goed doel. Ik moet nog met thuis overleggen hoe het allemaal moet en al die dingen meer maar dat komt in orde. poot van je vriend Bertje

 7. Lieve Bert, al bijna 10 jaar… geweldig!! Wij, Mellie, Tiffie, Louie en Lucie zouden je graag een verjaarskaart willen sturen. Is dat mogelijk?? En waarheen?? Of kunnen we je beter op Facebook een kaartje sturen (wij snappen het ook best als je niet aan iedereen je adres wil geven).
  Maar het is nog wel een flink aantal nachtjes slapen, hè… tijd genoeg om iets leuks te bedenken!! Al vinden wij Katrientjes idee al een heel mooi plannetje!!
  Groetjes van ons 😻

  1. hoi Mellie en Tiffie en Louie en Lucie, wat lief dat jullie daaraan denken!! van het adres moet ik met thuis overleggen maar op Facebook vind ik tof dat weet ik nou al!!

 8. Hoi Bert,

  Hier Bolle.

  Nou, er zijn al heel veel goede ideeën gegeven voor je verjaardag!

  Ik zat ook nog te denken aan een actie of een campagne om speciaal oudere, bange katten te adopteren. Daar wordt vaak overheen gekeken in het asiel en bij opvangt enzo.
  Veel mensen willen een jonge, sociale kat. Maar ook wat oudere katten, die niet zo dappper zijn, hebben een huis nodig. Misschien juist wel díe katten!

  Jij en ik waren ook alletwee wat ouder en een beetje bangig toen we in huis kwamen wonen, toch? En moet je kijken hoe leuk we zijn!

  En natuurlijk heb je zélf ook wat moois verdiend!
  Extra knuffels, extra snacks, extra krantensnipperen, extra spelen met het lintje, zo’n wiew-muis en misschien even de berging op?
  Ik vind dat je op je verjaardag alles zélf mag kiezen!

  Lieve kopjes van

  Bolle.

  1. hoi Bolle, dat is waar van de oudere katten, vooral als je niet zo dapper bent. Ik ben het nog steeds niet. Alleen als alles hetzelfde is, durf ik wat en dat heb ik thuis, hier is het gelukkig heel saai. Ik hoor nou van thuis dat ik voor mezelf ook een cadeau mag. Maar ik weet geeneens wat!! pootje van Bert

 9. Het idee om als kadootje een bijdrage groot of klein voor een mooi goed doel te vragen, vinden wij wel een goed idee.
  En dan vier je het online net zoals bij de boekpresentie van Loesje en jou, dat was superleuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *