Waarom een saai leefe het fijnste leefe is

saai
Op feesboek zie ik wat mijn vrienden allemaal doen. Naar buiten. In de tuin jagen. Onder het dekbed slapen. Dan weet ik weer wat een saai leefe ik heb.

Ik ben dus een binnenkater. Dat betekent dat ik nooit buiten kom. Hier in huis is ook geen balkon, wel een raam met daarachter een dak, maar dat is te ingewikkeld zegt mijn vrouw. Daarom ben ik binnen. Omdat ik een rustige katerman ben en ik heb ook best angstklachten, hoeft er voor mij persoonlijk haast niks te gebeuren. Liever niet.

Saai

Mijn ideale dag is heel saai:

 •  in de straat is het stil of er zijn alleen geluiden waarvan ik snap wat het voor geluiden zijn
 • ik kan dutjes doen zolang ik wil en dat is best lang
 •  mijn vrouw blijft thuis en ze zit de hele dag aan haar werktafel behalve als ze opstaat om mij te aaien of een snek te geven, en ik lig dan ook vaak op mijn krukje bij haar tafel, dan zijn we samen en dat is gezellig
 • na de dag gaan we avondeten en dan krijg ik kip of iets anders dat ik al ken en dat ik graag eet
 • en dan gaan we daarna een avondknuffel doen en weer later een welterustenknuffel, dan lig ik a op bed
 • ’s nachts slaap ik op bed of ik kijk naar de autolampen in het donker
 •  als de dag begint krijg ik weer een knuffel

Nou er gebeurt dus helemaal niets, ik heb dan nul afontuur. Maar ik snap de dag en de nacht en dan voel ik me goed.

Verandering

Soms heeft mijn vrouw het over verhuizen en over een tuin (zoals Bram heeft) of een grote buitenplaats (dat heeft Jip nou) en over patroejje doen (Bol kon dat heel goed), en het klinkt eerlijk waar goed maar het is toch een grote verandering, en persoonlijk heb ik het liefste dat er helemaal niks gebeurt, dat is saai en een saai leefedat is mijn ideejale leefe.

16 thoughts on “Waarom een saai leefe het fijnste leefe is

 1. Bert wij vinden jou leven niet saai hoor!!!
  Het is een rustig leven dat jou gelukkig maakt en dat is het belangrijkste!!!!
  Onze Tica ligt ook altijd binnen en als het mooi weer is ligt ze buiten in de tuinstoel (met een deken als een tentje, over de stoel). Zij gaat echt niet verder de tuin in.
  Dus als je vrouw een huis met tuin wil is je rustige leventje echt niet voorbij.

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. hoi Allemaal o gelukkig dat jullie mij niet saai vinden!! Rustig is eigenlijk een veel liefer woord en ik ben ook graag rustig. Ik vind dat Tica het goed doet dat ze presies weet wat voor haar fijn en goed is en dat ze zich daaraan houdt,
   knuffels terug,
   Bertje

 2. Lieve Bert, je hebt een heerlijk rustig leven, en dat is fijn. Het gaat er om dat je gelukkig bent, samen met jouw liefe frau. Wij hebben hier met Floortje ook een rustig leven als seeniejoor zijnde. We hebben een balkon, in de zomer gaat Floortje met een halsbandje en riempje om daar wel eens op patroelje , maar alleen als er geen woei is, daar heeft ze een hekel aan. En we lopen samen wel eens in de gang naar de lift, en dan weer terug. Even snuffelen aan de voordeur van de buren en dan is het goed. Ook een saai leven lieve Bert maar we zijn gelukkig mrt z’n drietjes. Fijne dag nog lief vriendje, kopje en knuffel van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, ja dus jullie hebben ook je eigen dingen waarvan je foelt: hier heb ik genoeg aan en het is fijn en het hoeft niet meer. Floortje is best afontuurlijk vind ik dat ze op patroelje gaat, je weet nooit wat je tegenkomt, dus dat is dapper!!
   pootjes van mij
   Bertje

 3. Hajoooo oompie.
  Maar een zaai lefe is ook fijn hoor. Ikke mag nu niet meer oppe me ballekon fanweege de kauw. Nau kan ik me fisse nie in me gaatje hauwe. Maar follegent jaar weer wel hoor. Ikke neem nu een winnerbweek. Hihihi.
  Pootjes 🐾🐾

  1. hoi Dorus, daar heb je gelijk in: zaai is ook fijn. Voor mij wel. Misschen mag je nog wel eens tussendoor op je ballekon als het een dag minder koud is, dan kun je toch even rondkijken, dat kan best,
   pootje van
   oompje Bert

 4. Hoi Bert.
  Ik vind dat je een fijn leven hebt hoor.
  Alles op vaste tijden is ook mijn ding.
  Ik ga in de morgen mijn scullary girl wakker maken,meestal zo’n 15 minuten voor de wekker gaat.Dan een ontbijt hapje.Mijn scullary girl maakt dan haar ontbijt klaar met koffie.
  Na het ontbijt weer even samen liggen en daarna ga ik een poosje met mijn balletjes spelen. En slapen. Soms ga ik even naar het balkon,want ik doe altijd mijn nagels aan de muur. Gelukkig is dat deel van het balkon verdekt,dus ik word niet nat.En als het mij de koud is ga ik helemaal niet,want kou vind ik stom.Het warme zonnetje is fijn.
  Nou en dan is het tijd voor mijn avond hapje.
  Soms gaat mijn scullary girl weg voor iets of boodschappen, maar door mevrouw Corona is ze veel meer thuis.
  In de nacht slaap ik.Ik vind het knap dat jij ook dan nog wel eens naar buiten kijkt,naar de lichten van auto’s
  Lekker overzichtelijk en rustig leven heb ik.En tussendoor knuffelen maar dat doen we wel honderd duizend miljoen veel keer per dag.Dat kan ik niet allemaal hier opschrijven
  Bert je hebt het leven zoals je het graag hebt,en dan ben je gelukkig.En gelukkig zijn is nooit niet saai.Het is heerlijk !!!!
  Kopje van Muzette

  1. hoi Muzette, gelukkig vind je mijn leven dus niet stom. Rustig is goed. En dat je overzicht hebt dat is ook goed. Jouw leefe klinkt heel gezellig, je bent ook thuis echt samen en je weet wat er wanneer gaat gebeuren dan hoef je niet bang te zijn. Ik ga ook eens kijken waar mijn balletje ligt!!
   pootje van
   Bertje

 5. Hoi lieve Bert, je hebt geen saai leven, je hebt een fijn leven! Stel je voor dat je elke dag allemaal nieuwe dingen moest doen en allerlei avonturen moest belven… dat houdt niemand vol.
  Als je gelukkig bent met je leven zoals het is, dan zou ik er vooral niks aan veranderen.
  Bovendien: jij doet toch patroeje van de vensterbank? Dat is belangrijk werk. Als jij zou verhuizen, samen met je vrouw, wie moet jullie straat dan nog in de gaten houden? Dan wordt het vast een puinhoop, dus blijf jij maar lekker wonen waar je woont!
  Lieve groetjes van
  Cisca.

  1. hoi Cisca, dat is waar, ik wil hier eigenlijk ook niet weg, want dit huis snap ik en dat heeft lang geduurd maar nou is het zo. En voor de straat ben ik ferantwoordelijk dat was ik even vergeten. Het is ook mijn straat dus ik kan gewoon niet weg, dat snap ik nou,
   kopje van
   Bertje

 6. Hallo Bert,
  Jij bent wel een huiskater, maar nee jij hebt helemaal geen saai leven hoor. Jij hebt een leven van een heel vast ritme, alles zoveel mogelijk het zelfde, Al kom ik nu veel in mij buitenverblijf en is er natuurlijk veel te doen daar. Ik heb echt ook een heel vast ritme, van de dag en de nacht. Dat is belangrijk want anders raken we van slag en worden we heel onrustig in de kop
  Let maar eens op jouw vrouwtje zij heeft ook een vast ritme, van het opstaan tot naar bed gaan. Bert geniet jij maar van het geweldige leven wat wat jij hebt en zo blijf jij heel gezond hoor en als een van de vriendjes het even wat anders doet is dat weer fijn voor dat vriendje. Ik ga dadelijk eens kijken of vrouwtje nog plannen heeft om voor de buikvulling te gaan zorgen en daarna als onze buiken gevuld zijn doen we gezellig samen in de stoel zitten, ik dan natuurlijk op schoot. Ik mag je nog knuf meesturen van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, jij hebt nou je buitenhuis waar van alles in gebeurt dat is vast niet bij te houden daar. Ja mijn vrouw doet ook vaste dingen op een vaste tijd maar soms niet en dan ga ik zorge ndat ze toch op tijd uit bed komt, anders is er iets dat niet hoort. Wat gezellig dat jullie samen gaan hangen!! Dat heb ik thuis vanmiddag gedaan.
   pootje van je vriend
   Bert

 7. Lieve Ome Bert hier een berichtje van ons allemaal. U leven is helemaal niet saai. U bent controleur dus u maakt veel mee op een dag, en u heeft een vaste routine. Dat is niet saai maar juist fijn. U weet u heeft u materiële, u knuffel u eten en u snek tijd. U heeft nu een fijn geregeld leven en dat is alles behalve saai hoor.

  1. dat is lief van jullie om Ome Bert zo moed in te spreken, ik heb dan wel geen afontuure maar ik heb wel een fijn en geregeld leefe en dat is ook wat waard,
   pootjes voor iedereen
   Ome Bert

 8. Lieve Bert,

  jij bennie saai en jou leefe om jou eigen heen is rustig. Dan kan jij jou eigen zijn. Jij ben veilig en jou vrouw is veilig. Jij kontroleer jou straat en jij zie heel veel dinge. Iedere dag bennie op jou Feesboek en maak jij mense en andere diere gelukkig.
  Assie een rustig leefe heb dan hebbie veel tijd foor jou denke en jij kan mooie woorde van jou letters maake. Jij heb niks noodig foor jou eigen. Jij ben jou eigen.
  Mij erfaring is, jij ben goed zo assie ben en jij ben mij groote geluk van mij hart,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje,
   nou ben ik helemaal ferleege wegens al die liefe woorden die je aan mij stuurt. Ik doe ook mijn best om mensen en dieren te helpen als er wat is dan komt er een betere wereld en dat is belangrijk ook al blijf ik dan ook thuis. Jij bent ook mij geluk voor mij Loesje,
   Je Bertje

Reacties zijn welkom