Waarom ik oefen met iets leren durven

durven
Soms is er zon maar vaker is er regen en ik foel het gewoon: de koude tijd komt er weer aan. Van thuis moet ik weer oefenen met een dekentje. Ik wil het ook zelf. Geloof ik.

Berging

Nou moet ik eerst zeggen dat ik van thuis haast alles mag. Behalve dat ik de laatste tijd niet op de berging mag, waarom dat is weet ik niet, en ik sta heel vaak bij de deur dus dat is best duidelijk vind ik, maar die deur blijft toch dicht.
En van thuis moet ik ook heel weinig. Ja, eten voor mijn gezond. En heel erg soms moet ik in een auto dat is als we naar de dokter gaan, dat is super-akelig voor me. Dat moet, zegt mijn vrouw.

Oefenen

Maar nu de koude tijd er weer aan komt, moet ik weer oefenen met onder het dekentje liggen. Ik vind het moeilijk maar niet eng. We oefenen al jaren, zegt mijn vrouw, en ik ga vooruit met kleine beetjes. In het begin wilde ik niks op mijn vacht. Dat komt wegens een traumaa van vroeger, daar kan ik geeneens meer aan denken. Het is iets met dat je opgesloten bent en je kunt niet weg. Met een dekentje op mijn vacht is dat gefoel er weer.
Een traumaa is iets dat nooit overgaat of heel erg langzaam. Dus dan heb je tijd en geduld nodig en soms blijf je dan toch zoals je bent.

Samen

Alleen nou is mijn leefe heel anders. Ik woon samen met een vrouw en zij helpt me als iets moeilijk voor me is. Beivoorbeeld als er in de straat grote geluiden zijn, dan gaat zij kijken ook al is het mijn werk om de straat te controleren. Dus zo doen we het samen.

Knuffel

Met het dekentje op mijn vacht oefen ik dus. Het ligt er even en dan voel ik wel, dat is warm en het dekentje ruikt ook naar thuis. Daarna heb ik een ander gefoel en dan loop ik weg. Mijn vrouw is dan niet boos maar ze geeft me een knuffel.
Dus daarom blijf ik oefenen. Misschien lukt het om onder een dekentje te liggen en misschien lukt het nooit. Het begin-gefoel van warm is fijn dat wil ik best langer erfaren. En als het traumaa blijft dan mag ik ook zijn zoals ik ben, dat weet ik door de knuffel.

16 thoughts on “Waarom ik oefen met iets leren durven

 1. Lieve Bert, wat heb je dat weer duidelijk omschreven dat je oefent met onder het dekentje liggen. En dat dat moeilijk voor je is wegens een trauma van vroeger. Het is fijn dat je zo’n liefe frau hebt die je daarbij helpt. En je knuffelt als je er genoeg van hebt. Als het je ooit lukt is het fijn, lukt het niet dan geeft dat helemaal niets. Er zijn een heleboel vriendjes en dinnetjes die niet onder een dekentje willen liggen maar geen trauma hebben. Op een zacht kussen lig je ook heerlijk. Fijne dag lieve Bert en een kopje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, dat is waar, je kunt ook gewoon geen zin hebben in onder de deken, ook al durf je het. En misschien durf ik het straks en dan heb vind ik het toch stom, dat weet ik nog helemaal niet nou. Dankjullie wel voor de steun,
   pootje van
   Bertje

 2. Hoi Bert.
  Ik vind het knap dat je aan het oefenen blijft.
  Ik vind het niet zo fijn een dekentje,maar ik vind het wel weer fijn om ’s avonds bij/op mijn scullary girl te liggen en als het kouder wordt,doet ze haar vlies ochtend/avond jas om mij heen.
  Dan krijg ik lekker warme pootjes en een warme rug en dan blijft mijn kop vrij.Dan doen we ook veel knuffelen en het voelt gezellig knus.
  En als ik het genoeg vindt ga ik gewoon weg.
  Jammer dat je niet in de berging kan.Als een deur dicht blijft,word je juist zo nieuwsgierig wat er achter die deur is.
  Maar misschien kan je vrouw het je wel gewoon vertellen wat er is achter die deur.
  Pootjes van Muzette

  1. hoi Muzette dat is ook knap dat je dat wilt. Ik kan helemaal nik op mijn vacht hebben dan ben ik meteen gespannen. Behalve bij knuffels maar daar gaat het niet over. Het is een gefoel dat heel sterk is. Ik weet wat er op de berging is van alles om op te klimmen en vroeger mocht het wel dat is het rare. Nou opeens niet meer.
   pootje van mij
   Bertje

 3. Lieve Bert,

  van mij eigen wil ik even zegge, mij hart is trots op jou weeges dattie oefen maar jij heb ook jou traumaa. Ik vin traumaa moeiluk, maar soms moet jij wel iets probeere. Want misschien is het fijn maar misschien vin nij er niks aan. Mij erfaring is, assie het nie probeer weet jij het nooit nie.
  Van mij eigen vin ik er niks aan, slaape onder mij deeke. Maar ik slaap wel boofe op mij vrouw assie onder ze eigen deeke lig. Mij vrouw zeg, Loes ik vinnut dubbel fijn. Dan hebbie toch erfaring met jou deeke, maar dan anders.

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, dat is heel knap om op je vrouw te gaan liggen, ik doe dat soort dingen nooit. Wegens dat ik mijn eigen stuk op het bed heb en dat snap ik. Het foelt warm van binnen dat je zegt dat je trots op mij bent en dat je me dus niet stom vindt.
   je Bertje

 4. Hoi lieve Bert, wat dapper dat je oefent met een dekentje.
  Beer en Bol wilden ook nooit onder een dekentje liggen, maar Pop en Mol vonden het heerlijk. Bol heeft alleen op zijn laatste dag een tijd onder een dekentje gelegen, waarschijnlijk omdat hij zijn lichaam niet meer goed warm kon houden.
  Wie weet vind je het op een dag ineens wel fijn, of misschien ook niet. Gelukkig dat je van je vrouw mag zijn zoals je bent!
  Een dichte deur is spannend, dan ben je nieuwsgierig wat er achter zit. Misschien kun je een keertje heel voorzichtig kijken, samen met je vrouw?
  Succes met je dekentje en een voorzichtige aai,
  Cisca.

  1. hoi Cisca, als de deur van de berging open gaat, dan hoor ik het beneden vaak en dan ga ik naar boven en ik kijk om de hoek. En dan mag het weer niet. Vroeger wel en dan ging ik ook klimmen en van alles doen, dat was een afontuur. Verder mag ik overal in huis komen dus dat is tenminste in orde. Wat slim van Bol dat hij wist nou is het nodig en toen kon hij het ook. Dus op je laatste dag kun je nog iets leren dat ontdek ik nou,
   kopje van
   Bertje

  2. Lieve Cisca, ik heb nu het goede adres en weet ook waar de fout zat. Ik ga je vlug schrijven hoor. Knuffel van mij en Jip

 5. Hoi Bert. Dichte deuren, daar kan ik niet tegen. Dan ga ik ervoor zitten en hard mauwen. Dan gaat de deur toch open. Meestal. Alleen de buitendeur blijft altijd dicht. Wat stoer van jou dat je aan het dekentje oefenen bent. Pootje van mij.

  1. wat kun jij dan goed miauwen, Minnie dat de deur open gaat!! Misschien moet ik dat ook proberen met de berging.
   pootje van mij

 6. Hallo Bert,
  Sorry voor het laat zijn, Vrouwtje was niet zo lekker in der koppie toen ze thuis kwam van brokjes verdienen, er zat een orkest aan lawaai in de kop, Nu is het weer goed en mag ik jou schrijf doen.
  Wij hebben hier in huis ook een kamertje waar vrouwtje spullen heeft opgeslagen in plaats van op de zolder. Ik mag hier alleen komen als vrouwtje boven werkjes doet en anders kan ik zingen wat ik wil van SESAM OPEN DE DEUR maar dat ding gaat niet open.
  Bert ik doe poot draaien dat het je weer een beetje gaat lukken met je dekentje, en als het niet zo is ga je er maar heerlijk op liggen hoor, misschien vind jij een kuildeken net als ik ook heb wel fijn en het is heerlijk warm hoor.
  Heel zeker weet ik dat als het jou niet lukt vrouwtje het prima vind. Ik ga vlug verder met slapen op schoot bij vrouwtje, heel knus en gezellig. Vrouwtje wil je een knuf op je koppie geven en ik doe poot en kopje. Je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, zorgen voor thuis is het belangrijkste hoor, ik weet toch dat je mijn vriend bent en blijft. Het is superfijn dat je vrouw zich nu weer beter voelt. Herrie is gewoon heel moeilijk, gelukkig is het nou weer goed,
   pootje
   Bertje

 7. Hoi Bert,
  Ik (Binti) vind het juist fijn om onder een fleece deken te liggen. Zeker nu het weer kouder wordt. Na het avondeten ga ik dan een tijdje uitbuiken onder de deken die op de poef ligt. Zooka ligt er dan vaak juist bovenop. Zo liggen we dan samen op de poef. Vrouwtje kan dan helaas even niet haar benen op de poef leggen, hihihihi. Wie weet ga jij het ook ooit fijn vinden, ik kan het je aanraden. Liefs en knuffeltjes Binti.

 8. Wat fijn Bert dat je dat samen met je vrouw kunt oefenen.
  En de beslissing wel of niet ligt uiteindelijk bij jou want jij moet je goed erbij voelen……dat is het aller belangrijkst!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

Reacties zijn welkom