Kater Bolle is weer op zijn post

op zijn post
Nu de reenoovaatsie eindelijk klaar is ben ik weer meer in mijn tuin. Mijn mensen zeggen dat er af en toe nog mannen moeten zijn in de tuin, maar niet vaak meer.

Post

Ik ben vooral ’s nachts in mijn tuin, want dan weet ik zeker dat er geen mannen zijn. Maar ik durf ook overdag weer rond te lopen.  Overdag is het al best lekker weer. Soms schijnt het zonnetje zelfs.
op mijn postDaarom ben ik sinds een week weer terug op mijn post. Mijn post is mijn stoel.
Als het droog is zit ik een tijd op mijn stoel, en kijk ik wat er allemaal gebeurt in mijn tuin en in de tuinen er omheen. En dat is een heleboel.

Ik zie nog maar weinig andere katten, want die zijn bang geworden van de reenoovaatsie. Net als ik. Of ze vinden het nog te koud. Ik niet, ik heb superdikke haren. Hoe dan ook, op andere katten hoef ik nog niet echt te letten.
Maar er zijn wel vogels en die hou ik in de gaten. Bijna elke dag zie ik een dikke duif, die gaat steeds op mijn terras zitten. Dan ren ik naar hem toe, dat hij weer in de boom gaat zitten. Want mijn terras is alleen voor mij, vind ik.

Wat ik zie

Kleine vogeltjes zie ik ook. Ze maken hele hoge geluidjes en zijn altijd met een heleboel.
En er is vaak een zwarte vogel die over de grond loopt en in mijn waterbak in bad gaat, hoe vind je dat?! Hij spettert al het water eruit maar ik vind het niet erg. Want ik drink toch nooit uit die bak.
op mijn postDan is er nog een vreemde vogel. Hij is best groot en hij is bruinig rood met nog andere kleuren. Mijn vrouw zegt dat het een vlaamse gaai is, dus dat zal wel zo zijn. Hij zit in de boom in de tuin van de buren, en doet miauw miauw miauw miauw. Hij doet een kat na! En het lijkt net echt, eerlijk waar. Hij doet ook juffrouw Mier na, die verderop woont. Dat is een heel klein damespoesje, die soms katers roept omdat ze kindjes wil hebben. En die vogel doet dat presies na, biesonder hè? Van zichzelf maakt hij een heel hard geluid, een soort KA-KAAA-KAAAA. En als hij een poes nadoet doet hij (of zij, dat weet ik eigenlijk geeneens) heel zachtjes mauwen. Waarom hij dat doet weet ik niet, misschien vindt hij het gewoon leuk.
Als ik heel eerlijk ben, ben ik een beetje bang voor die vogel. Soms vliegt hij heel laag over me heen, en roept dan keihard. Dat vind ik eng, dus ik blijf uit zijn buurt.
In de bomen zitten ook nog groene vogels, die praten heel veel. Ze doen ook geluiden na, want het zijn een soort papegaaien. Mijn vrouw maakt wel eens dezelfde geluiden terug, en dan komen ze kijken welke vogel zo raar praat. Ik vind het altijd gezellig, dat gekwebbel.

Vangen

Aan ons huis zit een soort stukje waar je een klein beetje onder kunt kruipen. Als kat dan. Mijn vrouw heeft daar allemaal potten voor bloemen en planten staan. Al een paar dagen was ik daar steeds aan het kijken en aan het snuffelen. Gisteren zat mijn vrouw naar me te kijken toen ik weer aan het rommelen was. Ineens zag ze dat ik door mijn voorpoten zakte, mijn bips in de lucht stak en ermee wiebelde. Dat is een teken van dat je als kat iets ziet, iets dat je gaat vangen.
Na een paar tellen maakte ik een sprong, blies en had een rat te pakken. Maar ik liet hem weer los, want het was maar een spelletje. Mijn vrouw kwam meteen naar buiten en keek heel aandachtig naar me. Ze was bang dat Ik gebeten was maar dat was niet zo. Ze heeft met een stok in de bloempotten zitten porren maar er bewoog niemand meer. Dat had ik haar zo wel kunnen vertellen, want die rat heeft zich natuurlijk al lang weer verstopt.

Blaffen

Ik moet ook op de hond naast ons letten. Hij is weer vaker buiten en dan doet hij blaffen. Als hij mannen van de reenoovaatsie ziet doet hij nog harder blaffen. Dat is handig, daardoor weet ik ook meteen dat ze er zijn. De hond weet niet dat ik in de tuin ben. Omdat hij me niet ziet denkt hij dat ik er niet ben. Maar ik weet toevallig altijd dat hij er is, ook als ik hem niet zie. Dat is toch wel een verschil in intelliegentsie, vind ik.

Vensterbank

Er is dus genoeg te doen in mijn tuin.
Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik niet op mijn post ben als het regent. Of nou ja, ik ben dan wel op mijn post, maar als het regent is mijn post binnen op de vensterbank.
Ik zie dan dat de duif op mijn terras gaat zitten. Ik spring meteen van de vensterbank af en loop naar mijn deurtje. Ik duw met mijn neus het deurtje open, en voel dat het regent. Meestal denk ik dan Laat maar. Ik ga me echt niet nat laten regenen voor een duif. Vaak is de duif trouwens al geschrokken van het geluid van mijn deurtje.

Planten

Mijn tuin is nu nog een beetje leeg, wegens dat veel planten weg moesten voor de reenoovaatsie.
op mijn postMijn vrouw is al een paar dagen bezig geweest om alles weer goed te maken. Maar ze zegt dat het nog heel lang kan duren voordat het weer zo is als het was.
Nou ja, ik ben al lang blij dat ik mijn tuin terug heb.
Het enige vervelende is dat op één plek allemaal grote planten weg zijn. Daar stonden er juist een heleboel, en ze waren veel hoger dan ik ben. Ik ging daar elke dag heen. Nu nog steeds, maar nu kan iedereen me zien als ik op mijn buitenweecee zit.

Fynn

Ik wil heel graag Fynn, die vaak antwoordt op de blog, heel veel sterkte wensen. Hij heeft iets aan zijn longen, en het is heel erg.
Hij krijgt nu pillen, en lekkere sneks en veel knuffels van zijn vrouw.
Ik hoop dat Fynn nog lang bij mevrouw Mia blijft, en bij zijn zussen Sparkle en Muzette. En bij ons, van de blog.
Ik doe aan je denken Fynn, en aan je famielie!

30 thoughts on “Kater Bolle is weer op zijn post

 1. Hajoooo oomie bolle.
  Ooooooooooooooh uwes hep een rat gevange? Ooooh wat stoer!!! Ikke wil dat ook 😸😸😸
  Kijk uwes wel uit fandaag met al dat gewoei? Ikke mag nie naar buite toe. Sjo meen😾
  Oomie, ikke weet niet offe uwes al feere hep haalt, maar se ligge in hut laase kassie maar nu hewemaal benede. Oppe gront. Se heppe awwes furandert.
  Pootjes oomie 🐾🐾

  1. Lieve grote siejamezestrepenzwartepanterjongen, ik kan je wel vertellen hoe je dat doet hoor, met een rat. Je moet heeeeeeel veel geduld hebben. Ik heb dagenlang gekeken en gesnuffeld en stil rondgeslopen. Daarna deed ik alsof ik niet meer oplette waardoor de rat dacht dat ik hem niet meer wilde vangen. En toen WAP! Met mijn poot er bovenop. Ik heb de rat even vastgehouden, maar ik dacht wat moet ik er mee? Dus nou is hij weer onder de grond, en kan ik hem nog een keer vangen. Maar ik weet niet zeker of jij ze ook op je balkon hebt, Door. Anders kom je van de zomer een keer op de fiets hier naar toe, dan kunnen we er samen eentje vangen!
   Gelukkig dat je niet op het balkon mag, want je woeit er zo vanaf. Ik mag straks ook niet meer mijn tuin in, ook al heb ik mijn buik die me aan de grond houdt.
   En dankjewel dat je zegt van de veren. Ik heb er nu nog best veel, maar ik zal het aan mijn mensen vertellen!
   Heel veel lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat jij ook rattenvanger wilt worden!

 2. Hoi Bolle, wat fijn dat nu alles weer bijna gewoon is bij jou in de tuin. Alleen die grote planten nog, want je hebt als kat ook enige praivassie nodig vinden wij. Hier waait het al behoorlijk hard, onze vrouw heeft de spullen van het balkon al binnen gehaald. Bikkel was zo geschrokken toen er iets omviel , hij zit nu onder het bed en durft er niet meer onder vandaan te komen, zelfs niet voor een lekkere snek. Toen hebben wij zijn snek maar opgegeten, maar onze vrouw zegt dat ze iets voor hem heeft bewaard. Dat krijgt hij als hij onder het bed vandaan durft te komen, want zelfs toen onze vrouw het hem wilde geven onder het bed, durfde hij het niet te pakken. Wij gaan vandaag maar weer eens lekker rieleksen, laat het buiten maar waaien, wij blijven binnen. Knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje.

  1. Hoi lieve allemaal, ik hoop ook maar dat die planten weer terugkomen. Vroeger kon ik daar onder schuilen en kon niemand kon me zien. Als het regende bleef ik droog en ik zat daar prima. Nu zijn er alleen maar takken en word ik helemaal nat. En de hele buurt kan me zien!
   Ooo Bikkel, wat erg dat je zo schrok! Ik hoop maar dat je nu weer onder het bed vandaan bent. Ik snap heel goed dat je schrikt als je ineens lawaai hoort op je balkon. Dan denk je dat er een groot beest op je balkon is.
   Hier is het ook keihard aan het waaien, ik hoor steeds dingen vallen. En alles staat heen en weer te bewegen. Mijn mensen blijven spesjaal thuis vandaag, wegens mij. Ik ben bang voor storm, ik vind het grieselig. En ik mag niet meer naar buiten, maar dat wil ik ook helemaal niet met die wind. De wind maakt een eng geluid WOESJ WOESJ. Ik lig nu dus lekker op het grote bed, daar is het veilig.
   Lieve Bikkel, ik stuur je zachte kopjes om je te steunen, en om je te zeggen dat je binnen veilig bent! En lieve Bikkel, Kruimel, Bas, Bjarne, Oliver en Juultje, jullie krijgen een grote knuffel terug van Bolle. Jullie vrouw krijgt natuurlijk ook een knuffel van mij!

   1. Hoi Bolle, Bikkel durft nog steeds niet onder het bed vandaan te komen. Hij heeft net zijn eten onder het bed gekregen. Onze vrouw gaat telkens bij hem zitten en lieve woordjes zeggen, maar Bikkel blijft bang. Onze vrouw begint zich nu toch wel zorgen te maken. Hopelijk is de storrum snel voorbij en wordt alles weer gewoon. Knuffels van ons allemaal.

    1. Oooo lieve Bikkel! De storrum is ook eng, het is een heleboel lawaai. Maar hij kan niet bij jullie binnen komen, eerlijk waar niet.
     Heb je wel gegeten? Want dat moet je wel doen hoor, om gezond te blijven.
     Ik doe aan je denken, dat je je snel weer veilig voelt. Want bangzijn is helemaal niet fijn.
     Heel veel grote knuffels van Bolle voor jullie allemaal, spesjaal ook voor Bikkel!

 3. Lieve Bolle,

  Ben ik blij voor je ,dat jij je tuin terug hebt, je zult het wel gemist hebben ,denk ik.

  Vooral nu het bijna voorjaar wordt, is het toch extra fijn weer buiten te zijn.

  Mijn Coco en Kitty hebben geen tuin, maar gelukkig wel een balkon ,waar ze lekker effe naar buiten kunnen en net als jij naar de vele vogels kunnen loeren.

  Vooral de parkieten zijn een hele belevenis, die lekker veel lawaai kunnen maken en slingeren aan het snoer van de buitenlampjes ,alsof ze een circusact aan het uitvoeren zijn.

  De duiven zijn ook heel erg interessant voor Coco,ze kan heel geconcentreerd naar ze blijven kijken, zonder iets te doen, ook als ze heel dichtbij komen.

  Denk dat jouw baasjes de komende tijd heel erg druk bezig zullen zijn ,om de tuin weer gezellig te maken, in het bijzonder voor jou! 🙂

  1. Dag lieve mevrouw Jeanine en Coco en Kitty, zeker weten dat ik blij ben dat mijn tuin weer van mij is!
   Vandaag blijf ik binnen, wegens dat het zo hard waait. Dat is gevaarlijk, zeggen mijn mensen.
   Maar als het niet waait en niet regent, ga ik weer op mijn stoel zitten, of op mijn terras. Daar heb ik een grote mand staan en dan kan ik alles zien.
   Duiven zijn best groot, ik vind ze altijd een klein beetje eng. Want in mijn tuin maken ze veel lawaai als ze ergens gaan zitten. Ze gaan in een grote struik zitten en de hele struik gaat zwieberen, daar schrik ik van.
   Die parkieten, die vind ik gezellig. Ze zijn altijd aan het praten, ook als het er maar eentje is.
   Wat vinden Coco en Kitty van de wind? Op een balkon kan je het vast nóg harder horen.
   Voor jullie alledrie hele lieve kopjes van Bolle.

 4. He Bolle! Wat fijn dat je je tuin weer terug hebt en op je post weer durft te zitten. Heb je een rat gevangen? Ik wel eens een muis. En ook wel eens zo’n klein groen vogeltje. Die smaakte allebei erg lekker. Wat een mooie foto’s bij je blog, daar gaat mijn poezenhart sneller van kloppen. Miauw!

  1. Hoi lieve Minnie, zie je wel dat je stoer bent dat je wel eens een muis en een vogeltje hebt gevangen! En dan ook nog opgegeten, ik weet zeker dat je vrouw heel trots op je was dat je voor je eigen eten zorgde.
   Ik hoop dat jij over een tijdje in je furrever huis ook een tuin hebt! Maar misschien zijn de vogels en muizen daar niet zo blij mee…
   Ik hoop maar dat ik de rat nog een keer kan vangen, ik vond het een leuk spel. Een hele tijd geleden had ik elke dag een jonge rat gevangen, daar was ik best druk mee. Maar ik eet ze niet op, want op is op, dan heb ik er niks meer aan.
   Miauw! terug van mij, en voor jou en je vrouw hele lieve kopjes van Bolle.

 5. Lieve Bolle,

  wat hebbie mooi jou schrijf gedaan ofer jou tuin en dattie weer kan patroejeere. Jij hoor in jou tuin Bolle, iedereen weet het. Jij ben jou eigen baas en ook van al jou tuinen. En soms moetie gewoon naar jou buitenweecee, dan kan jij het nie binne doen. Maar jou vrouw moet wel jou preifussieplante terug zette. Assie jou eigen zie zitte, Bolle geloof het van mij eigen. Dan zit jij nie fijn.
  Hebbie jou trap nog? Heb jou menseman jou trap gemaak? Dattie weer kan denke. Dat is belangrijk assie zo een moeilukke tijd achter jou rug heb. Dattie hoog kan zitte en jou leeve en jou ree-noo-faasie kan oferdenke.
  Mij hart is wel geschrokke Bolle, dattie jou rat heb gefange. Oooh jij bennie bang. Jij heers in jou tuin en jij ben nu ook sur Bolle jou rattefanger van jou tuin. Jou vrouw kan tros zijn op jou eigen. Misschien krijgie nu wel jou ferdiende snek. Jij moet wel op jou kracht blijfe.
  Beloofie mij eigen dattie vandaag binne blijf. Jij kan wel jou neus door jou eigen deur duuwe, maar jij zal foele: het waai. Mij vrouw zeg Loes jij blijf binne vandaag. Maar van mij eigen heb ik geen planne want binne lig mij tonijn. En mij vrouw moet slaape, dan ga ik boofe op mij vrouw ligge dattie nie weg waai.

  Lieve Bolle dank jou wel dattie ook aan ons allemaal vriendje Fynn denk. Hij heb het nu moeiluk en wij moet hem steun geeve. En ze vrouw ook want zij heb ook ferdriet. En ze zusse Sparkle en Muzette. Soms krijg jij toch wel feel in jou bakje en het is geen tonijn. Dan moetie sterk zijn. Lieve Fynn wij zijn er allemaal foor jou eigen. Foor steun of assie ons noodig heb.
  Bolle jij krijg mij kopjes met mij dank jou wel. Dattie zo goed zorrug foor jou tuin en jou mense. En mij kopjes zijn ook foor jou mense. Mij vrouw roep dag Bolle en Floris en Zusje stuur ze poot,

  Liefs van Loesje

  1. Hoi lieve Loesje, blijf vandaag zeker weten maar binnen want je waait zo van je balkon af. Ik mag niet naar buiten van mijn mensen, maar dat wil ik ook helemaal niet. Want de wind maakt heel veel geluid en je voelt hem zo door je heen zoeven, dat is grieselig. En nu ik zo slank ben geworden moet ik ekstra opletten dat ik niet de lucht inga. Mijn mensen zeggen dat ik nog niet slank ben, maar ik vind van wel. Als ik nu naar mijn buitenweecee ga waai ik weg. Dus ik blijf maar binnen op het grote bed.
   Nou je het zegt: ik heb na die rat geeneens een snek gekregen. Terwijl ik best veel deed bewegen. Ik nam een supergrote sprong en ik had hem! Maar ik laat alles wat ik gevangen heb weer los, want ik vind het anders zielig. Alleen miertjes eet ik op, maar die zie ik nu niet.
   Gelukkig dat jij tonijn hebt binnen, dat je genoeg te eten hebt. En je vrouw voelt zich vast veilig als jij bovenop haar slaapt dat ze niet wegwaait.
   Loes, ik hoop maar dat als we met zijn allen aan Fynn denken, dat hij dat kan voelen en dat hij dan minder pijn heeft. En dat zijn vrouw ietsjes minder verdriet heeft, en zijn zussen ook. Want het is zo moeilijk, als iemand waar je veel van houdt ziek is.
   Op de blog zijn we allemaal famielie, dat heb jij zo mooi geschreven. En dat zijn we als er iets fijns is, maar juist ook als er iets verdrietigs is.
   Lieve Loes, je krijgt van mij hele lieve kopjes met slagroomfla. Dat je brokken beter smaken. Je famielie mag er ook een paar, maar de meeste zijn voor jou, van Bolle.
   En mijn mensen sturen jullie allevier veel liefs!

 6. Hoi Bolle.Wat lief dat jij aan mij,scullary girl en mijn zussen denkt.Scullary girl is erg ontroerd dat zoveel vrienden en hun mensen aan ons denken,Dank jullie wel allemaal.

  Bolle wat fijn dat je weer in je tuin kan en de reenoovaatsie eindelijk over is.Dat was wel een lang vervelend iets he?Brr vreemde mannen in je tuin.Ik zou ze ook niet op ons balkon willen hoor!!!Al ben ik niet zo bang van vreemde mensen.Als er bezoek komt ben ik altijd de eerste om te kijken wie er is.Stoer he!Al lukt dat nu niet zo goed meer.
  Ik vind het wel heel brutaal dat die vogel zich gaat wassen in jou waterbak,ook al drink je er niet uit.Even vragen is toch wel zo beleefd,en ik vind het ook erg dat de planten weg zijn van je weecee.Ik hoop dat het snel weer in orde komt,want je wil toch ook wat privee hebben op je buitenbak.Wow, wat knap dat je een rat te pakken had.Die gaat voorlopig bij jou de tuin niet meer in!!Ha ha
  En dan die domme hond,die denkt dat je er niet bent.Honden zijn nu eenmaal heel anders,en er zit ook best wel verschil in.Tessa en Dusty waren honden van de zus van scullary girl en kwamen elk jaar wel een paar weken logeren bij ons.Dat vonden ze heerlijk want bij ons is er in het park een mooi strandje waar alle honden die dat willen,komen zwemmen.Tessa was echt heel knap en snapte alles.Je kon goed praten met haar.Maar Dusty, man o man dat was een hele klus om haar te leren dat katten nu eenmaal niet spelen op een honden manier.Een super lieve,maar ook super domme mechelse herder was ze.Maar ik heb zo ook aan Muzette en Sparkle kunnen leren hoe ze een hond laten weten,dat wij katten toch eggies boven hun staan.Lieve domme Dusty had veel lesjes nodig.Tessa en Dusty zijn nu in Regenboogland,en Blue,de hond die nu bij de zus van scullary girl woont, wist dan ook gelijk bij haar eerste logeer partij dat wij alle 3 toch eggies de baas zijn.Je had haar snuit moeten zien,toen mijn zussen haar op haar plek wezen.Ze hebben het goed geleerd van mij,yes!!

  Bolle,ik heb gisteravond een goed gesprek gehad met scullary girl.Ze weet dat mijn poot meer pijn is gaan doen.Ze ziet dat door de manier waarop ik loop.En scullary girl vind het heel akelig voor mij dat ik zo’n au poot heb.Daar zit namelijk ook zoiets in, als wat in mijn longen heb.We hebben samen kei hard spinnen en kopjes geven gedaan{ ikke dan he}bij het gesprek en zij had veel lekkende ogen.Maar ze gaat aan Nina vragen om meer of andere pillies tegen de pijn in mijn poot.Nina kan ook mijn poot en longen niet beter maken,maar ze weet vast wel iets tegen de pijn.Want eggies dat vind ik niet fijn.Misschien word ik dan wat suf van de pillies of zo..Scullary girl zegt dat mijn poot en longen alleen beter kunnen worden als ik over de brug ga.Dus dat zal wel want scullary girl heeft nog nooit gelogen tegen mij.Dus we wachten af wat Nina nog geven kan,want ik ben hier nog graag en krijg heel veel sneks,lekkere hapjes en kaas rol snoepies.En scullary girl en ik knuffelen ook veel of ze gaat mijn haar kammen.Dat vind ik zooooooo heerlijk.Maar die pijn in mijn poot is wel aan het klieren en dat is niet fijn.Dus….ik wacht het af.Ik vertrouw scullary girl volledig dat zij het wel het beste weet voor mij,want ze houdt zo heel erg honderd duizend miljoen veel van mij.Ze zei ook dat opa bij de brug is en Tessa,Dusty en de katjes die bij de zus van scullary girl hebben gewoond.En natuurlijk Vlo,Katrientje en nog veel meer vrienden.Ze vindt het goed als ik wil gaan.Ik denk er nog even over.Ik had zo mijn best gedaan met plankies timmeren,maar er zijn toch weer openingen,en misschien moet ik daar dan toch gebruik van gaan maken
  Dit was even een updeet van mij.
  Een stevige rechter poot van je vriendje Fynn,kopjes van mijn zussen en een knuffel{ als je dat wil} van scullary girl.Zij doet ook de hartelijke groeten aan je vrouw.

  1. Lieve Fynn, wat verdrietig dat je poot zo’n pijn doet. Dat is helemaal niet fijn, dan kun je niet goed lopen en niet goed zitten en niet lekker liggen. Ik hoop maar dat je andere pillies kunt krijgen, dat je geen pijn meer hebt. Het is beter om een beetje suffig te zijn dan dat je poot pijn doet!
   En zeker weten dat je je vrouw kunt vertrouwen, dat weet ik een miljoen proosent zeker. Zij wil het allerbeste voor jou en je zussen. En dat wil iedereen voor jou! We denken op de blog allemaal aan je, en duimen voor je. Als het echt niet meer gaat hier op aarde, en je gaat naar de brug, dan zwaaien we met zijn allen naar je en blijven altijd aan je denken. En we proberen je vrouw en je zussen te steunen.
   Fynn, ik doe duimen dat je nog lang hier kunt blijven, bij je vrouw en je zussen. Je leert ze zoveel dingen, dat lees ik al over de honden. En ze gaan je verschrikkelijk missen. Maar soms gaat het zo, waarom weet ik niet. Dan is je leven hier op, en dan is het fijn dat er allemaal dieren op je wachten bij de brug. Dat je weet dat je niet bang hoeft te zijn.
   Doe maar goed met je vrouw en je zussen knuffelen en samenzijn, en ik wil je heel erg bedanken voor je updeet.
   Ik doe voor je duimen, en ook voor je vrouw en voor Sparkle en Muzette!
   Je krijgt een heel voorzichtige zachte poot terug van mij, ook voor je famielie, en mijn mensen sturen je zachte aaien! Ik denk aan je Fynn, de hele tijd.

  2. Hoi Lieve Fynn, even een berichtje van ons. Wat vervelend dat je zo’n pijn aan je pootje hebt, hopelijk zijn er andere pilies voor jou. Lieve Fynn, weet dat we aan je denken en aan je zussen en aan je vrouw. Wij gaan pootjes draaien en onze vrouw gaat een kaarsje branden en duimen dat je niet zoveel pijn hebt en toch nog een tijdje bij je familie en bij ons kunt blijven. Heel veel knuffies van ons allemaal.

  3. Dag lieve Fynn, Floortje en ik draaien pootjes voor jou en hopen dat de dierenarts wat meer pilletjes kan geven voor de pijn. Veel sterkte lieverd, ook voor jouw frau, en we denken aan je. Zachte kopjes en knuffels van Ina en Floortje.

  4. Lieve Fynn en vrouwtje,

   Wat erg dat het slechter met je gaat en ja zoveel au aan je poot is erg, Hopelijk kan Nina voor jou andere pilletjes geven tegen de au.
   Vrouwtje en ik doen heel veel duimpje draaien voor jou en we denken heel veel aan jou en je vrouw en zusjes.

   Heel veel knufjes van vrouwtje en je grote vriend Jip

 7. Hoi Bolle,

  Je kent mij nog niet, maar ik ben deeltijd baasje van katerman Tommy!
  Tommy’s baasje en ik hebben een L.A.T. relatie, en daarom mag ik Tommy’s deeltijdbaasje zijn.
  Lief hé.?

  trouwens wat heb je weer mooi geschreven over de tuin en je patrouille, goed bezig weer.
  Maar vandaag wel rustig aan doen hoor, anders waai je heel hard weg.
  En dat mag niet.

  Knuffel van deeltijdbaasje van Tommy, en een high pootje van Tommy.

  1. Lieve mevrouw Annelieke en lieve katerman Tommy, wat leuk dat Tommy een deeltijdvrouw heeft! Dan heb je soms één en soms twee mensen, dat is gezellig.
   Vandaag mag ik niet naar buiten, wegens dat het zo hard waait. En ik wil het ook niet, want ik vind het grieselig als het storremt. STOR-REM, zo heet dat zegt mijn vrouw. Dan waait het echt keihard. En nu gaat het ook nog regenen, dus ik lig veilig op het grote bed en daar blijf ik vandaag, denk ik.
   Kan je haai vaif, Tommy? Dat vind ik superknap. Ik kende een katerman Paul, die kon dat ook. En dan kreeg hij een snekje, dus misschien ga ik het ook eens oefenen. Vergeet niet om om je snekje te vragen, Tommy! En ik heb weleens gelezen van een kater die een snoepje kreeg bij haai vaif, en die zat na een paar dagen de hele dag door te haai vaifen. Slim hè?
   Lieve kopjes voor jullie allebei van Bolle.

   1. Tommy vind het altijd super gezellig als ik( zijn deeltijdbaasje) komt, krijgt hij extra snoepjes en dat weet hij. Tommy kan niet haai vaif doen, vind het wel knap dat de katerman Paul dat wel kon. Tommy kan wel heel charmant zitten op zijn kontje en dan zijn achterpootjes wijd, best grappig. Vind het heel slim als je kan haai vaif en dan snoepjes krijgen, dan doe je het goed. Kopje terug van Tommy en een aai over je bolletje van mij.

    1. Als je heel mooi kan zitten met je achterpootjes wijd, dat is ook heel knap vind ik. Maar het mooiste vind ik dat Tommy gewoon ekstra snoepjes krijgt als u komt! Dan hoef je geen kunstjes te doen, en dat is toch het beste. Soms krijg ik ook een paar ekstra snoepjes, dat vind ik altijd super. Zeket nou ik op diejeet ben!
     Lieve kopjes voor jullie allebei van Bolle.

     1. Hoi Bolle,

      Je hoeft tegen mij geen U te zeggen hoor!
      Ben jij net als Loesje ook op diejeet, dat lijkt mij lastig!
      Wel fijn dat je zo af en toe nog eens een ekstra snoepje krijgt.

      Tommy hoeft voor mij nooit geen kunstje te doen om snoepjes te krijgen, dat krijgt hij zo wie zo wel.
      Knuffeltje van Tommy en mij( deeltijdbaasje)

 8. Ohhhhhh Bolle wat heerlijk dat je weer van je tuin kunt genieten!!!!!
  Dat is toch wel het allermooiste!!!!
  En zeker als vrouw straks weer hoge planten neer gezet heeft zodat je ook weer kunt genieten van je privacy!!
  En die rat…….die zal wel niet meer terug komen nu hij weet dat het jou tuin is!!!!
  Geniet ervan lieve Bolle!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve allemaal, ik was helemaal blij vorige week dat ik weer in mijn tuin kon. Ik heb keihard gerend, en met mijn vrouw op het gras gespeeld en ik ben mijn trap een paar keer op en af gerend! Mijn mensen moesten lachen dat ik zo hard rende!
   Maar die buitenweecee is een beetje moeilijk. Want ik word nu nat en ik zit een beetje in mijn blote bips, heb ik het gevoel. Gelukkig heb ik ook nog een binnenweecee, en kan ik ook naar buiten als het donker is. Dan ziet niemand me!
   Ik hoop dat ik de rat nog een keertje kan vangen, maar ik laat hem steeds gewoon weer los. Want ik heb genoeg eten binnen, en misschien heeft de rat wel een famielie.
   En op is op, dat zou jammer zijn.
   Maar vandaag blijf ik binnen, wegens de storrem. Doe jullie ook voorzichtig?
   Lieve Tica, Dopey, Izzy, Belle, Moby en Panda, jullie krijgen een supermeegaadikke knuffel, ook voor jullie vrouw, van Bolle.

 9. Lieve Bolle, wat fijn dat de tuin nu weer helemaal voor jou is, als de storm weg is kun je weer lekker patroeljeren. En je prievaasieplek komt ook wel weer in orde, planten groeien best snel weet je. Wat verdrietig voor Fynn, Floortje en ik draaien pootjes voor hem, dat de pijn minder gaat worden . Geniet van jouw tuin en nog een fijne dag met jouw frau en man. Kusjes en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Lieve mefrau Ina en lieve Floortje, ik was helemaal blij vorige week. Ik ging keihard rennen door mijn tuin en over het dak van het schuurtje, zo blij was ik dat mijn tuin weer van mij is.
   Vandaag blijf ik binnen, wegens de storrem. Mijn mensen zijn bang dat ik wegwaai, en dat wil ik liever niet.
   Fijn dat jullie ook pootjesdraaien voor Fynn, als we dat allemaal doen voelt hij dat vast wel. Ik hoop maar dat hij nog andere meediesijnen kan krijgen dat zijn poot geen pijn doet.
   Voor jullie en ook voor meneer Floortje een hele fijne avond gewenst, en doen jullie ook uitkijken met de wind?
   Heel veel knuffels terug van Bolle.

 10. Hoi Bolle wat heb je weer een boel beleefd in jouw tuin echt cool hoor en dan die vreemde vogel die ons nadoen oooooh ilkjes Ollie heb dat nog niiet mee mee genaakt ik zou ook schrikken ervan hoor! Ik hoop voor jou dan er weer hoge struiken komen waar je je in kunt verstoppen of kunt rondsnuffelen!

  Kopje van je vriendje Ollie😺

  1. Hoi lieve Ollie, die vogel die katten nadoet is eerlijk waar best grieselig. En hij doet me ook bijna aanvallen, dat mag toch niet! Mijn vrouw zegt dat er over een tijdje wel weer grotere planten zijn. En dat de planten bij mijn weecee meer bladeren maken, dan kan ik me ook weer verstoppen.
   Ollie, je blijft toch wel binnen vandaag, met die KEIharde wind? Ik heb net even aan de lucht gesnuffeld door een kiertje, en ik ging meteen weer naar het grote bed!
   Heel veel lieve kopjes terug van je vriend Bolle,

 11. Hallo Bolle,

  Ja hier ben ik nog hoor en ik was niet weggewaaid hoor, vrouwtje zegt dat de ergste blaas-blaas nog moet komen hier, maar ik ben veilig in ons huisje met vrouwtje samen.

  Wat geweldig dat jij weer de tuin voor jezelf hebt en weer jouw eigen dingen kunt doen, van op je stoeltroon zit als een echte landheer en op de schuurtjes kunt zonder dat die mannen jouw storen, Toch merk ik dat je ook een beetje een huiskater bent geworden door de renovatie en dat is heel goed. Nu heb jij een landgoed met een kasteel. Jammer dat de buurtpoezen er nog niet zo veel zijn doordat ze bang zijn geworden en hopelijk komen ze weer terug voor jou, Ja die blafsnuit dat hoeft natuurlijk niet en ik hoop dat ik als wij in ons nieuwe huis wonen geen blafsnuiten in mijn tuin krijg, want daar ben ik eggies bang van door vroeger. Hopelijk kunnen jouw man en vrouw de tuin weer goed krijgen en het is toch wel heel erg dat ze mensen zoveel stuk hebben gemaakt. Vrouwtje vind dat ze daar wel eens veel nieuwe planten en struiken voor kunnen geven.
  Zeg Bolle ik heb hier ook van die grote rare vlaamse gaaien en niet een maar verdraaide veel, ze eten alle pinda’s van de kleine vogels op, ze zijn heel slim, want vrouwtje kan nog zo het pindahuis hangen dat ze denkt nu kunnen ze er niet meer bij, Nou ze vliegen er naar toe en trappen met de poten tegen het pinda huis en hup hebben ze er weer. En al ze geen zin hebben laten ze de kleine vogels pinda pakken en die moet het dan afgeven aan die grote lummels. De kleine vogels doen wel voor Mevrouw Fazant zaadjes op de grond gooien zodat ze iedere dag samen met de duiven en korhoentje kunnen pikken. Kijk dat is nog eens lief vind ik.

  Zo Bolle nu ga ik nog even een grote poetsbeut doen voor de echte grote blaas eraan komt en vrouwtje hoopt de de reuze boom naast het huisje wel met zijn wortelpoten in de grond blijft.
  Jij ook goed uitkijken hoor en je kan eggies beter binnen blijven nu.
  Veel knufjes van vrouwtje en groetjes voor jou mensen , van mij een grote poot en kopje en kroeltje voor jouw vrouw en man.
  Je grote vriend Jip

  1. Hoi lieve Jip, doe je uitkijken met de storrem? Ik mocht vandaag niet naar buiten, wegens dat het zo hard waait. Maar ik vond het ook eng dus ik wilde niet naar buiten.
   Vorige week was ik zooo blij dat mijn tuin weer veilig was dat ik keihard ging rennen! Door het gras en mijn trap op en af. Mijn vrouw zegt dat ik helemaal een dikke staart had en grote ogen, ik was helemaal heppie!
   Maar ik vind ook heel fijn om in ons huis te zijn, samen met mijn mensen.
   Ik vind honden heel eng, net als jij. Ze doen blaffen en bijten, dat wil ik niet. De hond die naast mij woont heeft een paar keer geprobeerd mij te vangen. Toen deed ik mijn voorpoten omhoog en echt heel hard blazen en grommen. Toen kwamen zijn mensen en die haalden hem weg. Daarom mag de hond mij niet zien.
   Ik hoop zeker dat je geen hond naast je krijgt. Of een hele lieve. Die bestaan, zeggen mijn mensen, maar ik weet niet of ik dat geloof.
   Toen er een andere hond naast mij ging wonen begon ik mijn buik kaal te likken, zo bang was ik. Maar deze hond mag veel minder en zijn mensen letten heel goed op gelukkig. En ik weet nu dat ik veel slimmer ben.
   Dus jij hebt ook vlaamse gaaien, en die zijn ook heel brutaal? O, ik ben blij dat er hier maar eentje is, dat is al meer dan genoeg.
   Wat is er een hoop te zien uit je raam, Jip! Dat lijkt me supermooi, al die kleine en grote vriendjes die allemaal hun eigen dingen doen.
   Nog eventjes en je hebt je eigen tuin, samen met je vrouw, in jullie vooraltijdhuis.
   Lieve Jip, doen jullie voorzichtig? Dat jullie niet wegwaaien?
   Jij en je vrouw krijgen heel veel lieve kopjes en pootjes van Bolle, en mijn mensen sturen jullie heel veel lieve groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *