Poes Minnie over: wat ik meemaakte deze week

Minnie
De zon is minder warm en soms zelfs helemaal weg. En toch vind ik dat niet erg. Want de warme plaat staat weer aan! Dus als ik nu vensterbankcontrole doe dan heb ik heerlijk warme billetjes.

En ook mijn staartje wat naar beneden bungelt als ik controleer, wordt dan lekker warm. Als ik klaar ben met controleren dan krul ik mezelf lekker op, zeg  mra mra en ga lekker liggen doezelen in de warme lucht. Soms kan het leven van een poes zo fijn zijn.

Staartje

Trouwens over staartjes gesproken. Iemand had hier gemauwd dat zijn of haar frau daarop ging fluit spelen. Willen jullie dat soort dingen niet meer zeggen? Frau heeft dacht gelezen en is het dus uit gaan proberen. Nou van mijn ja! Mijn staart is mijn staart en de enige die er mee mag spelen dat ben ik. Vangen, er in bijten, om mijn lijfje krullen of wassen. Gekke frau fluit maar op je eigen staartje. Want die heeft ze. In haar haar. Alleen kan ze daar niet bij haha omdat ze niet zo lenig is als ik.

Extra verwend

MinnieAfgelopen zondag was het Dierendag. En alhoewel frau elke dag lief voor mij is (ik ben nu eenmaal mama’s mooie prinsesje), vandaag werd ik nog eens extra verwend. Ik heb een nieuwe krabpaal gekregen. Nou en dat was wel nodig ook hoor. De vorige had ik met krabben in al die jaren he-le-maal gesloopt. Nu heb ik dus een nieuwe en die ben ik meteen flink uit gaan testen.
Ook heb ik een extra lekkere wiekentsnek gekregen. Tonijnsoep van Sheba heet het. Dat is echt zo lekker. Als dat op mijn bordje ligt dan speel ik er niet eens mee. Ik lik het meteen he-le-maal op. En ik heb mazzel want ik zag dat er meer zakjes in de verpakking zaten. Oeh jammie ik kan nu al niet wachten. Wanneer zou ik het weer krijgen?

Muizen

Ik heb ook iets nieuws. Normaal deed ik alleen voetballen met mijn muizen. Maar laatst heb ik ontdekt dat ik de muizen ook in de lucht kan gooien. En dat ze dan ergens anders weer neervallen. Dan ga ik ze zoeken. Mrau mrau waar zou die liggen? Zoek zoek zoek. Het gaat ook niet altijd goed. Een muis heeft al een keer in de laars van frau gezeten. En laatst kwam er eentje in de oud papier tas terecht. Die is dus mee op reis geweest naar buiten. Gelukkig zag frau de muis wel op tijd en heeft ze hem weer mee naar huis genomen.

Seenior

MinnieLoesjedinnie had het laatst over tijd. Frau is 41 en op de televee zeggen ze nou steeds dat je met 40+ oud bent. Dus ik zo van miauw miauw je bent een seenioor. Toen liet ze me een stukje lezen van Dokter Kat. Daar stond in dat als je als kat of poes 7+ bent je ook een senioor bent. Nou toen heb ik wijselijk mijn bekkie maar gehouden en heb ik maar wat kopjes gegeven.
Weet je wat ik hoop? Dat mevrouw Corona en meneer Covid nu eens hun koffertjes gaan pakken voor een hele verre reis. Want mijn mensen opa en oma kunnen nu weer niet bij mij op bezoek komen. Had ik maar zo’n mooie flowerpower auto als Doorie. Dan kon ik frau en mijzelf zo naar ze toe rijden. Normaal hou ik niet van catfies maar nou is het voor het goede doel zodat zij niet vergeten hoe hun allerliefste kleinkat er uit ziet.

Wens

Nou ik wens jullie allemaal een fijne week. Met hopelijk superveel knuffels en lekkere sneks.

Groetjes van Minnie de Poes.

19 thoughts on “Poes Minnie over: wat ik meemaakte deze week

 1. Hajoooo tante minnie.
  Oooooh sit uwes frauw aan uwes taart? Ooooh weet uwes wat mij frauw hier doet? Als ikke op me frauw haar poot lig(ik wig altijt maat oofer 1 poot fan haar. Hewemaal oppe sjoot durf ik niet) pak se altijt me voetjes fast. En dan aait se se. In het begin wau ik dat nooit en tjok ik me pootjes frij uit haar hant. Maar nu finnik het bes wekker datte ze me voetjes aait.
  Ennn ik kweeg fan dokker floor een kompplieeement datte ik so wussig me naageltjes wiet kwippe. Mefrauwdokker floor fjoeg of frauw faak me naagels kwipte dat ikke het toewiet. Toen sei ik dat ikke dat gewent was en datte ik het selfs fein fon. En toen sei se datte ik mannetiete had. NAU FAN ME JA!!!
  Pootjes 🐾🐾

  1. Liefe Doorie! Wat stoer dat jij je nagels laat knippen. Ik wil dat echt niet! Dan ga ik heel hard mauwen en spartelen. Pootje van mij.

 2. Lieve Minniedinnie,

  wat hebbie mooi jou letters gemaak van wattie allemaal meemaak in jou leeve. Oooh jij kan zien, jij ben jong en jij wil nog feel. Zeggie nou dattie al een beetje seeniejorpoes ben? Ooh Minniedinnie mij tijd ga nog sneller dan jou poote. Jij kan het niemeer bijhouwe. Maar foor mij eigen blijfie mij jeug van teegewoordig want jij doe pootballe en jij doe muis gooie. Selluf doe ik feel slaape en eete, als mij vrouw geen antibiootie in mij eete doe. Dan vin ik er niks aan.
  Maar mij buik ging wel tekeer want jij heb soep van mij tonijn gekreege foor jou dieredag. Soep van mij tonijn is mij lekkerse soep van mij Feesboek. En jij heb zo een mooie krabpaal gehad. Dan bennie wel ferwen lieve Minniedinnie.
  Beloofie mij eigen één ding. Assie ooit in mij Doorie ze flauwerpauwerauwtoo rij, dattie dan nie zo heel hard scheur als mij Doorie. Jou tande flieg uit jou bek van schrik….

  Lieve Minniedinnie jij krijg mij kopjes en ook foor jou vrouw. Heb ze ook een staart? Ik ga het mij vrouw ook fraage….

  Loesje

  1. Lieve Loesjedinnie. Frau heeft soms een staart. Soms ook niet. Enne lekker he soep tonijn. Ikke beloof dat als ik een otoo zou hebben ik dan rustig zal rijden. Pootjes en kopjes van mij!

 3. Hoi Minnie.
  Fijn he de warme plaat weer aan is.Ik vind warmte lekker.Het liefste van de zon,in de zomer buiten,maar ik hoor nu steeds regen tegen de ramen aan.En als de zon schijnt is het niet meer hetzelfde…
  Stom he dat die mevrouw Corona en die meneer Covid zich weer zo opdringen.Jammer dat je dan niet meer bezoek krijgt van je mensen oma.
  Ik geef mijn mensen oma elke dag een kopje aan de telefoon.Dat vindt mijn oma leuk.
  Ik had een niet zo leuke week.Mijn scullary girl ging wel 4 x donker bij mijn mensen oma slapen en met de broer en zus van mijn scullary girl.
  Dat doen ze 1 x per jaar,ergens anders in een huisje.En hondje Blue mocht wel mee…..Ik hoefde gelukkig niet mee,ik ben liever in mijn eigen huis.Al is het wel saaier zonder mijn broer en zus.
  Dan krijg ik een poespasser.Ach ze doet het goed hoor,en ik ken haar al mijn hele leven en ze komt ook wel gewoon eens koffie drinken en zo.En haar hond Sandor is ons honden vriendje.Die komt hier ook wel eens een dagje of blijft soms een nachtje slapen.
  Maar ja, het is toch niet hetzelfde.
  Ik heb voor het eerst in bijna 14 jaar eens bij mijn poespasser gelegen.Je moet toch wat he…..nou het voelde eggies waar niet zoals mijn eigen scullary girl.
  Gelukkig was mijn eigen personeel er vrijdag weer,en ik was zo blij dat ze er weer was,dat ik helemaal vergeten ben om beledigd te doen.Ik heb eggies waar, vreselijk hard mijn spin laten horen,zo erg dat ik zelfs van ging kwijlen.Zo heerlijk mijn eigen scullary girl weer thuis.
  In het weekend hebben we heel veel knuffels ingehaald.
  Wat een mooie krabbelpaal heb je gekregen!!!!En lekkere soep.
  Ik hou ook van een soepje,alleen van een ander merk.Jammie,en elke dag krijg ik ook een anti haarbal snek,die is ook erg lekker.
  Fijne week Minnie.
  Groetjes van je vriendinnetje Muzette

  1. Hoi vriendinnetje Muzette! Ikke doe ook wel eens kopjes geven aan de telefoon als mensenoma belt. Of ik zeg mauw! Wat goed van je dat je bij je poespasser bent gaan liggen. Stoer hoor! Maar je eigen personeel blijft natuurlijk het fijnst. Pootje en knuffeltje van mij!

 4. Hoi lieve mooie Minnie, lekker is dat hè, die warme plaat? Ook voor mensen hoor, maar die passen er niet bovenop. Dat is wel jammer.
  En wat erg van je staart, dat je frau er ook fluit op wil spelen, net als mevrouw Bert. Dan heb je nog geluk dat ik niet bij je prachtige buikje kan, met dat witte en rode haar. Daar zou ik zeker kusjes op willen geven, en zachtjes op willen blazen. Bij Bol mocht dat, maar ik weet dat niet iedere kat dat leuk vindt.
  Wat ben je verwend, met Dierendag, maar zo hoort dat ook!
  Lieve groetjes voor jou en je vrouw,
  Cisca.
  PS: Corona mag inderdaad wel eens weggaan, daar ben ik het helemaal mee eens!

  1. Hoi lieve Cisca. Vind je mijn buikje mooi? Wow dank je wel! Frau mag heel soms aan mijn buikje zitten, maar ik heb het liever niet. Hihi mensen op de warme plaat dat lijkt me gek hoor. Dan moet het wel een heeeel grote warme plaat zijn. Lieve groetjes en pootjes terug!

  2. Lieve Cisca, ik hoop dat je onze mail hebt gekregen. Heel veel knuffels voor jou en Jeroen van mij en Jip

   1. Lieve Els en Jip, nee, ik heb geen mail gekregen! Misschien had ik mijn mailadres niet helemaal duideijk opgeschreven. Misschien kunnen jullie aan mevrouw Bert nog een keer het mailadres vragen?
    Ik hoop dat alles goed is met jullie!
    Lieve groetjes,
    Cisca.

     1. Veel knufjes terug voor jullie allebei!

 5. Dag mooie Minnie, wat heb je mooi geschreven over jouw belevenissen. Hier is de verwarming ook aan en Floortje ligt dan graag op het bankje vlak voor de verwarming. Wat een mooi kado heb je gekregen met Dierendag, en ook nog lekkere soep, je bent echt een prinsesje hoor. En wij hopen ook dat mevrouw Corona heel snel weer wegvliegt op haar bezemsteel want wij hebben echt allemaal genoeg van haar. Floortje dinnetje stuurt je zachte kopjes en ik een knuffel. Van Ina en Floortje.

  1. Hoi Floortjedinnetje. Heb jij een bankje voor de verwarming? Oh dat klinkt ook wel fijn. Enne jij bent vast ook een prinsesje hoor. Zachte kopjes en een knuffel van mij.

 6. Hallo lieve Minnie,

  Wat een mooie krabpaal heb gekregen zeg, nu kun je gaan oefenen voor Minnie paaldanseres. Ik had ook met dierendag een doos gekregen met lekkere hapjes en speeltjes. Andere jaren kreeg ik nooit kadoo, maar wel heel veel knuffels en een extra snekje, Vrouwtje vond dat ik dit kadoo gewoon verdiend had omdat ik haar heel veel heb geholpen dit jaar .
  Speel muizen zijn tof hoor, ik heb er heel veel en daar speel ik ook veel mee, ik heb ze door het hele huis liggen, dat is leuk als ik aan het racen ben met een muis in de bek en als ik dan weer een andere zie neem ik die weer en zo ga ik door het huis.
  Dat van het staartfluiten doet mijn vrouwtje niet en ik weet niet of ik dat wel of niet wil, ik heb gemiauwd dat ze het maar niet moet gaan proberen. Zo ik ga nog even voor het donker wordt controle voor de buitenboel doen en dan weer fijn bij vrouwtje op schoot een dutje doen.
  Minnie een fijne avond samen met vrouwtje , knuf van mijn vrouwtje op je mooie koppie en poot en kopje van je vriendje Jip

 7. Hoi vriendje Jip. Leuk he, kadoos krijgen! Ikke ben heel blij met mijn krabpaal. Frau moest wel lachen om paaldanseres. Dat wil ze toch maar liever niet dat ik dat wordt hihi. Hoop dat je een fijne buitencontrole nog hebt kunnen doen. Pootjes, kopjes en knuffels terug!

 8. Lieve Minnie
  Wat heb je veel mee gemaakt zeg!!!!
  Gooien met muizen vinden wij ook leuk!!
  Ze kunnen dan best hoog vliegen als je een flinke mepper geeft!!!!
  En wij vinden ook dat mevrouw Corona weer moet vertrekken maar volgens onze vrouw heeft ze daar nog geen zin in!!
  Misschien kunnen we haar met z’n allen een flinke mepper geven?????

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi! Ja, dat is een goed idee. Als we met zijn allen een grote mepper geven dan helpt het vast! Dikke knuffel terug!

Reacties zijn welkom