Als je wakker bent dan moet je opstaan

wakker

Thuis heb ik regels voor mijn vrouw, ze mag best veel van mij maar ik ben ook streng. Ik vind als ze wakker is dan moet ze opstaan.

Wekker

De laatste tijd moet ik daar extra op letten. Ik ben meestal beneden om naar het begin van de dag te kijken en dan hoor ik van boven het geluid van de wekker. Het houdt snel op. Verdergebeurt er niks dus dan weet ik dat ik nou wat moet gaan doen. Dus dan ga ik de trap op, naar de slaapkamer.

Op de overloop miauw ik even dat ik er ben. “Goedemorgen Bertje,” zegt ze dus ze is wakker maar nog in bed. Dat kan niet.  Als je wakker bent dan moet je opstaan, dat weet iedereen. Dus ik loop de slaapkamer in en ga voor het bed staan. Ik staar haar aan. Ze begint dan te praten maar dat gaat nergens over dus ik blijf kijken. En ze snapt het want ze zegt van jaja.

Terug

Soms wacht ik op de overloop en als ze dan niet gauw komt ga ik weer terug om te kijken dat het tijd is. Ik heb het ook wel dat ik alvast naar beneden ga en dan hoor ik dat ze komt. Dus zo zorg ik ervoor dat ze uit bed komt maar nog meer zorg ik ervoor dat er gebeurt wat hoort. Zo zie ik dat.

Beneden krijg ik op mijn kussen een eerste knuffel en dan ga ik een brokje eten. Dus dan is de dag echt begonnen. En ze heeft me dan ook bedankt, dus dat weten we alletwee wie ervoor gezorgd heeft dat alles gewoon was.

Te vroeg

Ik moet eerlijk zeggen dat ik soms te vroeg ben. Dan heb ik het gefoel dat het tijd is. Maar dan zegt mijn vrouw hoe laat het is en wanneer ik weer kan komen en dan doe ik dat. Voor dat soort dingen heb ik gefoel ook al kijk ik nooit op een klok.

14 thoughts on “Als je wakker bent dan moet je opstaan

 1. Hoi lieve Bert,

  Jij maakt dus ook het vrouwtje wakker?Nou,ik vind dat jij het op een heel subtiele manier doet vergeleken met mijn Coco.

  Als het tijd is, springt zij op bed, meteen op mijn buik en begint ze met haar pootje in mijn gezicht te slaan, van ,He ,wordt wakker, ik wil eten en spelen.

  Kitty daarentegen springt op bed ,gaat naast mij zitten en mij aanstaren en af en toe een miauw.

  Hoe langer het duurt voor ik opsta,hoe drukker die 2 worden,ze rennen dan door de kamer heen,hupsakee op bed, tikkertje spelen, elkaar plagen en dan er weer vanaf.

  Je snapt dus, dat ik dan klaar wakker ben en maar gewoon opsta.

  Zo gaat het dus haast elke ochtend.

  1. hoi Jeanine, wat doen Coco en Kitty dat slim en aktief misschien moet ik dat ook zo doen. Maar ik heb dan van mezelf een onzeker gefoel van kan het wel. Ik doe haast niks met mijn vrouw haar gezicht alleen soms een kopje. Meer niet. pootje van mij

 2. Bert wat goed van jou!!!!
  Wij horen de wekker eigenlijk nooit want onze vrouw is al op voordat hij gaat rinkelen.
  Maar wij moeten onze vrouw er wel eens op wijzen dat het tijd is voor ons eten.
  Dan gaan we ook bij haar miauwen!!!
  Maar gelukkig hoeven we dat niet vaak te doen!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Dat is ook erg dat je om je eten moet vragen. Ik heb dat ook weleens dat ik denk nou naar de keuken ik heb trek. Maar ik find dat een vrouw dat zelf moet doen en altijd op tijd en lekker veel en dan ook een snek. Als het kan. pootje van mij

 3. Hallo Bert,

  Hier zet vrouwtje voor ze gaat slapen en ze moet de dag erop gaan werken wel een wekker, maar dat rammelding loopt zelden of nooit af. Vrouwtje is altijd ervoor al heel lang wakker en anders dan maak ik haar wakker, moet ik wel voorzichtig doen hoor anders zegt ze Jip zachtjes. Nou mag vrouwtje van mij wel blijven liggen als ze wakker is, want anders loopt ze iedere nacht te spoken en wordt ik daar ook weer wakker van en is mijn klokje in mijn koppie weer van slag. Ja ik heb dan zo van hoera etenstijd en dan krijg ik niks. Maar Bert als je vrouwtje slaapt tot de wekker afloopt, ja dan is het tijd voor de benen naast het bed en aan de dag te beginnen.
  Voor vrouwtje hier aan haar mensendingen begint, gaan we eerst naar de kamer en keuken en krijg ik eten , schonen drinkbakken en maakt ze mijn weecee schoon. Dan gaat ze pas voor haar zelf aan de slag.

  Zo nu hebben wij Jippedag en wel 4 dagen lang, wat een feest voor mij, want het gebeurt al heel lang niet meer dat vrouwtje zo lang thuis blijft.

  Bert ik hebt heel veel warme zonnetje en jij vast ook, ik lig al te bakken en kan zo naar mijn vriendjes kijken, Jij een fijne dag en zonneknuf van vrouwtje. Grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dat is een superdag voor je als je vrouw rustig thuis is dan heb je zelf ook een ander gefoel van binnen. Jij moet er eigenlijk weer meer voor zorgen dat je vrouw kan ontspannen en slapen geloof ik maar ja dat moet je als katerman dan ook maar weten hoe dat moet. Ik hoop dat jullie een fijne dag hadden met heel veel warme zon!! pootje van mij

 4. Hoi lieve Bert, je hebt helemaal gelijk, als je wakker bent moet je opstaan als mens!
  Ik merk ook meteen dat mijn vrouw wakker is, maar toch blijft liggen. Dan ga ik heen en weer lopen, en zuchten. Als dat nog niet genoeg is doe ik soms heel zachtjes priieep? Of ik ga op mijn weecee, dat werkt altijd.
  Mijn man staat meteen op als hij wakker is, of als de wekker gaat, dus daar heb ik verder geen werk aan. Hij gaat nog wel even met koffie (bah!) in bed de krant lezen en daar kom ik altid gezellig bij liggen.
  Het is maar goed dat wij er zijn, en onze vrouwen op laten staan. Stel je voor, anders zou alles helemaal verkeerd gaan.
  Mijn vrouw zegt wel eens dat ik toch ook wel eens op bed lig tereijl ik wakker ben, maar dat is heel anders. Ik ben een kat!
  Lieve kopjes van Bolle,

  1. hoi Bolle, nou zie je, daar zijn we het over eens dat je aan een vrouw meer werk hebt als aan een man. Ik dacht het en jij weet het. Misschien heeft Dorus die erfaring ook met zijn man. Het is wel gemakkelijk. Ik vind het heel goed dat je soms wakker op het bed gaat liggen dan weet je of het gefoel van het bed nog goed is, aan wie moet je dan anders vragen, pootje van mij

 5. Lieve Bertje, wat een mooie subtiele manier heb jij gevonden om jouw frau uit bed te krijgen. Dat hebben jullie saampjes goed voor elkaar lieverd. Floortje is altijd heel geduldig ’s morgens, ze loopt wel wat heen en weer en gaat dan op bed zitten wachten tot wij wakker worden. Dan wordt er eerst wat geknuffeld en gaan we de bakjes vullen, dat is het belangrijkste. Fijne zonnige dag lief vriendje, samen met je frau. Knuffels en kopjes van Ina en Floortje

  1. hoi Ina en Floortje, zachtjesaan doen is het beste als het kan, dan moet je geen aa dee haa dee hebben wat Zusje heeft. Ik vind het mooi dat jullie met zn allemaal zo rustig aan de dag beginnen. pootje van mij

 6. Lieve Bert,

  wat hebbie toch altijd jou goeie maniere, jij ben en blijf jou sjentelman en jij zorrug goed voor jou vrouw. Dattie opsta en jou knuffels geef en ook jou onbijt. Dat is belangrijk. Assie geen onbijt krijg dan kan jij nie aan jou dag beginne.
  Van mij eigen slaap ik boofe op mij vrouw en assie wakker is ga ik haar wel aankijke. Dan weet mij vrouw, Loes is wakker. Soms ga ik gewoon ferder met mij slaap maar assie beweeg ga ik soms wel ferligge. Mij zus Zusje ga renne en zij ga mij vrouw ferveele assie vin dat het te lang duur. Zij heb aa dee haa dee Bert, jij kan er niks aan doen. Maar dan kom mij vrouw wel uit ze bed. En soms blijf ik wel boofe op mij vrouw ligge dattie weet, Loes heb ook is te zegge

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje, jij bent best zacht met je vrouw dat je gewoon op haar ligt en dan kijkt, dan snappen jullie elkaar goed. Gelukkkig heb he geen aa dee haa dee Loes dan moest je ook de hele tijd rennen, dat lijkt me moeilijk als je geen rust kunt vinden. Het is heel goed dat jullie thuis allemaal meetellen en Floris ook, je Bertje

 7. Hoi lief vriendje Bert, ik maak mijn vrouw altijd om 04.30 uur wakker, ruim voordat de wekker om 05.00 uur afgaat. Zo kan zij zich nooit verslapen!!! Dan zegt ze wel Juul het is nog geen tijd maar is ze toch wakker. Want ik blijf miauwen en heen en weer hollen. Hihihi.
  Groetjes en knuffels van Juultje.

  1. hoi Juultje ik snap niet dat je dan al wakker bent, het is dan midden in de nacht en dan ga je al hollen ook nog!! pootje van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *