Waarom heeft de oudere kat een eigen maand?

oudere katIk heb op Feesboek gelezen dat oktober de maand van de oudere kat is. Ze bedoelen dan de seeniejor kat. Dus dat je zeven jaar of ouder bent, zoals ik.

Seeniejor

Zelf ben ik dus dertien jaar en dat betekent dat ik een echte seeniejor ben. Daarom mag ik er ook wat over zeggen, vind ik. Mijn mening is dat het veel te veel gaat over hoe een oudere kat ziek kan worden of problemen kan krijgen. Dat hebben mensen ook en honden en gewoon iedereen dus dat hoort bij het leefe. Dus het is mijn mening dat het in deze maand beter kan gaan over wat je als huisdier te bieden hebt als je seeniejor bent want dat is best veel.

Geen kitten

Toen ik in het asiel zat was ik al zeven jaar, of zes, dat weet ik niet meer zeker. Dus dan was ik geen kitten meer. En mijn vrouw wilde ook geeneens een kitten, zei ze. Dat ik al ouder was vond ze juist goed. Het is wel belangrijk dat er meer aandacht komt voor oudere katten, vooral als ze nog in het asiel zitten. Dus daarom is die maand er, denk ik.

Gezelligheid

Wat heb je als seeniejor te bieden:

 •  je hebt een eigen persoonlijkheid en dat is juist goed
 •  je hebt lefenservaring dus je weet dingen beivoorbeeld dat je niet aan stekkers moet likken of aan kabels moet knagen
 •  je snapt hoe mensen zijn dus als ze raar doen weet je dat ze emotie hebben en dat het ook overgaat dus je hoeft niks te doen
 •  je hebt ook geleerd dat je eigen mens of je mensen je willen helpen als er iets is, en ook al is  het moeilijk voor je gefoel om toe te laten dan kun je het wel. Als ik vast zit met mijn poot dan laat ik mijn vrouw mijn nagels los maken, in het begin durfde ik dat niet maar nou wel

Het is folgens mij zo dat je als seeniejor meer te bieden hebt aan gezelligheid en samenzijn, omdat je het durft en je hebt er erfaring mee. Persoonlijk ben ik er als dertienjarige katerman ook beter in als toen ik nog pas zeven was. Dus hoe ouder, hoe beter. Dat wilde ik even zeggen.

17 thoughts on “Waarom heeft de oudere kat een eigen maand?

 1. Hoi Bert. Ik ben nu zeven en een half. En ik weet heel goed hoe ik foor frau moet zorgen. Misschien komt dat omdat ik een poes ben. Frau zegt ook dat ik nu knuffeliger ben dan toen ik twee was. Ik kan zeker nog goed spelen maar als frau emoozie heeft dan ga ik meteen bij haar zitten of liggen hoor. Zuster Minnie ben ik dan. Het verschilt ook wel per kat denk ik hoor. Miauw pootje van mij en fijn wiekent nog.

  1. hoi Minnie, je bent folgens mij een poes die pas begint met het ouder worden en je doet het al heel erg goed, vooral dat je aanfoelt wanneer je vrouw jouw nodig heeft dat is belangrijk als je samenwoont,
   pootje van mij
   Bertje

 2. Hajoooo oompie bert.
  Nouuuuu, ikke ben dan bijna pas tweejig maar ikke hellup ook bes wel faak hoor. Ikke sorg erfoor dat me frauw sig nooit fursjaapt. En knuffele doet ikke ook heeeeeeeeeeeeeel gwaag hihihihi. Ikke hoop ook seeniejoor ooit te worre oompie. Frauw seg wel datte dat, bij mij, inhauwt datte ik nooit siek mag worre. Nau… datte ben ik eggggnie fan pwan hoor.
  Pootjes oompie 🐾🐾

  1. hoi Dorus, ja jij werkt thuis hard voor je brokjes, dat weet ik. Zonder jou zou je vrouw misschien de hele dag door slapen en dat is gewoon niet goed dat weet iedereen. Ik hoop ook dat je seeniejor wordt dan ben je vast heel groot en superknuffelig nog meer dan nu!!
   Oompie Bert

 3. Bert dat heb je heel mooi geschreven!!!!
  Wij zijn het helemaal met je eens!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 4. Hoi lieve Bert, ik wist helemaal niet dat er een maand was voor oudere katten. Maar ik vind het wél heel goed, want oudere katten zitten vaak veel langer in de opvang.
  Terwijl alle katten geweldig zijn, of ze nou jong zijn of oud!
  Je hebt helemaal gelijk, als je ouder bent heb je veel meer erfaring.
  Weet je wat zo grappig is? Zo is het met mensen ook! Als ze jonger zijn zijn ze misschien iets mooier om te zien (dat maakt bij katten geen verschil hoor!) maar als ze ouder zijn weten ze veel meer en hebben ze meer hun eigen persoonlijkheid gekregen.
  Als alles goed is worden we allemaal oud, tenminste daar hopen we toch allemaal op?
  Lieve groetjes,

  Cisca.

  1. hoi Cisca, dat van die maand heb ik geleesen ik wist het eerst ook niet. Ik snap niet dat oudere katten langer in de opvang zitten maar het is vaak wel zo. En een kitten is best onrustig van de hele tijd dingen willen doen en ontdekken dat hoort zo als je kitten bent, maar eerlijk waar ik ben blij dat ik nou mijn rust heb. Ik heb nou een fijn leefe en ik doe het per dag,
   kopje van
   Bertje

 5. Hallo Bert, Ja ik ben een seniorJippekater, want ik ben een 2 maandjes ouder dan jou. Vrouwtje vraagt vaak aan mij of ik wel weet hoe oud ik ben. Ik doe dan miauwen, vrouwtje je moet de 2 cijvers optellen en dan kom je bij mijn 4 pootjes. Ja ik kan mij vaak nog gedragen als een jonge snuiter van 4 jaar, Heel veel spelen en racen door het huis en nu ook in mijn buitenren. Er is een tijd geweest dat ik mij oud voelde, ik kreeg een senioren kwaal en dat is artrosie, doet veel au aan je scharniertjes. Maar omdat vrouwtje dat ook heeft neemt ze hier homiopaat pillentjes voor. en die mogen wij dieren ook hebben. Dus ik neem die nu ook en ja ik voel me weer heel goed en kan ook weer overal op en af springen. Zo zie je Bert als je ouderdoms kwaaltjes hebt er nog best veel aan gedaan kan worden en pijnloos verder kan.
  Tuurlijk heb ik met het steeds ouder worden meer Jippeverstand gekregen en ook de mensen tal leren begrijpen. Ik kan een goed miauwpraat doen met vrouwtje hoor. `Vrouwtje zegt altijd: Jip we elkaar heel goed begrijpen en verstaan. Ik kan op verschillende manier een miauw doen en er dan ook bij kijken. Vrouwtje weet dan wat ik bedoel hoor. Kijk dat is nu als je zoveel jaren samen mag wonen. Nu ga ik rap naar het zonnetje, veel regen gehad en nu wil ik bakken hoor. Knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, wat goed van die homeodingen, hoe heet dat spul? Misschien heb ik het op een dag ook wel nodig. Het is ook waar dat als je ouder bent dat je dan gemakkelijker contact hebt met je vrouw zeker als je al langer samenwoont. Dan heb je geleerd hoe je bent en hoe je vrouw is en wat je wel en niet moet doen en zij snapt dat dan meestal ook. Wat gaaf dat je zon hebt!! Ik heb nou zon en regen en dan weer niks het is raar weer,
   poot van je vriend
   Bert

   1. Hallo Bert. Dat spul voor de artrosie heet: TRAUMEEL. Vrouwtje kan dat in een natuurwinkel kopen. maar ze kan het als het voor jou ook zo goed helpt via een apotheek in België bestellen is dan veel goedkoper. Vrouwtje had het deze week weer besteld en na een paar dagen kwam de postduif het al brengen. Als vrouwtje dat wil stuur ik dat wel door voor jullie

 6. Lieve Bert, ik heb het ook gezien dat het de maand van de oudere kat is en dat we onze seeniejoorkat kunnen laten nakijken door de witte jas. Dat gaan wij dus niet doen Bertje, Floortje moet om de 4 maanden naar de witte jas wegens haar niertjes en dat is al erg genoeg. Wij zijn het helemaal met je eens dat een seeniejoor kat heel veel te bieden heeft, hij heeft lefenservaring en zoveel meer. Net als de seeniejoor mens. Wij hopen dat al onze vriendjes en dinnetjes van het blog eens seeniejoor zullen worden. Fijne dag lief vriendje met jouw liefe frau, veel knuffels en wiekentsnek. Kopjes en kusjes van de seeniejooren ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, elke vier maanden naar de dokter is al best vaak!! Dat zou ik geeneens doen. Maar ja ik heb het niet aan mijn nieren dan zou ik het misschien ook wel moeten dat weet ik niet. Dus jullie vinden lefenservaring ook heel belangrijk, ik ook, dan is je gefoel dieper en je snapt gewoon meer. Ik wist niet dat het met alle mensen zo was maar nou wel.
   pootjes van
   Bertje

 7. Lieve Bert,

  wat hebbie mooie letters gemaak van wattie met ons wil bespreeke. Dat jij nog steeds meetel assie seeniejor ben. En dattie er een spesiejaale maand van heb. Van mij eigen wis ik het nie maar ik vinnut wel belangrijk Bert. En ook wattie zeg ofer dat assie seeniejor ben, iedereen praat ofer dattie niemeer zofeel gezond zijn heb. Maar jij ben zofeel meer als jou gezond. Assie bijfoorbeeld zieke niere heb dan kan jij nog steeds veel gezelligheid hebbe saame met jou vrouw. En jij heb erfaring en meer rust in jou kop en poote. Jij maak jou eigen niemeer zofeel druk. Jij ben jou eigen. Waarom zou jij assie seeniejor ben foor alteit in jou asiel moete leefe.
  Selluf vin ik, wij telle mee van ons eigen. Daarom vin ik het mooi Bert dattie fertel ofer assie seeniejor ben en dat iedereen recht heb op geluk. Ook al ben jij seeniejor van jou leeftijd

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, ik foel dat je me helemaal begrijpt. Jij hebt nou zieke nieren maar daarom ben je nog wel gewoon Loesje met alles wat en wie je bent. Daarom ook al tellen we gewoon mee en hebben wij ook recht op geluk en liefde, net als kittens en elke andere leeftijd ook.
   je Bertje

 8. Hoi Bert.
  Mijn scullary girl en ikzelf hadden nog niet gehoord dat het nu seeniejoor kat maand is.Ik bedoel,elke dag is toch belangrijk voor een seeniejoor kat.
  Juist elke dag moeten er ook oudere katten een huis krijgen,en het fijn hebben.Elke dag is belangrijk om te genieten van elkaar en als het even kan, graag gezond.Maar met sommige mankementen valt best goed te leven.Voor kittens maar ook voor elke leeftijd dan ook.
  Ik heb de laatste maanden er veel over nagedacht.Want we hebben hier heel bewust genoten van de leeftijd die Fynn en Sparkle mochten krijgen.Elke dag was een feestje.En je weet nooit hoeveel leeftijd je krijgt.
  Voor Bolle was het ook opeens op,en sommige kittens hebben maar heel weinig leeftijd gekregen.
  Dus geen maand voor een oudere kat,maar elke maand voor alle oudere katten en ook jonge.
  Kopjes van Muzette

  1. Dat zei Bolle ook Muzette, over hoeveel leeftijd je krijgt en het is ook waar, ik weet van van mezelf ook niet. Daarom doe ik mijn leefe per dag, net zoals jullie dat samen met Fynn en Sparkle hebben gedaan. Dat elke dag fijn is omdat je je samen voelt. En als het je laatste dag is of je hebt er nog heel veel dan ben je ook samen. Ik hoop wel dat iedereen veel tijd heeft,
   kopje van
   Bertje

Reacties zijn welkom