kater Bram over het vinden van een slaap-pooziezie

slaap

Hoi allemaal, dat koken van afgelopen week was me wat zeg. Ik had de hele dag last van knoflook-geur in mijn neus en van de bloem moest ik alleen maar niessen. Gelukkig heeft mijn vrouw me niet meer gevraagd voor het eten koken.

Bedjes

Voor nu ben ik er ook nog niet aan toe. Vandaag wil ik het hebben over slaap-pooziezies. Omdat het al flink wat kouder is buiten, zoeken we allemaal een warm plekje op. In een van mijn vorige bloggen kun je lezen welke bedjes ik allemaal heb. Misschien zit er wel een bedje bij waarvan je denkt, dat is iets voor mij! Ik zou zeggen, proberen! Misschien is het een kei-fijne slaapplek of misschien ook niet. Dat je denkt, het moet zachter zijn of juist harder. Dat is iets wat alleen jij kan foelen.

Het lam

slaapAls je je slaapplek hebt, dan gaan we kijken hoe je kunt slapen. Of te wel een slaappoozieizie. Dat is de manier waarop jij je lijf neerlegt tijdens het slapen. Ik heb een aantal pooziezies die ik een naam heb gegeven. Ik zal ze noemen en uitleggen. De eerste heet ‘lam’. Eerst ga je gewoon zitten. Daarna val je om. Zomaar. Dat mag naar links of naar rechts. Naar voor of achter mag ook als je dat fijner vindt.
Zelf vind ik rechts het beste. Dat heb ik vaker gedaan dus dit ken ik. Je kop en poote komen neer op je bed. Maakt niet uit hoe. Zo blijf je dan liggen. Het lijkt een beetje op flauwvallen maar dat is het niet. Het heet lam omdat je letterlijk lam ligt. Alles is slap en je verplaatst niks. Ook niet je achterpoote. Dit was de eerste.

De banaan

Nu gaan we naar de tweede pooziezie. Deze heet ‘banaan’. De banaan is wanneer je iets verder doorkrult dan bij de lam. Je laat je ook vallen alleen nu trek je je poote in. Je staart is tussen je achter poote en je achterpoote zijn ingetrokken. Tot bijna aan je knieën. Ook de nagels van je poote zijn in.
Nu gaan we naar je kop. Je kop duw je naar beneden tegen je borst aan. Meestal heb je je voorpoote nodig om je kop te helpen. Met je voorpoote duw je je kop net iets verder. Alsof je bijna gaat furstoppen. Je ligt nu half rond net als een banaan. Dit is lekker als je bij je man of vrouw opschoot kan. Maar het kan ook prima in je eigen bed.

De egel

slaapEn de laatste heet ‘egel’. Folgens mij kennen jullie de egel al. Het is mijn favoriet als het buiten koud is. Er voelt niks veiligers dan de egel. De egel is het aller makkelijkst. Je laat je lijf vallen zoals je dat doet bij lam of banaan. Gewoon omvallen. Nu komt het rek en strek gedeelte van deze pooziezie. Lig je? Goed! Adem diep in en krul je zelf helemaal op. Je achterpoote gaan helemaal naar binnen naar je buik toe. Met je kop en voorpoote gebeurt hetzelfde. Je duwt ze helemaal naar je borst toe. Dat zelfs je buik niet meer zichtbaar is. Iets verder nog. Zo ja.
Nu ben je een bal geworden. Net als een egel. Alleen hebben wij geen stekels. Lig je zo fijn? Als dat dus niet zo is, wiebel dan een beetje met je buikje of je achterwerk zodat je wel lekker ligt. Furgeert vooral niet te gaape. Gaape helpt heel erg bij het slapen en de slaappooziezies. Ik hoop dat jullie ze fijn vinden.

Dutjes

Misschien heb je zelf een pooziezie die ik nog niet ken. Dan hoor ik het heel graag want alleen dan kunnen we samen de beste dutjes hebben.

15 thoughts on “kater Bram over het vinden van een slaap-pooziezie

 1. Hallo Bram! Mijn liefste slaappooziezie noem ik ‘de mens’. Ik slaap graag languit op m’n rug. Dan kan alles lekker luchten. En soms komen me mensen dan voorzichtig me buikie kroelen. Dat vinden ze fijn, en omdat ik dan zoooo lekker lig, laat ik dat dan ook maar toe. Lieve groetjes van Meneer de Wit.

  1. Hallo Meneer de Wit,
   Je hebt een hele biesondere pooziezie. Deze ken ik nog niet. Het is heel slim omdaar te luchten. Als ik durf ga ik het zeker proberen. Fijn wiekent en een kopje van mij, bram

 2. Hoi lieve Bram, wat een heerlijk stuk heb je geschreven! Ik kreeg meteen zelf zin om ook weer te gaan slapen. En de foto’s zijn altijd zo mooi, dat je precies kunt zien wat je bedoelt.
  Bolle lag altijd als banaan. En als hij op het grote bed lag, lag hij altijd op zijn rechterkant.
  Maar hij lag ook graag op zijn buik, met alle poten onder zich, en dan zijn hoofd naar voren en plat op bed of de stenen. Alsof je een lange slak bent, zeg maar. Als hij op zijn kurken sliep sliep hij altijd opgerold, dat noemden wij een krulletje.
  Weet je wat we het allerleukste vonden? Als hij als banaan lag, en dan zijn kop omdraaide zodat hij op de bovenkant van zijn kop sliep. Zoale jij ligt op de foto van lam, maar dan nog een beetje verder.
  Die foto van dat je een egel bent, daar zou ik zo naast kruipen Bram! En dan lust ik ook wel wat van dat Surinaamse eten😉…
  Heel veel lieve groetjes voor jou en je hele familie, van
  Cisca.

  1. Hoi mevrouw Ciska,
   Bolle wist zeker alle lekkere slaap pooziezies. Hij was altijd kei goed in dat soort dingen. Ik snap ook helemaal wat je bedoelt met op zijn kop slapen. Dat doe ik ook soms. Ik krijg dan kusjes op mijn kin.
   Mijn egel pooziezie onder de deken is best krap maar je kan erbij! Ik snurk wel keihard. Als je dat niet erg vindt dan mag je erbij liggen.
   Mijn vrouw kan eten koken hoor maar ik niet. Ik blijf daar weg. Anders heb ik straks weer knoflook en bloem in mijn neus, bah.
   Heel fijn wiekent mevrouw Ciska zachte kopjes van mij, Bram
   * hoooooi bolle!!!, er is een bolle ter ere van jou, Bolle. Hij is nu nog kei bang en hij is nog niet helemaal fit maar hij woont nu bij hokazo in uden. Misschien zie je hem daar op de website. Kopjes aan iedereen daar! *

   1. Hoi lieve Bram, wat supermooi dat er een Bolle is in Uden! Ik weet zeker dat Bolle over de Brug zit te glunderen van blijdschap en trots! Dank je wel!

 3. Hee Bram,

  Ik ben het Oopa Floris. Loes ligt zo diep te slaape dat ik haar niet wakker durf te maake. Maar ik vind het keigaaf al dat slaape.
  Als Oopa kan ik daar best iets over zeggen. Even denken waar het over ging? Soms vergeet ik weleens iets Bram, kan de beste gebeuren toch. Mijn vrouw zegt dat het niet erg is en ze zegt dat ik kan slapen als de beste. Keistoer toch…
  Vroeger sliep ik als een worm, dat weet ik nog wel. Onder het dekbed Bram. Als een worm tegen mijn vrouw aan. Vetgaaf. Ik was keibang maar nu niet meer. Nu slaap ik ….
  Zoiets ja, ik wou zeggen dat ik nu slaap als ik slaap. Dat vind ik keigaaf. Mijn kop hangt weleens naar beneden, als ik hoog lig. Dat is mijn hangslaap.
  Eten kan ik ook goed Bram en ik ren nog door mijn huis. O mijn vrouw zegt dat het daar niet over gaat.
  Kerel ik ga weer verder slapen,

  Haai Oopa Floris

  1. Hoi Oopa Floris,
   Folgens mij is de worm pooziezie kei fijn. Ik ga het zeker proberen. Nu hoef je niet meer bang te zijn. Je vrouw, Loesje en Zusje zijn kei lief voor jou. En Loesje slaapt ook kei goed vind ik. Heel veel lieve kopjes, bram

 4. Hallo Bram

  OOO ik krijg van jouw schrijf wel heel veel slaap hoor. Och buiten is het bij mij echt herfst, veel regen en blaas-blaas en een mooie dag om te slapen. Bram ik kan in alle houdingen heel goed slapen. Als het warm is ligt ik uitgestrekt, met koud weer tot een bolletje, vrouwtje noemt mij dan een bontmuts, haha zou ze wel willen om op haar hoofd te zeten voor de warme oren. Nee ze moet maar haar eigen muts opzetten hoor. Als vrouwtje ook gaat slapen ga ik mee naar het Jippebed en kruip in het holletje van haar knieën, maar ik ben nogal een koukleum en kruip gewoon onder het dekbed tegen vrouwtje aan, gezellig en warm, op de dag kruip ik zelf onder mijn deken die op de bank of stoel ligt. Zeg Bram ik moet nu echt stoppen want ik moet weer verder met slapen. Jij snurk ze en knuf van vrouwtje, Poot en kopje van je vriend Jip

  1. Hoi Jip,
   Ik heb nog nooit van een bontmuts gehoord maar folgens mij zijn die kei fijn. Die wil ik ook wel. Oh en dat knie gedoe kan ik ook. Dat vind ik ook een lekkere pooziezie. Het aller fijnste is wanneer mijn vrouw mij vast houdt maar dat doet ze niet altijd.
   Jij bent kei slim Jip, ik wist nieteens dat jij onder de deken durft. Sommige van ons durven nog niet alles. Maar dat is wel kei warm Jip. En je kan gewoon hardop snurken. Doe ik ook, dat is lekker! Slaap lekker Jip en zachte kopjes voor jullie

 5. Lieve Bram, wat heb je weer geschreven over de verschillende slaap poozietsies. Ik zou er bijna slaap van krijgen. Floortje ligt vaak als het lam, en de banaan. En soms helemaal opgerold met jaar voorpoot over haar ogen voor het licht. Zo heeft ieder vriendje en dinnetje hun eigen stijl. Fijn weekend lieve Bram, Kopje en knuffel van Ina en Floortje.

  1. Hoi Ina en Floor,
   Dat is slim Floor om je poote over je ogen te doen. Dat ben ik helemaal furgeten erbij te doen. Dan heb je namelijk de allerbeste dut! De egel bij mij vrouw vind ik het fijnst want daar krijg ik de meeste kusjes op mijn kop gepland. Lekker hoor. Fijn wiekent en zachte kopjes voor jullie

 6. Hoi Bram.
  Ik vind alle pooziezies wel lekker.
  Maar de andersom doe ik heel graag.
  Dan lig ik op mijn scullary girl en draai mij om zodat ik met mijn rug op haar borst lig.En dan gaat zij mijn buik lekker kriebelen. En mijn keel.Zo knus en gezellig. Maar ook de banaan is fijn.
  Groetjes van Muzette

  1. Hoi Muzette,
   Jij heb keiveel erfaring in pooziezies. Zo heb ik nog niet bij mijn vrouw gelegen maar het klinkt kei gezellig! Ik ga het zeker proberen. En al helemaal als ze dan ook mijn buik en zo kriebelt. Lekker !! Fijn wiekent en slaap lekker, bram

 7. Hoi Bram. Fijn he, slapen. Ikke vind de egel poziezie het fijnst. En dan het liefst in mijn bedje. Frau houd ook van opgekruld slapen. Maar zo in de rondte als ik dat kan ze niet hihi. Pootje van mij aan jullie allemaal!

  1. Hoi Minnie,
   De egels is super fijn! Mijn vrouw kan het ook niet. Krijg jij ook allemaal kusjes en kriebels als je zo ligt? Ik vind dat altijd kei fijn als ze dat doet. Mijn motortje gaat dan kei hard draaien. Heerlijk! Slaap lekker Minnie en vrouw, fijn wiekent, bram

Reacties zijn welkom