Loesje vertelt over assie jou eete niemeer fertrouw…

eete
Vandaag wil ik met u praate ofer mij seeriejeuze onnerwerp. Mij Bert heb er ook al met u ofer gepraat. Hij heb nu ze gefoelige maag in ze buik en nu moetie van ze dokter gefoelige brokke eete.

Nierdiejeeet

Van mij eigen heb ik zieke niere en mij dokter vin dat ik mij nierdiejeeet moet eete. U weet assie kat ben dan hebbie het liefse jou gewoone eete. Dattie weet wat jij krijg, hoe jou smaak is en hoe jou kraak is. Assie iets niew krijg dan bennie misschien niewsgierig en jij foel jou begeerte. Mij Bert heb het het al gezeg, jij lus het of jij lus het nie! Het sta nie op jou blikje, jij moet het selluf erfaare.
Maar als jou blikje van jou dokter kom dan kan jij eigeluk wel op jou denkpaal blijfe ligge. Jou waater ga er nie van uit jou bek loope. Jou dokter is gewoon nie zo een goede kok. Daar moet jij gewoon eerluk ofer zijn. Selluf vin ik ook, assie dokter ben moetie nie in jou keuke ga staan rommele. Daar wor niemand blij van…

Mij kas stond fol

Van mij eigen heb ik mij nierdiejeet geprobeer maar ik zeg u eerluk. Het is nie zo mij ding. Mij eete is mij passie, van mij eigen wil ik dat graag zo houwe. Assie seeniejorpoes ben hebbie feel erfaring met jou eete, jij weet wattie lekker vin. Dus heb ik mij nierdiejeet niemeer aangeraak. Mij vrouw heb alles uit ze kas gehaal en neem u van mij eigen aan. Mij kas stond fol met nier eete.
Dan kan jij feel uit jou kas haale! Maar als een poes nee zeg, dan zeg ze nee! Dus heb mij vrouw haar ei foor ze geld gekooze en iets anners geprobeer. Zij zeg Loes jij krijg jou gewoone eete, maar… en nu kom het. Dan krijg jij wel jou moeilukke spul door jou eete. Mij vrouw spel het effe foor u, mij I p a k i t i n e.
Toen heb ik weer mij bes gedaan want jij weet jou vrouw bedoel het goed. Maar zij doe ook al spul door mij eete foor mij niese en ik zeg u eerluk. Jij wor er nie blij van, jij kan jou tonijn niemeer ruike door jou geemiese spul. Jij ga tweifele assie jou eete krijg, jij ferlies jou begeerte…

In mij buik

Ik kreeg stres en ik moes weer niese. Mij vrouw heb mij dokter gebel met ze teelefoon en hij zeg. Loes moet antibiootie. Van mij eigen heb ik twee daage mij bes gedaan. Toen kwam mij dag dat mij buik zei. Assie niks anners heb dan hoef ik nie meer. Mij begeerte stopte, mij fertrouwe in mij eete was gebrooke…
Dan ga jij door jou moeilukke periejoode. Mij dokter en mij vrouw zeg Loes jij moet jou kuur afmaake foor jou gezond. Maar ik heb mij staart recht gehouwe. Genoeg is genoeg vin ik selluf. Mij buik wer gewoon misseluk van mij eete. Mij vrouw was in ze paniek, assie seeniejorpoes ben dan foel jij dat. Maar zij heb mij in mij waarde gelaate.

In jou die-lemma

eeteMij vrouw ken mij eigen en zij heb mij knuffels en troos gegeefe. Dattie foel, jou vrouw laat jou nie in jou steek. Zij heb het ook moeiluk, jij foel haar hart. Zij heb mij annere brokjes gegeefe die ik soms heb gegeete. Dan kommie saame in jou die-lemma want wat is belangrijk en hoe moet jij verder. Mij vrouw heb mij mee genoome naar mij dokter foor mij tjek-up. Mij dokter zeg, Loes heb ze antibiootie nie goed ferdraage en zij is er misseluk van geworre. Zij moet bijkoome en herstelle.
Daarna heb mij vrouw mij eigen weer mee terug naar mij huis genoome. Zij was van ze slag en zij zeg Loes, wij ga eers zorrege dat jij weer fertrouwe krijg in jou eete. Dat is nu belangrijk. Van mij eigen ben ik het daar wel mee eens. Dat ik weer mij begeerte foel en niemeer mij stres als mij vrouw met mij eete aan kom zette. Stres is slecht foor mij gezond en ook foor mij vrouw…

Geemies spul

Nu eet ik alweer een paar van mij weeke mij gewoone eete. Mij begeerte laat ze eigen weer foele, mij fertrouwe kom langsaam terug.
Doordat mij vriend Bolle inees ze ster wer wilde ik er nie ofer praate. Jij heb zofeel ferdriet en annere dinge aan jou kop. Maar jou die-lemma los ze eigen nie somaar op. Want van mij eigen ben ik bang dat mij vrouw straks weer met ze geemies spul aan kom zette. Mij buik wor al misseluk assie eraan denk.
Mij vrouw vin het ook moeiluk. Zij heb mij eigen wel gezeg, Loes jou kwaaliteit van jou leefe sta op nummer één. Dattie gelukkig ben en dattie geen stres heb van jou eete. Maar zij wil ook goed zorge foor mij gezond. Dat ik suuper-seniejorpoes kan worre van mij leeve zeg maar. Wat moet jij dan doen? Het is nu onse die-lemma. Moet jij kiese foor jou gezond of foor jou geluk? Van mij eigen wil ik gewoon mij eete want eete geef mij geluk in mij hart en in mij buik.

eeteHebbie tips

Misschien heb u wel erfaring met zo een die-lemma of hebbie tips foor assie in zo een sietuwaazie zit? Dank u wel van mij eigen,

Loesje

21 thoughts on “Loesje vertelt over assie jou eete niemeer fertrouw…

 1. Oooooh me mamsiewamsie.
  Ikke wau datte ik uwes kon helpe. Ikke sta aween op een gewoon diejeet om fan me mannetieten af te koom. En dat is al erg sat. Ikke was juis so tjos datte ik se hat. Maar mamsie… uwes moe wel bwijffe ete hoor. Bejoof uwes me dat? Want uwes benne mij mamsie. En ikke ben uwes soontje. Sniksnik koes koes snik snik mamsiesnikwamsie

  1. Lieve beebie van mij hart,

   soms is jou eete moeiluk mij jonge. Dattie denk, ik vinner niks aan. Jij ruik door jou geemies jou tonijn niemeer. Dan bennie ver van jou huis mij jonge. Maar mamsie hou van eete, het is ze passie. Dan moet jij ies anners ferzinne want jou buik heb honger. Jou mamsie eet nu ze gewoone eete maar alleen als mij vrouw er geen geemies in doe. Hoop dat mij visboer mij eigen mij snel ze ferse vis kom brenge. Dan weet jij wat jij heb mij jonge.
   Hebbie nog stees jou diejeet. Kijkie wel uit dattie nie zofeel uitmergel dattie straks ook geemies spul moet. Jij ben mij knappe beebie kater

   Koes koes van jou MammaLoesje

 2. Lieve Loesje,

  Ik doe nu toch wel heel veel van de schrikken hoor, omdat jij jou eten niet meer wil eten met de medicijntjes erin. Nou ik snapper dat best wel wat er is nog nooit een dierendokter geweest die goed medicijntjes kan koken. Ikke snapper er eggies niks van waarom die medicijntjes altijd zo vies moeten smaken en dat ze je lekkere eten helemaal verpesten. De dierendokters moeten ze zelf maar een gaan opeten, dan komen ze er wel achter dat het anders moet.
  Maar toch ondanks dat het nu voor jou heel moeilijk is en jij echt die medicijntjes moet nemen hoop ik dat je het doet. Loesje als je het niet doet wordt je heel erg ziek en moet je weer naar de witte jassen hoor. Vrouwtje en ikke gaan nu heel veel duimpjes draaien dat het je gaat lukken. Voor jou troost en steun geven krijg je bergen met knuffels van vrouwtje en ook voor Mevrouw Loesje die het hierdoor ook eeg moeilijk heeft. Heel veel sterkte pootjes en kopjes van je grote vriendje Jip

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   soms hebbie zo een groot die-lemma want jij wil feel eete, maar jou eete smaak jou eigen niemeer. Jou dokter bedoel het goed maar hij is nie la belle kwiezien. Geemies in mij eete vin ik fies. Maar ik heb wel mij best gedaan zeg mij vrouw. Nu moet ik mij fertrouwe in mij eete terug krijge zeg mij vrouw. Zij vinnut ook moeiluk want zij zeg Loes jij moet suuper-seniejorpoes worre. Dattie gezond blijf zeg maar. Maar hoe kan jij gezond zijn assie geemies ben?
   Mij vrouw praat ook met mij dokter van mij niete en mij niese. Maar misschien moet mij dokter eers ze kurzus mediesijnkooke afmaake. Dattie la belle mediesijn wor.
   Nu eet ik mij gewoone eete Jip, dan foel mij buik ze eigen zofeel meer gelukkig.

   Dank jou wel van jou begijpe van mij sietuwaazie en jou steun. En het isook van mij vrouw. Hoop dattie feel geniet van jou fooralteit buitehuisje. En jou vrouw ook,

   Loesje

 3. Dag lieve Loes vriendin.
  Wat een ellendige ellende dat je buik je eten niet meer hebben.Geemies spullie in je eten is ook niet fijn.
  Mijn scullary girl heeft geen erfaaring met nier dingen.
  Maar is je fiese medicijn niet in een pillie te krijgen.Dan kan je vrouw het zo achter in je keel knikkeren en een noepie erachteraan en hoef je geen geemies in je eten…
  Ze weet wel van andere mensen die 2 katjes met nier problemen hebben en die krijgen een andere naam medicijn en die mevrouw spuit het medicijn met een spuitje zo in de bekjes van de katjes.
  Ik krijg mijn pillies nooit in mijn eten,Hupsakee in mijn bek en klaar.Ook Fynney en Sparkle kregen zo hun pillies en dan wel een noepie toe.
  Dat was wel even trainen,vooral met Fynney,maar uiteindelijk heeft hij het goed geleerd,en mijn zus deed alles voor een lekker noepie….
  Kan je geemies medicijntje niet in een lekkere vloeibare snek?Dat je het niet proeft…Dat je dan wel je nierbrokken gewoon kan eten?Of niernatvoer van bv het royale konijn?
  Meer weet mijn scullary girl niet,maar wij vinden het wel heel akelig voor je.
  Want jou buik is een hele mooie buik en die moet wel zo blijven.
  Het is een heel groot die-lemma want zonder je pillies word je ziek en als je niet eet word je ook ziek.
  En als je ziek bent lust je buik ook geen eten en van ziek zijn word je ook niet gelukkig.
  Lieve Loes,misschien zijn er andere vrienden die ook nier problemen hebben die een hele goede tip hebben.
  Dan kan je je eten weer leren vertrouwen en blijft je buik mooi rond en je kop gezond.
  Ik hoop dat je antibiootie voor je groonies nies helpt.
  Ik zal heel veel extra aan je denken.
  Super sterkte kopjes van je vriendin Muzette

  1. Lieve Muzette,

   van mij eigen heb ik nog nie mij meediesijne foor mij niere. Maar als ik mij nier eete nie eet dan doe mij vrouw geemies spul door mij eete. Dan heb mij niere meer rust van ze eigen en is het beeter foor mij gezond. En mij vrouw heb spul foor mij weerstand van mij niese. Maar geloofie mij eigen lieve Muzette, jou eete wor er nie frolijk van en mij buik al heelemaal nie.
   Nu krijg ik mij gewoone eete zonder geemies want mij vrouw zeg, Loes jij moet weer fertrouwe dattie kan smikkele en jij smul zo graag. Geemies spul wil ik nie meer…
   Wat zeggie nou, pille achter in mij bekkie kiepe…
   Oooooh Muzette, mij hart. Durfie dat van jou eigen? Oooh jij bennie bang, jij ben mij held van mij Feesboek.
   Ik zeg jou eerluk, van mij eigen durref ik het nie. Dan ga ik onner mij groote bed zitte en kom ik nooit meer beneeje.
   Maar jij ben dapper en mij hart is tros op jou lieve dinnetje van Muzette,

   Jij krijg mij dinnetjeskopjes en ook foor jou vrouw ,

   Loesje

 4. Lieve Loes, wat heb je duidelijk geschreven over hoe dat werkt als je steeds maar medicijnen in je eten krijgt! Ik begrijp heel goed dat je dan geen zin meer hebt in eten, als het toch niet lekker is.
  Maar soms is het belangrijk dat je medicijnen krijgt, dat is nou eenmaal zo.
  Ik weet nog wel een ander spul voor door je natvoer, dat heet Semintra. Dat kreeg ons Molletje ook en ze vond het niet erg (ook niet heel erg lekker hoor…). En onze Popje kreeg altijd een prik van de dokter als hij moest niesen. Daar zat antibiootie voor twee weken in. Misschien kan jij volgende keer ook zo’n prik krijgen?
  Ik hoop dat er andere katten zijn die nog goede tips hebben, Loes. En ik wens je veel succes, en hoop dat je snel weer lekker kunt eten. Want je buik is prachtig rond, en dat moet zo blijven. Want je weet: Bol let als ster op dat je buik mooi rond en gezond blijft!
  Een zachte knuffel voor jou en je familie, met voor jou een klein bakje spuitslagroom erbij voor je gezond,
  Cisca.

  1. Loes,die Semintra is het andere medicijn dat ik bedoelde. Wist de naam niet meer.Dat spullie gaat in een spuitje en dan geeft ze dat met een spuitje in de bekjes van haar 2 katjes.Ik weet ook dat er een nieuwe versie is waardoor het niet meer zoveel is per ml.1 katje hoeft het nu maar 1 x per dag daardoor ipv in 2 x.
   Toevallig lust hij zijn nier dieet ook niet op het moment. Hebben ze in de fabriek misschien iets veranderd in de samenstelling?
   O we denken en voelen zo met je mee lieve Loes.Knuffel van scullary girl en mijn pootjes om je heen voor troost en beterschap.
   Muzette

   1. Lieve Muzette,

    dank jou wel dattie mij eigen nog een keer hellep van jou eigen. Mij vrouw zeg dattie alles ga onthouwe 🙀🙀
    En wij zeg dank jou wel van onse hart.
    Van mij vrouw en mij eigen,

    Loesje

  2. Lieve mevrouw Cisca,

   oooh mij hart foel nu zofeel traane want mij vriend Bolle let op mij buik. Dan ben ik wel veilig en mij buik ook.
   Geemies spul is fies, jou eete is jou eete niemeer. Mij vrouw zeg Loes, ik ga jou moeilukke letters foor door jou eete wel onthouwe. Zij zeg dattie alles wil doen foor mij gezond maar selluf wil ik mij geluk van mij eete trug. Dat mij neus ruik dat mij kop mij buik wakker maak van mij begeerte. Geemies eete is mij streseete, dat moetie nie wille. Maar assie seeniejorpoes ben hebbie nie alteit iets wattie mag wille. Mij vrouw en mij eigen zit nu midde in onse die-lemma maar assie saame knuffel kom het goed.

   Dank u wel lieve mevrouw Cisca dattie mij eigen hellep en steun geef. Mij vrouw denk ook na ofer mij injekzie maar foor mij persoonluk hoef het nie. Selluf geef ik niks om prikkies.
   Hoop dat het goed ga met u eigen en met meneer Jeroen. Ik zeg u eerluk, ik heb mij heele bakje slagroom opgefroote toen mij vrouw nie keek. Nu foel ik, Bolle is tros op mij buik.
   U krijg mij zachte kopjes maar mij snor plak nog een beetje. En het is ook foor meneer Jeroen en foor Ooma,

   Loesje

  3. Oooh lieve mevrouw Cisca,

   mij letters sta hieronner erreges.
   Van mij eigen ben ik nie tegnies maar mij hart hoop dattie ze toch kan vinde.
   Sorrie, mij poot zat in mij war…

   Loesje

  4. Lieve mevrouw Cisca,

   hoop dat mij ree-akzie nu wel luk. Maar mij poote doe iesnie goed en nu kom mij ree-akzie stees onneraan te staan van ze eigen.
   Maar assie naar beneeje skrol zie u mij letters….

   Dank u wel,

   Loesje

   1. Lieve Loes, dankjewel! Ik heb je letters gevonden hoor!
    Een voorzichtige knuffel van Cisca.

 5. Loesje dat is een echt dilemma!!!!
  Zeker ga je voor jou geluk, maar ook voor je gezondheid.
  Want als je gezondheid niet goed is heb je ook geen geluk.
  En als je het eten niet lekker vind heb je wel gezondheid maar ook geen geluk!!
  Het is wat!!!!!!

  Misschien moet je wel de nierbrokjes eten en het vlees gewoon, of andersom.
  Maar dat zou vrouw met de dokter moeten bespreken.
  Of misschien iets anders dan de Ipaktine.
  Of misschien moet vrouw elke avond iets voor je maken wat wel goed is voor je nieren en wat je lekker vind.

  Het is erg moeilijk en wij hebben ook niet meteen een antwoord klaar. Wij gaan wel eens voor je zoeken op de computer!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Lieve Panda, Moby, Dopey, Belle, Izzy, Tica en mevrouw Ceciel,

   dank jullie wel dattie zofeel met mij eigen meeleef. Mij vrouw praat ook met mij dokter ofer mij die-lemma. Maar zij zeg, Loes moet eers weer fertrouwe hebbe. Dan kan wij ferder zien.
   Zij zeg dattie het wel een goede idee vin van wattie zeg. Selluf moei ik mij eigen er nie mee want mij buik wil mij gewoone eete.
   Maar geluk is belangrijk en geluk en gezond zijn vriendjes. Daar denk ik nu ofer na.

   Dank jullie wel dattie mij zofeel steun geef en mij vrouw zeg het ook. Dank wel,

   Loesje

 6. Lieve Loesje. Dat is een heel dilemma waar jij en je frau voor staan. Ik begrijp het heel goed want Floortje is ook nierpatient. Zij eet de medische brokken van Hills, tonijnsmaak. Haar medicijn, Semintra, spuit ik er overheen en ze eet het smakelijk. Ook de kleine zakjes natvoer van Hills eet ze graag, rund, kip of zalm. Ook daar spuit ik de Semintra overheen. Het medicijn mag ook rechtstreeks in het bekje maar van Floortje mag dat niet. Floortje is niet zo’n lekkere eter als jij bent lieve Loes, jij bent echt een boergondische poes, jij smult van jouw zallum, toonein, en garnaale, Floortje eet omdat het moet. En dat is een groot verschil. Maar lieve Loes, ik ben er zeker van dat jij er met je frau samen wel uitkomt. Want je moet ziek worden hoor lieverd, we kunnen je niet missen, we houden allemaal heel veel van je. Veel suukses met het zoeken naar een oplossing voor jou en je frau. Floortje stuurt jou een dinnetjeskopje met zallumsmaak. Van mij krijg je een zachte knuffel.
  Veel liefs van ina en Floortje.

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje,

   oooh ik vinnut knap dat Floor zofeel goed eet. Mij vrouw zeg ook, Loes jij ben boergondies en jij ben jou eigen La belle kwiezien. Dattie zofeel smaak van jou eete wil proefe want het is mij passie.
   Selluf hoef ik nog nie aan mij meediesijn foor mij niere maar wel antibiootie foor mij niese. Mij niese is groonies, dan hebbie vaak jou antibiootie. Mij vrouw en mij dokter denk nu na ofer injekzie foor mij antibiootie. Ik vinnut moeiluk mevrouw Ina. Misschien moet ik probeere of ik zo dapper wor als Floortje van mij gezond.
   Geef u mij zachte kopjes aan Floortje en u krijg ook mij pootjes zonder mij naagels,

   Loesje

   1. Lieve Mamsie Tante Loesje wat isse mjoeilijk. Ik hebse hier gevraagd aan mijn vjouwtje en se segge Jiekkie het is mogelijk. Ik wasse ziekjes en ik kreeg mijn medicijn in se jekkere pasta. Maar ikjes weetse niet of er pasta voor u niertjes is. Vjouwtje segge missjien kunse u eerst beetje eten doen dan de jedicijntjes en daarboven weer eetse dat u het minder pjoeft. Ik weetjes dat er antibiootjes in een pjik is. Remy kjeegse synlox pulver en dat is wat zoet van smaak. Hij kjijgse nu 1 djuppel per se dag. Hij wasse verkoudjes en het is antibioot. Mamsie ik beloof u we gaanse mee helpse sjieke voor u. En het isse mjoeilijk maar u moet toggies de jedicijntjes in neemse. Als u nu pjobeerse te denken dat u medicijn een wallievis is. Dikke koes van ons allemaal.

    1. Mij lieve sjoonzoon,

     jij raak jou mamsie ze hart dattie jou mamsie zofeel hellep geef en steun. En dattie jou mamsie adfies geef. Mamsie weet jij woon bij jou wijse mevrouw en bij zofeel krullies. Mamsie heb nog nooit zofeel krullies gezien op ze feesboek.

     Mamsie heb al zofeel geprobeer maar zij beloof dattie ga denke dat mij meediesijn ze wallievis is. Of ze saardiene of ze garnaaale. Misschien dat mamsie dan nie misseluk wor van ze meediesijn. Krijg ze Remy ook ze antibiootie. Oooh mamsie heb nog nooit van ze Synlox pulfer gehoor. Kan mij vrouw ze pulfer koope. Misschien vin ik het bes lekker assie soet is. Mamsie houw ook van soete wallievisse in ze hart.
     Willie Remy mij beetersjapjes geefe van mij hart en alle krullies heel feel dank jou wel dattie zo meeleef met mamsie zonner krullies

     Koes koes van mamsieLoes

 7. Mamsie de mesisjijn is niet te koop moesse u aan de dokter vraagse en er is een moeilijkste bordetella ook van se dokter . Is geen pjik maar dan kjijge u djuppels in uw neus. Vjouwtje hebse gesegd we blijfjes sjoekjes. Se Vinsse niet leuk voor u. Van Remy moesse ik seggen het gaat heel goed. Hij drinkt heel goed maar de beebiemousse Vinsse hij nog niet zo jekker. Melk van mama wel.

Reacties zijn welkom