Waarom mijn staart helemaal emozie is

staart

Nou u ziet het mijn staart daar zit beweging in ook al zit ik gewoon netjes op het tapijt. Die beweging is emozie. Een staart heeft ook wat te zeggen.

Spanning

Ik zal een voorbeeld geven. Het was een keer zo dat er een vogel door mijn straat vloog, een kleine gelukkig dus ik dacht die kan ik aan. Ik zat stil nou ja dat dacht ik maar mijn staart zwiepte en mijn vacht op de staart stond alle kanten op. Dat was dus van de spanning. Dan heb ik zo heel veel gefoel dan komt het er via mijn staart uit.

De vogel vloog weg en bleef weg dus ik werd weer rustig. Maar mijn staart als laatste.

Gewoon

Als ik me gewoon voel dan let ik geeneens op mijn staart. Dan ga ik op mijn kussen slapen en mijn staart ligt dan gewoon ergens, maakt mij niet uit. Gewoon is goed.

Maar ik heb er nog steeds gefoel in. Dus als mijn vrouw komt aaien dan moet ze er geen gekke dingen mee doen. Zachtjes aaien mag. Een kus mag ook maar alleen rustig. Als ze mijn staart wil goed leggen kijk ik altijd even van hoezo, want mijn staart ligt goed waar mijn staart ligt, daar heb ik al eens eerder over geschreven.

Gewoon is dus dat je niet op je staart hoeft te letten.

Mooi

Maar ik heb nog iets anders. Omdat ik vaak op de foto ga thuis, ben ik steeds beter geworden in netjes zitten. Rechtop. En mijn kop goed houden. Serieus kijken of heel intens dat vind ik zelf mooi. Dan mijn voorpoten helemaal recht. En dan is mijn ideaal om mijn staart helemaal rond om mijn voorpoten te leggen, dat het het allernetse om te zitten, dat weet ik zeker.

Alleen lukt het niet elke keer. Misschien wil mijn staart dat niet. Zoiets snap ik niet goed, daar ben ik heel eerlijk over.

12 thoughts on “Waarom mijn staart helemaal emozie is

 1. Goed blijven oefenen, Bert! Ik kan het nu iedere keer als ik netjes ga zitten. M’n staart sputtert een beetje tegen, maar gaat uiteindelijk toch om mijn voorpoten heen. Dat van gefoel snap ik wel. Waarom frauen steeds aan staarten willen zitten… Misschien omdat ze er zelf geen hebben?

  Miauw,
  Minnie

 2. Oompie, mij staartje swiep altijt asse se me naam woepe. En soms stappe me mense op me staart. Sjo errug😾
  Fanmorge ook weer. Ikke sat inne donker inne hal. En man stap fewoon op me taart. Hij sei dat hij me nie sag omdat hut donker was
  Pootjes 🐾🐾

 3. Goedemorgen lieve Bert, ja die staart van jullie lijkt soms een eigen leven te leiden. Floortje loopt soms te zwiepstaarten zonder dat ze eemootioneel is of boos. Wij mensen kunnen dat niet begrijpen. Hoeft ook niet hè Bert, als jullie katten het zelf maar snappen. Ik vind jou staart prachtig en die voorpoten zo mooi breed en krachtig. Fijne dag saampjes lieverd en kusje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, misschien krijg je van zwiepstaarten een fijn gefoel dat het daarom is. Ik doe het zelf nooit alleen als er wat is. Maar het kan best iets zijn dat alleen katermannen dat hebben ik weet het niet zeker, pootje van mij

 4. Hallo Bert.

  Onze staart is heel belangrijk en dan is het niet zo fijn als vrouwtje er aan gaat liggen friemelen. , ze doet alleen mijn staart naast me neer leggen omdat ze graag bij me komt zitten en in mijn grote Jippe bed erop zou gaan liggen. Ja het is tenslotte mijn bed en ik pik het beste plekje ij, ze doet dan ook meteen mijn pootjes maar weg. Onze staart die doet alles vertellen van hoe wij ons voelen, van staartje recht omhoog met een klein krulletje erin, is een begroeting van het is goed en we zijn vriendjes, staart recht naar achteren, ik voel me heel fijn, beetje zwiepen tot grote zwiep en dan is de staart een plumoo. Nou die heb ik heel vaak hier in ons huisje gehad en nu nog af en toe, als er vriendjes door mijn tuin lopen en die rare vriendin soms nog voor mijn raam komt vragen of ik verkering met haar wil. Nou mooi niet hoor, ikke heb maar een verkering en dat is vrouwtje en daar heb ik de poot al helemaal vol van. Maar ikke moet weer stop doen met schrijf, ikke heb maar weinig schrijfjes tijd van vrouwtje maar jij snapt het wel. Heel veel knufjes van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, hoe maak jij een plumoo van je staart, dat snap ik niet. Ik kan alleen wat dikker maken en dan is er iets aan de hand haast nooit iets fijns. Wat erg dat die poes nog steeds verkering komt vragen dat is toch stom als je niet wilt, en je wilt geeneens!! Ze mag niet weten waar je straks gaat wonen hoor Jip zeg het niet!! poot vam je vriend Bert

 5. Lieve Bert,

  jij heb gelijk van jou staart. Jou staart heb feel emozie en jou staart laat zien hoe jij jou eigen foel. Van mij eigen doe ik nie zofeel met mij staart. Hij hoor wel bij mij eigen en mij vrouw moet er nie op gaan staan van ze foete. Maar van mij eigen ben ik er nie zo mee beezig. Als mij vrouw fraag of ik wil pooseere foor mij footoos ga mij staart wel mee. Mij staart kan het beste pooseere van mij eigen. Mij staart ga gewoon ligge en hij krul om mij poote assie weet ik kom op mij footoo. Mij vrouw zeg Loes jij mag er tros op zijn.
  Van mij eigen vin ik mij buik belangrijker maar mij erfaring is, mij buik pas nie om mij poote

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje, misschien gaat het bij jou vanzelf omdat je talent ervoor hebt, dus dat je van jezelf al mooi kunt zitten, dan doet je staart mee. Ik moet er altijd om denken en dan slingert mijn staart alle kanten op soms. Ik heb ook meer gefoel in mijn buik maar ja dat is anders op een foto dat weet jij ook, kopje van mij

 6. Het is wat met de staarten Bert!!!!
  Onze staart zwiept ook heen en weer als we blij zijn dat onze vrouw thuis komt.
  Je kunt er gewoon niet aan doen……het gaat van zelf!!!!
  Wij hier moeten wel altijd uitkijken met onze staart als we savonds in de gang zitten of liggen.
  De staart ligt dan languit achter ons en dan komt vrouw langs en die ziet dat niet……..tja en dan trapt ze op onze staart!!!!
  Ze doet het niet extra maar het doet wel pijn!!!!!
  Het betekend wel dat we een extra, extra lange knuffel krijgen!!!!

  Dikke knuffel van ons alkemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. ooo wat erg dat jullie vrouw dat niet ziet, misschien kan ze een lamp kopen en ophangen dat heb ik thuis overal en dat scheelt best dan loopt ze gewoon beter. Folgens mij is elke vrouw een beetje blind dat ze niet kan kijken in het donker. Dus dan moet er iets gebeuren!! pootje van mij

 7. Hoi Bert, zeker weten dat een staart emozie is! Je kan er emozie mee laten zien, maar in je staart zit ook veel gefoel.
  Ik wil nooit dat mijn mensen aan mijn staart zitten. Mijn man doet dat ook niet, maar mijn vrouw… drie keer raden. Soms kamt ze mijn staart zelfs, erg hè?
  Ik heb een korte staart, zeggen mijn mensen. Dus ik kan hem niet zo om mijn voorpoten slaan als jij doet. Dat vind ik altijd mooi staan, het staat sjiek.
  Ik kan ook een pluumoostaart maken, net als Jip. Dat doe ik als ik boos ben of als ik schrik. Gisteren schrok ik van een geluid en toen POEF! had ik een pluumoostaart. Het duurt best een tijdje voor hij dan weer gewoon is.
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle dat kan toch echt niet, dat kammen aan je staart, zeker helemaal niet als je staart kort is, dan zit daar al je gefoel in dus dan moet iedereen foorzichtg zijn. Wat gaaf dat je ook de plumoo kunt!! Dan ga ik daar toch op oefenen als ik weet hoe het moet. kopje van mij

Reacties zijn welkom