Waarom kopjes geven nou belangrijk is

kopjes

U ziet dat ik hier in de aksie sta om een kopje te geven. Dus dat ik van achteren naar voren kom en dan heb ik vaart gemaakt dus dat zijn de beste kopjes.  Die doe ik nou vaker.

Erfaring

Ik ben een binnenkater maar mijn vrouw vertelt me van alles en ik heb Feesboek, dus ik weet best dingen en ik snap ze ook. En mijn erfaring is dat mijn vrouw thuis vaak zenuwachtig is. Ze zegt het soms maar dan wist ik het natuurlijk al. Misschien weet ik dat soort dingen wel het allereerste van ons twee.
Dus dan neem ik mijn ferantwoordelijkheid. Dit is wat ik doe:

 • ik miauw vaker dat ik wil aaien en knuffelen, en dan echt met aandacht en dat het lang duurt dus niet even snel daar heb ik niks aan. Zij evenmin. Van rustig aaien wordt ze kalm en ik kan slapen.
 • ik geef kopjes, van die harde lukken altijd en soms doe ik ook een zacht kopje tegen haar gezicht dan zegt ze “Ja Bertje” dus dat is poosietief.

Op straat is het ook anders,  ik hou van rust maar dit is rare rust, mischien kan ik er wel aan wennen dat weet ik nog niet.

Warm

Mijn idee is dat alles beter gaat als je pauze neemt om te aaien, dat is waar ik dus voor zorg. Verder heb ik nou veel zon dus ik ben een beetje met thuis-vakantie. Dus ik lig in de zon te slapen en dan ben ik helemaal slap van tevredenheid en ook warm, dus dan geef ik warme kopjes. En die zijn helemaal fijn, hoor ik.

Helpen

Dus dit doe ik en mijn vrouw doet weer andere dingen en zo is het straks minder raar, dat weet ik bijna zeker. We moeten elkaar helpen en ik help ook dus met kopjes, want dat kan ik toevallig best goed.

20 thoughts on “Waarom kopjes geven nou belangrijk is

 1. Hoi Bert, wij vinden het ook raar , het is zo stil buiten. Meestal fietsen er heel veel kinderen langs die naar school gaan. Maar de laatste dagen zien en horen we ze niet. Kopjes geven is fijn, Juultje schijnt dat heel goed te kunnen en ook Oliver en Bikkel weten hoe dat moet. Als onze vrouw wat stress heeft dan gaan sommige van ons bij haar zitten en heel hard spinnen, dan gaat ze ons aaien en dan wordt ze rustig. Zo helpen wij hier elkaar. Knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel, en Juultje, ja dat is raar het stille buiten, met al die kinderen merk je het meteen als ze er zijn en als ze er niet zijn dat snap ik. Dus jullie doen nou ook extra thuiszorg dat is goed hoor als je dat kunt. Erbij gaan zitten en spinnen dat maakt een vrouw ook rustig is mijn erfaring. Dus wij katermannen en poesen helpen ook mee!! pootje van mij

 2. Oompie, ik weet niet wat kopjes geven is. Ik heb ze nooit gegeven. Eg!! Kunt uwes een keer een filmpje maken om mij te laten zien hoe het moet? Ik frijf alleen langs benen. Maar dat doet ik met me lijf, niet me kop.
  Hier is het niet russig maar ook niet eg druk oompie. Wat wel fijn is… er zijn bijna geen fliegtuige meer. Ik kan nu de hele tijd buiten zijn zonder bang te zijn.
  Pootjes 🐾🐾

  1. hoi Dorus, misschien kan MammaLoes dat voordoen zij is beter met die dingen dan ik. Folgens mij geef je kopjes met je liggaam Dorus dat telt ook. Ik vind het superfijn dat je nou rustiger op het balkon kunt zijn, rieleksen is voor iedereen belangrijk ook voor jou!! pootjes van mij

 3. Lieve Bert,

  Jij ben goed beezig, jij neem jou feranwoordelukheid als huiskater. Jij steun jou vrouw en jij geef jou steun aan al jou vriende. Dat is belangrijk. Wij moet nu saame onze hellep geeve. Assie kopjes geef krijg jou vrouw meer rust van ze zeenuuw. Van mij eigen denk ik nu ook na ofer mij hellep geeve Bert. Al onze vriende van onze Feesboek heb het nu noodig.
  Van me eigen geef ik kopjes maar ik doe ook veel schootmeeditazie. Mij vrouw moet nu nog meer van mij tonijn ferdiene. Assie dan thuiskom doe ik eers mij bakgeroffel, dattie weet dat alles goed is. Assie dan mij onbijt heb geserfeer ga ik boofe op mij vrouw zitte en doe ik mij meedietazie. Dattie alles weer fergeet.
  Mij vrouw zeg Loes het hellep en jij ben ook saame. Dat is nu belangrijk!

  Liefs Loesje

  1. hoi liefe Loesje dat probeer ik, daar doe ik mijn best voor dat ik anderen nou kan helpen, een beetje is al veel. Wat doe je dat goed thuis, het is presies wat je vrouw nou nodig heeft, maar wat een werk voor jou!! Denk je ook aan je rust!! zacht kopje van je Bertje

 4. Bert wat goed dat je hier over schrijft.Je hebt helemaal gelijk dat we elkaar nu extra moeten helpen en kopjes geven is dan belangrijk.Dat is zo’n goed “samen zijn” gevoel.
  Ik Muzette, geef scullary girl kopjes en ook extra aan Sparkle.Zelfs door de telefoon aan onze mensen oma.Dat vindt zij heel fijn.Ook lig ik graag bovenop onze scullary girl,dan moet ze wel even rust nemen.
  Wij moeten met elkaar onze mensen en vrienden helpen waar we kunnen, door deze rare tijd heen.En iedereen doet het op zijn/haar eigen manier.
  Bij ons is scullary girl nu veel thuis want het vrijwilligerswerk wat ze doet,is even gestopt.Dus nu was ze bijvoorbeeld de afgelopen maandag de hele dag en avond thuis,want ook het koor waar ze bij zingt, staat even op stop.
  Dus voor ons was dat stiekem fijn maar ook raar want maandag is anders de drukste dag voor scullary girl en moeten wij het langste oppassen en nu was ze thuis.
  Lieve Bert van mijn zus Sparkle en van mij, Muzette, zachte kopjes voor jezelf en je vrouw

  1. hoi Muzette en Sparkle, wat goed dat jullie ook via de telefoon kopjes kunnen geven, dat is slim als je dat kan. Elke dag is nou op een andere manier raar. Je weet dat het maandag is en je gefoel zegt wat anders. Maar kopjes geven dat kan altijd en presies dat kun je samen zijn!!
   pootjes van mij

 5. Lieve Bert, je hebt mooi geschreven over kopjes geven. Kopjes geven aan je zenuwachtige of verdrietige mensen is zo troostvol, vooral in deze vreemde tijd. Je bent een wijze katerman lieverd. En samen met alle vriendjes en dinnetjes kunnen we alles aan. Fijne dag lieve Bert, zorg goed voor je liefe frau en geniet samen van deze dag. Kopjes van Floortje en knuffel van mij.

  1. hoi Ina en Floortje, ik kan niet op schoot zitten maar kopjes geveb dat kan ik toefallig wel, en ik hoop ook dat we samen met elkaar alles aankunnen!! Bertje

 6. Hoi Bert, het klinkt alsof jij supergoed kopjes kunt geven, ik snap wel dat je vrouw daar blij mee is. En het helpt zeker weten tegen de zenuwen.
  Ik geef ook wel kopjes, maar ik doe vooral vragen om aaien op mijn hoofd. Dus mijn vrouw zegt dat ik eigenlijk vraag om kopjes voor mezelf! Ik vind het gezellig om mijn voorhoofd tegen het voorhoofd van mijn mensen te vrijven. Dat is toch ook kopjes geven?
  O Bert, er is van alles aan de hand denk ik, en dan moest ik nog twee keer spugen vandaag! Mijn vrouw zei dat sommige dingen gelukkig altijd gewoon doorgaan, dat snapte ik niet helemaal.
  Lieve kopjes van Bolle.

   1. Hoi lieve allemaal, dankjulliewel dat jullie aan me denken! Ik hoefde ineens niet, wegens een fierus dat er is. Over drie weken hebben mijn mensen een nieuwe afspraak gemaakt. Ik vond het niet erg hoor!
    Heel veel kopjes van jullie vriend Bolle.

    1. Hoi Bolle, wij weten nu even niet of dit nu goed of slecht nieuws is. Als je vandaag moest dan was je er van af geweest. Nu moeten je weer 3 weken wachten, dat is ook niet fijn. Maar je hebt nu wel ruim de tijd om een goede verstopplek te zoeken. Knuffels van ons allemaal

     1. Mijn mensen wilden het ook liever achter de rug hebben, en ik al helemaal! Maar de dokter wilde het liever even uitstellen, als het niet dringend was. Over drie weken MOET ik echt, fierus of niet. Misschien word ik nog snel slank, voor die tijd!
      Knuffels terug!

  1. hoi Bolle dat zijn kopjes hoor!! Tegnies verhaal. Je moet je kop ergens tegenaan doen en dan een beweging maken. Dat is een kopje. DUS!!! Jij kunt het. Wat erg van het overgeven ik hoop dat je erna knuffels kreeg,
   pootje van mij

 7. Hallo Bert,
  Ik zie dat jou kampioen kopjes gever bent en ja die brengen rust bij onze mensen. Ik ben zelf een grote kroelkont zegt vrouwtje om kroeltjes en kopjes van haar te krijgen. Maar ikke kan aan vrouwtje ook heel veel en goed kopjes en aaitjes geven en ik vind voor mijn vrouwtje de beste om het in haar snuit te geven.
  Nu we een vervelende tijd hebben voor de mensen is het voor ons heel belangrijk dat we klaar staan om weer rust te brengen in het hoofd van onze mensen.
  Vrouwtje loopt hier nu zenuwachtig te zijn of alles wel op tijd klaar is en dat onze spullen naar ons huis worden gebracht. Ze vertelde dat er steeds minder mensen buiten de deur werken en er dingen niet meer door gaan. Nu moest vrouwtje na het werk vandaag nog even naar ons huis en daar was toch wel een fijn iets, vandaag en morgen zou men boven de vloeren gaan doen, en volgende week beneden. Wat zag ze me daar, een verrassing, ze zijn ook al beneden aan het werk, dus nu hopen dat het met de vloeren in ieder geval goed zal gaan.
  Nu ga ik vrouwtjes maar eens laten weten dat ze vlug voor onze buikvulling moet gaan zorgen en dat ze dan maar eens op de bank moet gaan uitrusten. Ikke ga dan fijn bij haar liggen op mijn deken en kan haar zo ook rust geven in haar koppie.
  Bert jij en vrouwtje een rustige en ontspannen avond en veel knufjes van mijn vrouwtje. Hele grote poot en kopstoot voor jullie van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, ja veel is nou raar maar het gaat toch best goed met jullie nieuwe huis dat is mijn gevoel. Wat fijn dat er ook tijd is om samen te bankhangen dat is ook nodig voor het samenzijn, zo zie ik het. ik heb haast geen compjuutertijd meer!!
   poot van je vriend
   Bertje

 8. Wat lief van jou Bert om je vrouw zo te helpen!!!!
  En zoals je zegt als we elkaar helpen dan komt het ook weer goed en wordt alles weer gewoon!!!!
  Samen staan we sterk!!!!!

  Dikke knuffel en kopjes van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *