Waarom lui zijn voor mij belangrijk is

lui

Als ik moe ben dan moet ik slapen. En als ik niet moe ben, dan ga ik bankhangen. Niks doen. Beetje kijken. Lui zijn. Voor mij is dat belangrijk.

Binnen

Ik ben een seeniejor die binnenkater is, dus dan heb je een binnenleven. Superfijn. Vroeger moest ik op straat leven, nou toen kreeg ik pas echt gefoel hoe gezellig het in een huis met een vrouw kan zijn. Ik heb nou plekken om te slapen en om te hangen en om lui te zijn. Dat is een luukse.

Bank

Wat ook een luukse is dat is mijn grote kussen op de bank. Daar lig ik het allerliefste te liggen, vooral als ik lui ben. Lui is het beste gevoel om mee te liggen:

 • ik ben niet moe dus ik hoef niet te slapen en ik ben wakker dus ik lig gewoon te liggen en dat is een fijn gefoel
 • ik hoef nergens heen en ik hoef niks te doen en allles is toch gewoon in orde
 • van thuis mag het en soms kijkt ze  heel even van goedzo-Bertje, heel even maar dat is het beste anders wil ik een knuffel en is het luie-gefoel voorbij

Dus lui zijn is de luukse die je als binnenkater hebt. Dan weet je zeker dat je het goed hebt thuis.

Feesboek

Maar op feesboek zijn er soms opmerkingen dat ik niet lui mag zijn en dingen moet doen. Spelen of rennen of de vensterbank controleren. Dat doe ik ook allemaal en veel meer ook, ik moet thuis ook meehelpen, maar daar gaat het nou niet over.

Lui zijn is belangrijk voor je veilige gefoel. Het is ontspannen op een emo-manier. Dat je je helemaal goed voelt en je hoeft geeneens iets te doen. Je bent lui omdat het kan en mag en omdat luukse fijn is, zeker weten voor een huiskater.

20 thoughts on “Waarom lui zijn voor mij belangrijk is

 1. Bert, lui zijn is genieten van alles om je heen!!!! Dus wij vinden ook dat lui zijn mag!!!! Wij hier doen ook aan lui zijn hoor en zelfs onze vrouw doet wel eens mee!!
  Meestal op zondag en als ze zegt
  “Zo, vandaag wordt luie zondag” dan weten wij al genoeg.
  Dan is het dubbel genieten!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Dat lijkt me gaaf als je vrouw het zelf zegt!! Dat heb ik nog nooit meegemaakt en dat je dan dubbel kunt genieten is helemaal super!! pootje van mij

 2. Oooooooh lui sjijn isse soms wekker. Ikke benne ook wel eens wui!! Gissere wag mij frauw oppe bank te sjape, en toen bedag ik fan oooh ikke sjie een pjekkie om mee te sjape. Nau… lekker tog?
  Oompie, uwes moet sig nies aantjekke fanne annere. Het isse uwes leefe en niet die fan hun.

  1. nou ben je nog eigenlijk een kittenkaterman en je zegt al zoiets verstandigs: ja het is mijn leven en dan hoef ik me niks aan te trekken van anderen. Dat is waar. Alleen soms zegt mijn gefoel iets anders en dan weet ik het even niet. Wat gezellig dat je zo bij je vrouw ging slapen!! pootje van Ome Bert

 3. Hoi Bert, lui zijn is heel fijn hoor, wij vinden het heel fijn om lui te zijn. Soms als onze vrouw thuis is, dan zijn we met zijn allen lui. Heerlijk. Dat je niks moet , alleen maar lekker liggen.
  Dorus heeft gelijk, laat anderen maar praten. Gewoon doen wat jij fijn vindt Bert. Dat doen wij ook. Vandaag moet onze vrouw weer naar haar werk, toen zij weg ging zijn wij lekker gaan luieren.
  Knuffels van Bas,Bjarne,Oliver,Kruimel,Bikkel en Juultje.

  1. Hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, dus jullie doen ook aan lui en helemaal als julie vrouw weg is. Dat is ook knus de hele dag het huis voor jezelf dat je overal kunt slapen waar je wilt en dan komt ze thuis en dan zijn er vast meteen knuffels. Super!! poot van mij

 4. Lieve Bert,
  Lui zijn is gewoon heerlijk, als je niet wilt slapen maar toch lekker wil liggen op je fijne kussen, dat is het echte lui zijn, het echte genieten. En wat anderen daar van zeggen lieve Bert, dat leg je gewoon naast je neer, jij bent een heerlijke rielekste huiskater die helemaal doet wat hij wil. En daarnaast doe je nog genoeg taakjes in huis samen met je vrouw heb ik begrepen, net als Floortje, die altijd helpt met het grote bed verschonen. Het is zo fijn om je helemaal feilig te foele, dat is helemaal oer van binnen. Fijne dag lieve vriend, kusjes en knuffels van Ina en Floortje

  1. hoi Ina en Floortje, ja dat is waar ik ben een rielekste huiskater dat is een beetje mijn karakter en ook een beetje hoe ik nou kan leven. Maar het zit in me dat is wel mijn gefoel. En ik help thuis ook mee net als Floortje!! pootje van mij

 5. Hoi lieve Bert, ik vind lekker liggen luieren ook heerlijk, net als alle andere katten. Daar zijn we kat voor geworden, tenslotte. Als je een kat bent dan hoort luieren erbij. Dan doe je niet echt slapen, maar je verspilt toch geen eenersjie. Kijk maar naar leeuwen en teigers, in het echt (dus niet in de dierentuin). Die liggen ook heel veel, zodat ze ineens KEIhard kunnen rennen en jagen en spelen als dat nodig is. Nou, zo zijn wij ook.
  En Dorus is een superslimme katerjongeman. Hij zegt het presies goed: laat anderen maar praten, het is jouw leven. Ik vind, dan moeten ze zelf maar hard gaan rennen en spelen!
  Lieve kopjes van Bolle, die nu op het grote bed ligt te luieren, als een echte teiger.

  1. hoi teiger Bolle, wat goed dat jij nu ook luiert, het is dus iets van oer dat snap ik nou. En ook dat het gewoon hoort als je kat bent, dat wist ik ook al niet. Het is waar dat ik ineens keihard zou kunnen kennen als ik dat zou willen maar meestal wil ik dat niet. Soms wel als het nacht is dan heb ik opeens een gefoel dat het moet en wat moet dat moet, dat weet ik dan wel weer zeker. teigerkopje van mij

 6. Hoi Bertje.Lekker lui zijn en je fijn voelen is heerlijk.Dat vinden wij ook.En dan vooral ook niet jezelf het kwalijk nemen.Er zijn genoeg die denken,ik lig zo lekker lui te zijn,maar eigenlijk moet ik….en dan is het niet goed lui zijn meer want dan voel je ook stress van dat nare stemmetje in je achterhoofd.Dus Bert je doet het oer,helemaal goed en wat anderen denken,maakt geen bal uit.Het gaat om Bertje of in mijn geval Muzette.Dag Bert ook de groeten van onze scullary girl en een pootje van Fynn en van Sparkle en mijzelf{ Muzette} een kopje.

  1. hoi Muzette, oer is heel belangrijk als je dat kunt foelen kun je ook zelfvertrouwen foelen. Ik luister altijd naar wat anderen vinden en nou geloof ik toch van dat ik ook meer naar mezelf moet luisteren. Dat is een goed adfies Muzette!! pootje van mij voor iedereen thuis

 7. Lieve Bert,

  ik vin lui zijn hoor erbij. Ook assie Huispoes ben.
  Assie Huispoes ben denk iedereen dattie alleen maar mee moet hellepe in jou huis maar jij moet ook lui zijn. Dan kan jij rielekse en jij onspan. Mij vrouw vin het ook fijn assie nie weg is om mij tonijn te ferdiene. En soms hebbie nog andere dinge maar zij is soms ook rieleks en lui met ons eigen. Dan foel ik wel geluk in mij hart Bert want jij ben saame en jij foel jou hart klop.
  Assie foel jou hart klop dan klop alles, dat is mij erfaring

  Jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje wat ben je toch een verstandige poes, dat je het zo zegt. Ja lui zijn moet ook voor de ontspanning en het is ook iets dat je samen kunt doen leer ik dat heb ik thuis nog niet erfaren. Het lijkt me best fijn samen lui zijn, eerlijk waar. Je Bertje

 8. Hallo Bert,

  Nou over lui gemiauwd, Wij doen hier vandaag ook luie dag en doen waar we zin in hebben. Maar wat is er nou verdikkeme gebeurt, door mijn luie gedoe en naar mijn vriendjes kijken vergeet ik sapperdeloodjes jouw een schrijf te doen. Nou vrouwtje zit te puzzelen, je weet wel van die kleine stukjes die ze aan elkaar moet leggen en ik er vaak bovenop lui lig te doen. Nou ik miauwen, vrouwtje ik moete vriend Bert nog schrijfje doen. Ooo doet vrouwtje dat is wel van de hele erge en ik zal vlug voor jou het typeding klaar zetten hoor.
  Bert wat is nou eigenlijk lui doen, ikke doe zittend staan en liggend naar mijn vriendjes kijken in de tuin, en ik doe ook veel aan sporten voor de grammetjes dat ze niet aan mijn lijf komen. Maar ik kan super veel lui slapen of doezelen hoor. Ik hoef niet naar de winkel of op jacht voor mijn buikvulling, dat doet vrouwtje voor mij. Bert we moeten zuinig zijn op ons zelf en dus de tijd nemen om te rieleksen en te genieten van ons leven. Jij mag extra veel lui zijn, want jij hebt 7 jaar hard moeten leven op de straat. Bert iedere poes/kat moet zelf weten wat hij doet en we mogen niet tegen andere miauwen wat ze moeten doen, maken ze zelf wel uit. Nou ik heb lekker de hele middag in mijn kuildeken gelegen en als ik wakker was liggend naar mijn vriendjes gekeken. Dadelijk moet vrouwtje van mij nog wel even eten in de boom gaan doen anders hebben ze morgen niks te pikken. Ja mijn vriendjes in de tuin die zijn op de dag niet lui, maar zogauw het wat minder licht is buiten gaan ze naar hun nestjes toe,

  Bert mijn advies doe waar jij zin in hebt en daar mee uit, klaar. Voor nu nog een fijne middag/avond hoor en knuf van vrouwtje en luie poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip waar ik zin in heb zeg je en dat is heel veel rieleksen en hangen met knuffels en dan een snek en dat er niks gebeurt dat is het fijnste. Dat kan best van vroeger komen toen ik op straat moest leven en nou is alles veilig en fijn en mijn talent is genieten dus dat doe ik. Wat een gave middag heb je gehad!! ik hoop dat je vrouw er nou weer is het is al donker. poot van je vriend Bert

 9. Hoi Bert heeeeeeerlijk toch lekker luieren doen wat je zelf wilt en dat dat zonder na te hoeven denken gewoon kan!
  Ik ben nu ook wel lui hoor Bert maar straks in de lente dan ben ik tich minder lui dan komen de jonge vogeltjes denk ik weer nestelen en dan ben ik eerlijk waar toch minder lui want tja die jonge vogeltjes ooooooh die zijn zoooooo interessant…….

  Je vriendje Ollie

 10. Lieve Ome Bert, u bent helemaal niet lui maar heerlijk relieksd en daar is niets mis mee. U heeft het druk met het bewaken van de straat, hulp in de huishouding en u doet zoveel. Dus relieksen hoort er gewoon bij. Dikke knuffels van ons

Reacties zijn welkom