Wanneer wil ik iets anders dan anders?

anders

Verandering is niks aan, dat heb ik al vaak gezegd. Wegens dat ik van gewoon hou en van altijd hetzelfde. Maar nou heb ik ook andere erfaringen waardoor ik moet nadenken en diep ook dus dan moet ik heel stil liggen dan gaat het goed.

Ideale dag

Mijn ideale dag is waarop niks gebeurt. Dus het is stil in de straat en mijn vrouw zit de hele tijd aan haar tafel te werken. Ik eet een snek, kijk naar buiten en doe dutjes. Dan komt het avondeten. Later gaan we slapen.
Zo heb ik het graag.
En toch zijn er veranderingen waarover ik een biesonder gefoel heb.

 •  Deze zomer toen het zo keiheet was, toen had ik heel veel foguls in mijn straat. Elke dag weer. Ik kon haast niet ontspannen want dan zag ik weer wat fladderen en dan moest ik gewoon kijken of ik wilde of niet.
  En nou veel minder. Dat is een verandering en best een goede. Ik kan weer rustig liggen.
 •  Nog iets. Ik kreeg altijd elke avond een snek en dat was vooral partysneks daar hou ik van. Of zo’n staafje of soep. Maar nou heb ik als het al een poosje ochtend is elke dag een andere snek, van Miamor is het en het is tegen haarballen en ik heb ze nou niet meer. Dus dat zijn twee veranderingen en ook goede dat ik zeg: zo heb ik het eigenlijk liever.
 • Ik heb nou officieel een gefoelige maag, de dokter heeft het gezegd dus dan is het zo, en van thuis krijg ik nu langere knuffels wegens dat ik een beetje zielig ben, zegt mijn vrouw. Ik vind van niet maar de langere knuffels heb ik graag.
 • En nou het kouder is, slaap ik langer op bed.

Gewoon

Dus eerlijk waar, eigenlijk kan een verandering wel. Maar dan moet het een verbetering zijn en dan ook elke dag, zodat het weer gewoon is. Daar ben ik heel eerlijk over, gewoon is misschien toch het allerbeste.

8 thoughts on “Wanneer wil ik iets anders dan anders?

 1. Lieve Bert, je hebt een mooi fieloosoofies stuk geschreven, wegens dat niet alle veranderingen moeilijk zijn. Er zijn ook leuke veranderingen. Maar Floortje is ook een poes van traadietsies , alles moet gewoon blijven zoals het is. Dus dat respekteeren wij, we wonen met z’n drietjes en dat gaat prima. Fijne dag lieve Bert. Floortje stuurt jou een traadietsiooneel kopje en ik een knuffel.

  1. dankjwel Ina en Floortje, ik snap het gefoel voor traadiesie heel goed dat heb ik ook, alles hetzelfde is het eenvoudigste, en soms kan het toch anders, dat was voor mij best een groote ontdekking,
   pootje van
   Bertje

 2. Lieve Bert,

  jij schrijf het zo mooi van jou eigen. Dattie het liefste gewoon wil. Dattie weet wat jou dag jou breng. Hoe jou vrouw is en wanneer jij jou eete krijg. Jij ben veilig in jou gewoon zijn. Assie ferannering krijg moet jij wenne en jij moet selluf leere offie jou ferannering beeter vin foor jou leefe.
  Mij erfaring is dat ferannering soms ook moeiluk is. Assie inees ander eete krijg of jij krijg geemies in jou eete. Dan hebbie nie zo een fijne ferannering. Maar jij leer er wel van en assie poosietief blijf kan jij van iedere ferannering wel het beste maake. Maar belangrijk is dat jou ferannering weer gewoon wor. Dattie weer veilig ben en dattie jou eigen geen zorreg hoef te maake.
  Van mij eigen ben ik nu wel heel trots op jou Bert. Want jij heb nu weer veel ferannering gewoon gemaak. Dat is belangrijk,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje,
   van jouw eete snap ik het heel goed dat is helemaal geen fijne verandering en dan moet je eerst heel erg wennen voordat het weer gewoon kan zijn. Wennen gaat een beetje vanzelf en ook een beetje met proberen. Ik hoop dat het lukt Loes en dat je langzaam weer kunt eten en het lekker gaat vinden.
   je Bertje

 3. Hoi Bert, een verandering is altijd een beetje spannend, want het is iets nieuws. Dus je weet nog niet wat je ervan gaat vinden. Maar je hebt nu gemerkt dat iets nieuws ook iets heel leuks kan zijn! Misschien nog wel fijner dan wat je gewend was. Probeer dat maar te onthouden, dan hoef je misschien volgende keer niet al te zenuwachtig te zijn als er iets nieuws is.
  En weet je wat ook nog zo is? Als je een verandering een heeeeeele tijd meemaakt wen je eraan. Ook al is het nog zo moelijk. Als die vogels altijd waren gebleven, was je er uiteindelijk aan gewend. Maar gelukkig zijn ze weggegaan.
  Een verandering zoals extra snacks of extra knuffels, daar zou ik zelf ook geen nee tegen zeggen!
  Geniet maar van je veranderingen Bert!
  Lieve groetjes van Cisca.

  1. hoi Cisca, het is best ingewikkeld met veranderingen want als het lang duurt is het weer gewoon, en dan is het nieuw en toch niet. Dat van de foguls is fijn en beter ik weet echt niet of ik kan wennen aan fladderen als ik eigenlijk wil slapen.Dat stoort heel erg. Maar meer sneks en knuffels, dat kan wel dat vind ik eigenlijk ook!!
   kopje van mij
   Bertje

 4. Over dit stuk heb je heel goed na gedacht Bert!!!!!
  Maar het is ook heel duidelijk allemaal!!!
  En je hebt gelijk……. een verandering kan goed zijn als je het zelf fijn vindt!!
  En omdat het elke dag weer gebeurd en je vindt het fijn dan wordt het ook weer normaal!!!!
  Wij zijn het er helemaal mee eens!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. ja dat is waar ik moest erg nadenken omdat ik het goed wilde uitleggen, eigenlijk ook aan mezelf. Om te snappen hoe zoiets kan. En folgens mij vinden jullie het normale ook het fijnste,
   pootje van mij
   Bertje

Reacties zijn welkom