Minnie de Poes stelt zich voor

Minnie de Poes

Lieve katten en poezen vriendjes,

Ik ben Minnie en ik ben bijna pre-senior. Op 27 maart word ik zeven jaar oud. Bij frau in mijn furrever home ben ik sinds mei 2015. Daarvoor zat ik een paar maandjes bij Stichting Zwerfdier. Daar hadden mijn vorige baasjes mij naar toe gebracht. Die hadden minder geduld met mij.

Veilig

Soms vind ik de kattenbak namelijk niet op tijd. Speciaal daarvoor heeft frau voor mij een glad spul op de grond laten leggen (zeil heet dat zei ze). Ook was ik bang voor handen en voor de theedoek. Inmiddels niet meer hoor. Als je je veilig voelt bij je furrever frau (of man dat kan ook en ik weet dat sommige katten allebei hebben) dan leer je elkaar vertrouwen.

Kopjes

Waarschijnlijk ben ik als kitten te vroeg bij mijn mama weggehaald. Ik houd namelijk erg van melken. Frau heeft allemaal krassen van mijn nagels op haar arm hihi. Soms sabbel ik iets te hard en dan zegt ze โ€œAu Min!โ€ Dan geef ik haar maar wat kopjes als troost.

Tassen vind ik helemaal geweldig! Natuurlijk voor de boodschappen inspectie maar ook om in te springen en er dan even in te blijven zitten. Ook dozen zijn onweerstaanbaar. Verder heb ik meerdere muizen om mee te spelen. Dan miauw ik echt van plezier.

Facebook

Op Facebook heb ik mijn eigen pagina. En ook een paar kattevriendjes zoals Bertje, Loes en Luna. Ook met Foppe van de Beestenboel miauw ik wel eens. Luna en Foppe zijn nu aan het proberen om zelf Catisfactions te laten groeien in de tuin.
Frau en ik hebben helaas geen tuin. Dat komt in de toekomst als frau bovenaan staat zegt ze. Ik weet niet goed waar bovenaan, maar een vooraltijdhuis met een tuin lijkt me wel leuk.

Week

Nou, dit ben ikke dus!ย  Voortaan schrijf ik hier om de week. Dorus is te jong voor elke week heeft hij erfaren dus nou doen we het zo.

Lieve kopjes en een pootje van mij,

Minnie de Poes.

28 thoughts on “Minnie de Poes stelt zich voor

 1. Hajooo tante minnie ๐Ÿ™‚

  Ooooh wat een goeie eerse blog zeg.
  Ik heb ook muizen. En balletjes, want ik wil pootballer worre. Mijn vriendje jiekie wil geheim aggent worre.
  Hep uwes ook veren? Die zijn echt vetgaaf!!
  Ik ben zo blij dat uwes meeblogt met mij.
  Ikke zal een beetje meeuitlegge…
  Ik had een beetje moeite met schrijfe ommedat ik zo jong ben. Ik heb geen verleden zoals ooma katrien had. Ikke leef in het hier en nu. En op mij verzoek benne uwes erbij gekomen ๐Ÿ˜ธ
  Pootjes tante minnie ๐Ÿพ๐Ÿพ

  1. Dag liefe Doorie! Frau en ik vinden het meebloggen leuk! Nee, ik heb geen veren… Dat ga ik toch eens aan frau vragen of ik die ook mag ๐Ÿ™‚

 2. Hallo Minnie, welkom op deze blog. Wij kijken uit naar al je verhaaltjes. Je bent als wij zo de foto’s bekijken een hele mooie en knappe dame. Juultje vindt het ook leuk om met muisjes te spelen. En Bjarne speelt af en toe met balletjes. Heel veel knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje.

 3. Hallo Minnie,

  Ik ben Jip.Wat leuk en vooral stoer dat jij nu samen met Dorus om de week blogschrijf doet. Ikke lees dat jij ook toen je bij Frau ging wonen een grote rugzak mee had genomen. Wat fijn dat het nu veel beter met je gaat en ja dat komt omdat vrouw zo lief is en heel veel geduld heeft en jou begrijpt.
  Ik ben nu een alleen huiskater en had net als met mijn vriendjes die hier woonde grote rugzak. Mijn lieve vriendjes zijn allemaal een prachtige ster, want ze waren op reis gegaan over de regenboogbrug. Ikke g over 2 weken verhuizen met vrouwtje naar mijn vooraltijdhuis en we hebben dan ook een tuin. Maar ik mag van vrouwtje niet de buurt onveilig gaan maken, als we er wonen en vrouwtje is met alles klaar in ons huis en tuin, dan krijg ik een buitenverblijf en kan ik ook heerlijk buiteen zijn. Ik woonde in een huis heel hoor en met een balkon waar ik wel op mocht, Nu woon ik haast 7 maanden in een minie huisje op een vakantiepark. Ik heb veel vensterbanken en kan fijn buiten kijken en wennen aan alles wat er buiten zoal is. Ik heb heel veel vriendjes in de tuin wonen, Konijntjes, eekhoorntjes en Vrouw Fazant en heel veel grote en kleine vogels. Ik hoop dat er straks in onze tuin ook veel vriendjes zullen zijn. Vrouwtje en ik kijken weer uit naar jouw volgende schrijf en voor nu een fijne dag en een grote welkoms knuf van mijn vrouwtje. Grote poot en kopje van vriendje Jip

 4. Hoi Minnie, ik ben Fietje. Wat een leuk verhaaltje over jezelf! Ik ga ze lezen, hoor. Ik heb sinds oktober een eigen hond. Ze heet Rafa en komt uit Roemeniรซ met een busje vol andere honden. Mijn leventje hier in huis is dus behoorlijk veranderd. In het begin vond ik er niets aan. Al die aandacht voor die hond. En ik was best wel een beetje bang voor haar. Ze rook anders en maakt andere geluiden. Maar nu, 5 maanden later, vind ik het steeds leuker dat ze bij mij woont. We spelen, stoeien en ruiken aan elkaars bek als we gegeten hebben. Ook loop ik buiten gezellig een stukje mee als zij aan de riem gaat wandelen met de vrouw. Op de terugweg wacht ik op ze en loop dan weer gezellig mee naar huis. Ik denk dat we over een tijdje ook wel samen gaan slapen. Nu nog maar even niet๐Ÿ˜ธ

  1. Een hond! Wauw, ik weet niet of ik dat zou kunnen… Blaf blaf blaf. Leuk dat je mijn blogje leuk vond.

 5. Hallo Mooie Minnie ik ben Nikita maar je mag Jiekkie zeggen. Dat mogen al mijn vriendjes en vriendinnetjes. Ik hebse ferkeer met Dorusss. Ik woon hier met heel veel katten en mijn vjouwtje en baas. Super sjoel dat je ook sjijfjes doe. Groetjes en een Welkomsknuffel van ons allemaal.

 6. Machtig mooie Minnie,

  Wat leuk om jouw lieve snoetje hier te zien en te lezen over hoe dapper jij bent. Wij – Oom Sjaak, Cato, de konijnen en ik – zijn superblij dat jij je furrever mens hebt gevonden. Iemand die jou begrijpt. Het is zo belangrijk om je thuis geliefd te voelen, gewoon zoals je bent. Ook als je bang bent of bozig of als je af en toe natte plekken maakt in huis. En dat je mens dan ook nog gewoon van je houdt.

  Iedere snorder heeft zijn of haar eigen kattigheden en dat maakt ons tot wie we zijn. In รฉรฉn miauw purrrrfect!

  De catinsfactionplantjes groeien veelbelovend. Op onze eigen Blije Beestenboel-pagina kan je ze volgen. En op de Beestboekpagina van mijn furrrrkering Luna Poes. Als iemand een stekje wil, stuur gerust een kattenbelletje.

  Koppie van Foppe

  1. Hoi Foppe, hier even een berichtje van Bolle. Ik kijk weleens op jullie feesboek, en ik vind het superleuk. Maar ik kan nooit antwoorden, daarom schrijf ik jullie nu.
   Ik zag de plantjes, ze doen het supergoed!
   Ik wist geeneens dat dat kon, ik heb wel ketnip maar geen catisfactionsplantjes.
   Nou ben ik aan het nadenken over sjipsplantjes. Ik wil altijd sjips likken, maar dat mag ik niet. Als ik mijn eigen plantjes heb kan ik zoveel sjips likken als ik wil.
   Lieve kopjes voor jullie allemaal van Bolle.

   1. Sjipsplantjes, wat een purrrfect idee, miauwt Cato. Zij likt graag het zoutige eraf. Wat is jouw favoriete smaak, Bolle?

 7. Hey Minnie,

  Wat een toffe eerste blogje van jou, echt goed.
  Mijn naam is Tommy en woon bij mijn baasje, heb ook een deeltijdbaasje en dat is het vriendinnetje van baasje.
  Zij wonen niet samen, dus vandaar dat zij mijn deeltijd baasje is.

  Zelf kom ik niet buiten, en dat vind ik helemaal niet erg, vind de buiten wereld zelfs heel eng.

  Van mij een lief pootje en een knuffel.
  Tommy!

 8. Lieve Minnie,

  oooh wat hebbie mooi geschreeve ofer jou eigen en jou leeve. En wie jij ben en wattie soal leuk vin om te doen. Mij hart is blij dattie mij beebie Doorie hellep en dattie ook kom schrijve op.mij Bert ze website. Van mij eigen ben ik nu niemeer mij enige poes Minnie. Dat is goed want assie poes ben hebbie toch weer andere dinge en gefoelens als dattie kater ben.
  En jij weet wij sta allemaal foor jou eigen klaar assie hullep noodig heb. Wij zijn zofeel vriendjes van elkaar, dan leef mij met elkaar mee in jou hart.
  Lieve Minnie van mij eigen wens ik jou suukses en jij krijg mij dinnetjeskopjes. En jij sta ook mooi op jou footoos

  Liefs van Loesje

 9. Hoi lieve Minnie, wat gezellig dat je op de blog komt schrijven! Samen met Doorus, dat vind ik superleuk! Ik ben wel blij dat Dorus ook blijft schrijven, want hij is een hele spesjale zwarte
  panterjongen.
  En wat biesonder dat je soms niet op je weecee gaat, daar wil ik best wel een keertje over lezen. Als dat je dat wilt, natuurlijk.
  Dat van die handen, dat snap ik wel. Dat had ik toen ik hier kwam wonen ook. Handen kunnen lief zijn, maar ook eng. En je moet eerst je mens vertrouwen voordat je de handen kunt vertrouwen. Gelukkig dat je je frau vertrouwt!
  En Loes heeft helemaal gelijk, het is fijn dat er nu twee damespoesen schrijven. Wegens dat damespoesen superstoer zijn, dat weet ik heus wel.
  Oooo, en Minnie, wat ben je slank!! Hoe kan dat nou? Ik ben nooit slank!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. Hihi ik heb een klein puikie want ik snoep graag! Verder houd ik van pootballen met alles wat rolt en de trap op en af rennen. Lief dat je me stoer vind!

 10. Hoi Minnie, wat ben jij een knapperd!!!!
  Wij, Tica, Izzy, Panda, Belle, Moby, Dopey en onze vrouw vinden het erg leuk om kennis met jou te maken!!!!
  Wij zien dan ook uit naar jou verhaaltjes……..wat lief dat je Dorus hiermee helpt!!!!!!

  Alvast heel veel succes en een dikke knuffel van ons allemaal,
  ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜˜

 11. Hallo Minnie, hier met Gijsje. Wat heb je een leuke 1ste blog geschreven over wie je bent.
  Ik zal mij ook even voorstellen. Ik ben Gijsje en ik ben een meisje. Ik ben 6 jaar. Ik woon samen met mijn vrouwtje en met Nijntje. Ik ben een echte binnenpoes. Ik heb verkering met Ollie. Ollie is een mooie en een lieve rode kater. Ollie en ik kennen elkaar al een jaar.
  Nu kennen wij elkaar een beetje, Minnie.
  Succes en van harte welkom bij de club.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

 12. Hallo Minnie
  Wat heb jij een leuke blog geschreven.Wij zijn Sparkle en Muzette.Soms antwoord ik en soms mij zus.Sparkle is ook dol op tassen en dozen.Mijn ogen zijn niet goed,maar ik speel graag met een pingpong balletje met een rammeltje erin.Dat doe ik dan op mijn gehoor.Mijn zus speelt niet zo veel meer.Dat deed ze wel met ons broertje Fynn maar die is 4 weken geleden naar Regenboogland gegaan.Zelf is ze nooit zo actief tenzij het om eten gaat of snoep.Die catisfactionboompjes zal ik haar dan maar niet door vertellen want dan wil ze vast een stekje daarvan.Minnie heel veel succes met de blog.Groetjes van mijn zus Sparkle en mijzelf Muzette

 13. Dag lieve Minnie, wat leuk dat je samen met Dorus afwisselend een schrijf gaat doen. Wat zie je er mooi uit, en wat heerlijk dat je een furever huis hebt met een hele lieve frau. Ik ben Floortje, een poes van 14 jaar, ik woon samen met mijn frau Ina en man. Ik heb geen tuin maar wel een balkon, maar ik ben het liefste binnen, lekker bankhangen. Mijn fra schrijft altijd en jullie schijfjes leest ze voor aan mij. Tot de volgende keer Minnie, knuffels en kopjes van Ina en Floortje.

 14. Hai iedereen! Mauw wat een leuke reacties allemaal ๐Ÿ™‚ Mijn snorharen zijn er van gaan krullen!

 15. Hoi Minnie Poes, dank je voor je leuke blog! We kijken er weer naar uit om binnenkort weer iets van je te mogen lezen. Doen we gewoon gezellig om en om met de verhaaltjes van Dorus, zo leren we steeds meer katjes kennen! Pootje van Lucky, Molly en Dropje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *