Waarom ik mijn kop soms scheef hou

kop scheef

Op de foto hou ik mijn kop scheef. Dat doe ik ekspres, het is wegens dat ik iets wil en mijn vrouw wil het niet en dan krijg ik toch mijn zin.

Scheef

Thuis mag ik best veel, eerlijk waar. Maar het is wel zo dat ik niet over mijn eigen eten mag beslissen en al helemaal niet over mijn eigen sneks. Dus wat doe je als huiskaterman wanneer je echt heel veel zin in sneks hebt?
Kop scheef houden. En dan een beetje zielig kijken.

Scheef met geluid

Mijn vrouw kan er niet goed tegen want ze begint dan met Awww en vragen wat er is. Nou dat is duidelijk ik wil sneks. Dus dan doe ik meer behalve kop scheef:

 • ik kijk af en toe haar aan en dan kijk ik weer weg
 • soms zucht ik dat hoort ze dat weet ik zeker
 • als dat niet helpt doe ik een kleine meewwwwย 

En het mooie is dan krijg ik altijd mijn zin. Het is alleen wel zo, dat heb ik ontdekt, dat ik het niet twee keer achter elkaar kan doen dan werkt het niet meer. Dan zegt ze: Ja Bertje, nu weten we het wel.
En dan krijg ik dus geen snek.

Knuffel

Ik weet niet precies hoe ik dit heb ontdekt dat ik mijn kop scheef moet houden. Misschien is het iets van oer, van heel vroeger toen de dieren en de mensen nog in grotten leefden dat heb ik gelezen. Soms hoef ik geeneens mijn kop scheef te houden, dat is als ik een knuffel wil. Als ik gewoon op het tapijt ga zitten en heel intens naar haar kijk dan krijg ik ook wat ik wil, alleen moet ik dan blijven zitten en niet reageren als ze wat zegt of vraagt. Dat gaat zO;

 • hoi Bertje (ik doe niks)
 • wat is er? (nou niet meewen zeg ik tegen mezelf)
 • moet ik komen? (ik geef een meww zonder geluid en blijf intens kijken)
 • ga maar op je kussen ik kom ook (knuffels voor Bertje)

Misschien hou ik dan toch mijn kop scheef, als het zo goed lukt maar dat weet ik dus niet zeker.

23 thoughts on “Waarom ik mijn kop soms scheef hou

 1. Hajooooooo oompie

  Ooooh datte doet ik ook hihihi. En dan kjijg ik altijd een noepie!! Hihihi.
  Ikke ga, asse ik een noepie wil, altijd huiwen. Nouuuu dan heb ik er altijd wel 2 te pakken hoor.
  Oompie… ikke moet fanmijndag naar de dokker foor me prikkies. Ooooh hellup me๐Ÿ˜ฟ๐Ÿ˜ฟ๐Ÿ˜ฟ
  Bibberige pootjes oompie ๐Ÿพ๐Ÿพ

  1. hoi Dorus dat heb je goed door hoe je je kop scheef moet houden als je TWEE snoepjes krijgt. Dat van de dokter is moeilijk dat snap ik, we moeten daar allemaal doorheen door dat moeilijke. Gelukkig heb je steun aan je vrouw dat is nou belangrijk. poot van ome Bert

  2. Grote jongen, hoe wassut bij de dokter? Ik heb aan je gedacht!
   Lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle.

 2. Lieve Bert,

  Ik vind jou dan wel heel bescheiden doen,en ja zo een scheef koppie,dat is ook niet te weerstaan, als je trek hebt in snoepjes.

  Coco daarentegen die probeert het kastje open te doen waar de snoepjes in liggen ze blijft er net zo lang aan rommelen tot ik kom kijken.

  Ja, ik vind het dan een beetje zielig voor haar, maar als ze net haar brokjes heeft gegeten moet ze toch effe wachten tot het snoepjestijd is.

  Soms kan ik haar niet weerstaan ,dan krijgt ze toch nog een snoepje of 2. ๐Ÿ™‚

  1. ja als Coco graag een snoepje wil dan mag ze best een snoepje ze doet dan toch heel erg goed haar best. Het is ook moeilijk als je trek hebt en je moet wachten tot je wat krijgt en zelf pakken lukt dan niet. Ik vind het lief dat u dan snoep geeft!!

 3. Hallo Bert,

  Sapperdeflap, dit mag vrouwtje eggies niet lees doen hoor, want b dan rijgt ze in de smiesjes hoe ik de trukkendoos open doe om bij haar aandacht, snoepjes of een hapje eten wil hebben.
  Ik heb lees gedaan dat jij ook hetzelfde doet al ikke, maar ik doe er nog een. Ik kijk eerst met een lief scheef snuitwerk, dan doe ik als ik voor vrouwtje zit zachte aaitjes met de poot geven door haar snuit, of ik ga voor op op de laptop lopen of zitten. Nou Bert die trukkie werk hoor. Maar vrouwtje kan ook streng zijn hoor, als ik wat heb gehad dan is het afgelopen en dan zegt ze een beetje streng: Nee Jip klaar, ja en dan weet ik dat ikke niks meer krijg alleen nog fijne berg knuffels hoor.

  Vrouwtje doet de deksel op de laptop en moet ik nu stoppen en vrouwtje gaan meehelpen.
  Fijne dag en knufjes van vrouwtje , poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dat met die poot lijkt me supergoed als je het kunt en jij kunt het en ik niet. Wegens dat ik dan vast omval. Ik doe wel kopjes aan haar been geven dat is als ze thuis komt maar dat is om mij te uiten van de emozie. Als je eerst snoep krijgt en dan veel knuffels dan vind ik dat super!! poot van je vriend Bert

 4. Hoi Bert, dat doen wij ook, onze kop scheef houden en dan heel zielig kijken. Juultje gaat kopjes geven en dan heel zachtjes miauwen, dat werkt ook. Als onze vrouw dan opstaat en naar het kastje toe gaat waar onze sneks liggen, dan lopen wij vast vooruit want stel je voor dat ze niet meer weet waar ze de snoepies en sneks heeft gelaten. Bjarne doet soms stiekem het deurtje van het kastje open. Dat heeft onze vrouw nu gezien en nu liggen de sneks in een hoger kastje en daar kan Bjarne nu niet bij. Soms lopen we iedere keer achter onze vrouw aan als ze opstaat om naar de keuken te lopen maar dan zegt ze “nee jullie hebben net al iets lekkers gekregen” maar Bert, heel soms lukt het ons dan toch nog om iets lekkers los te peuteren. Gewoon heel zielig blijven miauwen en zielig kijken. Probeer het maar eens, onze vrouw is daar in ieder geval heel gevoelig voor.
  Bert heel veel knuffels van ons allemaal

  1. ja dat meewww kan ik heel goed ik weet waar alles staat net als jullie, maar ik kan nergens zelf bij. Wat knap van Bjarne!! Hij kan een kastje hoger vast ook dat geloof ik gewoon. En anders met zn allemaal extra zielig kijken en meew-piep doen dat werkt!! pootjes voor iedereen

 5. Dag lieve Bert, wat een mooie foto van jou, kopje scheef en heel zacht miauwen, dat kan toch niemand weerstaan. Jullie poezen hebben mooie truukjes om wat lekkers te krijgen hoor, ik vind dat heel knap van jullie. Fijne dag nog lief vriendje, kopjes en knuffels van Ina en Floortje.

  1. ja dat komt wegens dat ik het niet zelf kan pakken. Eerst wachtte ik maar de sneks komen nooit vanzelf behalve de avondsnek. Dus dan ga je dingen proberen en zo is het gekomen. pootjes van mij

 6. Oh hihi Bert volgens ons is dat echt oer hoor!!!!!
  Wij doen dat ook zo bij onze vrouw!!!!
  Wij houden het ook langer vol dan onze vrouw, zegt ze 10 x nee en dan de 11e keer zegt ze nou vooruit dan maar ik pak jullie wat lekkers!!!!
  Wij doen het vaak met z’n allen samen!!!
  Panda, Dopey en Tica blijven naar onze vrouw kijken!!!
  Moby mauwt en blijft om haar heen draaien!!!
  Ik, Belle en Izzy gaan dan voor haar zitten en houden onze kop scheef en kijken heel zielig!!!!!
  Maar het werkt altijd wel……of we het samen doen of alleen!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜˜

  1. Oooo, mijn vrouw las dit en zei dat jullie vrouw kansloos is met jullie zes! Wat dat presies is weet ik niet, maar ze moest erg lachen!
   Een knuffel voor jullie allemaal van Bolle.

   1. ๐Ÿ˜น๐Ÿ˜น๐Ÿ˜น๐Ÿ˜น๐Ÿ˜น๐Ÿ˜น wij zijn de baas Bolle!!!

    Dikke knuffel terug!!!!

  2. ja het gaat om die elfde keer, dat heb ik nou van jullie geleerd. Jullie zijn echt een tiem dat is superfijn dan heb je veel aan elkaar. Het is wel keihard werken en zo intens!! Dus ik hoop dat jullie ook iets gewoon krijgen,
   pootjes van mij

   1. Bert gelukkig hoeven we er niet altijd zo hard voor te werken!!!!
    We krijgen ook vaak gewoon wat van onze vrouw!!!!

 7. Lieve Bert, ik snap heel goed dat je truuk altijd werkt. Want je doet hem helemaal perfekt, je krijgt tien punten van mij!
  Dat intense kijken kan ik ook, maar Popje was daar de beste in. Mijn mensen zeiden altijd “ben je weer gaatjes aan het boren” want zo foelde het, zeggen ze.
  Ik doe ook mijn kop scheef, en ik maak ook nog grote ogen. Dat werkt bijna altijd. En anders doe ik een hele zachte mienie Mriep? Dan lukt het toch nog.
  Ik vind het supergoed dat alle katten altijd toch nog hun zin krijgen, want zo hoort dat!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle ik denk dat jij de enige bent die dat kan: een mienie Mriep. Zoiets moet meteen goed anders werkt het niet meer. Die grote ogen kan ik niet, en ik wil het ook niet anders denkt ze misschien dat ik naar de dokter moet. Dat van gaatjes boren snap ik niet. Deed Pop dat?

   pootje van mij

   1. Mijn mensen zeiden altijd dat het voelde alsof hij met zijn ogen gaatjes in ze boorde! Zo intens kon hij kijken, dat kan ik geeneens.
    Van de dokter dat snap ik, dat heb ik hier ook wel eens als ik iets nieuws doe. Gelukkig doe ik niet zo vaak iets nieuws.

 8. Lieve Bertje, bij ons ligt het anders. Niet Mara, Bram of Kitty doen dat maar ik de blafsnuit van het gezelschap! Werkt ook heel goed. Ik ga het vrouwtje heel strak aan zitten kijken en vaak lukt het dan om iets los te krijgen. Bram heeft veel last van zijn blaas en daarom moeten de andere ook maar solidair zijn. Of dat betekent dat de poezen niets krijgen: jawel. Maar er echt om vragen nee dat doen ze niet echt. Ze weten niet wat ze missen! Maar wel knap van jullie, kopjes schuin en vrouwtje geeft wat. Dan hebben julllie zeker geen blafsnuiten in de familie.

  1. dat is zo in mijn familie heb ik geen blafsluit alleen katers en poezen. Wat goed dat je ook een truuk hebt, en ik hoop dat als jij iets krijgt dat dan Mara, Bram en Kitty ook iets lekkers krijgen.

 9. Bert,dank je wel voor deze tip.Want ik kan alleen maar heeeeeeel strak en heeeeeel lang naar scullary girl kijken.Dan wordt ze onrustig want ze weet : er is iets. En dan gaat ze het hele rijjtje af.Bak is netjes en schoon,water bakjes in orde,water fontein (nog belangrijker) schoon. knuffel nee, ook al niet.En dan he he,oh jullie hebben je snek nog niet gehad.
  Dus dat scheefhouden helpt ook.We gaan het proberen! Groetjes van Sparkle en Muzette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *