Waarom ik weer aan de voordeur ruik

voordeur
Het is niet echt winter meer al heb ik nog een wintervacht. Er is iets aan het veranderen dat foel ik. Maar wat is het en wat moet ik ermee?

Oer

Als binnenjongen ben ik nog steeds een echte katerman. Dus dat ik oer ben diep in mezelf.Β  Dus als ik in mijn straat vogels zie en hoor dan is er iets diep in mij dat moet miauwen. Het oer, dus. Gaat vanzelf.

Dat heb ik nou ook met het weer buiten. Gisterochtend had ik een ander gefoel in mezelf dat er iets ging gebeuren en het gebeurde dan ook het ging stormen. Maar daar wil ik het niet over hebben wel over iets anders.

Beneden

’s Morgens doe ik de laatste tijd iets nieuws. Wanneer mijn vrouw naar de badkamer gaat, dan neem ik de trap naar beneden. Daar is de voordeur. Toen het nog echt winter was, kwam er hele koude lucht onderdoor daar werden mijn oren zo koud van dat er bijna geen gefoel meer in zat. Maar nou is het minder koud. En als ik daar sta, ruik ik de lucht van buiten en dan heb ik allerlei infoormaazie:

 • wat voor weer komt eraan en moet ik me verstoppen wegens herrie in de lucht of kan ik straks met de poten gestrekt in de zon
 • zijn er veel mensen in de straat of vervelende mensen of is alles zoals het hoort en blijft het vast ook zo
 • lekker even buitenlucht, dat heb ik ook gewoon voor even wat anders in mijn neus

Daarna ga ik weer naar boven en ik ben terug voordat mijn vrouw uit de badkamer komt.

Binnen

En als u nou zegt Bert wil je niet naar buiten dan zeg ik helemaal niet. Vroeger moest ik op straat leven en toen ik hier kwam zei mijn vrouw dat ik nou de rest van mijn leven alleen hoefde te rieleksen en dat vond ik meteen super!! Buitenlucht snuiven is voor mij genoeg, serieus waar.

17 thoughts on “Waarom ik weer aan de voordeur ruik

 1. Hajoooo liefe oompie.
  Ooooh ruik uwes ook hut foorjaar? Ikke ook. Ikke wil aween nog maar naar buite. Maar dat magge ik sins gissere niet. Aween maar ommedat hut waait. Stom he? Ikke was eigeluk nette as uwes oompie. Een buitekat. Met een hele hoop fjientjes. Maar nu woon ik al 7 maante in een huis mette ballekon.
  Ikke ben gjaag oppe balkon. Want dan sjie ikke foogultjes.
  Pootjes oompie 🐾🐾

  1. hoi Dorus als het waait krijg je soms een gefoel van oer maar je mensen snappen een balkon beter dus het is voor thuis nou moeilijk dat je wat anders wilt. Ik ben nou heel graag binnenkater maar Ome Bert is ook al heel veel ouder!!

 2. Ha die Bert, wat dapper dat je aan de voordeur durft te ruiken. Wij gaan net als Dorus op het balkon, alleen nu even niet, want het waait nog steeds en het is nog een beetje te koud.
  Bikkel is erg bang geworden door de storm , vanochtend heeft hij snel zijn brokjes opgegeten en daarna is hij , weer net als gisteren de hele dag, onder het bed gekropen. Hij is gisteren geschrokken van iets op het balkon en nu is hij bang. Onze vrouw zegt dat er niks ergs is en dat we veilig binnen zijn, maar hij vertrouwt het toch nog niet helemaal. En dat terwijl hij toch echt een BIKKEL is, maar nu even niet. Hopelijk gaat de wind snel wat minder waaien, dan is alles gelukkig weer gewoon.
  Knuffels van Bas,Bjarne,Oliver,Kruimel, Bikkel (die nu even geen bikkel is) en Juultje.

  1. hoi Bikkel ik wil even alleen als katermannen onder elkaar praten. Dat je bang bent snap ik. Je kunt opeens in dat gefoel komen en dan weet je niet goed meer hoe je eruit komt. Dat heb ik ook. Dan moet ik eerst bijkomen en dat kost tijd en dan helpt het als ik iets eet of als mijn vrouw bij me zit, of gewoon soms vergeet ik het ook. Dus ik hoop dat je er snel uit komt en ik find jou nog steeds een bikkel!! poot van mij

   1. Lieve Bert en alle vriendjes van deze blog. Ik ben niet meer zo heel erg bang, ik heb net lekker mijn brokjes gegeten, en durf af en toe weer in de woonkamer. Heb net heel veel knuffels van mijn vrouw gekregen, dat helpt ook. Ik begin weer een Bikkel te worden. Ik pas nog wel goed op en ik vind de wind nog steeds niet fijn. Maar het gaat al een stuk beter. Allemaal bedankt voor jullie steun, dat heeft zeker geholpen. Heel veel knuffels van jullie vriend Bikkel.

  2. Hoi lieve allemaal, even een berichtje voor Bikkel, omdat hij nog steeds bang is.
   Bert heeft het al goed geschreven vind ik. Soms kan je heeeeeel erg schrikken, en blijf je best een tijd bang.
   Hopelijk word je vandaag weer minder bang Bikkel! Ik doe aan je denken en je krijgt heel veel zachte steunkopjes van mij, Bolle.
   En voor jullie allemaal een knuffel van mij!

  3. Lieve Bikkel, Ik Jip ben ook een hele bange kerel geweest van allemaal herrie, Nou zegt vrouwtje dat je dar je niet voor hoeft te katerschamen. Jij hebt iets gehoord met de storm waar jij zo bang van werd en nu nog in jou koppie zit. Komt ook omdat je niet hebt kunnen zien waar het door is gekomen. Doe maar heel rustig aan en vrouwtje en ik doen pootjes en handen om jou heen om jou te steunen en al onze vriendjes en dinnetjes doen dan en dan komt het weer goed hoor. Heel veel knufjes van vrouwtje en mij voor jou, Je grote vriendje Jip

  4. Wij vinden dat Bert hele wijze woorden heeft voor Bikkel.Soms gebeurt er iets en je schrikt en dan hopla ben je bang en lukken gewone dingen even niet.Wij komen nu ook niet op ons balkon Bikkel,want met die storm vinden we dat ook niet fijn.We hopen dat de schrik ook hopla weer uit je lijf vertrekt en alles weer gewoon is.Steun pootjes van Sparkle,Fynn en mij Muzette

 3. Dag lieve Bert,
  Wat goed is dat dat je gefoel zegt dat je even naar de voordeur moet gaan om te ruiken. Dat is echt oer hoor. Ik hoop dat er vandaag weer wat zon is en dat je op je kussen in de zon kunt rieleksen. We wensen jullie een fijne dag saampjes en jij krijgt zachte kopjes en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, ik heb nou zon gehad dat was opeens het stormde en het was eng en toen was alles weer goed dat is toch raar!! Ik hoop dat jullie ook zon hebben. pootje van mij

 4. Lieve Bert,
  Heerlijk hè bij de buitendeur even ruiken naar het weer!!! En super dat je er niet eens voor naar buiten hoeft te gaan.
  Onze vrouw zet altijd even het keukenraam open en dan gaan we op de vensterbank zitten.
  Zo hoeven we ook niet echt naar buiten en kunnen toch buiten ruiken!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Dus dat hebben jullie ook, dat je wel buiten wil ruiken zonder dat je meteen naar buiten hoeft. Ik heb ook een vensterbank in de keuken maar die is te klein voor mij. Jammer hoor want misschien ruikt het buiten daar het beste als jullie daar altijd zitten. pootje van mij

 5. Hoi Bert, ik vind zelf dat het al lente is geworden, ik ruik dat in mijn tuin. Dus ik snap dat je steeds aan de deur snuffelt, want je ruikt misschien ook dat de winter voorbij is. Alleen gisteren was het ineens heel ander weer, dat was eng.
  Mijn vrouw zegt steeds dat het nog winter is, maar ik geloof dat niet. Ik weet zeker dat het lente is. Mijn tuin heeft al bloemen, er zijn allemaal vogels, maar vooral: ik RUIK het!
  Ik heb wel eens dat het raam open is, of de achterdeur, en dan blijf ik binnen zitten maar kan ik toch de lucht snuffelen. Dat heb ik gisteravond heel laat ook gedaan en daardoor wist ik dat ik nog steeds niet naar buiten wilde.
  Hopelijk was je niet al te bang gisteren, met de storrum.
  Lieve kopjes vam Bolle,

  1. hoi Bolle, wat een superfijn nieuws over de lente. Misschien komt het eerst bij jou en dan zo verder. En ik denk dat als je het ruikt dat het dan ook zo is. Een kat ruikt beter dan een mens dat weet iedereen. De storm vond ik moeilijk maar die is nou gelukkig voorbij!! pootje van mij

 6. Hallo Bert, Ja vrouwtje zegt ook dat het nog winter is en dat het nog kan zijn dat ze ijs moet krabben van de autoramen. Maar Bert ik vind ook dat de lente eraan komt, Alle vogeltjes zijn blij en twieteren hele leuke voorjaars liedjes en o er zijn er ook al die verkering zoeken met elkaar. Zitten ze op een tak of op de grond, doen dan naar elkaar fladderen met de vleugels en maken piep geluidjes. De eekhoorntjes komen ook al veel meer uit hun holletje. Ik had er eerst maar een meer toen het zo koud was, maar nu al heel veel. O er zat er vanmorgen een op de vensterbank buiten een nootje te eten en die was helemaal niet bang van mij want ik zat binnen op de vensterbank. Vrouwtje wilde er voor jou een foto van maken, maar helaas lukte het haar niet. Misschien komt eekhoorntje nog een keer op de vensterbank. Buitenlucht snuffelen kan ik niet zoveel, want vrouwtje moet alle ramen goed dicht houden voor mij, ze is bang dat er dan per ongeluk een raam opengaat en ik de poten neem en nooit de weg meer terug kan vinden. Ze heeft overal de roostertjes open staan , maar die zijn zo hoog dat ik daar met mijn neus niet bij kan. Wij hebben al de hele winter witte bloemetjes in het grasveld in de tuin en die zijn er ook pas in het voorjaar. Nou als die verschrikkelijke harde wind nou weg gaat kunnen we weer rustig worden in ons lijf en schrikken we niet steeds zo.
  Bert fijne dag en knuffels van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. ja zie je jij merkt het ook al!! Dat je het gewoon weet van de lente. Bolle heeft het ook. En jij hebt de eekhoorns die je nou ziet. Het maakt dus niet uit wat onze vrouwen zeggen wij weten het gewoon zeker!! poot van mij

Reacties zijn welkom