Waarom ik een nachtlampje wil

nachtlampje

Laatst liep ik de slaapkamer in en eerlijk waar, ik wilde meteen weer weg. Het was er anders. Ik vond het eng.

Donker

Ik had al een paar stappen over de drempel gezet toen ik dat anders-dan-anders van binnen foelde. Toen stond ik stil en ik bewoog nog geen snorhaar. Mijn vrouw lag al in bed en ze zag dat er iets was. “Het nachtlampje brandt niet, Bert,” zei ze. Toen kwam ze uit bed en deed iets en daarna zag de slaapkamer er weer gewoon uit. Dus ik kon op bed voor de welterustenknuffel.

Lampje

Dat nachtlampje was er al toen ik hier kwam wonen. Tim, de kater voor mij, kon niet heel erg goed meer zien wegens dat hij zo oud was, dus toen kocht mijn vrouw dat lampje. Het is voor mensenbeebies maar dus ook voor katermannen. En toen Tim over de Regenboogbrug ging, is het lampje gebleven. Dus zo ben ik gewend geraakt aan wat gewoon is in de slaapkamer. Maar dan moet het wel branden, dat heb ik nou geleerd.

Veranderen

Ik ben gefoelig voor dingen die opeens veranderen dat komt omdat ik zelf niet snel kan veranderen. Eerst moet ik over mijn gefoel heen van wat-is-er. Dan snap ik de verandering. Daarna ga ik bedenken wat er moet gebeuren en eer ik daar weer aan gewend ben nou dat duurt even.
Voor mij hoeft het niet, een verandering. Behalve wanneer het een verbetering is. Zoals dat ik opeens twee keer snek krijg, maar dat gebeurt bijna nooit.

Gewoon

Eerlijk gezegd kan ik in de slaapkamer alles goed zien maakt niet uit met of zonder lampje, daar ben ik katerman voor. Dus voor het zicht heb ik het niet nodig. Alleen wanneer iets gewoon is, dan moet het wel voor altijd en eeuwig zo blijven, want waarvoor heb je anders een gewoonte?

19 thoughts on “Waarom ik een nachtlampje wil

 1. Bert veranderingen zijn erg moeilijk totdat ze ook weer gewoon zijn!!!
  Het kost teveel energie om veranderingen
  weer tot gewoon te maken en die energie kun je beter voor iets anders gebruiken!!
  Dus laat gewoon maar gewoon zijn!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. hoi liefe Allemaal, ja dat is waar van die energie die heb ik nou hard nodig wegens dat mijn vrouw soms zenuwachtig is, misschien hebben jullie dat ook. Gelukkig kon ik vanmiddag lekker in de zon liggen!!
   pootjes van mij

 2. Mij maakt het nooit uit oompie of er een lichtje brand of niet. Ik speel altijd met mijn balletjes in de nacht. Dat is mijn gewoonte. Ik heb er nog wel een paar, maar daar schrijf ik wel een keer over πŸ˜ƒπŸ˜ƒ
  Ik heb een paar echte leuke gewoontes hihihi
  Pootjes oompie bert 🐾🐾

  1. hoi Dorus misschien kun jij ekstra goed zien omdat je heel jong bent en ook dat je half Siemees bent. Wat spannend om ’s nachts met balletjes te spelen!! Je mensen vinden het vast heel oer!!

 3. Hallo Bert,

  Op jouw advies heeft vrouwtje een hele poos geleden 2 nachtlampjes gekocht voor mij. Omdat ik ook onzeker en bang kan zijn voor vreemde dingen en als vrouwtje dan ook nog eens laat thuis kwam en het al donker was. Het heeft mij heel goed gedaan, het heeft mij rust gegeven en al kan ik goed kijken in het donker, voor vrouwtje is het ook makkelijk als ze in de nacht even uit bed gaat. Dan staat ze niet meer zo vaak op mijn speeltjes die overal op de grond liggen.
  Bert ik vind ook alle veranderingen niet fijn en het zal best wel spannend worden. Morgen over 2 weken ga ik een lange reis maken naar ons nieuwe huis heeft vrouwtje mij verteld.
  Nu gaat vrouwtje weer naar ons huis om te werken. Het is heerlijk weer en gaat ze in de tuin werken, allemaal zonnevitemetientje krijgt ze dan.

  Fijne dag Bert en knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip wat een supergoed nieuws dat het lampje zo goed werkt voor je, ik vind dat fijn om te lezen dat je je nou beter en rustiger thuis voelt. De lampjes gaan ook vast mee naar het voor altijd huis, wat spannend is dat iedereen leeft mee met jullie en ik ook!! pootjes van mij!!

 4. Hallo Bert , wij houden ook niet zo van veranderingen hoor, alles moet hetzelfde blijven dat vinden wij het allerfijnste. In het donker kunnen wij nog wel goed zien, dus een nachtlampje hoeft van ons niet. Fijne dag vandaag en knuffels van ons allemaal.

   1. Oh Bolle ik moet nog, zit nu in het mandje dus kan niet goed typen. Lief dat je aan me denkt. Kopje terug van je vriend Oliver

     1. Hoi Bolle, goed nieuws. Mijn nierwaarden zijn ietsje meer verhoogd dan 3 maanden geleden, maar niet heel erg. Mijn vrouw moet me nu iets meer medicijn geven. Ook was ik 2 ons aangekomen, maar ook dat was gelukkig niet zo erg. Nu jij nog Bolle, hopelijk heb jij woensdag ook goed nieuws. Ik ga pootjes voor je draaien. Haai vijf van je vriend Oliver.

     2. Hoi Oliver, dankjewel voor je updeet! En gefeeliesieteerd dat alles goed was! Haai vijf terug van je vriend Bolle!

  1. ik hoop dat het zo blijft in het donker goed zien dat is superhandig!! Voor mij is het lampje ook gezelligheid, dat is gewoon zo.

 5. Lieve Bert, veranderingen daar houden wij ook niet van, Floortje, man en ik. Alles moet hetzelfde blijven zoveel mogelijk. En een nachtlampje voor jou is natuurlijk super, dat geeft een veilig gefoel, ook al kun je goed zien in het donker. Fijne dag nog lieverd, kopje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Ja altijd alles hetzelfde, dat is ook mijn ideaal, Ina en Floortje. Dan hoef ik nooit te wennen aan iets en dan is alles de hele tijd zoals het moet zijn en niet anders. Dat wil ik het liefste!!

 6. Hoi lieve Bert, een gewoonte moet altijd hetzelfde blijven, dat vind ik ook. Gelukkig dat je vrouw alles snel weer gewoon kon maken.
  Wij hebben ook van die beebielampjes. Twee, in de gang en in de woonkamer. Die waren er al toen ik hier kwam wonen, ze waren voor Pop en Beer en mijn Molletje.
  Eerst waren ze ervoor dat mijn mensen in het donker niet op ze stapten, en later waren ze voor mijn Mol. Want die raakte in de war in het donker.
  Wij hadden een keer hier heeeeeeel lang geen elektriesiteit, wel 20 uur kon niks aan. Toen was ik best heel bang, want alles voelde anders. Gelukkig heeft mijn vrouw toen overal lampjes voor op de fiets opgehangen, en toen voelde ik me weer veilig!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. Oooh Bolle,

   Jij heb wel jou heele slimme vrouw van jou fieslampje. En jij moet ook jou feer kunne finde,

   Loesje

 7. Lieve Bert,

  Jij schrijf weer wijse letters en jij heb gelijk. Ferandering is moeiluk behalfe assie inees meer eete krijg. Daar kan jij wel meteen aan wenne. Selluf vin ik gewoon mij beste gewoonte. Dat jij weet waar jij ben en wie jij ben.
  Mij vrouw heb ze eigen kleine lampje bij mij groote bed. Van mij eigen heb ik geleerd, assie uitga ga wij slaape. Assie aan ga sta wij op. En van mij eigen weet ik nu ook, als mij vrouw ze lampje nie aan doe en toch uit mij bed ga. Dan hoefie meesal nie weg om mij tonijn te ferdiene.
  Mij erfaring is nu dattie jou vrouw ook leer kenne door ze lampje bij mij groote bed,

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje gewoon is ook mijn beste gewoonte dat hebben we alletwee!! Dat lampje heeft mijn vrouw ook alleen soms doet ze het aan en dan gaat ze weer slapen. Dus dan is er iets raars. Ik wacht dan en daarna ga ik miauwen. Want doorslapen hoort niet. Dus het lampje is goed maar een vrouw moet wel meedoen, zo zie ik het.
   je Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *